Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Birimizi taniyalim derken tanimak ve tanitmak kadar zor birsey oldugunu pek sanmiyorum.

Tanitir iken surada dogdum burada yasiyorum su okulu okudum yada surada calisiyorum gibi cümleler genelde yer almaktadir.

Bu cümleler gercekten karsinda bulunan insani tanitiyormu?

Taniyan seni saten tanimaktadir bunlar ise yakinlarin yada yakininda bulunan dostlarin arkadaslarindir, onlaraki kendini tanitmana gerek yok seni bilenlerdendir.

Gelelim uzaktan olan tanitima....., nasil tanitabilirsinki?

Bunun mümkün olmadigi kadar aslinda insan insanida taniyamaz.....

Öyle zaman gelirki kendi kendini taniyamasin, nasil olurda kendini tanitirsin....?

Basitce verilen cevaplar aslinda gün gectikce deyisebilecek cevaplar seni gercekten tanitirmi..?

Senelerin verdigi bende olan bir aliskanlik, izlem.......

Insanlarin gercek yüzünü gösteren, zaman….

Sorulara sözlere bile gerek olmayan, suskunluktur bence karsi tarafi, senin kendin taniman…..

Neden kelimesi….

Neden selam vermiyor, neden anlatmiyor…….vs.

Isyana dönüsür bir zaman sonra, kendi baslar sormaya, sorusturmaya, anlatmaya , sen sustukca karsi taraf konusur , tanimak isteyen aslinda kendini tanitir…….

Ortaya cikan ise sudur…..

Insan kendi kendini izleyemez, devamli dogal olan birsey var ise oda merak…

Karsi tarafi tanimak savasindadir.

Butün bu savaslarin icersinde , kendisini tanitmaktadir…

Kurdugu degil cümleler, icinde bulunan kelimeler...

Degil bir tebesüm bir gülüs, asil o an beyninden gecen düsünce....

Alaymi? Gercekmi?

Bunlarin tümünün cevaplarini veren, seni tanitan, zamandir bence....

Herseyi zamana birakin derim.

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Romantik_ bey ilginiz icin tesekkürler :) fakat sanirim ya siz yalnis anlamissiniz beni, yada ben anlatamamisim,

eyerki öyle ise özür dilerim...

ben kimseden kendini tanit dedigimi hatirlamiyorum...

aslinda ayni düsüncedeyiz az dikat lütfen okurken ... :)

cümleler olmasin sirf okunan, kelimelerde olsun dikate alinan...

önyargiya gelince... bu asla söz konusu bende olamaz, öyle olsa...?

en son cümlem .. "Herseyi zamana birakin" sanirim olmazdi degilmi.. ? :)

"Sevmedigin bir tarafini görürsen vazgecmiyeceksin"

bu cümleniz cok dogru iste, onca "Arkadas" diyeyim su an, sevdigimiz taraflari ile arkadas edindigimiz, fakat ...

"bir zaman sonra degisen"

oldugu gibi..

onca arkadas vardirki yanina yaklasmaktan cekinirsin, fakat...

"bir zaman sonra oda degisen"

Suskunluk bence senin karsi tarafi taniman diye, ben bosuna yazmadim...

ayrica önyargili olur isek, su söyledir böyledir der isek..., sirt cevirir konusmaz dikate bile almaz isek..... bu kisiler nasil düzelir... ?

hickimse kötü dogmamisdir, iyi iyi yapan, kötüyü kötü yapan herzaman bulundugu toplumdur..

mademki toplum kötü yapmis, neden sirt ceviriyor...?

mademki kötüyü kötü olarak biliniyor, neden düzeltilmeye yanasilmiyor...?

umarim simdi az cok düsüncelerimi anlamissinizdir Romatik bey ... :)

halen bir yerde ? var ise...

derimki yine

Herseyi zamana birakin .. :)

Tek odur cünkü gösteren...

• 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:
kralx tanismak bence fotograf vs... dediklerinle olmamali tanismak illa ki karsindakini gormek degildir.

11836[/snapback]

Ben fotoğraf vs ile olur demedimki, dikkatli okurmusun. İllaki kendinizi detaylı tanıtacaksanız. Bakınız bu forumun, birbirimizi tanıyalım başlığındaki "adım mehmet değil" iletisine...))

Saygılar..

Gönderi tarihi:

bence secilen konular yazılan çizilen bunca şey herkes hakkında bi ipucu verebilir

insanların burda birbirlerini tanıyıp anlayabimeleri için herkesin gönderdigi iletileri dikkatlice okumaları gerekiyor çünkü herkes kendi ilgi alanına yada dünya görüşüne göre yazılar yolluyor en azından ben öyle yapıyorum buraya gireli çok fazla bi zaman olmamasına ragmen gönderilen iletilerden bi çok arkadasla ilgili fikir sahibi oldugumu söyleyebilirim

Sevgiler

Gönderi tarihi:
bence secilen konular yazılan çizilen bunca şey herkes hakkında bi ipucu verebilir

insanların burda birbirlerini  tanıyıp anlayabimeleri için herkesin gönderdigi iletileri dikkatlice okumaları gerekiyor çünkü herkes kendi ilgi alanına yada dünya görüşüne göre yazılar yolluyor  en azından ben öyle yapıyorum buraya gireli çok fazla bi zaman olmamasına ragmen  gönderilen iletilerden bi çok arkadasla ilgili fikir sahibi oldugumu söyleyebilirim

Sevgiler

12897[/snapback]

SANA KATILIYORUM ŞEVVAL BACI.BURDA HERKES KENDİNDEN BİRŞEYLER YAZIYOR AZDA OLSA KARŞINDAKİ HAKKINDA BİR FİKİR EDİNEBİLİYORSUN.

ZATEN İNSANLAR BAZEN YILLARINI PAYLAŞTIKLARI EN YAKINLARINI BİLE BİR OLAY KARŞISINDA HİÇ TANIYAMADIKLARINI ANLAYABİLİYOR.

• 5 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Selam Larsie,

yoksa sen serkan misin ... :)

ilk denk geldim sana su an ondan soruyorum, yanilabilirim tabiki..

selamlar :clover:

Gönderi tarihi:

Deneyimlerinde hep başarıylıydın ve yine başarılısın birce tabiki serkanım kim olabilirki başka başkası alsın bu nicki valla paralarım onu :)))) :online2long:

Gönderi tarihi:

Birimizi taniyalim derken tanimak ve tanitmak kadar zor birsey oldugunu pek sanmiyorum.

Tanitir iken surada dogdum burada yasiyorum su okulu okudum yada surada calisiyorum gibi cümleler genelde yer almaktadir.

Bu cümleler gercekten karsinda bulunan insani tanitiyormu?

Taniyan seni saten tanimaktadir bunlar ise yakinlarin yada yakininda bulunan dostlarin arkadaslarindir, onlaraki kendini tanitmana gerek yok seni bilenlerdendir.

Gelelim uzaktan olan tanitima....., nasil tanitabilirsinki?

Bunun mümkün olmadigi kadar aslinda insan insanida taniyamaz.....

Öyle zaman gelirki kendi kendini taniyamasin, nasil olurda kendini tanitirsin....?

Basitce verilen cevaplar aslinda gün gectikce deyisebilecek cevaplar seni gercekten tanitirmi..?

Senelerin verdigi bende olan bir aliskanlik, izlem.......

Insanlarin gercek yüzünü gösteren, zaman….

Sorulara sözlere bile gerek olmayan, suskunluktur bence karsi tarafi, senin kendin taniman…..

Neden kelimesi….

Neden selam vermiyor, neden anlatmiyor…….vs.

Isyana dönüsür bir zaman sonra, kendi baslar sormaya, sorusturmaya, anlatmaya , sen sustukca karsi taraf konusur , tanimak isteyen aslinda kendini tanitir…….

Ortaya cikan ise sudur…..

Insan kendi kendini izleyemez, devamli dogal olan birsey var ise oda merak…

Karsi tarafi tanimak savasindadir.

Butün bu savaslarin icersinde , kendisini tanitmaktadir…

Kurdugu degil cümleler, icinde bulunan kelimeler...

Degil bir tebesüm bir gülüs, asil o an beyninden gecen düsünce....

Alaymi? Gercekmi?

Bunlarin tümünün cevaplarini veren, seni tanitan, zamandir bence....

Herseyi zamana birakin derim.

Ya alt tarafı merhaba ben şu herkese selam diecen bu kadar basit ya .Felsefeye yapmaya gerek yok

Gönderi tarihi:

İşte yurdum Erkeği senin gibileri oldukca kalıcı dostluklar kurmak imkansız bence senin gibileri oldukca zaten ne chat olur ne muhabbet ALLAH bilir kız bulmaya geliyosundur :D

Gönderi tarihi:

İşte yurdum Erkeği senin gibileri oldukca kalıcı dostluklar kurmak imkansız bence senin gibileri oldukca zaten ne chat olur ne muhabbet ALLAH bilir kız bulmaya geliyosundur :D

Yenisin die bişey demiyorum sana ileride seni de görecez(Beni bilen bilir) Ayrıca kız arkadaş gibi bir takıntım hiç olmadı olmazda.

Gönderi tarihi:

yenimiyim :D :D :D sen beni güldürdün ALLAH ta seni güldürsün forumda yeni olabilirim ama chatte deil :P

allahım yarabbim sen bana sabır ver ben eger kız için buraya gelmiş olsam çoktan sarkardım birine ama istediğin üyeye sorabilirsin bir tanesine asıldıysam bu forumu terk ederim tamammı? Şakalar yapmışımdır ama asla ciddiye alınmaması gerektiğinide belirtmişimdir.Hem ayrıca birisinden hoşlansam bile ben buralarda ayak yapmam.Direkt söylerim

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Evet seneler öncesi ilk actigim topik geldi aklima, yani burasi.

Hatirliyorum nereye tiklayacam , nasil yazicam bilmez, ana sayfayi sirf gözden gecirdikten sonra

sanmisdimki , sol tarafta ana sayfadaki basliklarin altina hep konu ile ilgili , konular yazilacak.

Konuda tanisalim diye yazdigindan dolayi, bende tanitilim kelimesinin anlami isteniliyor , aciklanmasini yani sanarak, baslamisdim yazmaya.

Birde hatanin icersinde hata yapmazmiyim, ama nasil yaptim bunu sormayin hic, bilmiyorum cünkü..

Tanisalim bölümün altina , ana sayfada gözükür bir sekilde hemen altina yazmisim, oysa bu bölüme tiklayarak iceri yazilacaken.

Sonunda tabiki düzeltildi, yani kisacasi Admin`imiz benden cok cekti, ve böylelikle tanismis olduk :)

Simdi dikat ederseniz, okadar cok hatalarim varki aslinda bu yazdigim birsey degil, fakat birsekilde düzeltiliyor, gerek burada gerekse baska bir ortamda, yasca büyük hata kücük olanlardan bile, ve bana bu sekilde karsi tarafi tanima imkani saglaniyor.

Sanal ortamda bence kendimizi ifade ederken , en basit bildigimiz kelimeler olsun yada isaretler : ) hata

soru isaretin bile büyük anlami olabiliyor.

misal:

birisi nasilsin diye soruyor?

karsi taraf: sadece ? yapiyor

bundan ne mana cikabilir sizce...?

karsi tarafin isareti: ? seni ilgilendirmez neden soruyorsun amaci ilede konmus oluna bilen bir isaret.

- anlamadim- amaci ilede konmus oluna bilen bir isaret.

sonucta sadece bir isaret söz konusu "kelime yada cümle degil "

bunun yorumunu herkes kendi bakis acisi ile yapar. Karsi tarafi az cok taniyabilmis isek, o isareti hangi anlamda yaptiginida biliriz..., tabiki yanilada biliriz...

Tanimak insanlari gercekten cok zor, ve bir okadarda basitce yargilamak..

Neticede dikate alinmayan isaret yada kelimeler oldugu gibi..

Dikat`te almak istemeyenlerde var tabiki..

az önce baska bir bölümde okudugum iletinin kopyasini göndermek istiyorum su an, hosma cok giden

by_x_menBugün, 03:49 PMLinkle: #26

1. Kötüyle iyinin ayrımında kötüyü dışlamak toplumlara hiç bir şey kazandırmaz... Kötüyü içinizde tutarak, kendinizde bazan ödün vererek, onlarla diyalog kurarak onlarla paylaşımlarınızı artırarak iyinin ne demek olduğunu tekrar tekrar anlatarak göstereceksiniz...

(bu arada kopyayi nasil alindigini bilmiyorum denemedim hic, karismasin diye bu sekilde kopyaladim)

sonucta hem karsi tarafin sizi tanima imkani oldugu gibi , sizinde karsi tarafi tanima imkaniniz olmakta..

ve bu cok sabir ve zaman gerektiren birsey..

Herzaman beni düsündüren bir soru vardir..ve hic cevabinida bulamadigim.

Insanlar bir sekilde tanisiyor, arkadas oluyor,kardes biliyor,seviyor yada dost biliyor...vs.

Uzun bir süre yada kisa bir süre sonra, tanidim dediginiz... taniyorum dediginiz... sevdiginiz, saydiginiz. dost dediginiz, kardes bildiginiz... onca seyleri paylasdiginiz...iyi günleri, kötü günleri....belkide cocukluk hatiralarinizsi....o an icin benimsemis oldugunuz....

ve o an bir yabanci gelse, laf atsa ....kesinlikle bir söz söyletmediginiz bir "arkadasiniz`sa"

bir nedenden dolayi , bozuldugunda....her neden ise

neden baskalari tarafindan söylenenlere engel olunmadigi gibi, bir o kadar belki daha fazlasi...

tanidigi kisiye kendiside söyleyebiliyor..?

Gönderi tarihi:

paylaşımın için çok teşekkür ederim....

kendimizi geriye dönük inceleyebilirsek tanıyabiliriz kendimizi....düşünürsek eğer karşımızdakini onun tarafından.o zaman tanıyabiliriz....biz kendi tarafımızdan baktığımız için karşımızdaki kişiyi tanıyamıyoruz......bu hatayı hepimiz yapıyoruz....sonra üzülüyoruz......

Gönderi tarihi:

Hani Bir An Gelir...

Hani bir ân gelir... Ve söylenmez sözler söylenir olur!

.....

Hani bir ân gelir...

Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada!

.....

Hani bir ân gelir...

Bir ân gelir...

Hani bir göz bir göze gelir.

Hani, öyle bir ân gelir ki;

En “gelinmez” yollarla en “varılmaz” yolların, senle ben arasındaki yarda boyun büktüğünü görürsün...

Bu yar; iki yâr arasıdır! ..

Her yar iki yâr arasıdır! ..

Ve üstelik;

Yaralar yara benzer,

Her yar yaraya benzer!

Yar başında duruşum;

Yâre nâraya benzer! ...

Halbuki gök yerin...

Halbuki gök yarın...

Halbuki gök yârin içindedir bu mesafelerde! ..

.....

Veya gök, mavi bir hançer gibi dalıvermiştir de toprağın içine; şimdi toprak, kendi içindeki kocca bir yarayı yâr bilmiş... Kendini parçalayan kooskoca bir yar başına türbedar olmuştur! ! !

Halbuki hep...

Hep iki yârdır;

Bir yar başında duran...

.....

Her yar, yâri gördüğüm rüyadır! ..

Yolun biri gözlerinden başlaar senden içeri gider; diğeri gözlerimden, benden içeri...

Bir yar oluşur her yârin arasında kalan boşlukta! ..

Ben, yarın bir duvarı olup sana bakarım bu yandan... Sen yarın bir duvarı olur, o yandan bana bakarsın! ..

Ve en derinimden gelip en derinine gidebilecek olan yol ile, en derininden çıkıp en derinime inebilecek olan gökkuşağı “bakışlarımızda” kopar! ..

Biz, sarılmadıkça...

.....

Yarlar kaldıkça yârlar arasında! ..

Hani bir ân gelir...

Ve söylenmez sözler söylenir olur!

.....

Hani bir ân gelir...

Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada!

.....

Hani bir ân gelir...

Bir ân gelir...

Hani bir göz bir göze gelir...

Hani bir ân gelir...

Bir ân...

Bakışlar düğümlenir;

Bütün yarlar silinir,

Sıra söylenmezlere gelir...

( sevgili birce sözler yetmez seni anlatmaya

:clover: sesizligin icinde bile bir ses oluyorsun her zaman sevgin mutlulugun hic eksilmesin hersey istedigin gibi olsun dilerim

Allahtan sevgile kal :):clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.