Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Zaman: ben iyiyim sen nasılsın sen bana dokanmıyorsun ama ben sana dokanayım (oku)

Ve Allah dedi: Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım: ve denizin balıklarına, ve göklerin kuşlarına ve sığırlara ve bütün yeryüzüne, ve yerde sürünen her şeye hakim olsun. Ve Allah insanı kendi suretinde yarattı, onu Allah’ın suretinde yarattı. Onları erkek ve dişi olarak yarattı.” (Tekvin. Bap 1/25,-27)

“Ve RAB Allah yerin toprağından adam’ı yaptı, ve onun burnuna hayat nefesini üfledi: ve adam yaşayan can oldu. Ve RAB Allah şarka doğru Aden’de bir bahçe dikti: ve yaptığı adamı oraya koydu. (Tekvin. Bap 2,- 5)

Tekvin’e göre, İlk İnsan Allah’ın benzeyişine göre çamurdan yapılmıştır. Demek ki Hz.Adem’in çamurdan bir resmi yapılmış ve bu resim, Allah’ın benzeri olarak yapıldığından hem Allah’ın, hem de Hz.Adem’in görünümünü yansıtmaktadır. Hz.Adem’in Aden denilen yerdeki cennet bahçesini korumakla görevlendirilmiş olduğu dikkate alındığında, yaratılıştan bu yana cennet bahçesini Hz.Adem’in, balçıktan yapılmış heykelinin veya resminin koruduğu ortaya çıkar. Olaylar Kuran’da da açık olarak anlatılmaktadır. Örneğin:

“Allah’ın katında İsa'nın durumu kendisini topraktan yaratıp sonra ol demesiyle olmuş olan Adem'in durumu gibidir.” Kur’an. 3/59.

Demek ki, Hz. İsa’da Hz. Adem gibi topraktan yaratılmış ve prototiple. Yorumsuz.

• Cevaplar 149
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ceviz,seviyeyi dusurdugun icin kendinden utanmalisin!

Donna,sana cok guzel bir kitap onerebilirim,sorularinin cogunu kapsiyan bir kitap.Tek kusuru var o da Turkcesini bulmak zor,ben bulamadim,bulursan da haberim olsun lutfen.Yazilarindan ingilizce okudugunu anladim,oyleyse mutlaka oku bu kitabi.

Yazari Murtaza Mutahhari,kitabin adi Divine Justice.Kitabin adindan da ansilabilecegi gibi bircok soruna cevap bulabilecegin bir kitap.Ingilizcesini buradan bulabilirsin;

http://www.al-khoei.org/catalog/product_in...roducts_id=1457

Turkcesi icin http://www.kitapyurdu.com/ da aradim ve buldum, Adl-i Ilahi Murtaza Mutahhari basligi altinda var ama daha henuz satisa cikmamis malesef.

Bol sanslar...

Gönderi tarihi:

Ceviz,seviyeyi dusurdugun icin kendinden utanmalisin!

Donna,sana cok guzel bir kitap onerebilirim,sorularinin cogunu kapsiyan bir kitap.Tek kusuru var o da Turkcesini bulmak zor,ben bulamadim,bulursan da haberim olsun lutfen.Yazilarindan ingilizce okudugunu anladim,oyleyse mutlaka oku bu kitabi.

Yazari Murtaza Mutahhari,kitabin adi Divine Justice.Kitabin adindan da ansilabilecegi gibi bircok soruna cevap bulabilecegin bir kitap.Ingilizcesini buradan bulabilirsin;

http://www.al-khoei.org/catalog/product_in...roducts_id=1457

Turkcesi icin http://www.kitapyurdu.com/ da aradim ve buldum, Adl-i Ilahi Murtaza Mutahhari basligi altinda var ama daha henuz satisa cikmamis malesef.

Bol sanslar...

TAMAM HEMEN ALICAM KITABI. COK SAGOL YA..

Gönderi tarihi:

canım din kardeşim.

sen kalkar Kuran hakkında "Karsilastirma yapiyorum. Kur'an in bize yap dedigi hersey onda da var." gibi birşey söylersen ben rahatlıkla seni cahilliklide suçlarım, karalamaklada suçlarım, YUHHHHHH da derim. evet harbiden yuhhh sana yani. böğle birşeyi nasıl söyleyebiliyorsun. gaza gelip de söğlediği şeyin mantıklı olup olmadığını bilmeden tartışan ateistlerin söyleyebileceği birşey.

evet kesinlikle öğle görünüyorsun. eğer görünmek istemiyorsan adam gibi araştır.

biraz sert cevaplar vermiş olabilirim. ama sorduğun sorular yetişkin ve aklıbaşında bir müslümanın sormaması gereken sorular.

Hz. Adem zamanındaki kardeşlerin birbirleriyle evlenmelerinin haram olmadığı olayını orta okulda öğretiyorlar.

senin rahatlamaktan önce öğrenmeye ihtiyacın var. birçok yerde bunu vurgulamaya çalıştım. haksızda değilim.

senin sorduğun sorular acemi veya cahil Ateistler arasında en klişe sorulardan.

orda seni biraz düşünmeye zorluyorum. kendi mantığını kullan diyorum. neden afrikaya din gönderilmedi de araplara gönderildi diyorsun. Afrikadaki insanlar müslüman değil diye cehenneme gideceklerinimi sanıyorsun. Afrikadan Müslümanlığın dahamı iyi yayılacağını sanıyorsun. madem öğle düşünüyorsun Ateist anne ve babadan doğan çocuğun günahı ne diyede düşünmen gerekir. herkes eşit şartlarda olamaz. bu çok saçma olurdu.

Peki sen yuh de cus de. devam et demeye. Demek oyle birisin. OK

ateist gordum seni diyorsun. o senin fikrin. adam gibi okuyup ogrenme konusunda bilmeden konusuyorsun. okumdigimi ve ogrenmedigimi bilemezsin. ben de bu konuda alimim demedim. ogrenmek bir deniz. sonu bucagi yok zaten. senin verdigin cevaplarda ne bir ayet ne bir solid information iceriyor. kendi fikirlerini dayatma olarak ileten senin de pek bir alim olmadigi ortada zaten. ben fikir icin yazmiyorum. bilgi icin yaziyorum buraya. bana bilgi ver fikir degil.

Sordugum sorular aklibasinda bir muslumanin sormamasi gereken sorular olabilir. ben hata yapiyor olabilirim. bu da OK. Hicbirsey mukemmel olmadigi gibi ben de mukemmel degilim. Kafani cevir bak her yer hata ve yanlis dolu. Zaten cingar ordan kopuyor kafamda. Allah insani kendi sureti gibi yaratti diyor birsuru ayet. Mukemmel olan Allahin sureti nasil kusurlu olabiliyor. benim beynim bunu arastiriyor. Sen diyosun ki "Sormamalisin bu sorulari". cok tatmin etti beni inan bu...

Afrikada muslumanligin kolay yayilacagini mi saniyordun diye bir soylevin var. Bu nedemek simdi? Konu sadece Afrika degil. Pat diye indirmeye muktedir Allah kan dokulerek olmasina izin vermis. Niye? Sen dogup buyudugun inandigin seyi birden terkedemezsin. Allah da bunu biliyor. Simdi biri sana gelse dese ki seni Marslilar yaratti, sen bunu duydugun an kabul eder misin? Seni zorlasalar yok Mars dinini takip edecen diye atiyorum. Sen duyar duymaz kabul eder misin? yoksa savasirmisin dinin ve Yuce Allah ugruna. Tabii savasirsin. Iste o zamanlarda da oyle. Dogmusun buyumusun bildigin ve edindigin bir inanis var. Biri tepeden birsey indiriyor ve buna inan diyor. Ve inanmadiklari takdirde de bir sekilde kan dokuluyor. Hz.Muhammed'in yaptigi savaslar vs. Allah o kadar buyuk ki o Muslumanligi savassiz kansiz da yayabilirdi. Neden insanlik icin bu kadar guzel olan muslumanligi herkesin gonullerine koymadi? Sen de bunun uzerine diyosun ki Afrikada kolay mi yayilirdi?

Hz Adem ve Havvanin zamaninda kardeslerin eslesmesi haram degildi diye Kur'an da mi yaziyor ? yoksa bu hikaye o zamanlardan beri anlatila mi gelmis efsane gibi? bunu boyle diyenler zaten bir cevap bulamadiklari icin o zaman OK di simdi degil diyorlar. Zaten Allahin kelami o kadar celisebilir mi yaa? Su an cehenneme gitmeyi gerektiren ve haram olan birseyin daha once helal olmasi nasil bir anlayis? Ayet ver bunu boyle soyleyen.

O zaman ateist anne ve babanin cocugunun gunahi ne diye dusun demisin. Bravoooo . E dusunuyorum zaten. Niye burdayim? ALOOO ORDA MISIN? Dunyada hersey esit olamazdi o zaman cok sacma olurdu DIYOSUN. AL SANA BIR ALIMANE CEVAP DAHA. YANI NASIL AYDINLATIIIN ANLATAMAM. YANI SACMA OLURDU O YUZDEN MI OLMADI? WOW. BU GERCEGI DUYDUGUMA INANAMIYORUM. INANIS BELIRTMEK BIR YANDA DURSUN DA LUTFEN INANISLARININ UZERINE GARIP YORUMLAR EKLEYEREK INSANLARI BILGILENDIRDIGINI DUSUNME. CUNKU HER NE KADAR SENI DUSUNMEYE ZORLUYORUM ORDA DESEN DE ANORMAL SACMA BISEY OLUYO. BEN BUGUNE KADAR DUSUNME YETISINE SAHIP DEGILDIM DE SENIN O DAYATMAYA YONELIK SOZLERINLE MI BASLAYACAGIM DUSUNMEYE? BULL......

BYE

Gönderi tarihi:

sevgili donnacığım ve lenacığım bakın yüce allah diyorki ben yaratılanların hiç birine benzemem allah insanı kendi süretinde yarattı diye geçen ayetler incildendir. kuranı kerimden değil, incili değiştirdiler biliyorsun. demişsin ki allah neden kanla indirdi dini sen kuranı kerim zamanındaki arap yarımadasının durumunu biliyormusun. insanlar kız çocuklarından utanıp diri diri toprağa gömüyorlarmış. içki şarap sel olup akarmış. hakka tecavüzün haddi yok. eee bu ortamda sen geldi allahtan kesin emirler indir. çok zordu. üstelik savaşı peygamberimiz değil mekkeliler çıkarmıştır. kesinlikle müslümanlar savaş ve kan istemez. çünkü onların inanışları ve putları tehlikedeydi. neden allah onlarada imanı nasip etmedi? bakın irade ve akıl nasıl bir kavramdır. akıl sayesinde biz iyiyi ve kötüyü ayırdedebiliyoruz değil mi? yetişkin bir insan hayatı boyunca iyiyi ve kötüyü ayıra bilir. insandan istenen budur. insan bu dünyayı bu kadar berbat hale getiriyor. allah kalbinde kötülük olanları sevmez ki. insan bunu bilinçli olarak yapabilir. ancak. bir insan düşün. çalışıp kazanıyor parasıyla alışveriş yapıyor. bu iyidir değil mi birde hırsızlık yapanı düşün o kazanmadan kötü olduğunu bilerek yapıyor. bunun gibi haa... hz. adem a.s. ile ilgili yazını okudum. o zaman insanlar sayı olarak çok azdı. bunun için allah erkek kardeşlerden büyüğü ile kız kardeşlerden küçüğünün evlenmesini emretti. aynı sene doğan kız ve erkekleri evlendirmedi. maksat. aradaki duygusal bağı dengelemektir. allah bizim için kolaylık diler zorluk dilemez. peki o zaman öyleydide şimdi niye böyle. şimdi durum farklı mesela yahudilik hak dinken allah onlara koyunun yağlarını ve sırt bölgesini ineklerin ayak bölgelerini haram kılmıştır. çünkü o zaman allah bunu emretmiştir. o muhakkak bizden daha iyi biliyor. ben buna çok eminim iyice anladım.

allah kuranı sadece araplara indirmedi kuran ve islam evrenseldir. tüm insanlığındır. sanıldığı gibi balta girmemiş ormanlarda yaşayan insancıklara kıyılmamıştır. onlardan ulaşılabildiklerine islamı anlatmışlardır. kabul edenler eder etmeyene birşey diyemezsin. bu osmanlıdaykende böyleydi. o zaman ermeniler ve gayri müslimler bu topraklarda yaşayamazdı. savaşlar gayri müslimlerin taarruzlarıyle olmuştur.

Gönderi tarihi:

insanlar kız çocuklarından utanıp diri diri toprağa gömüyorlarmış. içki şarap sel olup akarmış. hakka tecavüzün haddi yok.

Hala bunlara inanıyor musunuz yahu? Kız çocukları diri diri toprağa gömülürmüşmüş... Üreme nasıl oluyordu peki? Çoklu evlilikler, cariyeler? Bunlar islam adına uydurulmuş şeylerdir. Hadi kendiniz bunlara kanıyorsunuz da, bari başkalarını kandırmayın.

Gönderi tarihi:

Hala bunlara inanıyor musunuz yahu? Kız çocukları diri diri toprağa gömülürmüşmüş... Üreme nasıl oluyordu peki? Çoklu evlilikler, cariyeler? Bunlar islam adına uydurulmuş şeylerdir. Hadi kendiniz bunlara kanıyorsunuz da, bari başkalarını kandırmayın.

Bak sen yine başlamışsın yalana dolana... Cahiliyet devrinde bazı kız babalarının kız evlatlarını diri diri toprağa gömdüklerini yanlız islam tarihi değil Arap tarihi de anlatır.. Ne olur önce bi araştır sonra sıçra ...

Gönderi tarihi:

Niye inanmayalım arkadaşım senin Lenin in devlete toprağını vermeyen köylülerin elindeki tohumluk buğdaylara kadar ne varsa alıp köylüleri yıllarca süren kıtlığa mahkum ederek insanların açlıktan komşusunun çocuğunu yiyecek hale gelmesine sebep olacak kadar canileşebiliyorda o zaman ki araplar mı o sayılanları yapmıyo O zaman ki arapların yaptıkları senin komunist rusyanın yaptıkları yanında çile bile sayılmaz

Gönderi tarihi:

Niye inanmayalım arkadaşım senin Lenin in devlete toprağını vermeyen köylülerin elindeki tohumluk buğdaylara kadar ne varsa alıp köylüleri yıllarca süren kıtlığa mahkum ederek insanların açlıktan komşusunun çocuğunu yiyecek hale gelmesine sebep olacak kadar canileşebiliyorda o zaman ki araplar mı o sayılanları yapmıyo O zaman ki arapların yaptıkları senin komunist rusyanın yaptıkları yanında çile bile sayılmaz

1- Komünist ya da leninist olduğumu söylediğim, ya da bu ideolojileri övdüğüm bir iletimi bul getir bana. Ya yalancısın, ya da her ateistin komünist, leninist olduğunu sanacak kadar cahil.

2- Bana cevap verin; kız çocukları diri diri gömülüyor ise, üreme tarlalarda mı gerçekleşiyordu? Çoklu evlilikler erkekler arasında mı gerçekleşiyordu? Cariyeler erkeklerden mi oluşuyordu?

Gönderi tarihi:

1- Komünist ya da leninist olduğumu söylediğim, ya da bu ideolojileri övdüğüm bir iletimi bul getir bana. Ya yalancısın, ya da her ateistin komünist, leninist olduğunu sanacak kadar cahil.

2- Bana cevap verin; kız çocukları diri diri gömülüyor ise, üreme tarlalarda mı gerçekleşiyordu? Çoklu evlilikler erkekler arasında mı gerçekleşiyordu? Cariyeler erkeklerden mi oluşuyordu?

1-Her ateist Leninist, Komunist değildir doğru ama her Leninist, Komunist ateisttir.

2-Sen bana cevap ver asıl islamiyet öncesi araplarının hayatı hakkında nasıl ciddi ve bilimsel bi araştırma yaptın veya okudunki bu sonuçları çıkarıyosun. Ve mümkünse yararlandığın kaynakları da yaz ben de bakayım.

Gönderi tarihi:

1-Her ateist Leninist, Komunist değildir doğru ama her Leninist, Komunist ateisttir.

2-Sen bana cevap ver asıl islamiyet öncesi araplarının hayatı hakkında nasıl ciddi ve bilimsel bi araştırma yaptın veya okudunki bu sonuçları çıkarıyosun. Ve mümkünse yararlandığın kaynakları da yaz ben de bakayım.

Kız çocuklarının diri diri gömüldüklerini iddia edenler sizlersiniz. Ben de soruyorum;

"Madem kız çocukları diri diri gömülüyordu da, üreme nasıl gerçekleşiyordu? Çoklu evlilikler nasıl yapılıyordu? Çoklu evliliklerin yanında bir çok cariye nasıl alınıyordu?"

Verebilecek bir cevabınız varsa eğer verin. Yoksa, kaçış yolları aramayın.

Gönderi tarihi:

Kız çocuklarının diri diri gömüldüklerini iddia edenler sizlersiniz. Ben de soruyorum;

"Madem kız çocukları diri diri gömülüyordu da, üreme nasıl gerçekleşiyordu? Çoklu evlilikler nasıl yapılıyordu? Çoklu evliliklerin yanında bir çok cariye nasıl alınıyordu?"

uçmuşsun yine cevabını verdim ya yukarda ... Her baba kızını öldürmüyordu ama o dönemlerde Araplar arasında bir baba kız evlat istemediği vakit veya bir den fazla kızı olup da son çocuğuda kız doğunca toprağa gömüyorlardı... Ayrıca her kabilede olan bişi değildi bu .. Sen hiç araştırmadan bodoslama daldığın için bilmezsin o dönemde ki mekkede bir den fazla kabile yaşamaktaydı ve her kabilenin kendi örf ve adetleri vardı.. Şimdi anladın mı yoksa heceleyerek mi anlatayım..

Gönderi tarihi:

bodoslama daldığın için......

Arman neden her defasında terbiyesizliğini, ve konuşma adabından nasip almadığını belli etmeye çalışıyorsun? Önce konuşma adabını öğren... Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

Gönderi tarihi:

Arkadaşım bazen komik oluyosun;

1-Bu bir iddia değildir, tarihsel bir bilgidir.Öyle olmasaydı o kadar tarih hocası var memlekette kalkar biri bunun böyle olmadığını söylerdi muhakkak..

2-Daha da komik olan ne biliyomusun esas iddia sahibi olan sensin.Toplumun genelinin sahip olduğu bilgiye karşı bi iddian var ve bunu kendin tarihsel bilgilerle kaynak göstererek kanıtlayacağına yine bize ispatlamatmaya çalışman.

Tekrar ediyorum İslamiyet öncesi Araplarının yaşantısı hakkında nasıl bi araştırma yaptın ki bizdeki bilgilerin yanlış olduğunu söylüyosun. Problem nerde biliyomusun;

Sen kafanda bazı şeyler kuruyosun ve bunun doğru ve bilimsel olduğunu düşünüyosun. Halbuki iddia senin ve kaynak getirip ispatlamak ta senin görevin

Diyeceksin ki arkadaş siz yanlış şeylere inanıyosunuız ben araştırdım şu kaynaklara bakın bu olay böyle değil şöyle

Bi not daha diri diri kız gömme meselesi sadece araplarda olan bişey değil o dönem farklı toplumlarda varmış zaten

Gönderi tarihi:

Arman neden her defasında terbiyesizliğini, ve konuşma adabından nasip almadığını belli etmeye çalışıyorsun? Önce konuşma adabını öğren... Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

Ne doğru bir söz e ama bu sözü bile bile bilmediğin bir konu hakkında sanki biliyormuşsun gibi niye yorum yaparsınki arkadaşım...?! Ve bilmeden öğrenmeden bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen samimi bir merakı neden yanlı yönlendirirsin ve ondan sonra bir de bana duygu sömürüsü yaparsın ..

Provakatör gene sahnede...

Gene birilerine kendi adabına göre alaycı ve hiçde hoş olmayan laflar etmeye başladı...

Dikkatli olun arkadaşlar bu işin sonu küfürleşmeye dönmesin çünkü bu adamın işi gücü kavga ve küfürlü forum yaratmaktır...

AMAN HA DİKKAT DİYORUM...

:lol: imza istermisin ?

Gönderi tarihi:

amma abartıyorsunuz sizde. bodoslama argo bir kelimedir. sizde sanki küfürmüş gibi muamele yapıyorsunuz. nasıl karalıyacağınızı şaşırdınız artık.

Cevizim bırak sallasınlar çocuklar... Ben zaten alıştım onların bu iftiralarına baksana yam yam dağıldı bir daha bilmediği konularda ahkam kesmez artık..

Gönderi tarihi:

Devam et arman....... Bana o kabilelerin isimlerini ver de bileyim ne kadar bilgiliymişsin...

Câhiliye döneminde Arap yarımadasına bakarsan eğer, kendi kabuğuna çekilmiş bağımsız kabilelerden oluşan bir toplumun bulunduğunu görürsün. Bu kabileler, Adnânîler ve Kahtânîler olarak bilinen iki ana koldan birine dayanmaktadır. Adnânîlerin en meşhur kolları, Mekke'de Kureyş, Tâif’te Sakîf, Bahreyn’de Abdulkays, Yemen’de Benû Hanîfe, Dehnâ çölünde Temîm ile Dabbe; Yarımada’nın Kuzeydoğu’sunda Yemâme, Bahreyn’e doğru uzanan bir çizgide Benû Bekr ile diğer kolları gelmektedir. Ayrıca Kinâne, Mekke yollarındaki Huzeyl, Necid’deki Kaysu ‘Aylân kabileleri de Adnânîlerdendir. En önemli kabileleri ise Hevezân, Süleym, Amir ve alt kolları olan Kilâb, Akîl, Müzeyne ve Benû Sa‘d kabileleridir. el-Mufaddal ed-Dabbî’nin derlediği kasidelerin birinde Tağlib kabilesi, cömetliği ve savaşçılığı ile övülürken bu arada diğer bazı kabileler de kendilerine ait özellikleriyle sıralanmaktadırlar. Hz muhammed döneminde ise Mekkede özellikle üç kabile başı çekmekteydiler.. Bunlar Kureyş, Evs ve Hazrec kabileleriydi... Yeter mi?

Gönderi tarihi:

Ben sana kız çocuklarını diri diri gömen kabileleri sormuştum halbuki...

Hazrec ve evs kabileleri başı çekerler.. Başka ?

Gönderi tarihi:

Hazrec ve evs kabileleri başı çekerler.. Başka ?

Hazrec ve evs kabileleri müslümanlığı kabul eden ilk kabilelerden, ve internette yaptığım aramalarda bu iki kabilenin de kız çocuklarını diri diri gömdüğüne dair hiç bir bilgi bulamadım. Dahası bu konunun tamamı islami sitelerde geçiyor ve hepsinde de "bazı kabilelerde" ifadesi olmasına rağmen kabile isminin belirtilmediğini gördüm.

Bu iki kabilenin kız çocuklarını diri diri gömdüğüne dair iddianın kaynağını merak ettim doğrusu.

Lütfen ver de bir göz atayım.

Gönderi tarihi:

Hazrec ve evs kabileleri müslümanlığı kabul eden ilk kabilelerden, ve internette yaptığım aramalarda bu iki kabilenin de kız çocuklarını diri diri gömdüğüne dair hiç bir bilgi bulamadım. Dahası bu konunun tamamı islami sitelerde geçiyor ve hepsinde de "bazı kabilelerde" ifadesi olmasına rağmen kabile isminin belirtilmediğini gördüm.

Bu iki kabilenin kız çocuklarını diri diri gömdüğüne dair iddianın kaynağını merak ettim doğrusu.

Lütfen ver de bir göz atayım.

Google arama motoruna arap kabileleri yaz ve doğru düsüt bak kaynaklar oralarda belirtilmiştir.. O kaynakları takip et ( zaten kabul etsen şaşardım battıkça batıyorsun ):)

Gönderi tarihi:

Google arama motoruna arap kabileleri yaz ve doğru düsüt bak kaynaklar oralarda belirtilmiştir.. O kaynakları takip et ( zaten kabul etsen şaşardım battıkça batıyorsun ):)

Konuyu eğip bükme arman... Bir önceki mesajım açık. Direkt olarak bir link verebiliyorsan ver, inceleyeyim. Yok basılı bir kaynak ise isim ve sahife ver lütfen. Öyle ilk gördüğün kabileleri yazmakla olmuyor bu işler.

Gönderi tarihi:

Konuyu eğip bükme arman... Bir önceki mesajım açık. Direkt olarak bir link verebiliyorsan ver, inceleyeyim. Yok basılı bir kaynak ise isim ve sahife ver lütfen. Öyle ilk gördüğün kabileleri yazmakla olmuyor bu işler.

http://www.liberal-dt.org.tr/index.php?lan...article&art=456

Bu sadece bir örneği temebellik ypmaz ve objektif olursan daha bir çok yerde bulabilirsin..:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.