Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bir kırtasiyeci 100 lük desteler halinde zarf satıyor, beş zarfı 10 saniyede,20 zarfı 40 saniyede sayabiliyor 90 zarfı kaç saniyede sayabilir...?

:clover::clover::clover:

KARDEŞ BİR 100 LÜK DESTE ALIR.10+10=20 SANİYEDE 5 + 5 = 10 ZARF SAYAR VE DESTEDEN GERİYE 90 ZARF KALIR. :clover::clover::clover:

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

ya ewet 20saniye ama şu cvpları özele göndersenz diyorum. her gün giriyorum ama cvplanmamş soru kalmıyo ben bakana kadar aynı cevabı yazmak da kötü hissettiriyor insanı yetişemiyorum valla ........

eeee bu kadar çok zeki insan olursa böle olur tabi ama hep mi burdasınız anlamıyorum neyse ilgilenenlere teşekkür ederim şimdiden bye

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Sorunun soruluşu açısından 20 saniye doğru olmuyor bence... Çünkü "90 zarfı kaç saniye de sayabilir?" diyor soru... Elinde 90 zarf olduğunu kaç saniye de anlar demiyor... Bu bakımdan bence 20 saniye cevabı doğru değil... 90 zarfı 180 saniyede sayabilir elinde 90 zarf olduğunu 20 saniyede anlayabilir...

Gönderi tarihi:

Sorunun soruluşu açısından 20 saniye doğru olmuyor bence... Çünkü "90 zarfı kaç saniye de sayabilir?" diyor soru... Elinde 90 zarf olduğunu kaç saniye de anlar demiyor... Bu bakımdan bence 20 saniye cevabı doğru değil... 90 zarfı 180 saniyede sayabilir elinde 90 zarf olduğunu 20 saniyede anlayabilir...

o zaman 100 zarftan geriye doğru sayar 99 98 97 gbi ve 20 saniyede 90 zarfı sayar

istediğin bu olsun

:) :)

Gönderi tarihi:

:thumbsup::thumbsup:

Gönderi tarihi:

o zaman 100 zarftan geriye doğru sayar 99 98 97 gbi ve 20 saniyede 90 zarfı sayar

istediğin bu olsun

:) :)

Yine 90 zarfı saymış olmuyor ki yine saydığı zarf sayısı 10... demek istediğim şey şu soru "90 zarfı kaç saniyede sayabilir" demiş... Yani adam zarfları eline alıp 20şer 20şer veya 5er 5er sayacak gibi algılanmalı soru bu haliyle... Ancak"adam elinde 90 zarf olduğunu ne kadar sürede anlayabilir" gibi (tamam cümle güzel olmadı farkındayım ama anlatmak istediğim daha açık olsun diye böyle yazdım :D ) bir ifade kullanılsaydı 20 saniye cevabı doğru olurdu gibi geldi bana... Yanlış mı düşünüyorum :unsure:

Gönderi tarihi:

Yine 90 zarfı saymış olmuyor ki yine saydığı zarf sayısı 10... demek istediğim şey şu soru "90 zarfı kaç saniyede sayabilir" demiş... Yani adam zarfları eline alıp 20şer 20şer veya 5er 5er sayacak gibi algılanmalı soru bu haliyle... Ancak"adam elinde 90 zarf olduğunu ne kadar sürede anlayabilir" gibi (tamam cümle güzel olmadı farkındayım ama anlatmak istediğim daha açık olsun diye böyle yazdım :D ) bir ifade kullanılsaydı 20 saniye cevabı doğru olurdu gibi geldi bana... Yanlış mı düşünüyorum :unsure:

kesinlikle doğru düşünüyorsun -_-:)

Gönderi tarihi:

YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN BENCE ,SORUNUN BAŞINDA 100 LÜK DESTELER HALİNDE ZARF SATIYOR DEMİŞTİM.

ANCAK ŞÖYLEDE SORABİLİRDİK Bİ MÜŞTERİ 90 TANE ZARF İSTİYOR KAÇ SANİYEDE SAYIP VEREBİLİR?

YİNEDE YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :clover::clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN BENCE ,SORUNUN BAŞINDA 100 LÜK DESTELER HALİNDE ZARF SATIYOR DEMİŞTİM.

ANCAK ŞÖYLEDE SORABİLİRDİK Bİ MÜŞTERİ 90 TANE ZARF İSTİYOR KAÇ SANİYEDE SAYIP VEREBİLİR?

YİNEDE YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :clover::clover::clover::clover:

Soru bu şekilde sorulursa 20 saniye cevabı doğru olur ama elinde 90 zarf olduğunu anlaması 90 zarfı sayması demek değildir bence... Bu yüzden öyle bir yorum getirdim... Paylaşım için teşekkürler :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.