Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kantaron yağı ve yapımı


Radya

Önerilen İletiler

spacer.png

Kimyasal ilaç kullanmayı sevmeyip doğal ve bitkisel tedavi yöntemlerini tercih edenler için mucizevi bir bitki kantaron! Türkiye'nin bir çok yerinde yetişebilen bir bitki olan kantaron birçok faydayla insan vücudunu iyileştirici etkiye sahip, tabii ki doğru ve yeterli kullanıldığında.  Aktarların doğallığına güvenmeyenler evde benim gibi kendi yağlarını kendileri hazırlayabilirler..Evde kantaron yağı tarifini vermeden önce biraz faydalarından bahsedeyim:

 

Sakinleştirici özelliği bulunur

İçerisinde bulunan çok sayıda farklı madde ile birçok olumsuz duruma karşı kullanılan kantaron, yağı ile sakinleştirici bir etkiye de sahip. Değişik kullanım şekilleriyle vücuda uygulanan kantaron yağı, gün içerisinde üzerimizde biriken stres için de oldukça faydalı.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kantaron yağı içerdiği antiseptik özellikten dolayı yaraların mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Özellikle doğal balla karıştırıldığında antibiyotik özelliği gösterebiliyor.

Kantaron yağı, hücrelerin daha hızlı yenilenmesine yardımcı oluyor. Cildi de ölü hücrelerden arındırıyor.

Yanıkları çok kısa sürede iyileştirebilme özelliği olan kantaron yağını, güneşten korunmak için de kullanabilirsiniz. Ayrıca yanıklardan dolayı oluşan ağrıları da hafifletmeye yardımcı oluyor.

Kantaronun damar büzücü etkisinden dolayı, büyük kazalarda meydana gelen kanamaları durdurabilme özelliği bulunuyor. İç ve dış kanamayı ağız yoluyla tüketerek ya da kanayan bölgeye sürerek kanamayı azaltabilir veya durdurabilirsiniz.

spacer.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Baş ağrısı olanlar için bir ilaç niteliğinde olan kantaronun yağını başınıza masaj yaparak ya da çayını içerek tüketebilirsiniz. İkisi de baş ağrınızı dindirmekte yardımcı olacaktır.

Bel, sırt ve kas ağrıları için kantaron yağını ağrıyan bölgenize masaj yaparak uygulayın. Kekik ve ardıç yağıyla birlikte kullandığınızda ağrıların kesilmesi için daha iyi verim elde edebilirsiniz. Romatizma rahatsızlığına karşı da iyileştirici özelliği bulunuyor.

Doğadan çıkıp mutfaklarımıza kadar gelen ve eşsiz etkisiyle fark yaratan kantaron yağının faydaları saymakla bitmez. Kantaron yağı faydalarından biri de kan şekerini düşürücü etkisidir. Düzenli olarak 1 çay kaşığı tüketilen kantaron yağı, kan şekerini düşürmeye ve diyabet hastalarının günlük yaşadığı sorunlara çare olmaya birebirdir.

spacer.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evde kantaron yağı yapımı:

Ben evde kendim yapmaya karar verdiğimde yapımı ile ilgili bir çok değişik tarifle karşılaştım. Bazı tariflerde güneşte bekletmek gerektiğini, bazılarında karanlıkta bekletileceği yazılıydı. Kimi kuru çiçekler ve dallarından yapılabileceğini söylerken kimi taze çiçeklerin iyi sonuç vereceğini söylüyordu. Bütün tarifleri unutup pazarda kantaron otunu satın aldığım köylü teyzeye sordum ve uyguladım ve sonuçtan da çok memnun kaldım.

Pazardan satın aldığınız ya da doğadan topladığınız kantaron otlarını asla yıkamayın. Sadece ıslak bir havlu kağıtla önlü arkalı tozunu alın kafi..Kantaron otlarına bıçakta değdirmiyoruz. Demeti elinizde kıvırıp cam kavanoza olduğu gibi koyuyoruz.

spacer.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kantaron otlarını kavanoza yerleştirdikten sonra bulabildiğiniz en kaliteli zeytinyağını otların üzerine geçecek kadar dolduruyoruz..Sonra 2 ay boyunca güneşte unutuyoruz kavanozu..

Ben güneşten en iyi şekilde faydalanmak için temiz bir naylon çorapla üzerini kaplayıp kapak kapatmıyorum. Böylece yağımda otun faydalarının yanı sıra bolca d vitamini depolanacağını da ümit ediyorum. Kavanozu unutun dedim ama siz yine de çok unutmayın, arada bir gidip gelip çalkalayın kavanozu. İyice özünü yağa bıraksın ot. 

2 ay sonunda yağınız kızıl bir renk alacak.. Bu rengi bulduğunuzda içeri alabilirsiniz kavanozu..İçeri aldıktan sonra acele etmeyin 1 ayda içerde bekletin. Sonrasında pompalı cam bir sıvı sabunluğa ya da kullanımı kolay olacak herhangi cam bir şişeye boşaltın yağınızı..

Kolay gelsin şifa olsun..:)

spacer.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.