Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Sert materyalden bir küp alalım.(Testi gibi değil,öyle bildiğiniz her yüzeyi kare olanlardan) Bu küpe bir delik açın ve içinden deldiğimiz küpten daha büyük bir küp geçirin.. Kolay gelsin.. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 küp balondan ise ben geçirebilirim. yok değilse beni aşar gibi gözüküyor dayı. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Yeğencim;sert materyal dedim ya yahu.Hadi taş diyelim.İki küp te esnemiyor.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Sert materyalden bir küp alalım.(Testi gibi değil,öyle bildiğiniz her yüzeyi kare olanlardan) Bu küpe bir delik açın ve içinden deldiğimiz küpten daha büyük bir küp geçirin.. Kolay gelsin.. kelime oyunu var gibi duruyor Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Yok arkadaşım,tamamen fiziksel.. Alıntı
Φ pale Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Sert materyalden bir küp alalım.(Testi gibi değil,öyle bildiğiniz her yüzeyi kare olanlardan) Bu küpe bir delik açın ve içinden deldiğimiz küpten daha büyük bir küp geçirin.. Kolay gelsin.. birinci küpün altını tamamen atarız (bunu delinmiş olarak kabul ediyorsan eğer) sonra birinci küpü yüksek sıcaklıkta ısıtarak hacimce genleşmesini sağlarız. İkinci küpüde soğutarak büzeriz. Böylece birinci ısının etkisiyle genleşrek büyümüş, ikici küpte soğutulara küçülmüş olur. Böylece ikinci küpü birinci küpten geçirmiş oluruz. Tamamen fiziksel bir yöntem. Oldu mu acaba Alıntı
Φ KaLdeRa Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 uygun bir yansıtıcı kullanarak görüntüsünü geçirsek nasıl olur? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Yok böyle de değil.Fiilen geçecek.. Alıntı
Φ KaLdeRa Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 her iki küp içinde katlanma durumu olabilirmi taurus? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 İki küp te ne esniyor ne de boyutu değiştiriliyor.. Alıntı
Φ pale Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Sert materyalden bir küp alalım.(Testi gibi değil,öyle bildiğiniz her yüzeyi kare olanlardan) Bu küpe bir delik açın ve içinden deldiğimiz küpten daha büyük bir küp geçirin.. Kolay gelsin.. Daha büyük derken hacimce mi ağırlıkça mı daha büyük Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Daha büyük derken hacimce mi ağırlıkça mı daha büyük ben geçirdimmm Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Daha büyük derken hacimce mi ağırlıkça mı daha büyük Aynı materyalden oluşuyor.Yani hacimce büyük.. ben geçirdimmm E hadi görelim.. Alıntı
Φ KaLdeRa Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 ya bu harbiden imkansız ozaman ben de olaya farklı yönden yaklaşim. günümüz teknolojisiyle sadece suyun transferi gerçekleştirilmişse de bunu kübe uyarlarsak iki kütle transfer aracını alıp(nam-ı diğer ışınlama makinesi) büyük kübü bu araçların birine koyup küçük kübün içinden de araçlar arası kabloyu geçirip düğmeye basarsak büyük küp küçük kübün içinden geçmiş olur ee ne demişler hayal gücüne imkansız dayanmaz (kaptan kirk, uzay yolu) Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Aynı materyalden oluşuyor.Yani hacimce büyük.. E hadi görelim.. gösteremiyom kübün biri kırıldı bana göre değil, daha önce kelime oyunu olmadığını söylemişsin atlamışım özür dilerim Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Rica ederim ne demek.Kaldera cevabın yanlış.. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 aga bence palanın ki mantıklı ama neden olmamış anlayamadım...yöntemin hepsimi yanlış yoksa bir kısmı mantıklımı... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Taş diyelim;Isıtarak veya soğutarak ne elde edebilirsin sence.Çözüm bu değil.. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 o zaman işimiz var.....bu soruyla.... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Yaparsın seeen.. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 küçük küpün bir kenarı=100 cm, büyük küpün bir kenarı=102 cm olsun Küçük küpü aşagıdaki resimlerden sol üsttekinde görüldüğü gibi bir köşesi size bakacak şekilde tutuyorsunuz. Sonra büyük küpün ölçülerinde bir delik delmek üzere bir ayarlama yapıyorsunuz (Sağ üstteki şekil). Sonra deliğinizi hiç sağa sola sapmadan deliyorsunuz (Sol alttaki şekil). Burada gördüğünüz tam üstten bir görünüş. Eğer biraz çevirerek bakarsanız sağ alttaki gibi görünümü olacaktır delinmiş küçük küpün. Şaşırtıcı ama gerçek!!! Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Doğru cevap,tebrik ederim arkadaşım.. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Doğru cevap,tebrik ederim arkadaşım.. ben de teşkkr ederim arkadaşımmm Alıntı
Φ pale Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 aga bence palanın ki mantıklı ama neden olmamış anlayamadım...yöntemin hepsimi yanlış yoksa bir kısmı mantıklımı... kahin, pala deil pale Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.