Φ mara bulge Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 (düzenlenmiş) 0-6 yaş çocuk yuvasındaki dayak ve işkence halkı sokağa döktü Mikail PELİT/MALATYA, (DHA) Admin Not: Görmeyenler için işte video görüntüleri: http://www.milliyet.com.tr/2005/10/26/son/resim/yuva.wmv Malatya Çocuk Esirgeme Kurumu 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda bakıcıların çocukları döverken çekilen görüntüleri, özel bir kanaldaki haber programında yayınlanması halkı sokağa döktü. Görüntülerde çocuklara dayak atıp işkence yapan 4 kadından birin kurum çalışanı diğer üçünün ise temizlik görevlisi olduğu belirlendi. Olayla ilgili 9 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan üçü gözaltına alındı, bir kişi de aranıyor. Görüntülerin dün yerel televizyonda yayınlanmasından hemen sonra saat 01.00 sıralarında 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nın önünde yaklaşık 100 kişi toplandı. Bu sırada yuvaya Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler ile 0-6 Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Niyazi Yıldız geldi. Öfkeli gurup Güler ve Yıldız’a tepki gösterdi. Polis yuvanın girişine barikat kurarak, tepkili kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Yakup Güler, görüntülerdeki kadınlardan birinin kurum çalışanı, diğer üçünün ise özel bir temizlik firmasının elemanı olduğunu belirtti. Güler, “Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Çocukları döven ve işkence yapan kadınların isimleri, Naciye Tutal, Sefika Solmazgül, Elif Binatlı ve Nezaket Demirtaş'tır” dedi. Olaya çok üzüldüklerini söyleyen İl Müdürü Güler, “Bize bugüne kadar hiç bir konu intikal ettirilmedi. Bu olayın savunulacak hiç bir yönü yok. Gereken işlemler yapılıyor. Bizim 24 saat burada kalma imkanımız yok” diye konuştu. Olayı televizyonda izlediğini söyleyen CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, dayak ve işkence olayına karışanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ederek, “Televizyonda izlerken adeta sinir krizi geçirdim. Bu yapılanlar insanlık dışı. Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılsın” dedi. 3 KİŞİ GÖZALTINDA 0-6 yaş grubu çocukların “bakıcı anneler” tarafından terlik ve sopayla dövülmeleri ile hakaret ve işkence görmelerinin ortaya çıkması üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürü Güler ve yuvanın müdürü Niyazi Yıldız da dahil olmak üzere 9 kişi görevden uzaklaştırıldı. Daha sonra bunlardan üçü gözaltına alındı, bir kişi de aranıyor. GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, yuvadaki işkence ve kötü muamelenin kabul edilemez olduğunu, sorumlu kişilerin hesap vereceğini söyledi. Çocuk yuvasındaki olayların bir televizyon programına yansımadan jenerik görüntüleri üzerine müdahale ettiklerini ve idari soruşturma başlattıklarını belirten Kadıoğlu, program yayınlanmadan bir kişinin görevden uzaklaştırıldığını kaydetti. Yuvadaki çocuklara işkence yapanların 4'ünün temizlik şirketinde görevli olduğunu dile getiren Kadıoğlu, şöyle konuştu: “Yuvanın müdürü de dahil olmak üzere 8 kişi görevden uzaklaştırıldı. 4 temizlik şirketi görevlisinin yanı sıra kurumun müdürü, yardımcı hizmetli ile nöbetçi amirleri görevden alındı. Ayrıca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nden bir müfettiş gelerek, kurumda incelemelerde bulunacak.” PSİKOLOG VE DOKTORLAR YUVADA Vali Osman Derya Kadıoğlu, yuvada kalan 0-6 yaş grubu çocukları içinde bulundukları kötü durumdan kurtarmak ve rehabilite edebilmek için psikolog ve uzman doktorların yuvada çalıştığını dile getirdi. Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler de, yuvada yaşananlara çok üzüldüklerini, dayak ve işkencelerin çocukların daha önce yaptıkları resim sergisi, tiyatro gösterileri gibi güzel akitviteleri bertaraf ettiğini ve emeklerinin boşa gittiğini söyledi. DEVLET BAKANI ÇUBUKÇU: HABER KANIMI DONDURDU Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, CNN TÜRK'ün sorularını yanıtlarken, yurt dışında olduğu için yuvadaki dayak görüntülerini görmediğini, ancak, haberin kanını dondurduğunu söyledi. Derin üzüntü içinde olduğunu belirten Çubukçu, olayda sorumluluğu olanlara gereken cezanın verileceğini kaydetti. Sorumluları hızla görevden uzaklaştırdıklarını anlatan Çubukçu, aynı duyarlılığının yargı tarafından da gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Çubukçu, bu yuvalarda görev yapanları, devlet memuru oldukları için görevden alamadıklarını, ancak bu konuda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kimsesiz çocuklar için yurt ve koğuş sistemi yerine grup evleri veya sevgi evleri sistemine geçiş için çalıştıklarını bildirdi. Tarih: 27 Ekim , 2005 Düzenleyen: Admin Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Dün seyrettim haber özelde ve insanlığımdan utandım adeta... Küçücük çocuklara yapaılan eziyete şaşmaman ve dehşete kapılmamak imkansızdı.. Ne yapmak gerek bunu tartışmalı ? ( Kutlarım kardeşim çok önemli bir konu bu ) Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 evet nolcak bu çocuk yurtlarının durumu bilemiyorum.o tarz yerlerden yetişen insanlara nasıl umut bağlicaz Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 çoçuklara attıkalrı dayakla terbiye ettiklerini zanneden bu kişiler kesinlikle cezalandırılmalı devlet memuru olmaları onları kurtarmamalı Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 yaa şalgamcım evet bende dün gece izledim ve ağlamamak için kendimi zor tuttum...ya bu insanlık dışı...şiddetle lanet yağdırıyorum.......ne yani kimsen yoksa ezilmeğe, dayak yemeğe mi maruz kalmalısın......yok abi yok biz adam olmayız........... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 ......yok abi yok biz adam olmayız........... elleri kirilasicalar... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Ya tabiki cezalandırılsın bu şahıslar ama bununla bitmiyecek ki yani onların yerine gelenlerin yine şiddet ugulamıycakları kesin değil ki... Hani dün seyrederken benim aklıma şu geldi.. Acaba diyorum tüm bu yuvalarımıza devlet kamera sistemi kuramazmı? Ve bu kamera sistemi sayesinde sağlıklı ve bilimsel kimliği olan uzmanlarımızca bu yuvalar kontrol altında tutulamaz mı ? Çok mu zor? Ya da bu sorularımın muhatabı kimdir ? Kim bunlarla ilgilenecek? Alıntı
Φ SÜNGÜ Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 görünteleri bende izledim ve utandım.insan nasıl bu kadar acımasız olabılıyor. toplumun bu konudakı duyarlılıgını alkışlıyorum.. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 yeni kadından ve aileden sorumlu devlet bakanımız haber vermeden sivil vaziyette gidip çocuklarla ilgileniyor,denetlemelerde bulunuyormuş,habersiz gidildiği için de karşılama falan da olmuyor tabi..ama sadece ist veya ankara da mı yapıyor,ve nekadarına yetişebiliyor,veya bu haber sadece sayın bakanın vermiş olduğu bir demeç mi bilemiyorum... Alıntı
Φ wild_angel Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 dün aksam haberleri izlerken gördüm.. tüylerim diken diken oldu.. kücücük bebeklere cocuklara manyakca resmen saldiriyorlardi.. o elleri kirlir isallah zaten normal degil onlar.. beyinlerinde problemleri oldugu kesin Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Kim bunlarla ilgilenecek? ah armancım ortada o kadar eğitim mezunu var sadece eğitim değil üniversiteli genç var ......ver bunlara bir ücret bak sen nasıl gelecek yetiştirirler............. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 ah armancım ortada o kadar eğitim mezunu var sadece eğitim değil üniversiteli genç var ......ver bunlara bir ücret bak sen nasıl gelecek yetiştirirler............. Bu gerçekten çok önemli ve vahim bir durum... Düşünsenize o tür yuvalarda büyütülen çocukların ileride pskopat hırsız yada katil olma ihtimalleri çok yüksek.. Bunlar olmasa bile yitik bir kişilik olup eriyip gidecekler toplum içerisinde... Ya bir mapushane duvarına yaslanaırken son bulacak hayalleri ya da en adi tahtadan yapılı tabut içerisinde nihayete erecekler.. Gerçekten düşündüğünüz zaman bir an için kendinizi o çocukların yerinize koyduğunuz zaman kaçınızın içi sıkılmaz ki? Ama işte serzenişlerde bulunmakla hallomuyor bu durum.. Devlet bişiler yapmalı lafından nefret ederim ama gerçekten bu çocuklar için muhakkak devletin çok ciddi tebdirler almaları gerek.. Daha önceki hükümetlerin hiç biri yetiştirme yurdundaki çocuklar için gereken özen ve itimamı gösterememişlerken şu anda ki hükümetimizin hiç değilse bu konuya dikkatinin çekilmesi gerek bunun yoluda medyanın gücünden geçmekte.. Hemen her kanalda ve her gazetede bu çocukların dramı en çıplak haliyle gerekirse her gün gösterilmeli ve toplumun ilgisi bu yöne çekilmeli... Haliyle elbet devletde elinden geleni yapmaya çalışcaktır ama kesin ve somut çözümlerle eğilmelerei gerek bu problemin üzerine.. Yani eski bakıcıyı değiştirip yerine yenisini getirmekle sorun çözülmüyor yada çocukları döven bu pskopat zihniyete ceza yağdırmaklada bitmiyor... Bunların hiç biri o çocukların ruhlarında ve bedenlerinde açılan yaraları gerçekten iyileştirmiyor.. Gönüllü bakıcıların çocuk sevgisiyle dolu insanların teşvik edilmesi ve desteklendirilmesi şart.. Bu çocuklar biraz olsun ilgiye şefkate ve sevgiye muhtaçlar.. Çok üzücü bir durum çok.. Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 her zaman savundugum bir sey vardir... nerde olursa olsun egitmen, bakici vs. sifatinda ihtiyaci olan kisilerle ilgilenecek sahislarin sertifika almadan önce psikolojik teste tabi tutulmasi gerekir.. bu ögretmen, çocuk bakicisi, hasta bakici vs. kim olursa olsun böyle olmali.. el kadar bebecikleri emanet ettigi insanlara bi bakin!!! bazen öyle kafam kiziyor ki versinler diyorum böylelerini halkin eline, linç edilsin birkaçi bakalim gelenler bir daha yapabiliyor mu! arman abi haklisin.. kesinlikle kamera sistemi kurulmali.. yazik günah, binlerce çocugu potansiyel suçlu olarak yetistiriyorlar.. bu isin ucu aslinda çok kötü yerlere variyor.. bu vahset egitimsizligin, hosgörüsüzlügün ve bilinçsizligin bir ürünü.. hepsi zincirleme olusan seyler.. bu halkanin en basindan degismesi gerekiyor.. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Ramazan ayında olduğumuz bir dönemde inançlı inaçsız herkesi fitrelerini bu çocuklar için kullanmalarını ya da en azından size en yakın çocuk esirgeme kurumuna bir hafta sonunuzu ayırmanızı ve karınca kararınca hediyelerinizle bu çocukları sevindirmenizi tavsiye ediyorum.. Ayrıca bu konuyla ilgili somut çözüm önerilerinizi de başbakanlık sitesine yazmanızı öneririm... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Off dün bende izledim bu görüntüleri, okudugumda bile üzülmüstüm, izleyince tüylerim ürperdi, nasil bi zihniyet, nasil bi hast kafa bölye bisey yapabilir anlayamiorum Alıntı
Φ Muhammed1985 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 ilk önce bu konuya deyindigin icin kutlarim. sonra, resimleri bende gördüm ve sok oldum. benim o cocuklar yasinda tanidiklarim var, ve o aciz durumdaki cocuklari görünce gözlerimden yas geldi. zaten hayat onlara oyununu oynamis, birde orada dayak yiyorlar. bu vahsete türkiye cumhuriyeti göz yummamasi lazim. o "memur"lari hemen cezalandirmalari lazim. Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 O BUGÜNÜN SORUNU DEİLKİ İNSAN İZLEYİNCE GÖZLERİ YAŞARIYOR NASIL YAPABİLİR BUNU Bİ İNSAN DİYE DÜŞÜNÜYOR. ÇİVİSİ CIKTI DÜNYANIN BE Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 başbakan Recep Tayyip Erdoğan gzetecilere " önceki hükümetler döneminin ürünü olan bu tür şeyler için niye bneim bakanımı suçluyorsunuz " demiş. hımm 3 yıl oldu iktidara geleli SHÇK'Nin şu anki tüm yöneticileri AKP tarafından atanmış, o malatya da ki yurtta öyle. Nasıl oluyorda önceki hükümetin sorumluluğu oluyor bu gerçekten ilginç bir mantık zaten genel huyları bu. Olumlu gibi görünen ne varsa AKP nin icraatıdır olumsuz olan ne varsa önceki hükümetlerin hatasıdır. güzel iş Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 ŞİMDİKİ SİYASETÇİLERİN ZAMANE POLİTİKASI Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 başbakan Recep Tayyip Erdoğan gzetecilere " önceki hükümetler döneminin ürünü olan bu tür şeyler için niye bneim bakanımı suçluyorsunuz " demiş. hımm 3 yıl oldu iktidara geleli SHÇK'Nin şu anki tüm yöneticileri AKP tarafından atanmış, o malatya da ki yurtta öyle. Nasıl oluyorda önceki hükümetin sorumluluğu oluyor bu gerçekten ilginç bir mantık zaten genel huyları bu. Olumlu gibi görünen ne varsa AKP nin icraatıdır olumsuz olan ne varsa önceki hükümetlerin hatasıdır. güzel iş +1 Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Aslında bunu '' sanatçıda son nokta'' topicinde yazacaktım ama burada da değerlendirelim.. Yuvada ki dayak skandalından sonra maalesef etraf yine skandal ******* doldu.. Ve bunlardan biri de hanımefendi tavırlarıyla tanıdığımız türkücü Şükriye Tutkun.. Bu türkücü hemen televizyonlarda boy göstermeye başlamış vay efendm bende o yuvalarda büyüdüm ben de zorluklarla karşılaştım diye ... Sanki sorunumuz Şükriye Tutkunun yaşadığı zorluklar.. ****** böyle basit insanlarla bu olaylardan bile rant sağlamaya çalışan ekran zombilerini gördükçe asabım bozuluyor... Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Aslında bunu '' sanatçıda son nokta'' topicinde yazacaktım ama burada da değerlendirelim.. Yuvada ki . . gördükçe asabım bozuluyor... onu o televizyona çagirip konusturan da hata zaten.. yapilan tek sey var o da demogoji.. orda türkü söylüyor, herkes agliyor.. ama çözüm bulmaya çalisan yok.. ne aci! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Aslında bunu '' sanatçıda son nokta'' topicinde yazacaktım ama burada da değerlendirelim.. . . . çalışan ekran zombilerini gördükçe asabım bozuluyor... baktın ki skandal ağır. baktın ki altından kalkılacak gibi değil baktın ki. kendi üyen meclis insan hakları komisyonu başkanı bakanı sorgulamak için çağırıyor. o zaman magazinleştir işi sıradanlaştır. güzel taktik (Bu arada yine AKP li olan Meclis İnsan Hakları inceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış komisyonun isteğiyle Bakan Nimet Çubukçu'yu skandalın basına yansımasından beş gün önce komisyona davet edip sorgulamış bu iddia hakkında. Bakan'ın yanıtı anadoluda ki yurtlarda hiç bir problem yok. Bakan inceleme gereği bile duymamış) bu da insanın içini ayrı bir cız ettiren bir olay Alıntı
Φ seyduna Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 başbakan Recep Tayyip Erdoğan gzetecilere " önceki hükümetler döneminin ürünü olan bu tür şeyler için niye bneim bakanımı suçluyorsunuz " demiş. hımm 3 yıl oldu iktidara geleli SHÇK'Nin şu anki tüm yöneticileri AKP tarafından atanmış, o malatya da ki yurtta öyle. Nasıl oluyorda önceki hükümetin sorumluluğu oluyor bu gerçekten ilginç bir mantık zaten genel huyları bu. Olumlu gibi görünen ne varsa AKP nin icraatıdır olumsuz olan ne varsa önceki hükümetlerin hatasıdır. güzel iş eyvallah ağzına sağlık Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Muhbirlik kötü bir şey değil Bizde muhbir biraz olumsuz anlamda kullanılıyor. CHP’li Güldal Okuducu, sözlüğe baksın, demiş. Ben açtım, bir daha baktım. Herkes de baksın. Hiç de öyle kötü bir anlamda kullanılmıyor. YETİŞTİRME yurtlarında çocuk muhbirleri olduğunu açıkladığı için eleştirilen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ‘Muhbirlik o kadar da kötü bir şey değil’ dedi. Çubukçu, dünkü AKP Grup toplantısı öncesinde ‘muhbir çocuklar’ tartışmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: AVRUPA BÖYLE Eleştirilerin pek o kadar üstünde durmuyorum. Çünkü muhbirlik denilen şey o kadar da kötü bir şey değil. Avrupa’da sokağa bir tane çöp atın bakın, vatandaşlar sizi nasıl ihbar ediyor. Avrupa’nın bugünkü gelişmişliği biraz da birbirlerinin yanlış davranışlarını ihbar etmelerinden kaynaklanıyor. Bizde muhbir biraz olumsuz anlamda kullanılıyor. CHP’li Güldal Okuducu, sözlüğe baksın, demiş. Ben açtım, bir daha baktım. Hiç de öyle kötü bir anlamda kullanılmıyor. Tabii çocukların her söylediğini doğru kabul etmek de söz konusu değil. Çubukçu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’ın, ‘Bakanı çağırıp sorguladık’ sözlerine tepki gösterdi. Çubukçu, ‘Elkatmış benim ifademi alamaz, sorgulayamaz. Bir bakanı ancak Yüce Divan çağırıp sorgular’ dedi. Baykal: O koltukta oturma CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun derhal istifa etmesini istedi. Baykal, CHP Grubu’ndaki konuşmasında şunları söyledi: ‘ Bakan, yurtlarda muhbir olarak görevlendirdiği çocuklar olduğunu söylüyor. Bu da bakanın bu işten uzaklaştırılması ve uzak tutulması gerektiğinin kanıtıdır. Kendi tayin ettiği insanlara karşı, çocukları muhbir olarak kullandığını ilan eden bir bakan orada kalmamalı, istifa etmeli.’ Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.