Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın En Zengin Ailesi Her Saat 4 Milyon Dolar Zenginleşiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın En Zengin Ailesi Her Saat 4 Milyon Dolar Zenginleşiyor

1200x-1.jpg

Soldan: Jim Walton, Alice Walton, Jim'in karısı Lynne McNabb Walton, Rob Walton'un eşi Melani Lowman Walton ve Rob Walton. Fotoğraf: Rick T. Wilking / Stringer

Gezegenimizde en zengin 25 aile 1,4 trilyon doları kontrol ediyor

Sayılar akıl almaz: dakikada 70.000 dolar, saatte 4 milyon dolar, günde 100 milyon dolar.

Walmart A.Ş. Bloomberg sıralamasında hızla büyüyor.

Bu oranda, onların serveti, siz okumaya başladığınızdan bu yana 23.000 dolar artacaktır.

Bu aşırı zenginlik ve acımasız eşitsizlik çağında bile, kontrast sarsıcı. Ünlü Walmart’ın tutumlu kurucusu olan Sam Walton'un mirasçıları, daha önce görülmemiş bir ölçekte servet topluyor - ve neredeyse hiç yalnız değiller.

Walton serveti, dünyanın en zengin ailelerinin Haziran 2018 sıralamasının üzerine çıktıktan bu yana 39 milyar dolar, 191 milyar dolara yükseldi.

Diğer Amerikan hanedanları, tahakkuk ettikleri varlıklar açısından geride kaldı. Mars ailesi, şeker şöhretine 37 milyar dolar ekleyerek servetini 127 milyar dolara çıkardı. Sanayici-cum-politik-güç-oyuncuları olan Koch'lar 26 milyar dolarla 125 milyar dolara düştü.

Dünya çapında, en zengin 25 aile, geçen yıla göre% 24 artışla yaklaşık 1.4 trilyon dolarlık serveti kontrol ediyor.

Bazı eleştirmenlere göre, bu rakamlar kapitalizmin onarılması gerektiğinin kanıtıdır. Eşitsizlik Paris'ten Seattle'a ve Hong Kong'a kadar patlayıcı bir siyasi mesele haline geldi. Fakat zenginlerle fakir arasındaki artan boşluğu nasıl daraltabilirim?

Gerginlik arttıkça, bazı milyarder mirasçıları bile servet vergileri gibi adımları destekliyor.

“Böyle bir şeyi yapmazsak, ne yapıyoruz, sadece bu zenginlikleri dikilen yerlerden düşen bir ülkede biriktirerek mi?” Ailesi Bloomberg listesinde 17. sırada olan Liesel Pritzker Simmons, Haziran ayında söyledi. “İçinde yaşamak istediğimiz Amerika değil.”

Bu yıl göze çarpan bir ilave: Suudi kraliyet ailesi.

Suudi Evi, kraliyet ailesinin geçmiş 50 yıl boyunca kralın yönetim ofisi Royal Diwan'dan aldığı kümülatif ödemelere dayanarak 100 milyar dolar değerinde.

Bu bir lowball figürü. Ne de olsa, Suudi ekonomisinin kilit noktası olan petrol devi Suudi Aramco dünyanın en karlı şirketi. Krallık onu 2 trilyon dolar değerinde almayı umuyor.

Hanedan dolarlarını konuşmak, kesin bir bilim değildir. Onlarca yıl ve bazen yüzyıllarca süren varlık ve temettülerle desteklenen servetler, bir ailenin varlıklarının gerçek kapsamını gizleyebilir. Örneğin, Rothschilds veya Rockefellers’in net değeri, değer için fazla dağınıktır. Varlığı şu anda doğrulanamayan klanlar da yoktur.

Fakat izleyebileceğimizlerin çoğu, ultra düşük faiz oranları, vergi indirimleri, serbestleştirme ve yenilikçilik ödüllerini alıyor. Örneğin Koch Industries'in risk sermayesi bir kolu var. En yeni nesil Waltons kendi işletmelerini kuruyor.

Diğer büyük kazançlar arasında, moda evi Chanel ve İtalya'nın markaları Nutella spread ve Tic Tac darphane olan Ferrero ailesinin sahipleri yer alıyor. Hindistan'da, Ambani ailesinin serveti 7 milyar dolara, 50 milyar dolara yükseldi.

Sonuçta, dünyanın en zengin 25 ailesinin geçen yıla göre 250 milyar dolar daha fazla serveti var.

Zengin mutlaka birlikte zenginleşmek zorunda değildir. Quandt ailesi, BMW kendi kendini süren elektrikli araçlara yönelik yıkıcı kaymaya yatırım yaparken ticari gerilimleri azaltan ve küresel pazarları yavaşlatan Bayerische Motoren Werke AG için kötü bir yılın ardından sekiz sırayı düşürdü. Dassault, Duncan, Lee ve Hearst aileleri listeden düştü.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile olan ticaret savaşını artırdığı ve küresel bir durgunluk konusunda endişeleri arttığından, bu birçok yönden zirveyi temsil edebilir.

Kuşak servet sahiplerinin bir ağı ve eğitim şirketi olan Campden Wealth'in araştırma direktörü Rebecca Gooch, “Serveti uzun vadede korumak çok zor olabilir” dedi. “Aileye ait işletme şirketleri patlamadan düşüşe geçebilir, ailenin yatırım portföyü iyi çeşitlendirilemez veya nesiller arası geçişlerle ilgili sorunlar olabilir.”

1. Walton Ailesi - Walmart
Tahmini Zenginlik: 190,5 milyar dolar

Waltons, Amerika'daki en zengin ailedir ve bazılarına göre dünyanın en zengin klanıdır.

2. Mars Ailesi - Mars
Tahmini Servet: 126,5 milyar dolar

Mars, şekerin Walmart'ı: her yerde bulunan, ucuz ve popüler olan çok kuşaklı bir aile şirketi.

3. Koch Kardeşler - Koch Endüstri
Tahmini Servet: 124,5 milyar dolar

Charles ve David Koch, şaşırtıcı servetlerini babaları tarafından kurulan bir petrol işletmesine borçluyken, bugün belki de kamuoyu politikaları için daha iyi tanınmakta, politikalarını damgalamak için derin ceplerine kazıyorlar: adayları ve özgürlükçü düşünce kuruluşlarını finanse etmek, muhafazakar bir gündemi ilerletmeyi amaçlayan üniversite profesörlerini finanse etmek ve politika pozisyonları için lobicilik yapmak.

4. Al Saud - Suudi Kraliyet Ailesi
Tahmini Servet: 100 milyar dolar

Suudi Kraliyet ailesinin Suud Meclisi ailesi, neredeyse bir asır öncesine uzanan monarşik bir tarihe sahiptir.

5. Wertheimer Ailesi - Chanel
Tahmini Net Değer: 57,6 milyar $

Fransız yüksek moda evi Chanel, 5 No'lu parfüm ve zamansız “küçük siyah elbise” ve 19 Şubat 2019'da ölen ölen, yüksek profilli tasarımcı Karl Lagerfeld için efsanevi. Şimdi Alan ve Gerhard Wertheimer dedelerinin kurucusu Gabrielle Coco Chanel ile iştiraki olan şirket.

6. Dumas Ailesi - Hermès
Tahmini Zenginlik: 53,1 milyar dolar

Fransız moda evi ve lüks satıcı Hermès, dünyaya imza atkıları, kravat ve parfümlerin yanı sıra ikonik Kelly ve Birkin el çantaları ile göz kamaştırdı. 19. yüzyılda Thierry Hermès'in aristokrasi için hazır giyim ürünleri tasarladık.

7. Van Damme, De Spoelberch ve De Mevius Aileleri - Anheuser-Busch InBev
Tahmini Servet: 52,9 milyar dolar

Bu üç Belçika bira üreticisinin içecek endüstrisinde 500 yıldan daha uzun bir geçmişi var.

8. Boehringer, Von Baumbach Aileleri - Boehringer Ingelheim
Tahmini Servet: 51,9 milyar dolar

Boehringer Ingelheim, 130 yılı aşkın bir geçmişe sahip bir Alman ilaç şirketidir.

9. Mukesh ve Anil Ambani - Güven Endüstrileri
Tahmini Net Değer: 50,4 milyar dolar

Listemizdeki tek Asya şirketi olan Hintli endüstriyel holding Reliance Industries ortalama okuyucularda en az bilinen olanı olabilir.

10. Cargill, MacMillan Aileleri - Cargill
Tahmini Net Değer: 42,9 milyar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.