Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

selam verdiğiniz hizbullah, türk milletinin en çok acı çektiği terör yoluyla başka topraklardaki masum sivilleri kadınları çocukları katledenlerdir!!!! allahın adını alarak şeytanca işler yapanlar ta kendileri!!

Gönderi tarihi:

Selam verdiğimiz Hizbullah, Başkasının toprağına el koyan teröristlere-İSRAİL, ABD- karşı duran cesur bir ordudur. Masum sivilleri ve herşeyden önce çocukları katleden bu hayasızlara karşı direnmektedir. HİZBULLAH, O HALKIN GÖZÜNDE BÜYÜK BİR KAHRAMANDIR :excl:

Bu yüzden dolayıdır ki HİZBULLAH'A SELAM OLSUN ;)

Gönderi tarihi:

:clover: Şanlı direnişe devam

Iste sanli direnis diyerek dünyanin dörtbir tarafinda kan döktügünüz icin;vatikanin reisi Peygamberimize dil uzatabilmistir,Kuranda böyle yyaziyor diyip aslinda Kuranla hicbir iliskisi olmayan hurafelerle yikanan beyinler nedeniyle bir kendini bilmez kilise adami Islama saldirabilmektedir.Siz hep gecmisle gurur duyan fakat gelecege sadece hurafelerle ilerlediginiz icin Insana Allah diyen bir haddini bilmez milyarlarca müslümana hakaret edebilmektedir.iletileri okuyorum da,hep olaya yüzeysel yaklasimlari gördügümde üzülüyorum,Allah insanlari hayvanlardan farkli yaratarak onlara yani bizlere düsünebilme yetenegini vermistir.Koca bir Islamiyeti,sadece Türban sakal salvar dini yapanlar,Kurani arapca okumasini ögrenin diye propagandalar yapanlar oturup düsünsünler ki insanlara nasil bir fenalik yapmaktadirlar.ve utansinlar yaptiklarindan.Allah gerekli görse idi bütün insanlar arapca konusurdu,demekki böyle bir gereksinim yoktur hal böyle iken cocuklarin arapca ögrensinler diye Kurani ezberletenler uttansin,Kurani ezberlemek degildir marifet,marifet o Kuranda neler varsa gercek olarak ögrenebilmektir,arapcayi ezberlemekle Kuranin vermek istedikleri ögrenilmez.ögrenmedigimiz ve yanlis ögretildigimiz icin bugün bir Müslüman düsmani palyaco kiyafetli kilise adami dinimize dil uzatamazdi.Aklimizi basimiza toplamanin zamani gelmis ve geciyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Damien

selam verdiğiniz hizbullah, türk milletinin en çok acı çektiği terör yoluyla başka topraklardaki masum sivilleri kadınları çocukları katledenlerdir!!!! allahın adını alarak şeytanca işler yapanlar ta kendileri!!

Haklısın dostum.. fikrine birebir katılıyorum.. keşke bunu tüm halkımız görebilse.

Gönderi tarihi:

Buraya tamamen nesnel kaynaklar sunulmuştur. NESNELİN ne demek olduğunu açıklamama gerek yok sanırım.Bunu herkesin bilmesi gerek. Ama yine de ben açıklayayım.

NESNEL: Belgelerle kanıtlanabilen, herkes için değişmeyen yargılardır.

Belgelerle kanıtlanabilenmiymiş nesnel...(teşekkürler...oh be bende neydi diye düşünüyodum)

e o zaman belgelerinizi bir sunsanız da bu "insani" direnişçi örgütün,terör örgütü olmadığını anlayalım.

Bir zamanlar Beykoz'da basılan hizbullah ın hücre evinde,hizbullah ın öldürdüğü insanların toplu mezarının bulunması da "ÖZNEL" bir haber midir?(sallama mıdır?)

Gönderi tarihi:

lübnan yakıldı yıkıldı insanlar öldü çocuklar öldü kalanlar çıldırmış durumda hizbullahda teselli hediyesi veriyor ve sen onlara selam gönderiyorsun YAZIKLAR OLSUN :angry:

bu yazının sonunda "O'nlar bir melektir" eksik.

:angry:

bu sadece bizim toplumda görülen bir şeymi bilmiyorum ama insanlar geçmişi çok çabuk unutuyorlar...kimi savunduğunuzun farkında olmadığınızı düşünmek istiyorum.

hizbullahın herhangi bir terörist grubundan farkı yok bana göre.

bazen insanın siyasal görüşü,olayları anlamayı vede serin bir gözle analiz etmeyi engelleyebiliyor...

bu anda onlardan biri sanki...

arkadaşlarım,

hizbullahın dinci vede gerici bir örgüt olduğu konusu şüphe götürmez ama filistindeki hamas benzeri bir örgütlenmeylede haklın arasında saygınlık ve güven kazanmış tek bir örgüttür...

ben gibi düşünenler için, en azından şimdilik,önemli olan emperyalizmle giriştiği korku nedir bilmeyen savaşı vede o topraklardaki mazlum insanların mücadelesinde oynadığı roldür.hizbullah ayrıca lübnanda açtığı hastaneler,okullar vede bir adet açtığı üniversite ilede halkın gözündeki yerini sağlamlaştırarak ilerlemektedir....vede bünyesinde hıristiyanlarıda barındırdığını söyleyeyim...

lübnan savaşı tam 34 gün sürdü...bilançolara dikkat edelim şimdi...

HİZBULLAH İSRAİLİN EN SEÇKİN ÖZEL HAREKATINDAN ASKERLERİNDEN 150'DEN FAZLASINI ÖLDÜRDÜ..

UÇAKLARINI VE HELİKOPTERLERİNİ DÜŞÜRDÜ...

ONLARCA TANKI İMHA ETTİ...

İSRAİL DONANMASININ GÖZBEBEĞİ OLAN SAAR-5 FÜZE GEMİSİNİ FÜZELERLE VURDU.....

İŞTE İSRAİLİN BİLANÇOSU....

600 DEN FAZLA ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ...

SİVİL ALT YAPIYI YOK ETTİ...

AKDENİZ KIYILARINI PETROLE BOĞDU...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

şimdi cevaplayalım bakalım....

kim terörist acaba??????

Gönderi tarihi:

Iste sanli direnis diyerek dünyanin dörtbir tarafinda kan döktügünüz icin;vatikanin reisi Peygamberimize dil uzatabilmistir,Kuranda böyle yyaziyor diyip aslinda Kuranla hicbir iliskisi olmayan hurafelerle yikanan beyinler nedeniyle bir kendini bilmez kilise adami Islama saldirabilmektedir.Siz hep gecmisle gurur duyan fakat gelecege sadece hurafelerle ilerlediginiz icin Insana Allah diyen bir haddini bilmez milyarlarca müslümana hakaret edebilmektedir.iletileri okuyorum da,hep olaya yüzeysel yaklasimlari gördügümde üzülüyorum,Allah insanlari hayvanlardan farkli yaratarak onlara yani bizlere düsünebilme yetenegini vermistir.Koca bir Islamiyeti,sadece Türban sakal salvar dini yapanlar,Kurani arapca okumasini ögrenin diye propagandalar yapanlar oturup düsünsünler ki insanlara nasil bir fenalik yapmaktadirlar.ve utansinlar yaptiklarindan.Allah gerekli görse idi bütün insanlar arapca konusurdu,demekki böyle bir gereksinim yoktur hal böyle iken cocuklarin arapca ögrensinler diye Kurani ezberletenler uttansin,Kurani ezberlemek degildir marifet,marifet o Kuranda neler varsa gercek olarak ögrenebilmektir,arapcayi ezberlemekle Kuranin vermek istedikleri ögrenilmez.ögrenmedigimiz ve yanlis ögretildigimiz icin bugün bir Müslüman düsmani palyaco kiyafetli kilise adami dinimize dil uzatamazdi.Aklimizi basimiza toplamanin zamani gelmis ve geciyor.

saygilarla

Papanın dinimize laf uzatmasının Hizbullah hareketiyle hiçbir ilgisi olamaz.Savaş esnasında insanların kendilerini savunması bir şarttır. Ki eğer savunmayıp başa gelen çekilir derlerse daha çok kan dökülür. Ülke işgal edilir, insanlara ********* davranılır.(bir Irak'ı yada bir Afganitan'ı hepiniz gördünüz.)Eğer israil lübnana o kadar uzun bir sürede giremediyse bu bir başarıdır. Bu başarının sahibi de Hizbullahtır. Eğer Hizbullah diye bir yapılanma olmasa idi şimdi Lübnan halkıda Filistin halkının kaderine ortak olmuş olurdu.

Vahşete karşı duyarsız davranmakla vahşeti yapanlardan hiçbir farkın olmaz. Bunu herkes bilir.

...

başörtüsü örten yada sakal bırakan- ki sakalı Müslüman olanda, hristiyan olada, ateist olanda... bırakıyor-

yada boynuna haç takan bunları insanlar inançları için yapıyorlar ve kimseyide sen de benim gibi ol diye zorladıkları da yok :excl:

...

Ayrıca bir Mehmet Akif in bir Karacaoğlanın bir veyselin söyledikleri şiirin orjinal sözleriyle günümüz türkçesine çevrilmiş sözleri tam karşılığını veremez, şiirin anlamı değişir. Kuran-ı Kerim'in arapça okunabilmesi gerekir bu her müslümanın yapması gereken bir şeydir. Ama sadece arapçasını okuyup anlamına bakmassan ne anlarsın o işten. İnsanlar Kuran'ın orjinalini de okumalı açıklamasını da ve Onu hayatlarına geçirmelilerde bundan başkası kendini kandırmak olur sadece :excl:

Selamlar

Belgelerle kanıtlanabilenmiymiş nesnel...(teşekkürler...oh be bende neydi diye düşünüyodum)

e o zaman belgelerinizi bir sunsanız da bu "insani" direnişçi örgütün,terör örgütü olmadığını anlayalım.

Bir zamanlar Beykoz'da basılan hizbullah ın hücre evinde,hizbullah ın öldürdüğü insanların toplu mezarının bulunması da "ÖZNEL" bir haber midir?(sallama mıdır?)

Eğer başlıktaki gönderilmiş iletilere bakarsanız aradığınız soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Selamlar...

Bildiğiniz üzre Hizbullah- İsrail savaşında mağlup duruma düşen TERÖRİST İsrail oldu :excl:

Herkese selamlar...

Gönderi tarihi:

eğer o hizbullah olmasaydı şu anda lübnan halkının hali ne kadar acı verici olurdu...

abd dışişleri bak.nın sözlerini ne çabuk unuttunuz!!!

artık yeni bir ortadoğunun vakti gelmişimiş!!!!!!!

hizbullah olmasaydı haklı çıkacaktı kadın!!!

Gönderi tarihi:

Eğer başlıktaki gönderilmiş iletilere bakarsanız aradığınız soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Selamlar...

Bildiğiniz üzre Hizbullah- İsrail savaşında mağlup duruma düşen TERÖRİST İsrail oldu :excl:

Herkese selamlar...

yok ıh ıh

ne desekte sabit fikirli beyinlere bir şey anlatamıyacağız.

iletilere bakıyorum.

mesela "adrenalin" arkadaşın iletisine bakıyorum sende bak.orada herşey yazıyor.

Berker18:eğer o hizbullah olmasaydı şu anda lübnan halkının hali ne kadar acı verici olurdu...

evet şimdi pek iyi durumda lübnan halkı değil mi?

e bu kadar da sabit fikirli olunmaz ki!

neyse herkese sevgiler saygılar ....

Gönderi tarihi:

Papanın dinimize laf uzatmasının Hizbullah hareketiyle hiçbir ilgisi olamaz.Savaş esnasında insanların kendilerini savunması bir şarttır. Ki eğer savunmayıp başa gelen çekilir derlerse daha çok kan dökülür. Ülke işgal edilir, insanlara ********* davranılır.(bir Irak'ı yada bir Afganitan'ı hepiniz gördünüz.)Eğer israil lübnana o kadar uzun bir sürede giremediyse bu bir başarıdır. Bu başarının sahibi de Hizbullahtır. Eğer Hizbullah diye bir yapılanma olmasa idi şimdi Lübnan halkıda Filistin halkının kaderine ortak olmuş olurdu.

Vahşete karşı duyarsız davranmakla vahşeti yapanlardan hiçbir farkın olmaz. Bunu herkes bilir.

...

başörtüsü örten yada sakal bırakan- ki sakalı Müslüman olanda, hristiyan olada, ateist olanda... bırakıyor-

yada boynuna haç takan bunları insanlar inançları için yapıyorlar ve kimseyide sen de benim gibi ol diye zorladıkları da yok :excl:

...

Ayrıca bir Mehmet Akif in bir Karacaoğlanın bir veyselin söyledikleri şiirin orjinal sözleriyle günümüz türkçesine çevrilmiş sözleri tam karşılığını veremez, şiirin anlamı değişir. Kuran-ı Kerim'in arapça okunabilmesi gerekir bu her müslümanın yapması gereken bir şeydir. Ama sadece arapçasını okuyup anlamına bakmassan ne anlarsın o işten. İnsanlar Kuran'ın orjinalini de okumalı açıklamasını da ve Onu hayatlarına geçirmelilerde bundan başkası kendini kandırmak olur sadece :excl:

Selamlar

Selamlar...

Herkese selamlar...

Kuranda tek bir kelime yokki Kurani Arapca okuyun diye yazsin,nedir bu Arap tutkunlugunuz,biz Türküz arkadasim TÜRK;Bizim bir dilimiz var ve Kurani anlayabilmek icinde Türkce mealinin okunmasi gereklidir,isteyen de Arapca ögrenir Arapca okur.Neden bir mecburiyet getirmeye calisiyorsunuz,neden Türkce oldugunda Kuran okunmaz diyebiliyorsunuz.önemli olan verdigi mesaji anlayip ögrenmek degilmidir yoksa Arapca ezberleyip okumakmidir önemli sizce.eskiden camilerde Arabca vaaz verilirdi kim anliyordu hocanin anlattiklarini,Türkce vaaz verilmesi sizce fenami oldu yani.Insanlar dinsizmi oldu Türkce vaaz veriliyor diye.Yapmayin Allahasskina,insanlari yanlis yönlendirmeyin.

Bu arada Israil oldu bitti terörist bir devlettir bunun aksini kimse iddia etmiyor,evet belki Hizbullahin Israille mücadelesi taktir edilecek bir olaydir.Ama siz sadece Lübnan ve Filistinle Hizbullahi özlestiemezsiniz,Hizbullahin eksi hanesinde cok seyler yazilidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Atilla iletilere baktım okudum tekrar senin isteğine göre yazan bikaç kiş var.Demin örneğinide verdim.

Hizbullah terör örgütüdür.Ama bu demek değilki biz İsaril i savunuyoruz,onu haklı görüyoruz.Lübnan da çocukların ölmesinde Hizbullahın hiç mi suçu yoktur sana göre.

Gönderi tarihi:

Kuranda tek bir kelime yokki Kurani Arapca okuyun diye yazsin,nedir bu Arap tutkunlugunuz,biz Türküz arkadasim TÜRK;Bizim bir dilimiz var ve Kurani anlayabilmek icinde Türkce mealinin okunmasi gereklidir,isteyen de Arapca ögrenir Arapca okur.Neden bir mecburiyet getirmeye calisiyorsunuz,neden Türkce oldugunda Kuran okunmaz diyebiliyorsunuz.önemli olan verdigi mesaji anlayip ögrenmek degilmidir yoksa Arapca ezberleyip okumakmidir önemli sizce.eskiden camilerde Arabca vaaz verilirdi kim anliyordu hocanin anlattiklarini,Türkce vaaz verilmesi sizce fenami oldu yani.Insanlar dinsizmi oldu Türkce vaaz veriliyor diye.Yapmayin Allahasskina,insanlari yanlis yönlendirmeyin.

Bu arada Israil oldu bitti terörist bir devlettir bunun aksini kimse iddia etmiyor,evet belki Hizbullahin Israille mücadelesi taktir edilecek bir olaydir.Ama siz sadece Lübnan ve Filistinle Hizbullahi özlestiemezsiniz,Hizbullahin eksi hanesinde cok seyler yazilidir.

saygilarla

Kuranı arapça okumak önemlidir çünkü bi dilden bi dile çeviri yapıldığı zaman- bütün diller için geçerlidir bu- tam karşılık %100 olarak verilmez. ilk nedeni bu ikincisi ise Müslümanlar için KURAN kutsaldır yücedir, insanlar bir şeye değer veriyorlarsa bunun orjinalinide okumayı bilmeleri gerkmez mi ne kadar güzel bir şeydir bu. Ayrıca KURANIN bazı bölümlerini de arapça olarak ezbere bilmemiz gerekiyor çünkü NAMAZ KILIYORUZ. Ama senin de dediğin gbi bazı insanlar sadece arapçasını biliyorlar bamazlarını kılıyorlar sorsan fatihanın anlamı ne bilmezler. Bu yüzdendir ki bi insan okuduğu şeyi anlamak istemiyor yada gerek görmüyorsa kendini kandırmaktan başka birşey yapmıyor demektir. KURAN bize içindekileriöğüt alıp hayatımıza geçirmek için indirilmiştir.

Ayrıca Hizbullah konusunda da yazacağımı yazdım. Benim görüşüm böyle sizinki öyle.

Selamlar...

Atilla iletilere baktım okudum tekrar senin isteğine göre yazan bikaç kiş var.Demin örneğinide verdim.

Hizbullah terör örgütüdür.Ama bu demek değilki biz İsaril i savunuyoruz,onu haklı görüyoruz.Lübnan da çocukların ölmesinde Hizbullahın hiç mi suçu yoktur sana göre.

Arkadaşım İsrail Lübnan'a 2 askeri kaçırıldığı için mi girdi? Bu gösterdikleri mazeretleriydi bir savaşa girmek için aylar önceden planlamalar yapmalısın öyle değil mi? Zaten bush un sözleri de durumu bi nebze olsun açıklıyor "Hizbullah işi b.k etti" diye. İsrail in vadedilmiş toprakları içerisine giren bir bölge. önce filistin e yerleştiler yerli halka yapmadıklarını bırakmadılar. Hizbullah ın da sırasının gelmesini beklemesi abest olurdu öyle değil mi?

Ayrıca Hizbullah Mümlüman halkın gözünde kahraman bir direniş örgütüdür. Bitek ABD, İsrail, Kanada ve Avustralya da terörist olarak ilan edilmiştir. Buda çok normal Zulme karşı-kendilerine- direnen bir yapılanma onların işini b. ediyor değil mi?

Selamlar...

...

Hizbullah yasal bir direniş örgütüdür.

Hizbulvahşet ise bir terör örgütüdür.

" HİZBULLAH LÜBNAN

Hizbullah, (Allah'ın taraftarı) Lübnan'da bulunan, hem sivil hem de askeri kanadı olan Şii inançlı siyasi bir partidir. 1982 yılında İsrail'i, o zamanlar işgal etmekte olduğu Güney Lübnan'dan çıkartmak amacıyla kurulmuştur. Hizbullah'ın şu andaki genel başkanı Hasan Nasrallah'dır.

Hizbullah 1982 yılında İran'daki İslam Devriminden esinlenerek kuruldu. Amacı İsrail'i işgal etmekte olduğu Güney Lübnan'dan atmaktı. Ayetullah Humeyni taraftarlarının İran'daki devrimini bölgede yayma amacı da taşıyordu.

Hizbullah siyasi ve silahlı mücadele kanatlarının yanısıra fakir Lübnan halkına yardım amacıyla birçok kurumlar da işletmektedir. Bunların arasında 4 hastane, 12 klinik, 12 okul ve 2 tane de tarım yardım derneği bulunmaktadır. "

" Hizbullah- daha doğrusu Hizbul vahşet( vahşetin taraftarı)- TÜRKİYE

Hizbullah (Türkiye) Lübnan'daki Hizbullah ile organik bir bağı olmayan radikal silahlı yasadışı bir örgüttür.

Dini kaynakları kendine göre yorumlayarak teröre başvuran ve liderliğini Hüseyin Velioğlu'nun yaptığı silahlı örgüt, daha çok Sünni Kürtler arasında faaliyette bulundu. 2000 yılının başlarındaki yoğun polis operasyonlarıyla önemli ölçüde çökertildi. Terörle mücadelede bu operasyonlar çok önemli birer örnek olarak gösterilmektedir."

Vikipedi özgür ansiklopedi

HERKEZE SELAMLAR...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.