Φ mystic river Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 GENÇLİĞE HİTABE Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK 20 Ekim 1927 Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 teşekkürler sizinde ama erken değil mi. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Büyük Türkiye Cumhuriyetinin bu en büyük bayramı hepimize kutlu olsun Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 teşekkürler sizinde ama erken değil mi. evet akp hükümeti ne kadar önem verdiğini anlatmak babında bir gün önceden 29 ekimi kutlamaya başladık hükümet kararı ben yarın kutlarım.. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 evet akp hükümeti ne kadar önem verdiğini anlatmak babında bir gün önceden 29 ekimi kutlamaya başladık hükümet kararı ben yarın kutlarım.. benim yarın internete girme durumum yok,o nedenle bugünden kutlamak istedim.herhangi bir siyasi partiyle ilişkim yoktur. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 benim yarın internete girme durumum yok,o nedenle bugünden kutlamak istedim.herhangi bir siyasi partiyle ilişkim yoktur. neden alındınki. elbette yılın hergünü kutlayabilirsin latifeydi be Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Bende canım öyle istediği için bugünden kutlayayım dedim kime ne ... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Bugun vasil oldugumuz netice, asirlardan beri cekilen milli musibetlerin intibahi ve bu aziz vatanin, her kosesini sulayan kanlarin bedelidir. Bu neticeyi, Turk gencligine emanet ediyorum." Mustafa Kemal Ataturk Hepinizsin Cumhuriyet Bayrami Kutlu Olsun Arkadaslar.. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 biliyoruz sen o zamanın şartlarında emparyalizme duruşunla dünya tarihinin en güzel örneğini verdin bize ve biliyoruz rusyadan dünyaca yardım aldın ama şu anki hükümetler gibi onun ideolijisini de yardım almadın ve biliyorsun İZİNDEYİZ... HERKESİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN Alıntı
Φ SLeonS Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! herkesin cumhuriyet bayramı kutlu olsun........................ Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 DAĞLARDA TEK TEK ATEŞLER YANIYORDU VE YILDIZLAR ÖYLE IŞILTILI ÖYLE FERAHTILARKİ ŞAYAK KALPAKLI ADAM NASIL VE NE ZAMAN GELECEĞİNİ BİLMEDEN GÜZEL RAHAT GÜNLERE İNANIYORDU VE GÜLEN BIYIKLARLA DURUYORDUKİ MAVZERİNİN YANINDA BİRDENBİRE BEŞ ADIM SAĞINDA ONU GÖRDÜ PAŞALAR ONUN ARKASINDAYDILAR O SAATİ SORDU PAŞALAR ÜÇ DEDİLER SARIŞIN BİR KURDA BENZİYORDU VE MAVİ GÖZLERİ ÇAKMAK ÇAKMAKTI YÜRÜDÜ UÇURUMUN BAŞINA KADAR EĞİLDİ DURDU BIRAKSALAR İNCE,UZUN BACAKLARI ÜSTÜNDE YAYLANARAK VE KARANLIKTA AKAN BİR YILDIZ GİBİ KAYARAK KOCATEPE'DEN AFYON OVASINA ATLAYACAKTI "Nazım Hikmet, Kuvay-ı Milliye Destanı" Cumhuriyetimizin 82. yıl dönümü tüm ulusumuza kutlu olsun. Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 sahip oldugumuz kuvvet,damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur.. M.K. ATATURK bu sozun anlamini ,gun gectikce cok daha iyi anliyor olmanin sevinci ve gururuyla,ulusumuzun cumhuriyet bayrami'ni kutluyorum.. Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Forumda daha önce yazıldı mı dikkat etmedim ama tekrar bugün Cumhuriyet bayramımız olması açısından sizinle paylaşmak istedim.Bu hikayenin gerçek olması ve vatan sevgisinin yogun olması beni çok etkilemişti. Çanakkale Zaferi Üst teğmen Faruk cepheye yeni gelen askerleri kontrol ediyor bir taraftan da onlarla laflıyordu nerelisin gibi sorular soruyordu. Bir ara saçının ortası sararmış bir çocuk gördü. Merakla "adın ne senin evladım" der. Çocuk "Ali" diye cevap verir. Nerelisin? der. Ali Tokat Zilede' nim der. "Peki evladım bu kafanın hali ne?" Ali "anam cepheye gelirken kına yaktı komutanım der. Neden? der komutan. Ali "bilmiyorum komutanım" der: Peki gidebilirsin Kınalı Ali" der. O günden sonra herkes ona Kınalı Ali der. Herkes kafasındaki kınayla dalga geçer. Kısa sürede cana yakın ve cesur tavırlarıyla tüm arkadaşlarının sevgisini kazanır. Bir gün ailesine mektup yazmak ister. Ali'nin okuma yazması da yoktur arkadaşlarından yardim ister ve hep beraber başlarlar yazmaya. Ali söyler arkadaşları yazar "sevgili anne babacım ellerinizden öperim ben burada çok iyiyim beni merak etmeyin" diye baslar. Kız kardeşini kendinden bir küçük erkek kardeşini sorar köyündekilerin burnunda tüttüğünü yazdırır. Kendilerini merak etmemesini kendileri var oldukça düşmanın bir adım bile ilerleyemeyeceğini yazdırır. Gururla mektubu bitirir neden sonra aklına gelir ve yazının sonuna anasına NOT düşer: Alinin kendisinden hemen sonra askere gelecek bir kardeşi daha vardır. "Anacağım kafama kına yaktın burada komutanlarım ve arkadaşlarım benle hep dalga geçtiler sakın kardeşim Ahmet'e de yakma onunla da dalga geçmesinler der ellerinden öptüm" diye bitirir. Aradan zaman geçer. İngilizler kati netice almak için tüm güçleriyle Gelibolu"ya yüklenirler. Bu cepheyi savunan erlerimiz teker teker şehit düşmüşlerdi. Bunlara takviye olarak giden yedek kuvvetlerde yeterli olmamış onların sayıları da epey azalmıştı Gelibolu düşmek üzereydi kınalı Alinin komutanı da olayı görüp yerinde duramıyordu. Kendisinin bölüğü henüz sıcak temasa hazır değildi. Onlar yeni gelmişti onları insan bedeninin süngü ve mermilerle orak gibi biçildiği bu yere göndermek istemiyordu. Komutanların bu düşünceli halini gören ve durumun vahametini bilen Kınalı Ali ve arkadaşları komutanlarına yalvar yakar oraya gitmek istediklerini söylerler. Komutanları onları ölüme gideceklerini bile bile çaresiz gönderir. Kınalı Ali'nin bölüğünden kimse sağ kalmaz hepsi şehit olmuştur. Aradan zaman geçer. Kınalı Ali'nin ailesine yazdığı mektubun cevabı gelir. Komutanları buruk ve gözleri dolu dolu mektubu açıp okumaya karar verirler. (bu mektubun asli Çanakkale müzesinde sergilenmektedir) Babası anlatır Ali'nin. "Oğlum Ali nasılsın iyi misin gözlerinden öperim. Selam ederim. dedikten sonra öküzü sattık paranın yarısını sana yarısını da cepheye gidecek kardeşine veriyoruz. Şimdi öküzün yerine tarlayı ben sürüyorum zaten artık zahireye de fazla ihtiyacımız olmadığı için yorulmuyorum da siz sakın bizi merak etmeyin bizi düşünmeyin der köyü akrabalarını anlatır ve mektubu bitirir. Ali ananında sana diyeceği bir şey var" Anasının söylediklerini yazar: " oğlum Ali yazmışsın ki kafamdaki kınayla dalga geçtiler kardeşime de yakma demişsin kardeşine de yaktım komutanlarına ve arkadaşlarına söyle senle dalga geçmesinler Bizde 3 şeye kına yakarlar 1- Gelinlik kıza :gitsin ailesine çocuklarına kurban olsun diye 2- Kurbanlık Koç'a :Allah'a kurban olsun diye 3- Askere giden yiğitlerimize: vatana kurban olsun diye..... gözlerinden öper selam ederim Allah'a emanet olun" Mektubu okuyan Alinin komutanı ve diğerleri hıçkıra hıçkıra ağlamaktadırlar... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 CUMHURİYET MARŞI Cumhuriyet, cumhuriyet, en güzel şey hürriyet Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet! Gazimin sen en büyük yadigarısın bana Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet! Dalgalansın her tarafta şanlı Türk'ün bayrağı Korumaktır ve yüceltmek azmimiz bu toprağı! Bu vatan hiç sensiz olmaz, ey güzel cumhuriyet Milletim öyle demiştir ; ya ölüm, ya hürriyet! TARİHİMİZE ŞANLI HARFLERLE YAZILAN BU BÜYÜK GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN...... " Her türlü yükselme ve olgunlasmaya istidatli olan milletimizin sosyal ve fikrî adimlarini kisaltmak isteyen engeller mutlaka ortadan kaldirilmalidir. " M.K.Ataturk 1924 Alıntı
Φ HaRuN_89 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 ŞANLI TÜRKLERİN BÜYÜK BAYRAMI KUTLU OLSUN... GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM.. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 YAŞASIN CUMHURİYET, İLELEBET. 1. BU ÜLKEYİ BÖLEMEYECEKSİNİZ. ( ETNİKÇİLERE ) 2. BU ÜLKEYE İRTİCAYI GETİREMEYECEKSİNİZ. ( DİNCİLERE ) 3. BU ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEYEMEYECEKSİNİZ. ( MOSKOVACILARA ) EVET ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU CUMHURİYETİ, ÜNİTER VE LAİK YAPI İÇERİSİNDE, İRANCILAR İSTEMESE DE, APOCULAR İSTEMESE DE, AMRİKANCILAR, AVRUPACILAR İSTEMESE DE, PARANOYA, ŞABAN VE SOSYAL STATÜ İSTEMESE DE [SONSUZA DEK KORUYACAĞIZ, UĞRUNDA GEREKİRSE CANIMIZI VERİP , KANIMIZI AKITACAĞIZ. YAŞASIN CUMHURİYET. BOZAN SEVGİYLE KAL. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 82 yılında kutlu olsun sevgiler Alıntı
Φ deli gül Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 biliyoruz sen o zamanın şartlarında emparyalizme duruşunla dünya tarihinin en güzel örneğini verdin bize ve biliyoruz rusyadan dünyaca yardım aldın ama şu anki hükümetler gibi onun ideolijisini de yardım almadın ve biliyorsun İZİNDEYİZ... HERKESİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN DAĞLARDA TEK TEK ATEŞLER YANIYORDU VE YILDIZLAR ÖYLE IŞILTILI ÖYLE FERAHTILARKİ ŞAYAK KALPAKLI ADAM NASIL VE NE ZAMAN GELECEĞİNİ BİLMEDEN GÜZEL RAHAT GÜNLERE İNANIYORDU VE GÜLEN BIYIKLARLA DURUYORDUKİ MAVZERİNİN YANINDA BİRDENBİRE BEŞ ADIM SAĞINDA ONU GÖRDÜ PAŞALAR ONUN ARKASINDAYDILAR O SAATİ SORDU PAŞALAR ÜÇ DEDİLER SARIŞIN BİR KURDA BENZİYORDU VE MAVİ GÖZLERİ ÇAKMAK ÇAKMAKTI YÜRÜDÜ UÇURUMUN BAŞINA KADAR EĞİLDİ DURDU BIRAKSALAR İNCE,UZUN BACAKLARI ÜSTÜNDE YAYLANARAK VE KARANLIKTA AKAN BİR YILDIZ GİBİ KAYARAK KOCATEPE'DEN AFYON OVASINA ATLAYACAKTI "Nazım Hikmet, Kuvay-ı Milliye Destanı" Cumhuriyetimizin 82. yıl dönümü tüm ulusumuza kutlu olsun. bu kadar güzel açıklamaya eklenecek tek şey...helal olsun..saygılarımla...yaşasın cumhuriyet...... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Sene 1938, 10 Kasım... İstanbul Üniversitesi’nde saat 9’u 5 geçenin meşum haberi duyulmuş... Bir Alman profesör var, hukuk fakültesinde, o da duymuş, şaşırmış. Derse girsin mi, girmesin mi bir türlü karar veremiyor. O sırada aklına rektöre müracaat etmek gelir. Kalkar, yanına gider. Aralarında şu konuşma geçer: “Efendim, mütereddidim. Acaba ne yapsam?” “Sizde böyle büyük bir adam ölünce ne yaparlarsa, onu yapın.” İşte o zaman Alman profesör kollarını iki yana sarkıtarak “Bizde bu kadar büyük bir adam ölmedi ki” der.• (Hilmi Yücebaş, Atatürk’ün Nükteleri-Fıkraları, Hatıraları, İstanbul, Kültür Kitapevi, 1963) Cumhuriyet bayrami kutlu ve umutlu olsun En güzel istikbal Türkiye nin olsun! Kaynak: www. butundunya.com Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.