Φ kahin Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 üzerine su atmak gibi cevaplar değildir inşallah. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 ya şu olmasın.tekneyi patırmak veya .ters çevirip kalan havayla ilerlemek seni göremiyecek. Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 yanlış cevap Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 atmayı çok isterdim fakat cevap biraz uzun yazması zor oluyor ksr bakmayın yarın cevabı yazacağım artık. Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 son 12 saat 9 dakika yokmu henüz Alıntı
Φ Veneris Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 ya bütün hafta sonum bu soruyu düşünmekle geçti arkadaşlarıma sordum kardeşimin fizik ve matematik hocalarına bile gönderttim soruyu ne fena bişeymiş ama tamamen matematik ve fiziğe dayalı değil mi bu soru herhangi bir hin yok içinde ? Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 biraz matematiksel bilgiye ihtiyacın var Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 saat 11 59 da cevabını verceğim biraz acele edin Alıntı
Φ Veneris Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 cevapı vericektin hanii fikrini değiştirdin mi Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 arkadaşlar süre istedi daha çok erken diyorlar cevabı vermeye . Alıntı
Φ Veneris Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2006 peki bekleyelim madem öle bende uğraşmaya devam edim bari Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 evet biraz daha uğraşın Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Dediğim gibi matemetiği pek sevmem.Ben anlatayım matematik kısmını siz halledin.. Öncelikle sayısal değer verelim de anlatması kolay olsun. Gölün çapını 400 mt olarak alalım.Buradan çevresi 2Pi x r'den 1264 mt olur.Kayıkla hayaletin olduğu yönün tam aksi istikamete hareket ederiz.Bizim çıkacağımızı düşündüğü yöne doğru hayalette hareketlenir.Bizim 200 mt yol almak için alacağımız zamanda hayalet 800 mt yol alacağından ve 1264/2=632 mt olduğundan hayalet bu yönde devam etmemiz halinde bize yetişir.O halde: Hayalet tam Xnoktasına geldiğinde ki burası 316 Metreye denk gelir.Biz 79 mt geldiğimizy noktasında 90 derecelik bir açı ile dönerek x noktasının tersine hareket ederiz.Böylece Hayaletin gideceği yolu uzatmış oluruz. İşte burada Matematikçi arkadaşlara iş düşüyor.Eğer bu dönüş sayısal olarak yeterli değilse bunun gibi birkaç dönüş daha yapılması gerekir.. Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 tebrik ederim güzel yaklaşım fakat seninde sonunda dediğin gibi bu değer yeterli değil bir ipucu vereyim sonunda dediğin birkaç tur daha atarız dediğin yer mükemmel yani fikrin süper matematiğim yok diyorsun eğer olursa bu soruyu çözmene hiçbir engel yok : DİĞER ARKADAŞLAR ÇOK YARDIMCI OLMUŞSUN TEBRİK EDERİM FAKAT CEVAP HENÜZ YOK.YAKLAŞTINIZ Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 tebrik ederim güzel yaklaşım fakat seninde sonunda dediğin gibi bu değer yeterli değil bir ipucu vereyim sonunda dediğin birkaç tur daha atarız dediğin yer mükemmel yani fikrin süper matematiğim yok diyorsun eğer olursa bu soruyu çözmene hiçbir engel yok : DİĞER ARKADAŞLAR ÇOK YARDIMCI OLMUŞSUN TEBRİK EDERİM FAKAT CEVAP HENÜZ YOK.YAKLAŞTINIZ Eh iyi madem.Gloria ve Mustafa ellerinizden öper canlarım.. Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 evet taurus abi matematikçiler iş başına Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 bu hayalet benim elime düşmeliydi ki ben ona gösterirdim. Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 bu hayalet benim elime düşmeliydi ki ben ona gösterirdim. YANLIŞ CEVAP EĞER HAYALETİN ELİNE DÜŞEERSEN YAKALANIRSIN Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 aslında yapılacak hamleler basit ama işin matematik kısmıyla uğraşmayacağım şimdi bii daire düşünün dairenin ortasında siz ve en altında hayalet siz hayaletin tamtersi yönde çok az bir miktar yol alın )farzedelim hayalet soldan dolaşarak gelsin) o zaman tamsağa veya sağa açılı bi şekilde sağa(yeterince hesaplayın artık) doğru gidilir bu durumda hayalet hesaplayıp sağdan gitmenin yakalamak için daha karlı olduğunu düşünecek ve geldi yerden geçerek ilk baştaki sağa doğru haraket edecek. böylece hayalet mutlaka başlangıç noktsına ulaşacak(bingo hayalet hiç yol katedemeden siz bi miktar yol katettiniz) buişlem bi iki kere tekrar edilirse hayaletle istenilen mesafe sağlanır ve kaçılır umarım açıklayıcı olmuşumdur zira sonderece başım ağrıyo bugün pek mantıklı yazamıyorum Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 aslında yapılacak hamleler basit ama işin matematik kısmıyla uğraşmayacağım şimdi bii daire düşünün dairenin ortasında siz ve en altında hayalet siz hayaletin tamtersi yönde çok az bir miktar yol alın )farzedelim hayalet soldan dolaşarak gelsin) o zaman tamsağa veya sağa açılı bi şekilde sağa(yeterince hesaplayın artık) doğru gidilir bu durumda hayalet hesaplayıp sağdan gitmenin yakalamak için daha karlı olduğunu düşünecek ve geldi yerden geçerek ilk baştaki sağa doğru haraket edecek. böylece hayalet mutlaka başlangıç noktsına ulaşacak(bingo hayalet hiç yol katedemeden siz bi miktar yol katettiniz) buişlem bi iki kere tekrar edilirse hayaletle istenilen mesafe sağlanır ve kaçılır umarım açıklayıcı olmuşumdur zira sonderece başım ağrıyo bugün pek mantıklı yazamıyorum keşke yazmasaydın çünkü senin anlattığının şeklini önceki yazılarda taurus çizmiş birde aniden sağa döneriz ve hayalette yönünü değiştiriri sağdan gider diyorsun hayalet o zamn yolu iyice uzatacağını bilir.buna benzer cevabı taurusta yazmıştı birazdaha matematiksel düşünün demiştim. Alıntı
Φ lvl_lSTAFA662 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 yazan yok cevabı vereyim bari Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Bi kere daha deniyeceğim,cevap için biraz bekle.. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 taurusun açıkladığı gibi dairenin merkezinden hayaletin hareket ettiği yönün tersine spiral hareketi yaparak hayaletten uzaklaşı ve belli bir süre karaya çıkarız.ve ....mutlu son!!!!!!! mu acaba Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 taurusun açıkladığı gibi dairenin merkezinden hayaletin hareket ettiği yönün tersine spiral hareketi yaparak hayaletten uzaklaşı ve belli bir süre karaya çıkarız.ve ....mutlu son!!!!!!! mu acaba Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.