Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HAŞEMALI DEHŞETİ

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

arkadaslar,buradaki iletilerden bazilarinda dolaylida olsa birseyleri anlatabilmek icinde olsa dikkatimi ceken birsey var.Hayat kadini olarak nedense hep basi aciklar örnek gösterilmeye calisilmaktadir.örnek;*her basi kapaliyi terorist her basi acik olani F...h se sanmayin*bu anlatim tarzi ilk bakista dogal görülebilir ama insanlarda;teroristlerin basi kapali olanlar F..h inse basi acik olanlar arasindan ciktii izlenimini vermektedir.Bunlara lütfen dikkat edelim.Terorist veya Hayat kadini her iki kesim icinde gecerlidir,bence bunun böyle anlatilmasi daha dogru olur diye düsünüyorum.

saygilarla

Yazı başlı başına bir art niyetle yazılmış bunu anlamak için kahin olmaya gerek yok yıllardır basında yer alan ve sürekli beynimize işlenmeye çalışılan dindar insan pistir,dindar insan saldırgandır,dindar insan şehvet düşkünüdür klasik anlatımı burdada ön plana çıkmış.

Yazının başlığına bakın HAŞEMALI DEHŞETİ oysaki bir kaç kendini bilmez insan sahilde olay çıkardı denilebilirdi yok illa bir yerelere birilerine mesaj verilecek ya başka türlü olması mümkün değildi.Hep söylemişimdir suçluları sınıflandırmaya kalkarsak adalet nasıl doğru tecelli edecek insanları dini,mesleki yada siyasi görüşleriyle suçlamaya çalışmanın anlamı nedir?Bir kişi bir suç işledimi işlediği suça göre davranılmalı yaşam tarzından bize ne?Ha birde olayı tek taraflı okuyoruz diğer taraftakilerin yorumu yokmu?

Neyse üzerinde tartışmaya bile değmeyecek bir yazı dedim ya art niyet.

Sayin Süheda,Hasemali dehseti,basligini bende abartili bulmaktayim ancak hab er olarak icerik cok dogrudur,kimin kime vurdugunu saldirdigini insanlarimizin bilmesinde fayda vardir,Ankara Kizilayda da su icen kadini *Utanmaz,üc aylarda su icmeye utanmiyormusun*diye taciz edenlerde hasemali idi.Haberi verirken bir kesimi karsi kesime yanlis tanitmak yerine orta bir yol bulunarak gercek haber olarakta verilebilirdi diye düsünüyorum.

Gönderi tarihi:

Sayin Süheda,Hasemali dehseti,basligini bende abartili bulmaktayim ancak hab er olarak icerik cok dogrudur,kimin kime vurdugunu saldirdigini insanlarimizin bilmesinde fayda vardir,Ankara Kizilayda da su icen kadini *Utanmaz,üc aylarda su icmeye utanmiyormusun*diye taciz edenlerde hasemali idi.Haberi verirken bir kesimi karsi kesime yanlis tanitmak yerine orta bir yol bulunarak gercek haber olarakta verilebilirdi diye düsünüyorum.

Sevgili politika şu kısma takıldım *Utanmaz,üc aylarda su icmeye utanmiyormusun* böyle birşey olabilirmi üç aylar derken ne kast edilmiştir burda üç ayların tümünde ramazan hariç oruç tutulacak diye bir şart islam dininde varmı ki katiyen yoktur şimdi kimse bana kalkıpta müslüman olan birinin böyle bir davranışta bulunduğunu söylemesin her müslüman bilir ki recep,şaban,ramazan aylarında sadece oruç tutmak ramazan ayına mahsustur recep ayında bir insan su içti diye ona hakaret etmek bence islamiyetin i sini bile bilmeyen insanlara özgü bir davranıştır kaldı ki ramazan aynında bile kimsenin bir diğerini böyle aşağılama hakkı yoktur.

Gönderi tarihi:

Sevgili politika şu kısma takıldım *Utanmaz,üc aylarda su icmeye utanmiyormusun* böyle birşey olabilirmi üç aylar derken ne kast edilmiştir burda üç ayların tümünde ramazan hariç oruç tutulacak diye bir şart islam dininde varmı ki katiyen yoktur şimdi kimse bana kalkıpta müslüman olan birinin böyle bir davranışta bulunduğunu söylemesin her müslüman bilir ki recep,şaban,ramazan aylarında sadece oruç tutmak ramazan ayına mahsustur recep ayında bir insan su içti diye ona hakaret etmek bence islamiyetin i sini bile bilmeyen insanlara özgü bir davranıştır kaldı ki ramazan aynında bile kimsenin bir diğerini böyle aşağılama hakkı yoktur.

Yerden göge kadar haklisin sevgili Süheda,tabiki birilerinin müslümanlik adina bir baska birisine yakisiksiz bir davranisini tüm müslümanlara atfetmek büyük bir önyargi olur,ayni sekilde farkli kesimlerdeki bireysel olumsuz davranislari o toplumlarin tümüne mal etmekte önyargidir ve önyargi insanlar icin bir zehirdir,cünkü önyarginin sonuclari itibariyle nekadar olumsuzluklra yol acabileceginin hepimiz farkinda olmamiz ve yazilarimizi ona göre dikkatle yazmamiz gerekiyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

bu tür oyunlardan yüce allaha sığınırım amaç bellidir

yüce allahın emrine uyarak başını kapatan bayanların baş örtülerinin bezine değil

allaha karşı kulluk etmelerine karşı olan mahlukatlardan allaha sığınırım

sorun birilerinin baş örtüsünü çekememeleri

o haber tamamen düzmece

Gönderi tarihi:

Türkiye cumhuriyetini bekası için iki önemli tehlike vardır.Bir bölücü terör iki irticai yayılma.

Bu sorun beş yılda aşılcak.Ve herkez haketteği demokrasiyi yaşayacaktır.

kurtuluş savaşında cepheye kurşun cephedeki mehmehtçiğe bir lokma ekmek bir yudum su taşıyan anadolu kadının başıda ulu önder M.KEMAL ATATÜRK'ünde annesinin başı kapalıydı baş örtüsüyle irtica olmaz başörtüsüyle politika olmaz amma amma o başörtüsünü dine alet edip oy kazanan partiler varya işte irtica onlardır

laikli din ve vicdan özgürlüğünü getirir ister başını açarsın ister kaparsın

dinini yaşamak her insanın hakkı ister müslüman ister başka din

Gönderi tarihi:

Söylenecek en güzel sözü milli şairimiz vatan delisi Mehmet Akif Ersoy demiş 80 yıl önce ;

BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA ******* GÖZÜNE ,

TÜKÜRSEM YÜZÜNE , BİLLAH ACIRIM ******** nur içinde yatsın..

Bu tufeyli arkasındakilerin tek uğraşı işte budur..KİRTİCA..Örtünmenin Allahın emri olduğunu bilmezler , çünkü inançları yitmiştir , hakikate kalpleri kapananlar var bu sitede..

Gönderi tarihi:

olay ne ?

Haşemalılar, bikinili diye bir kızı linç etmeye kalkmış.

tipler ne yorum yapıyor. Türbana özgürlük diyor.

İyide türban takıyor diye biri linç edilmeye çalışılmamış ki. Haşemalılar, bikinili diye bir genç kıza saldırmış.

Daha böyle bir vahşeti protesto etmek yerine. Savunup bir yandanda inanca özgürlükten bahsetmek neyin nesi.

Gönderi tarihi:

bu tür oyunlardan yüce allaha sığınırım amaç bellidir

yüce allahın emrine uyarak başını kapatan bayanların baş örtülerinin bezine değil

allaha karşı kulluk etmelerine karşı olan mahlukatlardan allaha sığınırım

sorun birilerinin baş örtüsünü çekememeleri

o haber tamamen düzmece

Bence tam tersidir,bütün olaylar sunu göstermektedirki,bilincsiz halk tabakalari tahriklere kapilabiliyor ve tamamen önyargili bir tepki ile hareket edebiliyorlar.bunlari cok gördük ve yasadik.sagduyulu insanlar baskalarini kilik kiyafetleri ile degerlendirmezler kafa yapisiyla degerlendirirler.bildigimiz kadari ile halkimiz egitimsiz birakilarak dinci sömürücülerin ekmeklerine yag sürülmüstür.yani burada anlatmaya calistigim olay,egitimsiz kalan halkin dogruyu egriyi birbirinden ayirt etmesi degilde din sömürücülerinin elinde piyonlasmasi olayidir.Birileri oturup kalkip basini örtmeyen kafirdir diye gece gündüz beyin yikarsa bilincsiz halk kitleleri basi aciklara hep kafir gözü ile bakacaktir ve en ufak bir tahrikte iste*VURUN KAHPEYE*örnegini yasayacagiz.siz bakmayin dinci kesimin*Bunlar komplodur,müslümanlara camur atmak icin uyduruluyor*iddialarina,olaylar tamamen gercektir,danistay saldirisi nasil gercekse,menemen olayi nasil gercekse bunlarda gercek olaylardir,ve bu olaylar hep olacaktir.yani basi acik veya özgürce giyinenler herhangi bir sekilde tacize ugrama rizikosunu tasimaktadirlar,umariz bunlar bireysel düzeyde kalir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

olay ne ?

Haşemalılar, bikinili diye bir kızı linç etmeye kalkmış.

tipler ne yorum yapıyor. Türbana özgürlük diyor.

İyide türban takıyor diye biri linç edilmeye çalışılmamış ki. Haşemalılar, bikinili diye bir genç kıza saldırmış.

Daha böyle bir vahşeti protesto etmek yerine. Savunup bir yandanda inanca özgürlükten bahsetmek neyin nesi.

yav kusura bakmayın , ben zannettim sarayburnunda haşemalı görmüşsünüzde ondan bu başlığı açmışsınız :D Zaten ne zaman dindar insanları karalayacak olsanız ne ispat koyuyorsunuz ne sağlam bir kaynak (örneğin Fethullah Gülen konusunda )..

Böyle bir olayın gerçek olabilmesi için , o bikinili kızın haşemalılara tıpkı burdaki bazılarınında tanımadan etmeden dinlemeden dediği gibi 'yobaz , gerici . örümcek beyinli, şeyh tarikatından' demesi lazımdır ! Yoksa başka türlü tepki görmez , o tür müslümanlar çok cana yakın ve tertemizdir , ne kötülük isterler ne zarar görmelerini diğerlerinin..

BENCE BU HABER KOSKOCA BİR YALANDIR !

Gönderi tarihi:

dimi, o "cana yakınlar" dan biri kendi imamını öldürüyor, diğer " cana yakınlar" da o nu linç ediyor.

Mesela sivas katliamını yapanlarda o senin " cana yakın" larındı

başı açık diye bir gazeteciyi taşlıyanlarda.

bunlar hep yalan. "Cana Yakın" lara atılan iftiralar dimi :)

Gönderi tarihi:

Söylenecek en güzel sözü milli şairimiz vatan delisi Mehmet Akif Ersoy demiş 80 yıl önce ;

BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA ******* GÖZÜNE ,

TÜKÜRSEM YÜZÜNE , BİLLAH ACIRIM ******** nur içinde yatsın..

Bu tufeyli arkasındakilerin tek uğraşı işte budur..KİRTİCA..Örtünmenin Allahın emri olduğunu bilmezler , çünkü inançları yitmiştir , hakikate kalpleri kapananlar var bu sitede..

Örtünmek,kisilerin özgürlük alanina girer,ama vatandas olarak yasalara uymakla mükelleftir herkes.Eger bir yerde bir yasa var ise onu elestirmek hakkimizdir ama ona karsi gelmek ise suctur.Kisisel özgürlükle devlet yasalarini karsi karsiya getirirseniz devlet haklidir ve güclüdür.Devlet herkesin keyfine ve inancina göre yasalarla yürütülmez.

Ikide bir kalkip M.AKIF ERSOY'un siirinden misralar veriyorsunuz,M.Akif yasasaydi eminimki o siirinin okunmasini yasaklatirdi.cünkü o siiri bile saptirip birseylere mal etmeye calisiyorsunuz.önce Devlet nedir vatandaslik nedir onu ögrenelim sonra birseylerin savasini verelim.Türkiye Cumhuriyeti meczuplar ülkesi degildir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

yav kusura bakmayın , ben zannettim sarayburnunda haşemalı görmüşsünüzde ondan bu başlığı açmışsınız :D Zaten ne zaman dindar insanları karalayacak olsanız ne ispat koyuyorsunuz ne sağlam bir kaynak (örneğin Fethullah Gülen konusunda )..

Böyle bir olayın gerçek olabilmesi için , o bikinili kızın haşemalılara tıpkı burdaki bazılarınında tanımadan etmeden dinlemeden dediği gibi 'yobaz , gerici . örümcek beyinli, şeyh tarikatından' demesi lazımdır ! Yoksa başka türlü tepki görmez , o tür müslümanlar çok cana yakın ve tertemizdir , ne kötülük isterler ne zarar görmelerini diğerlerinin..

BENCE BU HABER KOSKOCA BİR YALANDIR !

Senin fetulahci oldugunu anladik,cünkü yazindan anlasiliyor,yine hasemalilari korumak icin basi aciklara iftiralar atmissin,böyle yazilar insanlarin seviyesini gösterir.fetulah gülenle ilgili cok belge var ama AKP nin yargiclari onu akladilar.gercek müslüman *Yobaz,gerici,örümcek beyinli,seyh tarikatindan*laflarindan gocunmaz eger o laflara tepki konuyorsa bu tepkiyi koyanlarin müslümanlikla uzaktan yakindan ilgileri yoktur,müslüman herkesi sever ve sabirlidir.saldirgan degil.ozaman kafir dediginiz basi aciklarinda sizlere saldirmasi gerkiyor ama saldirmiyorlar cünkü gerek görmüyorlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

dimi, o "cana yakınlar" dan biri kendi imamını öldürüyor, diğer " cana yakınlar" da o nu linç ediyor.

Mesela sivas katliamını yapanlarda o senin " cana yakın" larındı

başı açık diye bir gazeteciyi taşlıyanlarda.

bunlar hep yalan. "Cana Yakın" lara atılan iftiralar dimi :)

şu resimlerle çeçen simsarlığı yapıyorsun gibime geldi :excl: ve anlamadığım hala cemaat tutmuş kendi imamını öldürmüş gibi garip garip cümleler kuruyorsun :P

Gönderi tarihi:

Arkadaşım burada bana kalırsa anlatılmak istenen sadece eline silah alıp ortalığı kasıp kavurmak değil çeşitli yazı ve yayınlarla,davranış biçimleriyle ortamı gerip bu durumlara fırsat yaratmaktır.Sanırım Bozan arkadaşımızın anlatmak istediği de bu.Şu örtülüler açılsada bir baksak diye yazan arkadaşa da şunu söylemek istiyorum .Bilir misin ki sahillerde bikini ve mayo ile gezenler çok dikkat çekmez haşemalıların çektiği kadar.Söylediğin tam tersi olmasın onlar dikkat çekmek için bu işi yapıyor olmasınlar

Gönderi tarihi:

Evet tahminimde yanılmadım. Türban söz konusu olunca inanca saygı nasihatı veren arkadaşlar. Sırf bikiniyle yüzüyor diye bir genç kıza, taciz, hakaret, şiddet uygulanmasını protesto etmek şöyle dursun.

gerçi şaşırmıyorum. Konya da Türban yasağı için "inanca saygı" mitingi düzenleyenler. Bir bayan gazeteciyi başı açık diye taşlamışlardı.

Başkasının inancına, giyimine , yaşam tarzına saygı göstermeyenler, Ve güçlü ve kalabalık oldukları yerde. Kendilerinden farklı olanları haberde ki örnek gibi, linç etmeye kalkanlar. Kendileri söz konusu olunca bir anda demokrasi ve saygı mümessili kesilirler.

Ha derseniz ki, "ya iki tanesi böyle yaptı diye genelleme olur mu" iyide. İki tanesi bir genç kızı linç etmeye kalkıyor. Ama burada gördüğümüz gibi. Bir sürüsü bunu savunuyor.

Özgürlük : birilerine özgü olmaz. bir ülkede ya herkes özgür olur, ya da hiç kimse olmaz.

İnanca saygı : tek yönlü olmaz, başkasının inancına saygı gösteremeyen, tahammül edemeyen kişi kendi inancına saygı bekleyemez.

önce saygıyı öğreneceksin, sonra saygı bekleyeceksin.

Gönderi tarihi:

Evet tahminimde yanılmadım. Türban söz konusu olunca inanca saygı nasihatı veren arkadaşlar. Sırf bikiniyle yüzüyor diye bir genç kıza, taciz, hakaret, şiddet uygulanmasını protesto etmek şöyle dursun.

gerçi şaşırmıyorum. Konya da Türban yasağı için "inanca saygı" mitingi düzenleyenler. Bir bayan gazeteciyi başı açık diye taşlamışlardı.

Başkasının inancına, giyimine , yaşam tarzına saygı göstermeyenler, Ve güçlü ve kalabalık oldukları yerde. Kendilerinden farklı olanları haberde ki örnek gibi, linç etmeye kalkanlar. Kendileri söz konusu olunca bir anda demokrasi ve saygı mümessili kesilirler.

Ha derseniz ki, "ya iki tanesi böyle yaptı diye genelleme olur mu" iyide. İki tanesi bir genç kızı linç etmeye kalkıyor. Ama burada gördüğümüz gibi. Bir sürüsü bunu savunuyor.

Özgürlük : birilerine özgü olmaz. bir ülkede ya herkes özgür olur, ya da hiç kimse olmaz.

İnanca saygı : tek yönlü olmaz, başkasının inancına saygı gösteremeyen, tahammül edemeyen kişi kendi inancına saygı bekleyemez.

önce saygıyı öğreneceksin, sonra saygı bekleyeceksin.

Evet tümüyle katılıyorum.Ancak bu forumdakilerin bilmesi gereken bir gerçek varki bu gözardı edilmemeli.

Yobaz; asla kendisinden farklı düşünene hoşgörüyle bakmaz. Örneğin oruç tutmadığı için dövülen hatta

öldürülen yüzlerce insan vardır yakın tarihimizde.Bu tahammülsüzlük aslında kendi içlerindeki derin

çelişkilerin farkında olmadan dışavurumundan başka birşey değildir.( bknz.Senin dinin sana,benimki bana)

Yoksa bunakların söylediği gibi cumhuriyetçiler asla jakoben değillerdir.Bu milletin içinden çıkan çığlığın

doğru yola kanalize olmasını sağlamışlardır. Şimdi ülkemiz ılımlı islamcı tanımlarıyla bu softaların ve ABD

nin dümen suyuna sokulmak isteniyor. Bu ülkenin kadim milleti neleriyle başaçıkmıştır.Buda geçecektir.

Asla bu inancımızdan uzaklaşmadığımız müddetçe bu işbirlikçi sözde din bezirganları hakettikleri yeri

tarihte her zaman hakettikleri şekilde alacaklardır.Bu günlerde hergünkünden daha fazla ATATÜRK ün

çağdaş cumhuriyetine ihtiyacımız var. Forumda zatı muhteremlerden biri daha söyleceklerim var ama forumdakiler buna hazır değiller mealinde birşeyler söylemiş.Demek istediği er yada geç Kürdistan bu ülke

topraklarından bir bölümünü alacaktır. İyide biz henüz ölmedik.Size kalsa 1918 de zaten herşey bitmişti.

Birileri haritalar yapar kafalarında Türkiye Cumhuriyetini parça parça eder.Ancak bu gerçekleşebilirmi.

İşte bu milletin bağımsız hür iradesine ve yerli işbirlikçilerinin her söylediklerinin iyice analiz edilmesine

bağlıdır. Bu zihniyet iyi niyetli değildir.Kişiler iyi niyetlide olsa bir takım konulara paralize oldukları için

gerçeği göremezler. sevgili cyranun dediği gibi "Önce saygıyı öğrenip sonra saygı bekleyeceğiz"

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.