Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 18 yıl Kutsal emanetler, yarın ziyarete açılacak Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesinde bulunan Hazreti Muhammed'e ait ''sakal-ı şerif, saç-ı şerif''in de yer aldığı kutsal emanetler bölümü Ramazan nedeniyle yarın ziyarete açılacak. (28 Eylül 2006 Perşembe) İstanbul Vakıflar Bölge Müdür Vekili Adnan Ertem yaptığı yazılı açıklamada, müdürlüğe bağlı İstanbul Bayezit Meydanı'ndaki 2. Bayezit Medresesi'nde yer alan dünyanın ve Türkiye'nin tek ''Hat Müzesi'' olan Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesindeki kutsal emanetler bölümünün yarın ziyarete açılacağını bildirdi. Ertem, Ramazan nedeniyle açılacak bölümde, Hazreti Muhammed'e ait ''Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif, kabir toprakları, Zıbın-ı saadet ve Kuşağı saadet''in yanı sıra, ''Kabe kapısı örtüsü, Kabe iç örtüsü, Makam-ı İbrahim Örtüsü, Mekke, Medine, Mina, Müzdefile konulu minyatürler ve yağlı boya resim, Sultan 3. Ahmet ve Sultan 2. Mahmut ile Sami efendinin ve İbrahim Nesefe'nin hat yazıları ile Laleli Camisi'nin şamdanlarının da yer aldığını kaydetti. Kutsal Emanetler Bölümünün ziyarete 1955 yılı Ramazan ayında başlandığını ifade eden Ertem, yerli ziyaretçilerin pazartesi günleri dışında 09.30-16.30 saatleri arasında bu bölümü ücretsiz gezebilecekleri bildirildi
Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 18 yıl Evet biraz önce tv de izledim peygamberin hırkasını sakalının etrafında dönen ve ağlaşan insanlar nereye gidiyoruz ne yapmaya çalışıyoruz belli değil. Ondan sonraki haberde amerikada 13 yaş gurubu çocuklara isa için ölmeyi öğütleyen fanatik lik kurumu hıristiyanlığı yayma çalışmaları yani.Sözlerimi Atatürk'le bitiriyorum "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." Mustafa Kemal Atatürk "Bizi yanlış yola sevkeden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir." M. Kemal Atatürk
Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 18 yıl Evet biraz önce tv de izledim peygamberin hırkasını sakalının etrafında dönen ve ağlaşan insanlar nereye gidiyoruz ne yapmaya çalışıyoruz belli değil. Ondan sonraki haberde amerikada 13 yaş gurubu çocuklara isa için ölmeyi öğütleyen fanatik lik kurumu hıristiyanlığı yayma çalışmaları yani.Sözlerimi Atatürk'le bitiriyorum "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." Mustafa Kemal Atatürk "Bizi yanlış yola sevkeden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir." M. Kemal Atatürk veysel karanihz.lerine hz.peygamber "bu hırkay giysin ümmetime dua etsin"demişti insanlar o yaradılmışların en güzelinin o tarihte bir çığır açmış mualla mübarek muazzez şahsiyetin hırkasına baktıklarında onu(s.a.v)i hatırlıyor ve belki kendileride üveys gibi onu dünya gözüyle görememenin mahkumu oldukları içn hüzünleniyor ağlıyorlar.siz sevgilinizden ayrılırken,çocuklarınızdan ayrılırken ağlarsınız,birileri alinden evadından geçer,insanlığa en güzel hakikatler kendi vesilesiyle getirilmiş,güzel bir insanın özlemiyle ağlar.bu niçin gericilik olsun anlamadım,o zaman hiç duygulanma bu gericiliktir mi diyelim ne yapalım anlamadım yani,insan fikri ve ruhi dünyasının temelini akıl ile kurup sonra onu duygu ile tezyin eder,,bir gün geçer inşaallh tutulduğun inkar sıtması.kırılır inşaalllah inadında hakikatleri görürsün,çünkü ergeç o SAKLI GERÇEĞİ bileceksin
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 18 yıl Evet biraz önce tv de izledim peygamberin hırkasını sakalının etrafında dönen ve ağlaşan insanlar nereye gidiyoruz ne yapmaya çalışıyoruz belli değil. sen anlayacak kapasiteye sahip değilmişsin demekki arkadaşım
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 18 yıl Bak güzel kardeşim peygamber öldüğü zaman ömer delirmiş ve önüne çıkana kim peygamber öldü derse kafasını kopartırım diye saldırmaya başlamış.Ebubekir gelip de durumu görünce her kim peygambere tapıyorsa bilsinki peygember ölmüştür.Amma kim Allaha ve kurana tapıyorsa bilsinki Allah bakidir ve ölmez.Diyerek durumu sakinleştirmiştir. Şimdi gelelim kuran'a kuranda çok yerde peygamberin sadece elçi ve müjdeleyici olduğunu bildirir. Neml/92 "Ve Kur'an okumakla emrolundum. Artık kim yola gelirse kendi nefsi için gelir. Sapmışa gelince, böylesine de ki: 'Ben uyarıcılardan biriyim. Hepsi bu!" Ahzap/ 45 Ey Peygamber! Hiç kuşkusuz, biz seni bir tanık bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik. Fatır/Sen sadece bir uyarıcısın! Sad/65 De ki: "Ben, sadece bir uyarıcıyım. O Vâhid ve Kahhâr Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur." Sad/70 Bana, sadece açık bir uyarıcı olduğum vahyediliyor." Daha çok var yazmaya gerek görmüyorum.İnandığınız kitap ve o kitabın rabbi sizlere din konusunda Allahtan başka hiçbirşeye uluhiyet yüklememeniz konusunda uyarırken, 6/136 ONLAR, Allahın yarattığı tarlalar ile hayvanların mahsullerinden Ona bir pay ayırırlar ve "Bu Allaha aittir!" derler; yahut (haksız şekilde), "Ve bu (da), eminiz ki, Allahın uluhiyetinde pay sahibi olan varlıklar içindir!" diye iddia ederler. Ama zihinlerinde Allaha ortak saydıkları varlıklar için ayırdıkları şey, (onları) Allaha yakınlaştırmaz, Allah için ayırdıkları da (onları ancak) Allahın uluhiyetine ortak koştukları o varlıklara yakınlaştırır. Gerçekten de ne kötüdür onların yanılgıları! Bu yapılan hareketler kula tapınma,hırkaya tapınma peygambere uluhiyet yüklemedir. Nihayetinde peygamber bir insandır.Kuranı tebliğ etmiş (sizin inancınıza göre) ve görevi bitmiştir.
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 18 yıl Bak güzel kardeşim peygamber öldüğü zaman ömer delirmiş ve önüne çıkana kim peygamber öldü derse kafasını kopartırım diye saldırmaya başlamış.Ebubekir gelip de durumu görünce her kim peygambere tapıyorsa bilsinki peygember ölmüştür.Amma kim Allaha ve kurana tapıyorsa bilsinki Allah bakidir ve ölmez.Diyerek durumu sakinleştirmiştir. Şimdi gelelim kuran'a kuranda çok yerde peygamberin sadece elçi ve müjdeleyici olduğunu bildirir. Neml/92 "Ve Kur'an okumakla emrolundum. Artık kim yola gelirse kendi nefsi için gelir. Sapmışa gelince, böylesine de ki: 'Ben uyarıcılardan biriyim. Hepsi bu!" Ahzap/ 45 Ey Peygamber! Hiç kuşkusuz, biz seni bir tanık bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik. Fatır/Sen sadece bir uyarıcısın! Sad/65 De ki: "Ben, sadece bir uyarıcıyım. O Vâhid ve Kahhâr Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur." Sad/70 Bana, sadece açık bir uyarıcı olduğum vahyediliyor." Daha çok var yazmaya gerek görmüyorum.İnandığınız kitap ve o kitabın rabbi sizlere din konusunda Allahtan başka hiçbirşeye uluhiyet yüklememeniz konusunda uyarırken, 6/136 ONLAR, Allahın yarattığı tarlalar ile hayvanların mahsullerinden Ona bir pay ayırırlar ve "Bu Allaha aittir!" derler; yahut (haksız şekilde), "Ve bu (da), eminiz ki, Allahın uluhiyetinde pay sahibi olan varlıklar içindir!" diye iddia ederler. Ama zihinlerinde Allaha ortak saydıkları varlıklar için ayırdıkları şey, (onları) Allaha yakınlaştırmaz, Allah için ayırdıkları da (onları ancak) Allahın uluhiyetine ortak koştukları o varlıklara yakınlaştırır. Gerçekten de ne kötüdür onların yanılgıları! Bu yapılan hareketler kula tapınma,hırkaya tapınma peygambere uluhiyet yüklemedir. Nihayetinde peygamber bir insandır.Kuranı tebliğ etmiş (sizin inancınıza göre) ve görevi bitmiştir. “Şu ayet diyor ki: Allah’a (celle celâlühû) imanınız varsa, elbette Allah’ı seveceksiniz. Madem Allah’ı seversiniz, Allah’ın sevdiği tarzı yapacaksınız. Ve o sevdiği tarz ise: Allah’ın sevdiği zâta benzemelisiniz. Ona benzemek ise, ona ittibâ etmektir. Ne vakit ona ittibâ etseniz, Allah da sizi sevecek. Zaten siz Allah’ı seversiniz, tâ ki Allah da sizi sevsin.”2 Bu âyet-i kerimeyi mantıkta kullanılan, çok kuvvetli ve kesin olarak kabul edilen bir metodla, “Kıyas-ı İstisnâî” yöntemiyle ele almak mümkündür. Bir örnek eşliğinde açıklayalım: “Güneş çıkarsa gündüz olur” cümlesi bir hükmü ihtiva eder. Bu hükümden hareketle, eğer “güneş çıktı” denilmişse anlaşılır ki, “şimdi gündüzdür.” Tam tersi olarak “güneş yok” denilmişse, peşinden hemen “gündüz değil” hükmü verilecektir. Bu kıyas yöntemi ve verdiğimiz örnekten hareketle mezkûr âyet-i kerimeyi tekrar ele alalım: Bir insan için en mühim ve en yüce maksat, aslında Cenab-ı Hakkın muhabbetine mazhar olabilmektir. Bunun için Allah’ı sevmek, O’na muhabbet etmek şarttır. Eğer Allah’a muhabbet varsa, O’nun habibi, yani en sevgili kulu olan Hz. Muhammed’e (a.s.m.) tabi olunması gerekir. Eğer tabi olunmuyorsa Allah’ı sevme söz konusu değildir. O halde bir kul ne ölçüde Habibullah’a uyarsa, o ölçüde Allah’ı seviyor demektir.3 yeterli olduğunu sanıyorum bunun arkadaşım
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 18 yıl Bak güzel kardeşim kendi fikriniz yokmu neden sağdan soldan alınma yazıları yapıştırıyorsunuz İnandığınız dininizi neden gerçek kaynağı olan kurandan değil sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle öğrenmeye çalışıyorsunuz.Kuran açıktır kıl tüy hırka peygambere ve başka şahıslara tapmak putçuluktur.Allaha şirktir. Buda alıntı yaptığınız site ayet numaraları yok hangi ayet olduğu yok.Fikir beyan edecekseniz lütfen kendi fikriniz olsun.Kendi fikriniz olmadıktan sonra linki verseydiniz bakardım kopyala yapıştır için zahmet etmişsiniz. -http://www.zaferdergisi.com/article/?makale=1671- saygılar.
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 18 yıl Bak güzel kardeşim kendi fikriniz yokmu neden sağdan soldan alınma yazıları yapıştırıyorsunuz İnandığınız dininizi neden gerçek kaynağı olan kurandan değil sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle öğrenmeye çalışıyorsunuz.Kuran açıktır kıl tüy hırka peygambere ve başka şahıslara tapmak putçuluktur.Allaha şirktir. Buda alıntı yaptığınız site ayet numaraları yok hangi ayet olduğu yok.Fikir beyan edecekseniz lütfen kendi fikriniz olsun.Kendi fikriniz olmadıktan sonra linki verseydiniz bakardım kopyala yapıştır için zahmet etmişsiniz. -http://www.zaferdergisi.com/article/?makale=1671- saygılar. arkadaşım sen tuttuğun takımın maçına gidince o takıma tapmışmı oluyosun? sizin alıntılara cvp verme gibi bir yeteneğiniz yok galiba arkadaşım sıkıştığınız yerlerde insanlara laf atıyorsunuz.
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 18 yıl Evet biraz önce tv de izledim peygamberin hırkasını sakalının etrafında dönen ve ağlaşan insanlar nereye gidiyoruz ne yapmaya çalışıyoruz belli değil. Ondan sonraki haberde amerikada 13 yaş gurubu çocuklara isa için ölmeyi öğütleyen fanatik lik kurumu hıristiyanlığı yayma çalışmaları yani.Sözlerimi Atatürk'le bitiriyorum "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." Mustafa Kemal Atatürk "Bizi yanlış yola sevkeden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir." M. Kemal Atatürk Senin gibilere diyecek hiç bir söz bulamıyorum doğrusu! Peygamber Efendimiz insanlığa rahmet olarak gönderilmiştir! onun emanetleriyle senin anlattığın seyin hiçbir alakası yok!
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 18 yıl Sevgili arkadaşlarım neden böyle yapıyorsunuz emin olun üzülüyorum.Bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan savunmakta neyin nesi resmen kör döğüşü yapıyorsunuz.Kitabınız kurana göre allah harici birşeye uluhiyet yüklemek şirktir.Kitabı muhammed de yazmış olsa bu böyledir.Lütfen açıp okuyun ondan sonra tartışalım sizler şu an yaptığınızla islamiyetin kurallarını uygulamıyorsunuz önce kitabınızı iyice okuyun sonra tartışalım bana lütfen sağdan soldan değil kendi cevaplarınızı yollayın.Kafanıza takılan bişey varsa tartışalım. arkadaşım sen tuttuğun takımın maçına gidince o takıma tapmışmı oluyosun? Bu yazdığın içinde biraz açıklama yazarsan memnun olurum.Ben yazılanlarla bir alakasını göremedim.
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 18 yıl Sayın saklıgerçek tapınma ile sevmeyi kasıtlı karıştırıyorsun galiba inanmadığın bir şey için bizim namımıza üzülmene de gerek yok.
Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 18 yıl peygamber efendimiz Hz.Muhammed(s.a.v.)Allah(c.c.)ın en sevdiği kuludur peygamber efendimize tabi olmak allah(c.c.)sevmek ona inanmaktır.Burada senin kastettiğin gibi tapma yoktur. benim bahsettiğim tutuğun takımın maçına neden gidersin?çünkü sevdiğin için gidersin.ama sevdiğin için o takıma tapmışmı oluyorsun senin mantığın bu sevmekve inanmak ile tapmayı karıştırıyorsun arkadaşım
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.