Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Buna ‘çüş’ bile az

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara tavsiye ettiği bilmece kitabındaki ifadeler için çüş demiştik. Maniler daha beter çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere tavsiye ettiği “100 Temel Eser” listesinde yer alan “Türk Bilmecelerinden Seçmeler”i küfür dolu sözcüklerle hazırlayarak piyasaya süren İlkbiz Yayınevi’nin skandal iki kitabı daha ortaya çıktı. Yine MEB tarafından önerilen listede yer alan “Türk Manilerinden Seçmeler” ve “Tekerlemeler” kitapları aynı yayınevi tarafından hazırlanarak, piyasaya sürüldü. Kitaplarda müstehcen ve argo kelimelerin yanısıra siyasi içerikli unsurlar da bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “hazırlatılmasına” karar verdiği ancak geciktiği için İlkbiz Yayınevi’nin kendi insiyatifiyle hazırladığı “Türk Manilerinden Seçmeler” adlı kitapta, Cumhurbaşkanı Sezer ve eski Başbakanlardan Ecevit’in isimlerinin geçtiği “sözde bir mani” de yer alıyor. Kitapta, “Ecevit’in kafası, Cum Sezer’in sopası, Aptal olduk hepimiz, Kafaları kopası” dörtlüğüne yer alıyor. İçi küfürlerle dolu “Bilmecelerden Seçmeler” kitabını çıkaran İlkbiz Yayınevi’nin bu iki kitabı da müstehcen ve argo kelimelerle dolu. İkisinhde de dilbilgisi kurallarına dikkat edilmediği de görülüyor. İşte bazı dörtlükler...

Manide Sezer ve Ecevit’in işi ne?

Evleri sarı boya

Gel yarim doya doya

İç vereme tutuldum

Gamıma koya koya

Kara kabak bağ atar

Altında yılan yatar

Ben bilmem mi a yarim

Goynunda neler yatar

Irmak gumsuz galır mı

Dibi sonsuz galır mı

Senin gibi güzelin

Goynu yarsız kalır mı

Su koydum su taşına

Masanın ortasına

Memelerin benziyor

Ferik yumurtasına

Sarı pabuç tokalı

Benim yarim Molalı

Alacaksan tezce al

Şimdiki kızlar pahalı

Mendilin ipeklisi

Tarlanın tezeklisi

İyi olur oğlanlar

Karının göbeklisi

Ecevit’in kafası

Cum Sezer’in sopası

Aptal olduk hepimiz

Kafaları kopası

Kediler köpekler ile savaşır/Miçik deyu çarşı çarşı dolaşır/ Mekbeti’si ehl-ırz’a ulaşır/ O...lar kendi erin beğenmez (sözcük açıkça yazılı)

ATASÖZLERİNDEN SEÇMELER

Tabak mısın, it bo.una muhtaçsın

İlkbİz Yayınevi tarafından yayınlanan ve Adem Kaymakçı tarafından hazırlanan, “Türk Atasözlerinden Seçmeler” isimli kitapta da küfür ve gayri ahlaki ifadeler yer alıyor:

* Garip itin kuyruğu bacağı arasında (gö.ünde, kıçına kısık) gerek olur. Sığıntı durumunda olan kişi yabancı bir yerde hiçbirşeye karışmamalı, sessiz kendi halinde yaşamalıdır.

* İbibibik sende bu gö. var, çok yuvalar korkutursun

“Kötü huylu kişi, nereye gitse çevresine kötülük saçar. Hangi işe el atsa o işi yozlaştırır.”

* Şaşkın ördek başını bırakır, kıçından dalar.

“Ne yaptığını bilmeyen kişi, işi tersinden yürütmeye kalkar.”

* Tabak mısın, it bo.una muhtaçsın

“En değersiz nesnenin ya da hiç beğenilmeyen kişinin de işe yaradığı konu vardır.”

Dalgıc: Diyecek soz bulamıyorum. nasıl bir nesil yetişiyor? gelecegi kimlere emanet edecegiz. Bu kitapları bizim cocuklarımıza okutulması icin tavsiye eden milli eğitim bakanlıgı ( Milli demek yanlış olur bence sadece eğitim bakanlıgı yeterli ) nasıl orumcek baglamıs kafalrla doludur. bu nasıl bir kadrolasmadır.

allah sonumuzu hayır etsin !

Gönderi tarihi:

yazık. gercekten cok yazık.

AKP hukumetinin gonderigi tasarılar memleketi satma yolundaki atılımlarıdır. Sayın Cumhurbaskanımız ulke cıkarlarını korumak icin tasarıları veto etmektedir. RTE'nin okumadan imzaladıgı anlasmaların sonuclarını birkac sene sonra hep beraber gorecegiz. bunlar iyi gunlerimiz. ama ne acıdır ki hala kim daha müslüman onu tartısıyoruz. Ecevit de cok iyi bir devlet adamıdır. en azından milliyetcidir. ama bazılarının isine gelmiyor iste bu tur adamlar. cunku din somurusu yapıp egitimsiz insanları kandırmak daha onemli. siz namazınızı kılın. az kaldı yakında ezan sesini duymaya hasret kalacaksınız.

Misafir Zıplayan Dana
Gönderi tarihi:

Evleri sarı boya

Gel yarim doya doya

İç vereme tutuldum

Gamıma koya koya

Su koydum su taşına

Masanın ortasına

Memelerin benziyor

Ferik yumurtasına

Mendilin ipeklisi

Tarlanın tezeklisi

İyi olur oğlanlar

Karının göbeklisi

Bence çok vicdansızsınız.

Çok beğendim ben bu maniyi,ezberlemezsem neyim.

Hele de ilk dörtlük duvara asılacak kadar güzel...

Gönderi tarihi:

peki ilköğretim kitapları için biraz müstehcen degil mi?

okuma bayramlarında bu manilerle cıkarlar artık anne-babalın karsısına. e tabi boyle yetisen bir cocuk karsınıda tesetture sokar kızınıda. sahsen bir anne olarak cocugum bana boyle bir mani veya kitapla gelse dehsete düserim. ama çaresizsin ben istemedigim halde benim çocugum eğitim bakanlıgının onerdigi kitapları okumak zorunda ne yazık! bom boş kafalar yetişecek.

Gönderi tarihi:

ben zaten kitabı tasvip etmediğimi yukarıda yazdım ...akp yide sevmiyorum

ama ecevit ve sezeride en az onlar kadar sevmiyorum mesele bu

yani ne akp ne ecevit ne sezer hepside gerici

ne alakası var şimdi?

fena halde takıntılısınız siz, yani sempati duyduğunuz siyasi oluşumdan üvgüyle bahsedilse mazur görecek gibi...

(bu arada sezer'e ve ecevit'e gerici demeniz ayrıca komik...)

Gönderi tarihi:

ne alakası var şimdi?

fena halde takıntılısınız siz, yani sempati duyduğunuz siyasi oluşumdan üvgüyle bahsedilse mazur görecek gibi...

(bu arada sezer'e ve ecevit'e gerici demeniz ayrıca komik...)

O kitabı eğitime koymaktaki maksat , her zaman ki gibi çocuklarımızı gençlerimizi azgınlaştırmak , vatana bela olacak hale getirmek , bozmak , karışıklık çıkartmak , ......... etmek , namus gibi değerleri önemsiz gibi göstermek AHİRETTEKİ VARACAKLARI YERE TÜRK MİLLETİNİDE GÖTÜRMEK , devletimizi kolay yutulacak hale getirmek vs vs vs içindir..Lakin sizin 1000 taneniz gelse artı başınızdada örnek aldığınız insanlar bunu çözemez akıl erdiremezsiiz...

Ayrıca SEZER VE ECEVİT GERİCİ DEĞİL BA-TI-RI-CI-DIR , SABETAYLARIN ÇIKARINA HİZMET EDERLER , O KADAR AŞİNAKİ İLHAN ABİNİZ BİLE AĞZINDAN KAÇIRDI BİR KERE Ama ecevit samimi bir insandır , birde vasat bir zekaya dahi sahip olabilseydi keşke...Batırdıkları ekonominin fatırasını görmeyecek kadar ** *********, düşmanlarımızın esrarengiz fikirlerini çözemeyecek kadarda ************ sizler..Taşıyın bakalım taşıyın düşmanlarımızın yaranları , onların değirmenine su taşımaya devam edin bakalım..ÖLDÜKTEN SONRA NE YAPACAKSINIZ.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.