Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kuran ın allah tarafından indirildigi nerden belli?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

odanın camından dışarı bakıldıgında bir yaratıcı gücün oldugu belli.bilimsel açıklamalar olduguna ragmen yine bir güç evreni yaratmış olabilir.fakat dinlerin onun tarafından indirildigine neye göre inanılınıo?hz. muhammed e hira dagındayken ilk vahinin cebrail tarafından indirilgini gören varmı?

Gönderi tarihi:

odanın camından dışarı bakıldıgında bir yaratıcı gücün oldugu belli.bilimsel açıklamalar olduguna ragmen yine bir güç evreni yaratmış olabilir.fakat dinlerin onun tarafından indirildigine neye göre inanılınıo?hz. muhammed e hira dagındayken ilk vahinin cebrail tarafından indirilgini gören varmı?

aslında güzel bir soru

dinlerin allah tarafından gönderildiği nereden belli?

bak kardeşim bunu ancak o dinleri inceleyerek ve onlardaki besatet içindeki i'cazı görerek anlarsın

mesela kur'an daha milyon kavramının olmadığı bir dönemde"henüz binli sayılarla yetiniyorlarmış"kur'an her harfi ve kelimesi,yle sonsuzluk kokuyor,sonsuzu anlatıyor,sonsuzluğa dair izahatta bulunuyor

vede bir ilah varsa bu elbette yaratmış olduğu varlıklara kendini bildirmek isteyecektir,çünkü her cemal sahibi cemalini gördüğü gibi göstermekte diler.kendisini bildiği gibi bildirmekte diler,bu yüzden insanların en masum ve en müsaitini seçer,birde dinlerin gerçekten Allah tarafından olduğunu anlamak isterseb vahyin keyfiyetini anlaman gerekir,vede dinin nasıl fıtratla barışık olduğunu ,dengeden ibaret olduğunu görerek

genelde dinler olağanüstü değşik şeyler getirmez

sadece bozulmaya çalışılan dengeyi düzeltmeye gelirler,hz.muhammed(s.a.v)nin ise bizzat peygamber olduğuna geçmiş zamandaki bütün nebiler aynı davayı paylaşmaları hasebiyle,gelecekteki tüm velilerde davasının hakikatini teyid etmeleri hasebiyle birer canlı ve sarsılmaz hakikattirler

daha sonra yine birşeyler yazarım

eğer amacın samimi bir şekilde öğrenmek ve anlamaksa tabii

selametle

Gönderi tarihi:

Bende odamın camından dışarı bakıyorum ama görebildiğim budanmadığı için meyve vermeyi çok azaltan ağaçlar,ayrık otları bürümüş bahçe vs.vs yaratıcı gücü nasıl buldunuz.Güce tapınma insanın doğasında vardır.Uydurur birşeyler tapar sonra bir takım akıllı adamlar çıkarlar peygamberlik iddasında bulunurlar ne gören vardır nede duyan yani tüm dinler ve din kitaplarındaki ilahlar hikayedir boş inançlardır.Ne kendilerine melek gelirken ne de allahla konuşurken duyan bilen yoktur.Kimi denizi yarar kimi ayı kimide beşikte konuşur bunlar boş hurafelerdir.

Gönderi tarihi:

Bende odamın camından dışarı bakıyorum ama görebildiğim budanmadığı için meyve vermeyi çok azaltan ağaçlar,ayrık otları bürümüş bahçe vs.vs yaratıcı gücü nasıl buldunuz.Güce tapınma insanın doğasında vardır.Uydurur birşeyler tapar sonra bir takım akıllı adamlar çıkarlar peygamberlik iddasında bulunurlar ne gören vardır nede duyan yani tüm dinler ve din kitaplarındaki ilahlar hikayedir boş inançlardır.Ne kendilerine melek gelirken ne de allahla konuşurken duyan bilen yoktur.Kimi denizi yarar kimi ayı kimide beşikte konuşur bunlar boş hurafelerdir.

odanın camından bakınca agaç görüyomuşn nası oluştu o agaç o otlar o evren?güce tapınma konusunda katılıyorum.alaahın varlıgını bilemiorum çünkü olmadıgına karşın yeterince delil yok.ama varlıgına karşı yoktan varolmama bi delil.o daha agır basıyo şuanda.ayrıca allahıda herkesin düşündügünden biraz farklı düşünüorum.alaah dedimiz şey enerji bence

Gönderi tarihi:

'vede bir ilah varsa bu elbette yaratmış olduğu varlıklara kendini bildirmek isteyecektir,çünkü her cemal sahibi cemalini gördüğü gibi göstermekte diler.kendisini bildiği gibi bildirmekte diler,bu yüzden insanların en masum ve en müsaitini seçer,birde dinlerin gerçekten Allah tarafından olduğunu anlamak isterseb vahyin keyfiyetini anlaman gerekir,vede dinin nasıl fıtratla barışık olduğunu ,dengeden ibaret olduğunu görerek

genelde dinler olağanüstü değşik şeyler getirmez'ENKAZ

allahı enerji olarak düşünüyorum.bence evren, içindeki varlıklar bu enerji sayesinde oluştu.insan dogasında üstün oldugunu düşündügün birşeyden medet umma oldugu için o rivayetler(dinler peygamberler vs.) ortaya atıldı.insanogluda kolayı seçtigi için kendi kendiyle savaş vermektense istekleri için alaah dedigi üstün güce ellerini açıyor medet umuyor,psikolojik olarak rahatlıyor...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Konunun başlığı, Kuran'ın Allah tarafından indirildiği nerden belli? şeklinde ama görüyorum ki Allah var mı yok mu tartışmasına girilmiş. Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.Ben yaradana inanan bir insanım. Tesadüflere inanmıyorum.Yaratılan herşeye bakınca, kesinlikle bunların bir yaratıcısı olduğuna inanıyorum. Yaradanın nasıl bir varlık olduğu hakkında hiç bir fikrim yok, benim için bunun önemi de yok.Ha enerji olmuş, ha cisim olmuş ne farkeder.Var mı var benim için.Ama Onun (vahiy yoluyla da olsa) insanlarla konuştuğuna, sonra da küsüp bir daha konuşmayacığına inanmıyorum.Konuşsa ihtiyaç olan bu devirde de konuşurdu.

Kutsal kitaplara gelince,hepsini insanların yazdığını düşünüyorum. Çünkü bana göre, yüce yaratıcı bir kutsal kitapta (Kuran-Kerim'de), kutsalığa hiç de yakışmayan ;".....kafirleri bulduğunuz yerde öldürün,hırsızlık yapanın ellerini kesin,zina yapana yüz vuruşla vurun,benim yolumda mallarınızla,canlarınızla çarpışın, kadınları dövün"...vs.gibi ayetleri O yazdırmış olamaz.Şiddeti emredemez.Peygamberlerin hangi kadınlarla birlikte olacağını düzenleyemez.Kendi kendine yemin edemez,beddua edemez.Erkekleri kadınlardan üstün tutamaz.Şeytana insanları yoldan çıkarsın diye izin veremez.Kudreti dahilinde olduğu halde şeytanı neden yok etmemiş de kıyamete kadar izin vermiş?İyi bir insan olmaya zerre kadar önem vermeyip, sadece ve sadece takıntı halinde bana ve bu kitaba inanın yeter demez.Hadi ceza veriyor diyelim cehennemde "sonsuza kadar" yakarak bu kadar adaletsiz olamaz.Daha önce indirdiği kitapları korumayı tercih etmeyip, sadece Kuran'ı Kerim'i koruma altına alamaz.Oysa ötekileri de kendisi indirmişti.

Kuran'ı onun indirmediğine dair daha onlarcası sayılabilir.

Fakat bu arada,sanki Yaratıcı tarafından yazıldığı izlenimi veren birtakım bilgiler de var.Tatlı suyla tuzlu suyun arasına perde koyduk, yeri yayıp yuvarlattık..vs gibi.Bunlar azınlıkta tabi.

Benim TAHMİNİME göre ise, başka gezegenlerden ve uygarlıklardan gelen birtakım zeki varlıklar yeryüzünü ziyaret edip, insanlara birtakım bilgiler verip, uyarılarda bulunmuşlar (bu bilgilerin pek azını kaydetmişler, çoğunu da kayıtlara alamamışlar bence) fakat o çağda yaşayan insanlar, onları tanrıdan gelen, tanrı adına konuşan melekler olduklarına inanmışlar diye düşünüyorum. Onların söylediklerine daha sonra peygamber de ek yaparak kendi lehine birtakım ayetler eklemiş.Bunlar sadece benim tahminlerim ve düşüncelerim.Teist arkadaşlar bana çok kızacaklar biliyorum.

Herkese sevgi ve selamlar.

Gönderi tarihi:

Bence zaten tüm inançlar insanların kendisini iyi ve mutlu hissetmeleri için ""bir şekilde""doğmuştur,

kim neye inanırsa inansın bunda yanlış bişey yok... ama inanç uğruna hayatımızı gençliğimizi karartmayalım

aklımıza vicdanımıza mantıksız gelen hayat tarzlarını benimsemeyelim,ruhumuzu psikolojimizi sorunlara sürükleyen bizi mutsuz eden kısıtlamalı hayatlara kendimizi kaptırmayalım derim ben :):)

Gönderi tarihi:

arkadaşlar her konuyla ilgili tartışmalar yapalım da hz. Allahın var olup olmadığı konusunda tartışmayalım ben de bir zamanlar gençken bu konunun üzerinde çok durdum başımdan birkaçtane sırlı olay geçti ve rabbimin var olduğuna tüm kalbimle inandım şu anda Allah beni ve bizi görüyor o yüzden bu konuya fazla girmeyelim aklı ve fikri olan her insan rabbinin varlığını hisseder mutlaka karşınıza sizi inandıracak ispatlar çıkacaktır illa da gözle görmenize ne gerek var rüzgar esiyor onu hissediyorsunuz ama görebiliyormusunuz bana peynirin içindeki sütü hanginiz gösterebilir ama peynir de sütten yapılıyor buna inanıyorsunuz hiçbir tabiat olayı kör tesadüfe bağlanamaz siz tesadüften ne oluştuğunu gördünüz şimdiye kadar hz. Allah vardır her yaptığıımızı ve yapacağımızı görür ve bilir biraz mantığınızı çalıştırın bir masanın sandalyenin ustası olduğuna göre hiçbirşeyin kendiliğinden oluşmadığına göre bu koca evrenin tesadüfen oluştuğunu iddia edecek bi kişi varmı içinizde ? rabbimizin var olup olmadığını tartışmak bile bilgi eksikliğinden kaynaklanır lütfen islam dinine biraz daha ilgi gösterin ve daha mantıklı yaklaşın herşeye hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum Allaha emanet olun

Gönderi tarihi:

allahı enerji olarak düşünüyorum.bence evren, içindeki varlıklar bu enerji sayesinde oluştu.insan dogasında üstün oldugunu düşündügün birşeyden medet umma oldugu için o rivayetler(dinler peygamberler vs.) ortaya atıldı.insanogluda kolayı seçtigi için kendi kendiyle savaş vermektense istekleri için alaah dedigi üstün güce ellerini açıyor medet umuyor,psikolojik olarak rahatlıyor...

sevgili calcifer

ALLAH ÜÇ SIFATIYLA HER YERDE HAZIR VE NAZIRDIR.İLİM İRADE KUDRET.sen ALLAH'a enerjidir derken sadece onun kudretini görüyor sun ve ilmi ve iradeyi dışlıyorsun.hakbuki gönderdiği dinler bu iradenin eseridir.sana daha ilmi bir izah yapayım.atomu ele alalım.,atomda ki plan ilmi,enerji kudreti,ve tahavvülat yani harekette iradeyii gösterir,sadece dil farkı var,ilim,irade ,kudret=plan,enerji,hareket...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.