Φ yumote Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 arkadaşım "just" kelimesi adverb dür yani yalnızca, sadece, henüz, daha yeni anlamını taşır bu verdiğin cümlede fiil gibi kullanılmış ama bu kelimenin fiil hali yok iyimser düşünürsek, bu kelime sıfat halinde doğru haklı anlamında kullanılır buradan hareketle de justify doğrulamak fiilini düşünerek bunun yalnızca beni Allah doğrulayabilir ( haklı kılabilir).. anlamını çıkardım. sevgiler Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 arkadaşım "just" kelimesi adverb dür yani yalnızca, sadece, henüz, daha yeni anlamını taşır bu verdiğin cümlede fiil gibi kullanılmış ama bu kelimenin fiil hali yok iyimser düşünürsek, bu kelime sıfat halinde doğru haklı anlamında kullanılır buradan hareketle de justify doğrulamak fiilini düşünerek bunun yalnızca beni Allah doğrulayabilir ( haklı kılabilir).. anlamını çıkardım. sevgiler bi de touch'ı just anlamış olma ihtimali olabilir buradan da sadece Allah bana dokunabilir falan olur ama senin cümlen benimkinden daha anlamlı ve guzel olmuşş Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 saol çiçeğimm ya uykudan kalkıp geldim soru yüzünden Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 "Yalnızca Tanrı beni doğrulayabilir"...imiş... Yumote'u burdan tebrik ediyoruz... Sanısam yani... Galiba... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 e olsun o kadar eğitimciyim dilbilimi ile uğraşıyorum bu konuda master yapıyom bilmesem ayıp olurdu Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 e olsun o kadar dilbilimciyim bu konuda master yapıyom bilmesem ayıp olurdu Allah ne derse odur gibi birşey çıkıyor bu cümleden herhalde.... O kadar dilbilimci değilim,olur o kadar....... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 yok canım o anlam baya uç olur bu cümleye dil açısından yani gerçeklerden bahsetmiyorum bi de judge olabilir o just değilde yargılamak anlamında şimdilik durum böyle Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Valla ne diyeyim bilmiyorum ki... Bana tercüman oldunuz... Tam da onu diyecektim ben... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 bu cümle aslında deyim gibi bir şeydir ve böyle değildir orjinali " only god can judge me" yani beni ancak tanrı yargılayabilir olarak kullanıır. Bu işte Müslüman lar tarafından söylenirken, "Only Allah can judge me" olmuş. ama burada ki hali ise yanlış. yani "only Allah can just me" bu anlamsız bir cümledir. Just ı nasıl kullanırsak kullanalım, çıplak yazımıyla justify olamaz. Yani just nerede kullanılırsa kullanılsın fiil vazifesi göremez. yumote nin yürüttüğü mantıkla şu çıkar, " yalnızca Allah beni adil yapabilir" yada " yalnızca Allah bana karşı insaflı olabilir" Çünkü just önündeki ve arkasındaki kelimelerle net anlam kazanan bir yapıdadır. just now- hemen şimdi just me - sadece ben just married- yeni evlendik. gibi. ama bir adverb değildir, zira kendi başınada anlamı vardır. mesela cümle şu olsa " only god can be just" " sadece tanrı merhametli olabilir" anlamına gelirdi. kısacası cümle anlamsızdır. Değişim arkadaşımızın okuduğu yerde kullanan " Only Allah Judge Me" yazacağına " Only Allah Just Me" yazmış. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 arkadaşım fiildir demedim zaten dikkatli bakınız fiil gibi düşünürsek dedim judge olayını da belirttim zaten kafadan atmadım Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 farkındayım tabiiki. bende fiil olarak düşünsek bile daha farklı bir anlam çıkacağını belirttim. evet o iletinizide okudum şimdi. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 benı sadece tanrı yargılayabılır Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 Bu öğrenmek çok kolay nette çeviri siteleri var ordan bakılabilir ben baktım anlamsız birşey çıktı yanlış yazılmış demekki. ONLY ALLAH CAN JUST ME:Tek Allah, ben sadece yapabilir Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.