Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Diyarbakır’ın Bağlar beldesinde, bir otobüs durağında patlayan bomba, 7’si çocuk, 10 kişinin ölümüne neden oldu. Olayın, bomba düzeneğinin poşet ya da çanta içinde taşınırken patlaması sonucu meydana geldiği ihtimali ağırlık kazandı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’daki patlama, dün akşam saat 21.00 sıralarında Bağlar beldesi Koşuyolu Parkı yakınlarındaki bir otobüs durağında meydana geldi. 5’i çocuk 6 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. 2’si çocuk 4 kişi ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan 15 kişiden çoğu taburcu edildi.

Patlamanın yol açtığı hasar da büyük oldu. Çevredeki binaların neredeyse tamamının camları kırıldı, bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. Olaydan hemen sonra Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, patlamaya tahrip gücü yüksek bir bombanın neden olduğu belirtildi.

Bomba inceleme uzmanları gece boyunca olay yerinde inceleme yaptı. Olaya, bomba düzeneğinin poşet ya da çanta içinde taşınırken yanlışlıkla patlamasının neden olduğu tahmin ediliyor.

PATLAMANIN İZLERİ

Günün ağırmasıyla patlamanın yol açtığı hasar net bir şekilde gözler önüne serildi. Patlamanın izlerini silmek için de çalışmalar başladı. Belediye araçları tarafından yıkanan Koşuyolu Caddesi’nde görevliler kırılan camları topladı. Diyarbakır Valiliği de hasar tespit çalışması başlattı.

Patlamayla büyük bir şok yaşayan Diyarbakırlılar ise, ildeki huzur ortamının bozulmasının endişesini taşıyor.

BAYDEMİR: PROVOKASYON

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, saldırının barış taleplerini sabote etmek yönünde bir provokasyon olduğunu söyledi.

Gönderi tarihi:

Diyarbakır’ın Bağlar beldesinde, bir otobüs durağında patlayan bomba, 7’si çocuk, 10 kişinin ölümüne neden oldu. Olayın, bomba düzeneğinin poşet ya da çanta içinde taşınırken patlaması sonucu meydana geldiği ihtimali ağırlık kazandı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’daki patlama, dün akşam saat 21.00 sıralarında Bağlar beldesi Koşuyolu Parkı yakınlarındaki bir otobüs durağında meydana geldi. 5’i çocuk 6 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. 2’si çocuk 4 kişi ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan 15 kişiden çoğu taburcu edildi.

Patlamanın yol açtığı hasar da büyük oldu. Çevredeki binaların neredeyse tamamının camları kırıldı, bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. Olaydan hemen sonra Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, patlamaya tahrip gücü yüksek bir bombanın neden olduğu belirtildi.

Bomba inceleme uzmanları gece boyunca olay yerinde inceleme yaptı. Olaya, bomba düzeneğinin poşet ya da çanta içinde taşınırken yanlışlıkla patlamasının neden olduğu tahmin ediliyor.

PATLAMANIN İZLERİ

Günün ağırmasıyla patlamanın yol açtığı hasar net bir şekilde gözler önüne serildi. Patlamanın izlerini silmek için de çalışmalar başladı. Belediye araçları tarafından yıkanan Koşuyolu Caddesi’nde görevliler kırılan camları topladı. Diyarbakır Valiliği de hasar tespit çalışması başlattı.

Patlamayla büyük bir şok yaşayan Diyarbakırlılar ise, ildeki huzur ortamının bozulmasının endişesini taşıyor.

BAYDEMİR: PROVOKASYON

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, saldırının barış taleplerini sabote etmek yönünde bir provokasyon olduğunu söyledi.

---Önce ölenlere Allahtan rahmet ve yakinlarina sabir diledikten sonra sadece sunu yazmak istedim;Baydemir denilen kisi hala Türkiye Cumhuriyetine ait bir ilimizde Belediye baskanligini sürdürebilmektedir.aci ama gercek,iste Türkiyemizin hazin tablosu,ilgilenenlere duyurulur..

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben bizzat olaya tanık oldum ...

Ya nediim Allah rahmet eylesin!

Ölen benim ailemde olabilirdi :(

Gönderi tarihi:

evet yav tam seninle konuşurken oldu dimi.... :( ALLAH rahmet eylesin ölenlere....

Gönderi tarihi:
aman aysun Allah korusun

Ben iki kez yaşadım bu olayı ama çok oluyor buralarda ne olacağı hiç belli olmuyor yani ....

evet yav tam seninle konuşurken oldu dimi.... ALLAH rahmet eylesin ölenlere....

Evet senle murtiyle konuşurken oldu :(

Gönderi tarihi:

Ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara Allah sabır versin tüm Diyarbakılılara geçmiş olsun diyorum :(

yazdıklarınıza katılıyorum. bu bombalamayı düzenleyenleride huzur ortamını bozmak isteyenleride kınıyorum..

saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Bomba taşınırken patlamış

7’si çocuk 10 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır’ın Bağlar beldesindeki patlamanın, bomba düzeneğinin taşınması sırasında meydana geldiği açıklandı.

Diyarbakır Valiliği, olay yerindeki ön araştırma ve incelemeden elde edilen bulgular ışığında, patlamanın el yapımı ve termos içine yerleştirilmiş uzaktan kumandalı düzeneğin taşınması sırasında meydana geldiğini bildirdi.

Gönderi tarihi:

Hedef jandarma ve MİT lojmanlarıydı’

Diyarbakır’da 10 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyla ilgili soruşturmada yeni ve önemli ipuçları bulundu.

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, kullanılan bomba düzeneğinin, PKK’nın daha önce gerçekleştirdiği eylemlerde kullandığı mekanizmalarla aynı olduğunu açıkladı. Güvenlik güçleri, eylemin “Türk İntikam Tugayı” adlı örgütçe üstlenilmesinin ise, PKK şaşırtmacası olduğunu belirtiyor.

Emniyet ile MİT’in yürüttüğü soruşturmada elde edilen ilk bulgular, eylemin PKK tarafından gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, eylemde kullanılan bomba düzeneğinin, daha önce diyarbakır’da dört ayrı olayda kullanıldığını tespit ettiklerini de açıkladı..

PKK’nın kullandığı bomba düzeneği

Emniyete göre eylemin asıl hedefi jandarma ve MİT lojmanlarıydı. Bombanın, bu tür eylemlere karşı lojmanların çevresine yerleştirilen, telsiz karıştırıcı Jammer sisteminin etkisiyle ya da düzenekteki bir hata nedeniyle patladığı sanılıyor.

Soruşturmada, Türk İntikam Tugayı adlı örgütün eylemi üstlendiği internet sitesinin de Diyarbakır’daki eylemden 6 gün önce kurulduğu belirlendi.

Eylemi TİT’in üstlendiğini ilk olarak PKK yanlısı bir haber ajansının duyurduğuna dikkat çeken yetkililer, “Ajans, ‘TİT eylemi, bombanın fotoğraflarını yayınlayarak üstlendi’ diye haber verdiği anda sitede fotoğraf yoktu. Bunu belgeyle tespit ettik. Öyle anlaşılıyor ki, eylemi başka bir oluşuma yıkmak isteyen örgüt zamanlama hatası yaptı” diyor.

Örgütün telsiz konuşmalarında da, “hata” olarak niteledikleri bu eylemin sorumlularının bulunması yönünde ifadelerin de tespit edildiği belirtiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan da, terör örgütlerinin, sivillerin öldüğü eylemleri hiç bir zaman üstlenmediklerine dikkat çekti.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

merhaba arkadaslar aysun ya sen oradaydında ıyıkıne sana bisey olmamıs yapanlari kınım kınımm kınıyorum kımın yaptıgıda belı zaten ama tv ve medya kımın yaptıgını sölemedı neden acaba :(

sevgilerımle Allah rahmet eylesın yaralı ınsanlarımıza da Allah acıl sifalar fersin :clover:

Gönderi tarihi:

"ARTIK SON VERMEYECEK MİSİNİZ BU ****** CİNAYETLERE?

HİSSETMİYORMUSUNUZ BİRBİRİNİZİ PARÇALADIĞINIZI GÖZÜ KAPALI ,KARANLIKLAR İÇİNDE"

Yukarıdaki lahit yazısı yazısını ben yazmadım.Binlerce yıl önce yazılmış.Sadece bu olaya çok uyduğu için yazdım.Hayatını kaybeden masum yavruların ve yetişkinlerinin geride kalanlarına Allah güç versin.

Gönderi tarihi:

arkadaşlar artık TİT (TÜRK İNTİKAM TUGAYI) diye bir örgüt yok

70 li dönemlerde ergenekon denilen derin devlet yapısı tarafından kurulmuş bu örgüt yok artık

saldırılar açıkça pe KAKA tarafından gerçekleştirilmiştir

niye olayları saptırıyorsunuz

basında çıkan herşeye inanmak ne kadar mantıklı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.