Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Küp İçinden Küp Geçir..

Önerilen İletiler

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:

Sert materyalden bir küp alalım.(Testi gibi değil,öyle bildiğiniz her yüzeyi kare olanlardan) Bu küpe bir delik açın ve içinden deldiğimiz küpten daha büyük bir küp geçirin..

Kolay gelsin..;)

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:

Yeğencim;sert materyal dedim ya yahu.Hadi taş diyelim.İki küp te esnemiyor..;)

Gönderi tarihi:

Sert materyalden bir küp alalım.(Testi gibi değil,öyle bildiğiniz her yüzeyi kare olanlardan) Bu küpe bir delik açın ve içinden deldiğimiz küpten daha büyük bir küp geçirin..

Kolay gelsin..;)

kelime oyunu var gibi duruyor :sweatingbullets::sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Kolay gelsin..;)

birinci küpün altını tamamen atarız (bunu delinmiş olarak kabul ediyorsan eğer) sonra

birinci küpü yüksek sıcaklıkta ısıtarak hacimce genleşmesini sağlarız.

İkinci küpüde soğutarak büzeriz. Böylece birinci ısının etkisiyle genleşrek büyümüş, ikici küpte soğutulara küçülmüş olur. Böylece ikinci küpü birinci küpten geçirmiş oluruz. Tamamen fiziksel bir yöntem. Oldu mu acaba

Gönderi tarihi:

Kolay gelsin..;)

Daha büyük derken hacimce mi ağırlıkça mı daha büyük

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:
Daha büyük derken hacimce mi ağırlıkça mı daha büyük

Aynı materyalden oluşuyor.Yani hacimce büyük..

ben geçirdimmm

E hadi görelim..:D

Gönderi tarihi:

ya bu harbiden imkansız ozaman ben de olaya farklı yönden yaklaşim. günümüz teknolojisiyle sadece suyun transferi gerçekleştirilmişse de bunu kübe uyarlarsak iki kütle transfer aracını alıp(nam-ı diğer ışınlama makinesi) büyük kübü bu araçların birine koyup küçük kübün içinden de araçlar arası kabloyu geçirip düğmeye basarsak büyük küp küçük kübün içinden geçmiş olur :lol: ee ne demişler hayal gücüne imkansız dayanmaz (kaptan kirk, uzay yolu) :P:lol:

Gönderi tarihi:

Aynı materyalden oluşuyor.Yani hacimce büyük..

E hadi görelim..:D

gösteremiyom kübün biri kırıldı :stuart::lol:

bana göre değil, daha önce kelime oyunu olmadığını söylemişsin atlamışım özür dilerim :(:(

Gönderi tarihi:

aga bence palanın ki mantıklı ama neden olmamış anlayamadım...yöntemin hepsimi yanlış yoksa bir kısmı mantıklımı...

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:

Taş diyelim;Isıtarak veya soğutarak ne elde edebilirsin sence.Çözüm bu değil..

Gönderi tarihi:

cubes3jrpm7.jpg

küçük küpün bir kenarı=100 cm, büyük küpün bir kenarı=102 cm olsun

Küçük küpü aşagıdaki resimlerden sol üsttekinde görüldüğü gibi bir köşesi size bakacak şekilde tutuyorsunuz. Sonra büyük küpün ölçülerinde bir delik delmek üzere bir ayarlama yapıyorsunuz (Sağ üstteki şekil). Sonra deliğinizi hiç sağa sola sapmadan deliyorsunuz (Sol alttaki şekil). Burada gördüğünüz tam üstten bir görünüş. Eğer biraz çevirerek bakarsanız sağ alttaki gibi görünümü olacaktır delinmiş küçük küpün.

Şaşırtıcı ama gerçek!!!

Gönderi tarihi:

aga bence palanın ki mantıklı ama neden olmamış anlayamadım...yöntemin hepsimi yanlış yoksa bir kısmı mantıklımı...

kahin,

pala deil pale

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.