Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

T.C.'nin Kurduğu Bütün Yatırımlar Satıldı - 19 Yılın Sonunda 329 Milyar Dolar Daha Fazla Borç Edindik


media

Önerilen İletiler

T.C.'nin Kurduğu Bütün Yatırımlar Satıldı - 19 Yılın Sonunda 329 Milyar Dolar Daha Fazla Borç Edindik

Cumhuriyet kurdu AKP iktidarı sattı

AKP döneminde (19 Yıl), Cumhuriyet tarihi boyunca kurulan en büyük fabrikalar toplam 62 milyar dolara özelleştirildi. 19 Mayıs’ın 100. yılında satacak varlığı kalmayan Hazine, bugün bütçe açığını kapatmak için Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesine göz dikiyor

AKP iktidara gelmeden önce 116 milyar dolar borcu olan Türkiye’nin bugün 445 milyar dolar borcu bulunuyor. Böylece ilaveten 329 milyar dolar borçlanılan bununla beraber 62 milyar dolarlık özelleştirme yapılan 17 yılın sonunda bilanço ağır.

4,7 milyon işsiz, tarihi bütçe açıkları, azalan rezervler, dünya ortalamasının 7 katı enflasyon, değer kaybeden yerli para… Gelecek belirsizlikleri ise cabası. İşte AKP döneminde satılan bazı kamu varlıkları:

Türkiye Şeker Fabrikaları

• 1923’te kuruldu

• 2018’de satıldı

Henüz cumhuriyet kurulmadan önce çalışmalarına başlanan Türkiye Şeker Fabrikaları, Anadolu’nun ilk yerli sermayeli fabrikalarını kurdu. Bu yoldaki ilk ciddi girişim Uşaklı Molla Ömeroğlu Nuri (Şeker) adında bir çiftçi tarafından başlatılmıştır. Bu teşebbüsün ardından;

• 1926: Alpullu ve Uşak şeker fabrikaları

• 1933: Tuhal Şeker Fabrikası

• 1934: Eskişehir Şeker Fabrikası

Daha sonra sayısı 33’ü bulan şeker fabrikaları 2018 yılında tüm muhalefete rağmen çoğu yabancı sermayeli şirketlere satıldı.

SEKA

• 1934’te kuruldu

• 2003’te satıldı

Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları (SEKA) 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından kuruldu. Türkiye’de kâğıt sanayiinde yatırım ve planlamalar yapmak üzere kurulan SEKA, 1998 yılında özelleştirme kapsamına alınıp anonim şirkete dönüştürüldü. 2003 yılında tamamen özelleştirildi. Kuruluş, 2005 yılında Sümer Holding ile birleştirilerek kapatıldı.

TEKEL

• 1925’te tütün millileştirildi

• 2008’de satıldı

1921’de yabancı şirket ve Duyun-u Umumiye’nin yetki ve gelirleri kısıldıktan sonra, 1923’te “Reji” şirketinin bütün mal varlığı, hak ve görevleri devlete geçti. 1925’te tütün ve tütünle ilgili hizmetlerin devlet tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı. Tütün, alkollü içkiler ve tuz 1932, barut ve patlayıcı maddeler 1934, bira 1939, çay ve kahve 1942, kibrit 1946 yılında devlet tekeli altına alındı. Ancak kahve 1946, kibrit 1952, barut, patlayıcı maddeler ve bira 1955 ve tütün 1986 yılında “Tekel” kapsamı dışına çıkarıldı. 2005’te özelleştirme kapsamına alınan TEKEL sigara fabrikaları 2008 yılında yabancı sigara devi British American Tobacco’ya satıldı.

PETKİM

• 1965 yılında kuruldu

• 2003’te satıldı

• 1965 PETKİM : Türkiye´de petrokimya sanayinin kurulması fikri I. Beş Yıllık Kalkınma Planı döneminin başlangıcı olan 1962 yılında benimsenmiş, yapılan etüt ve araştırmalar sonucunda Petkim Petrokimya A.Ş. 1965 tarihinde Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı öncülüğünde kurulmuştu. 2003 yılında tamamen özelleştirildi.

TÜPRAŞ

• 1983’te kuruldu

• 2006’da satıldı

1983 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi olan TÜPRAŞ, rafineri hizmetlerini tek çatı altında toplayan bir çatı kuruluşudur. Türkiye’ye mal olmuş olan bu kuruluşun tarihi 1961 yılında Amerikan Caltex tarafından kurularak faaliyete geçen İPRAŞ yani İstanbul Petrol Rafinerisi A.Ş’ye kadar dayanıyor. Türkiye üzerinde bulunan 4 petrol rafinerisinin tek çatı altında toplanması ile birlikte oluşan TÜPRAŞ köklü bir geçmişe sahip. Kamunun elindeki şirket 2006 yılında Koç-Shell ortaklığına satıldı. Tüpraş bugün Türkiye’nin en büyük ilk 10 şirketi arasında gösteriliyor.

Türk Telekom

• 1994’te kuruldu

• 2005’te satıldı

1840’ta posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, daha sonraki yıllarda telekomünikasyon hizmetlerini de sunan, Posta Nezareti kuruldu. 1909’da telefon hizmetlerinin de eklenmesi ile kurum, PTT Nezaretine dönüştürüldü. 1994’te Türk Telekomünikasyon A.Ş. kuruldu.

Türk Telekom 2005’te Suudi OGER’e satıldı. Türk Telekom özelleştirilmesi Türkiye’nin en büyük vurgunlarından kabul ediliyor. İktidarın en büyük özelleştirme geliri diye sunduğu Türk Telekom’un yüzde 55’ini alan Oger, 4 milyar 750 milyon dolarlık kredi borcunu ödemedi. 

Kaynak: Birgün Gazetesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Dar-ül Harp anlami "SAVAS ALANI"dir.

Savasta ganimet almak savasin kazanani icin bir sarttir.Önceki asirlarda savas ganimeti olarak;Ele gecirien bölgelerdeki ne varsa ganimet olarak alinirdi.Yani Kiz kadin,genc erkek,para mal vs ganimetler arasindaydi.

Osmanlidaki YENICERI'ler ganimet ürünüydü.

Haremdeki kizlar kadinlar ganimet maliydi.

Maliydi diyorum cünkü onlar mal olarak saraya getirilir ve padisaha peskes cekilirdi.Osmanli'nin ün yapmis kadin sultanlari ganimet mallarindan olusmustur.

Dar-Ül -Harp yani savas alani!

Neden bu konuya deginiyorum?

Cumhuriyetle yapilan ne varsa satildi.Konu basligi böyle verilmis.

SiMdi insanin soracagi geliyor:Yönettigin ülkenin tüm MILLI VARLIKlarini satmanin anlami nedir?

Milli varliklarin satilmasi demek sadece devletin degil toplumunda fakirlesmesi demektir.

Peki bunun hangi amaca hizmet ettigini biri bana aciklayabilir mi?

Peki;Kücücük cocuklara,dinci kurumlarda tecavüz edildigi bilindigi ortaya cikarildigi halde bu tecvüzleri yapanlarin cezasiz kalmalari ve hatta "Bir defayla birsey olmaz"diyebilmenin anlami nedir?

Kadinlara yapilan saldirilar,tecavüz ve öldürmeler icin mahkemelerde sanigin "iyi hali gözetilerek !"neredeyse hicbir ceza verilmemesinin anlami nedir?

Ana Muhalefet Lideri'ne yapilan linc girisimine seyirci kalmak saldirgani serbest birakmak ve bu saldiri ve linc girisimi icin yönetici kadrodan "kendi etti kendi buldu"tarzi yaklasimlarin anlami ne ola ki?

Istanbul'un secilmis BELEDIYE BASKANI'nin mazbatasini iptal ederek iptal ettirenlerin istekleri dogrultusunda yeniden secim karari vermek Milli Iradeyi ayaklar altina alarak milyonlarca yeniden bir masrafi bile bile secimin yenilenmesinin anlami nedir?

Bugün Recep Tayyib Erdogan yaptigi bir konusmada;Istanbul'u Konstantinopolis olarak görmek isteyenlere karsi 22 günümüz kaldi.derken bir belediye baskanlik secimini savas cigliklari ile yürütmesinin anlami nedir?

AKP'li bir yetkilinin,Ekrem Imamoglu nezdinde tüm Trabzonlulara PONTUS'lu demesi ile,Recep Tayyib Erdogan'in "birileri Istanbul Konstantinopolis olarak görmek istiyor sözlerinin birbirine uymasinin alitndaki gercek nedir?

Hic kivirmadan yaziyorum:Türkiye AKP (SIYASAL ISLAMCILAR)icin bir DAR-ÜL-HARP'tir.

Yani calmak,cirpmak,tecavüz,haksizlik,magandalik,Milli Servetin satilmasi DAR-ÜL-HARPTE elde edilen ganimetlerdir.Ele gecirilmis olan Türkiye Cumhuriyeti DEVLETI resmen satilmaktadir.Insanlar yoksullastirilip kölelestirilmektedir.Kadinlar tecavüz edilip öldürülmektedir.Cocuklarimizin namuslari tehlikededir.Cünkü;

TÜRKIYE BIR DAR-ÜL-HARP'tir.

Almanya Kölnde kendini halife ilan etmis olan KAPLAN denilen meczup yillar önce aynen bu sözü söyleyiü,Türkiye SERIAT GELINCEYE KADAR DAR-ÜL-HARP

iir.demistir.

Recep Tayyib Erdogan ve tayfasi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bu gözle bakmakta ve yönetmektedir.

Istanbul,Recep Tayyibin dedigi gibi sadece Istanbul veya Islambol olarak degil sayisiz farkli isimlerle tarihte anilmistir.Osmanli Istanbula ISLAMBOL demistir.Recep Tayyibinde Istanbulu ISLAMBOL  olarak adlandirmasinin anlami,Halifeliktir.Istanbul bu nedenle AKP icin önemlidir..Recep Tayyinin kafasinin arkasinda HALIFELIK yatar.Tek adam rejimi üstüörtük Halifeliktir.Halifeligin üstünü acabilmek icin Istanbul AKP'de kalmalidir.Iste savasin nedeni budur.

Yani Istanbul secimi demek Belediye Baskani secimi degil HALIFELIK secimidir.2023 yili Haifeligin resmen ilan edilecegi tarihtir.

Iste kendine Milii diyen,Atatürk'ün izinden gitmeyi namus ve seref borcu olarak gören,Cumhiuriyeti Siyasal Islamcilara birakmak istemeyen herkesin özellikle de kendine ben SAF TÜRK'üm,Araplasmamis Türk'ün diyenlerin Halifelige karsi tek vücüt olmasi bir insanlik borcudur ve binlerce sehit evladimizin ruhlarinin huzur icinde olmas icin 

HERSEY GÜZEL OLACAK diyenler sandik basina gitmelidir.

 

saygilarla

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Türkiye'nni bir Dar-ül-Harp oldugunu daha önce yazmistim.

Dar-ül Harp savas alani demektir ve savas alaninda galiblerin yagmalama,ganimet alma haklari vardir.Bugün dünya üzerinde savaslarin yasandigi ülkelere baktigimizda bu gercegi az veya cok görüyoruz.Iste Israil kuruldugundan bugüne kadar oldugundan kac kat büyüyüp genisledi.Cünkü güclü bir devlet ve karsisinda olanlar birlik icinde olamayan birbirine düsman arap devletcikleri var.

Ancak,ben asil savas alani olan ülkemden bahsediyorum.Yani 17 yildir yagmalanan ülkemden.

Kim yagmaliyor ülkemi?

Iktidar!

IktidarTürkiye'yi neden  yagmaliyor?Cünkü Iktidar sahiplerinin tarihi kin ve intikam duygulari onlarin gücü ellerine gecirmesiyle artik önü alinamaz bir halde devam etmektedir.

Ülkenin tüm yeralti varliklari satildi.Ülkenin milletin vergileriyle yapilmis olan tüm Milli degerleri elden cikarildi.Bir avuc yandas nemalansin diye ülkenin her alani peskes cekildi.

Son hamle,ZIRAAT BANKASI dir.Recep Tayyib Erdogan'in adami olan SIMIT SARAYI sirketi Özel bir bankadan almis oldugu 200 Milyon TL krediyi ödemekte zorlaninca devlet düsmanlari hemen devreye girerek.Kamu Bankasi olan Ziraat Bankasi'nin Simitcilere ortak olmasi icin 500 Milyon vermesini kararlastirdilar.

Yani Milletin bankasi RECEP Tayyibin yakini olan bir sirket sahibinin koluna girerek onu batmaktan kurtariyor.Ayni Recep Tayyib;TANK PALET Fabrikasi icin lazim olan 50 Milyonu bulamamis ve bu fabrikayi Katar'a peskes cekerek adami olan Ethem Sancak üzerinden Katar'a kiralamistir ve bu iyiligin karsiti olarakda dünyanin en büyük ucan SARAYINI Tayyibe hediye etmistir.

Ben buradan Ziraat Bankasinda hesaplari olanlara sesleniyorum.Yarin o bankadaki varliklariniza el konulabilir o nedenle hesaplarinizi o bankadan aliniz.

Türkiye yagmalaniyor.Bu yagmaya MHP ve bir avuc yandas medya gazetecisi canak tutuyor.

Kanal Istanbul denilen Istanbul icin korkunc bir proje oldugu söylenen cilgin projenin yapilacagi arazideki arsalar daha simdiden para babalari tarafindan kapatilmistir.Yani Trakya'nin topraklari yagmalaniyor.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.