Φ kahin Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 ördeğin ssinin yankı yapmadığını duydum sizler ne diyeceksiniz bakmak istedim. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 ben de duymustum sanki oyle bisey hatirliyor gibiyim Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 yankı yapmıyor ayrıca fizik bunu açıklayamıyor.. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Ördek sesi de yankılanırmış 08/09/2003 (195 defa okundu) AP - SALFORD - Kim demiş ördeklerin çıkardıkları sesler yankılanmaz diye? Britanyalı bir profesör, ördek sesinin de pekala yankılanabildiğini kanıtladı. Britanya'daki Salford Üniversitesi görevli akustik uzmanı Prof. Trevor Cox, gerçekleştirdiği çeşitli bilimsel deneylerle 'ördek sesi yankılanmaz' tezini çürüttü. Prof. Cox, ördeklerin vaklamasının da tüm diğer sesler gibi yankılandığını, ancak kimi insanların yankıyı duymadıklarından, ördek sesinin eko yapmadığını düşündüklerini söyledi. Aslanım Prof. Trevor Cox, Salford Üniversitesinin sana verdiği paraya helal olsun. tahminim bu soruyu bulduğun yerde (Pİ) sayısının 1 milyonuncu rakamının 9 olduğu da yazıyordur. ama daha sayının yaklaşık 83 bininci basamağı bulunmuş. yani ördek sesinin yankılanmadığı yalan.ortada bir ses varsa kesinlikle gerekli şartlar oluşursa yankı yapar.aksi doğru değildir Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Ördek göl üzerindeyse yankılanmaması çok doğal.. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 ya britanya lı kendini kandırmış yada duyduğum kişi beni...mosyna Alıntı
Φ satriani Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2006 Ördeğin sesi yankı yapmaz değil tabiki yapar. İstediğimiz her ses dalgasına yankı verebiliriz. Ördeğin sesinin n.ş.a da yankı yapmamasının sebebi tiz seslerinin pek açığa çıkmamasıdır çünkü tiz sesler daha çok yankı yapar. Ama bitane müzik marketten gidip echo pedalı alırsak mikrafonla istediğimiz kadar yankı verebiliriz diye düşünüorum. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 hoşgeldin satriani.görüşün iyi. Alıntı
Φ satriani Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 hoşgeldin satriani.görüşün iyi. Teşekkür ederim dostum biraz müzikle ilgilendiğim için bu cevabı vermiştim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.