Φ satriani Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 adamın elinde 5 tane şapka var. Bu şapkaların 3 tanesi siyah 2 tanesi kırmızı. Bu adam bu şapkaları arka arkaya sıralı 3 kişiye paylaştırıyor. Ondan sonra hanginiz başınızdaki şapkanın rengini ilk önce bilirse onu affedicem diyor. Bir süre sonra en öndeki benim başımdaki şapka kesinlikle siyahtır diyor ve açıklamasını getirip kurtarıyor kendini. Diğerleri ölüyor. En öndeki nasıl biliyor bunu? Not: Kesinlikle öndekiler arkasına bakamıyor. Kopya: Arkadakiler önündekilerin başını görebiliyor. Alıntı
Φ satriani Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Artan şapkaları kimse göremiyor ve seçtiği şapkaları yani 3 tane şapkayı rastgele dağtıyo. Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 en önde oturan adam başındaki şapkanın siyah olduğunu söylemeden önce diğerleri şapkalarının rengini tahmin ediyorlarsa ve onların başındaki şapkalar da kırmızıysa eğer adam bu şekilde bilmiş olabilir mi acaba?? (attım ) Alıntı
Φ TuRGooD Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Cavabı Kendime Göre Biraz Anlatmaya Calışıyım A==>B==>C adamlarımız olsun Eğer A onundeki 2 kişinin şapkalarının kırmızı olduğunu görmüş olsaydı Kendikinin Siyah Olduğunu Söyleyebilirdi ama C den Ses Cıkamdığına Göre öndekilerin en az biri Siyah Olmalı buna göre gelelim B ye B , C nın Şapkasının Kırmızı Olduğunu Göseydi kendi şapkasının Siyah Olduğunu Anlyabilirdi B den de ses Cıkmadığına Göre C ye Vericek Tek Bi Cevap Kalıo C= Siyah Umaraım Anlatabilmişimdir Alıntı
Φ TuRGooD Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Cavabı Kendime Göre Biraz Anlatmaya Calışıyım A==>B==>C adamlarımız olsun Eğer A onundeki 2 kişinin şapkalarının kırmızı olduğunu görmüş olsaydı Kendikinin Siyah Olduğunu Söyleyebilirdi ama C den Ses Cıkamdığına Göre öndekilerin en az biri Siyah Olmalı buna göre gelelim B ye B , C nın Şapkasının Kırmızı Olduğunu Göseydi kendi şapkasının Siyah Olduğunu Anlyabilirdi B den de ses Cıkmadığına Göre C ye Vericek Tek Bi Cevap Kalıo C= Siyah Umaraım Anlatabilmişimdir Alıntı
Φ TuRGooD Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Arkadaşlar şurayı Düzeltmek İstiyorum Yanlış Yazmışsım Eğer A onundeki 2 kişinin şapkalarının kırmızı olduğunu görmüş olsaydı Kendikinin Siyah Olduğunu Söyleyebilirdi ama A dan Ses Cıkamdığına Göre öndekilerin en az biri Siyah Olmalı buna göre gelelim B ye Alıntı
Φ satriani Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Valla ben sorunun cevabını bilmeme rağmen kafam karıştı Alıntı
Φ pale Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 adamın elinde 5 tane şapka var. Bu şapkaların 3 tanesi siyah 2 tanesi kırmızı. Bu adam bu şapkaları arka arkaya sıralı 3 kişiye paylaştırıyor. Ondan sonra hanginiz başınızdaki şapkanın rengini ilk önce bilirse onu affedicem diyor. Bir süre sonra en öndeki benim başımdaki şapka kesinlikle siyahtır diyor ve açıklamasını getirip kurtarıyor kendini. Diğerleri ölüyor. En öndeki nasıl biliyor bunu? Not: Kesinlikle öndekiler arkasına bakamıyor. Kopya: Arkadakiler önündekilerin başını görebiliyor. TuRGooD arkadaşımız biraz karıştırmış. Aslında mantık doğru aktarma biraz karışık olmuş. Bide ben cevapliyim. 1. adam----- A 2. Adam......B 3. Adam......C olsun Olasılıklar: 1-) A-B-C üçüde siyah olabilir. 2-) A-B siyah C kırmızı olabilr. 3-) A-C siyah B kırmızı olabilir 4-) B-C siyah A kırmızı olabilir 5-) A-B kırmızı C siyah olabilir 6-) A-C kırmızı B siyah olabilir 7-) B-C kırmızı A siyah olabilir Açıklama: C, A ile B'nin şapkalarının kırmızı olduğunu görseydi kendi şapkasının kesnlikle siyah olduğunu söleredi çünkü sadece 2 tane kırmızı şapka vardır. o zaman ya A siyah B kırmızıdır ya A kırmızı B siyahtır. ya da ikiside siyahtır o yüzden C' nin başındaki şapka kırmızıda siyahta olabilir ve ses çıkarmaz gelelim B'ye B C'nin ses çıkarmadığını görünce anlarki kensinin ve A nın şapkalarının rengi ya ikiside siyah ya da biri siyah biri kırmızıdır. Ama A'nın şapkasını görmektedir. Eğer A'nın şapkası kırmızı ise kensinin kesinlike siyah olması gerektiğini analr ve cevaplardı. Eğer A'nın şapkası siyah ise o zaman B'nin siyahta olabilir kırmızıda o yüzden oda ses çıkarmaz Gelelim A'ya yukardaki sebeplerden dolayı B ve C'nin ses çıkarmadıklarını gören A şapkasının kesinlikle siyah olduğunu anlar Alıntı
Φ satriani Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 TuRGooD arkadaşımız biraz karıştırmış. Aslında mantık doğru aktarma biraz karışık olmuş. Bide ben cevapliyim. 1. adam----- A 2. Adam......B 3. Adam......C olsun Olasılıklar: 1-) A-B-C üçüde siyah olabilir. 2-) A-B siyah C kırmızı olabilr. 3-) A-C siyah B kırmızı olabilir 4-) B-C siyah A kırmızı olabilir 5-) A-B kırmızı C siyah olabilir 6-) A-C kırmızı B siyah olabilir 7-) B-C kırmızı A siyah olabilir Açıklama: C, A ile B'nin şapkalarının kırmızı olduğunu görseydi kendi şapkasının kesnlikle siyah olduğunu söleredi çünkü sadece 2 tane kırmızı şapka vardır. o zaman ya A siyah B kırmızıdır ya A kırmızı B siyahtır. ya da ikiside siyahtır o yüzden C' nin başındaki şapka kırmızıda siyahta olabilir ve ses çıkarmaz gelelim B'ye B C'nin ses çıkarmadığını görünce anlarki kensinin ve A nın şapkalarının rengi ya ikiside siyah ya da biri siyah biri kırmızıdır. Ama A'nın şapkasını görmektedir. Eğer A'nın şapkası kırmızı ise kensinin kesinlike siyah olması gerektiğini analr ve cevaplardı. Eğer A'nın şapkası siyah ise o zaman B'nin siyahta olabilir kırmızıda o yüzden oda ses çıkarmaz Gelelim A'ya yukardaki sebeplerden dolayı B ve C'nin ses çıkarmadıklarını gören A şapkasının kesinlikle siyah olduğunu anlar Tebrik ederim dostum, güzel açıklamışsın. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.