Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

iyi günler benim bir internetcafem var.Ben cafeme adsl internet paketi aldım. 512 Kps hızında. modemimmin markası ise zoom X4 benim sorum şu. ben bu internet paketini cafeye kurdum ve cafemdeki bütün bilgisayarlarda internet var ama benimle aynı binada olan 2 arkadaşıma da kablo çektik fakat bu arkadaşlarıma bir türlü interneti tam anlamıyla bağlayamadık bağlantı 1 gün çalışıyor ve sonra kesiliyor uzun zaman internet bağlantısı olmuyor. internet cafemde bağlantı olduğu halde bu arkadaşlarımda internet olmayışının nedeni sizce ne olabilir. işletim sistemi olarak windows 98 kullanıyorum. diğer arkadaşlarda aynı sistemi kullanıyorlar.kabloların hepsini aynı hubdan kullanıyoruz.

• 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
iyi günler benim bir internetcafem var.Ben cafeme adsl internet paketi aldım. 512 Kps hızında. modemimmin markası ise zoom X4 benim sorum şu. ben bu internet paketini cafeye kurdum ve cafemdeki bütün bilgisayarlarda internet var ama benimle aynı binada olan 2 arkadaşıma da kablo çektik fakat bu arkadaşlarıma bir türlü interneti tam anlamıyla bağlayamadık bağlantı 1 gün çalışıyor ve sonra kesiliyor uzun zaman internet bağlantısı olmuyor. internet cafemde bağlantı olduğu halde bu arkadaşlarımda internet olmayışının nedeni sizce ne olabilir. işletim sistemi olarak windows 98 kullanıyorum. diğer arkadaşlarda aynı sistemi kullanıyorlar.kabloların hepsini aynı hubdan kullanıyoruz.

1416[/snapback]

xp yükle ana makinene diğer leri 98 kalsın sorun kalkar ortadan ve de çok uzun mesafede ise arkadaşların belki sorun çıkabilir :sorcerer::lol::lol::lol::lol::lol:

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

slm

karşılaşmış olduğun problem mekanik bir problemden fazlası değil. yapman gereken bağlantılarını tekrar kontrol etmen ve arkadaşlarının net e girememleri senin gece olupta dükyanını kapattığında hup ını da kapatman olabilirmi değilse bi öneri

TCP/IP ni kontrol et arkadaşlarında tabi eğer bir sorun görünmüyorsa ilkönce birbirinizi ping leyin oradaki msj eğer sana cevap veriyorsa ve haşla arkadaşların net bağlantısı kuramıyorsa c: üzerinte bu komut satırını yaz ve enter yap ipgonfig /renew daha sonra tekrar denesinler arkadaşların

kendine ii bak dünyada çözülmeyecek sorun yok buda benim sana verebileceğim cevap ii seyirler

Gönderi tarihi:

slm arkadaşım;

şu noktalara dikkat etmeni öneririm öncelikle senin kafen var diğer arkadaşlarının ki ayrı yerlerden bağlanıyor ama ağ bağlantı çalışma grubu farklı olabilir hepsinde aynı isim yap (workgrup) falan diğer arkadaşlarınınkide aynı olsun yada ağ bağlantılarım özelliklerine girip tcp/ip ayarlarını otomatiğe al her makine otomatik olsun nede olsa adsl var sende sabit tutarsan ipleri cok sorun cıkartıyor bazen otomatikdede yapıyor ama zamanla sabitlenir bide böle olmassa aşadakileri uygula...

TCP/IP yapılandırmasını ping komutunu kullanarak sınamak için

Bir bilgisayarın TCP/IP yapılandırmasını hızlı bir şekilde almak için, Komut İstemi'ni açın ve ipconfig yazın. ipconfig komutunun görüntüsünden, sınamakta olduğunuz TCP/IP yapılandırmasına ait ağ bağdaştırıcısının Ortam bağlantısı kesildi durumunda olmadığından emin olun.

Komut isteminde, ping 127.0.0.1 yazarak geridöngü adresi için ping işlemi yapın.

Bilgisayarın IP adresi için ping işlemi yapın.

Varsayılan ağ geçidinin IP adresi için ping işlemi yapın.

ping komutu başarısız olursa, varsayılan ağ geçidi IP adresinin doğru olduğundan ve ağ geçidinin (yönlendirici) çalıştığından emin olun.

Uzak bir ana bilgisayarın (farklı bir alt ağda bulunan bir ana bilgisayar) IP adresi için ping işlemi yapın.

ping komutu başarısız olursa, uzak ana bilgisayar IP adresinin doğru olduğundan, uzak ana bilgisayarın ve bu bilgisayar ile uzak ana bilgisayar arasındaki tüm ağ geçitlerinin (yönlendiriciler) çalışır durumda olduğundan emin olun.

DNS sunucusunun IP adresi için ping işlemi yapın.

ping komutu başarısız olursa, DNS sunucusu IP adresinin doğru olduğundan, DNS sunucusunun ve bu bilgisayar ile DNS sunucusu arasındaki tüm ağ geçitlerinin (yönlendiriciler) çalışır durumda olduğundan emin olun.

Notlar

Komut istemi açmak için Başlat'ı tıklatın, Programlar'ın ve Donatılar'ın üzerine gelip Komut İstemi'ni tıklatın.

ping komutu bulunamazsa veya komut başarısız olursa, Sistem Günlüğü'nü denetlemek ve Kur veya Internet İletişim Kuralı (TCP/IP) hizmeti tarafından raporlanan sorunları görmek için Olay Görüntüleyicisi'ni kullanabilirsiniz.

Ping komutu, Internet Denetim İletisi İletişim Kuralı (ICMP) Yankı İsteği ve Yankı Yanıtı iletilerini kullanır. Yönlendiriciler, güvenlik duvarları ve diğer güvenlik ağ geçitlerindeki paket süzme ilkeleri bu trafiğin iletilmesini engelleyebilir.

ipconfig komutu, Windows Millennium Edition, Windows 98 ve Windows 95'te kullanılan winipcfg komutunun komut satırı eşdeğeridir. Windows XP, winipcfg komutunun bir grafik eşdeğerini içermez; ancak, Ağ Bağlantıları'nı açarak, bir ağ bağlantısını çift tıklatarak ve Durum'u tıklatıp Destek sekmesini tıklatarak bir IP adresini görüntüleme ve yenilemeye eşdeğer bir işlevselliği kullanabilirsiniz.

ipconfig komutunu herhangi bir parametre belirlemeden kullanırsanız, tüm bağdaştırıcılar için IP adresi, alt ağ maskesi ve varsayılan ağ geçidi görüntülenir.

ipconfig komutunu çalıştırmak için, komut istemini açıp ipconfig yazın.

Ağ Bağlantıları'nı açmak için, Başlat'ı tıklatın, Ayarlar'ın üzerine gelin, Denetim Masası'nı tıklatın ve Ağ Bağlantıları'nı çift tıklatın. TCP/IP bağlantılarını ping ve net view komutlarıyla sınamak için

Ping komutunu kullanarak TCP/IP bağlantısını sınamak için, ağ bağdaştırıcınızın Ortam bağlantısı kesildi durumunda olmadığından emin olmak amacıyla ipconfig komutunun görüntüsünü kullanın.

Komut İstemi'ni açın ve sonra IP adresini kullanarak istenilen ana bilgisayar için ping işlemi yapın.

ping komutu, İstek zaman aşımına uğradı iletisini vererek başarısız olursa, ana bilgisayar IP adresinin doğru olduğundan, ana bilgisayarın ve bu bilgisayar ile ana bilgisayar arasındaki tüm ağ geçitlerinin (yönlendiriciler) çalışır durumda olduğundan emin olun.

Ping komutunu kullanarak ana bilgisayar ad çözünürlüğünü sınamak için, ana bilgisayar adını kullanarak istenilen ana bilgisayar için ping işlemi yapın.

Ping komutu, Hedef sistem adı çözümlenemiyor iletisini vererek başarısız olursa, ana bilgisayar adının doğru olduğundan ve ana bilgisayar adının DNS sunucunuz tarafından çözümlenebildiğinden emin olun.

TCP/IP bağlanırlığını net view komutunu kullanarak sınamak için, Komut İstemi'ni açın ve sonra net view \\BilgisayarAdı yazın. Net view komutu, geçici bir bağlantı oluşturarak, Windows XP kullanan bilgisayardaki dosya ve yazıcı paylaşımlarını listeler. Belirtilen bilgisayarda dosya veya yazıcı paylaşımı yoksa, net view komutu Listede giriş yok iletisini görüntüler.

Net view komutu, Sistem hatası 53 oluştu iletisini vererek başarısız olursa, BilgisayarAdı'nın doğru olduğundan, Windows XP kullanan bilgisayarın ve bu bilgisayar ile Windows XP kullanan bilgisayar arasındaki tüm ağ geçitlerinin (yönlendiriciler) çalışır durumda olduğundan emin olun.

Net view komutu, Sistem hatası 5 oluştu. Erişim engellendi. iletisini vererek başarısız olursa, uzak bilgisayardaki paylaşımları görüntüleme iznine sahip bir hesabı kullanarak oturum açtığınızdan emin olun.

Bu bağlantı sorununu gidermek için aşağıdakileri yapın:

BilgisayarAdı için ping işlemi yapmak üzere ping komutunu kullanın.

Ping komutu Hedef sistem adı çözümlenemiyor iletisini vererek başarısız olursa, BilgisayarAdı IP adresine çözümlenemez.

Net view komutunu ve Windows XP kullanan bilgisayarın IP adresini aşağıdaki şekilde kullanın:

net view \\IPAdresi

Net view komutu başarılı olursa, BilgisayarAdı yanlış IP adresine çözümleniyordur.

Net view komutu, Sistem hatası 53 oluştu iletisini vererek başarısız olursa, uzak bilgisayar, Microsoft Ağları için Dosya ve Yazıcı Paylaşımı hizmetini çalıştırmıyor olabilir.

Notlar

Komut istemi açmak için Başlat'ı tıklatın, Programlar'ın ve Donatılar'ın üzerine gelip Komut İstemi'ni tıklatın.

Ping komutu bulunamazsa veya komut başarısız olursa, Sistem Günlüğü'nü denetlemek ve Kur veya Internet İletişim Kuralı (TCP/IP) hizmeti tarafından raporlanan sorunları görmek için Olay Görüntüleyicisi'ni kullanabilirsiniz.

Ping komutu, Internet Denetim İletisi İletişim Kuralı (ICMP) Yankı İsteği ve Yankı Yanıtı iletilerini kullanır. Yönlendiriciler, güvenlik duvarları ve diğer güvenlik ağ geçitlerindeki paket süzme ilkeleri bu trafiğin iletilmesini engelleyebilir.

Bu yordam, yalnızca TCP/IP iletişim kuralını kullandığınızı varsayar. NWLink IPX/SPX/NetBIOS Uyumlu Aktarma İletişim Kuralı gibi diğer iletişim kurallarını kullanıyorsanız, adları çözümlemede ve TCP/IP ile bağlantı kurmada sorunlar olduğunda bile net view komutları doğru çalışabilir. Net view bağlantısı, tüm yüklü iletişim kuralları ile denenir. TCP/IP ile net view bağlantısı başarısız olursa, NWLink IPX/SPX/NetBIOS Uyumlu Aktarma İletişim Kuralı kullanılarak bir netview bağlantısı denenir.

ipconfig komutu, Windows Millennium Edition, Windows 98 ve Windows 95'te kullanılan winipcfg komutunun komut satırı eşdeğeridir. Windows XP, winipcfg komutunun bir grafik eşdeğerini içermez, ancak, Ağ Bağlantıları'nı açarak, bir ağ bağlantısını çift tıklatarak ve Durum'u ve ardından Destek sekmesini tıklatarak bir IP adresini görüntüleme ve yenilemeye eşdeğer bir işlevselliği kullanabilirsiniz.

ipconfig komutunu herhangi bir parametre belirlemeden kullanırsanız, tüm bağdaştırıcılar için IP adresi, alt ağ maskesi ve varsayılan ağ geçidi görüntülenir.

ipconfig komutunu çalıştırmak için, komut istemini açıp ipconfig yazmanız gerekir.

Ağ Bağlantıları'nı açmak için, Başlat'ı tıklatın, Ayarlar'ın üzerine gelin, Denetim Masası'nı tıklatın ve Ağ Bağlantıları'nı çift tıklatın.

IPX/SPX iletişim kuralı Windows XP 64-Bit Edition'da kullanılamaz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.