Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl X,pozitif bir tamsayı olsun... X'in rakamlarının ters çevrilmiş hali, Y ; X'i oluşturan rakamların toplamı, TOPLAM ; çarpımı ise ÇARPIM olsun X - Y = TOPLAM + ÇARPIM olacak şekilde uyan ilk iki sayı X=63 ( 63 - 36 = 9 + 18 ) ve X=726'dır. ( 726 - 627 = 15 + 84 ) Bu ikisinin dışında bu kurala uyan 3. sayıyı bulabilir misiniz?
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 18 yıl Yazar Bu sorumda cevapsız kalmış Bu sorunun çözümü için basit bir excel programından yardım alabilirsiniz, ya da şöyle söyliyeyim ben excel yardımıyla çözmüştüm;)
Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 18 yıl Bu sorumda cevapsız kalmış Bu sorunun çözümü için basit bir excel programından yardım alabilirsiniz, ya da şöyle söyliyeyim ben excel yardımıyla çözmüştüm;) sen merak etme cevapsız kalmayacak ha ben ha başka bir arkadaşım mutlaka bu soruya uğraşıyor eminim sadece biraz zaman alacak gibi gorunuyor... Bu arada güzel soru sormuşsun tebrik ederim... Hatta bir itiraf bu sabah kalktıgımda bu soru aklımdayı ve hemen kalkıp bir kalem ve bir kağıt alıp sorunla biraz daha ugrastım ama işim çıktığı için evden çıkmak zorunda kaldım. İlgileniyoruz yani merak etme..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.