Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SAHTE MİLLİYETÇİLER... ("Sahte milliyetçiler"in elinden bu bayrağı almak, bütün devrimcilerin ortak amacı olmalıdır. Çünkü, "proleter uluslar"ın bağı)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

"Kalpaksız Kuvvacı" Seni Saygı İle Anıyoruz...

Ben Atatürkçüyüm.

Ben Cumhuriyetçiyim.

Ben Laikim. Ben anti-emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye'den yanayım.

Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım.

Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.

Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.

22 Ağustos 1942'de Kırşehir'de doğdu ve doğumunu saygıyla kutladık sevgili Mumcu...

Yabancılar ayıp olmasın diye, bizim gibi ülkeler için "gelişmekte olan ülkeler" derler! Aslına bakarsanız, bizim adımız "az gelişmiş ülke"dir. Ünlü Fransız bilim adamı Mourice Duverger, bizim gibi ülkeler için "proleter uluslar" kavramını kullanıyor. Duverger, Türkçe'ye "Politikaya Giriş" adıyla çevrilen özlü incelemesinde: “Burjuva milletlerle, proleter milletler arasındaki fark, 18. yüzyıl Avrupası'nda aynı ülkenin burjuvazisi ile proleteryası arasındaki fark kadar büyüktür, demektedir.

"Proleter uluslar", sanayi devriminin dışında kalan, tarımı ilkel, enerjisi ve makine üretimi yetersiz, buna karşılık ticaret burjuvazisi gelişmiş, ulusal geliri düşük toplumlar demektir. "Proleter uluslar", gelişmiş, sanayileşmiş ülkelerin pazarlarıdır. Gelişmiş ülkeler, proleter uluslar üzerinde, yardım adı altında ekonomik ipotekler kurarlar. Yirminci yüzyılın ilk başlarındaki askeri işgaller, günümüzde ekonomik işgallere dönüşmüştür. Türkiye, böylesine ekonomik işgal altında tutulan "proleter uluslar"ın en başlarında yer almaktadır.

"Proleter uluslar"ın tek kurtuluş yolu, uluslararası kapitalizme karşı savaş vermelerine bağlıdır. Buna, "antiemperyalizm" diyoruz. Gerçek "milliyetçilik" budur. Üretimi, yabancılara karşı sömürtmemektir milliyetçilik!

"Proleter uluslar"ın milliyetçiliği, ancak ve ancak "antiemperyalist" bir çizgiye oturtulabilir. Bu milliyetçilik anlayışında, ulusallık ve sınıfsallık içiçedir. Kurtuluş Savaşımız ve savaşın önderi Mustafa Kemal Atatürk, proleter uluslara özgü "milliyetçiliğin" yirminci yüzyıldaki görkemli örnekleri sayılır.

Yoksul ülkelerdeki, proleter uluslarda rastlanan bir başka "milliyetçilik", bunun tam tersidir. Çarpık ekonomik yapıda palazlanan ve çoğu yabancı sermayenin desteğindeki ticaret burjuvazisi ve kurulu siyasal düzen, uyanan antiemperyalist bilinci yok etmek ya da yozlaştırmak için bir başka "milliyetçilik" akımına sarılır.

Yine Kurtuluş Savaşımızdan örnek verirsek, bu tür milliyetçiler, "Kuvay-i Milliye"ye karşı İstanbul Hükümeti tarafından örgütlenen Anzavur komutasındaki "Kuvay-i İnzibatiye"dir. Anzavur kuvvetleri, yabancı işgal kuvvetlerinin "milliyetçi" etiketli uzantılarıdır.

Bu milliyetçilik anlayışı, günümüzde daha karmaşık bir niteliğe bürünmüştür. Açık askeri işgalde kimin kimden yana olduğu daha somut biçimde anlaşılırken, bugünkü kargaşa, uluslararası kapitalizmin bu tür "sahte milliyetçilik" duygularını başka başka renklerle sunmaktadır.

Bu milliyetçilik, baştan tırnağa yabancı sermayeden yanadır, ülke içinde ticaret burjuvazisine, dışında yabancı kuruluşlara toz kondurmaz; işçiden, emekçiden değil, işverenden yana tavır alır, alabildiğine din sömürücüsü ve düşünce özgürlüğü düşmanıdır.

Mustafa Kemal, "Ezilen uluslar, bir gün ezenleri yok edeceklerdir" derken, Asya ve Afrika'da uyanan "proleter ulusların", "antiemperyalist bilincini", "milliyetçilik duygularını" harekete geçirmek istiyordu.

"Milliyetçilik", Kurtuluş Savaşımızda, bozuk düzenin kalelerine çekilen bayrak değil, antiemperyalist bilincin ve bağımsızlık kavgasının sönmeyen bir meşalesi olmuştu.

"Sahte milliyetçiler"in elinden bu bayrağı almak, bütün devrimcilerin ortak amacı olmalıdır. Çünkü, "proleter uluslar"ın bağımsızlık bilinci, antiemperyalist kavgadan geçer. Çünkü, özünde ulusallık ve sınıfsallığı taşıyan "gerçek milliyetçilik", anti-emperyalist çizginin odak noktasıdır.

Egemen sınıfların yüzlerindeki "milliyetçilik makyajını" silip atmak, başta işçi sınıfı olmak üzere, yurdunu ve ulusunu seven herkesin görevidir.

.

ugurr6c2at6.gif

Uğur Mumcu / Cumhuriyet, 13 Nisan 1979

• Cevaplar 129
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

KOMÜNİSTLER NE ZAMAN MİLLİYETÇİ OLDU

Benim bildiğim komünizm milliyetçiliğe karşıdır ,yanılıyormuyum

bu kesim miliyetçilere yıllarca faşist demedi mi?

üstelik Türk kasabı lenin ve stalinin doktrinlerini savunuyorlar

milliyetçilik=komünizm(!)? :stuart:

Gönderi tarihi:

nerede burda komünizm? antiemperyalizm=komünizm mi oluyor şimdi?

Gönderi tarihi:

:D Kafatası milliyetçiliği faşizme denk düşer. İstersen Atatürk Milliyetçiliğini tarif edeyim size.

Ulusal çıkarları koruyan,Bağımsızlığa önem veren,ABD nin ülkemize gönderdiği savaş gemilerine

ve conilere yüksek kaldırımda halı sermeyen,IMF den alınan borçları yeğen,aile ve akrabaya

peşkeş çekmeyen. Ülkesini ve insanını gerçekten seven.Haraç topladığı için değil :D Biz bu

milliyetçiliği savunuyoruz. Yoksa sizin milliyetçiliğiniz size kutlu olsun :)

Gönderi tarihi:

ister anti emperyalizm deyin ister başka şey savunduğunuz düzen komünizm

1-Atatürk antiemperyalisti ama komünist değildi

2-Atatürk Türk milliyetçisiydi(zamanında bozkurt logolu paralar ve pullar bastırmıştır)www.bozkurtataturk.com adresine bakıp görebilirsiniz

3-eğer siz komünistseniz milliyetçiliği savunamazsınız çünkü bu komünizme ters düşer,o zaman komünist değil milliyetçisinizdir

4-komünizm Türklerden hep nefret etmiştir faşizm (italyan ırkçılığı demek)de Türklerden nefret etmiştir

örn:sscb nin yıllarca Orta Asyadaki yaptığı soydaşımız Türklere yaptığı katliamlar

İtalyanların Türklere yaptıkları zulümler

Türk milliyetçiliğine faşizm denmez Turancılık denir

kavramları karıştırmayalım,iyice öğrenelim

Gönderi tarihi:

şimdi bu yazıya istinaden yazıyı yazan ya da yayınlayan şahıslara, antiemperyalist tutumundan dolayı komünizmle suçluyorsun. Atatürk'ün de antiemperyalist olduğunu ama komünist olmadığını söylüyorsun, iyi hoş da bu yazıda komünizm, stalin veya lenin hakkında ne geçiyor ki komünistlikle itham ediyorsun orasını anlamış değilim...

yani Atatürk'ün görüşlerinden farkı ne?

Gönderi tarihi:

problem anti emperyalizm değil bende anti emperyalistim

problem şu forum üye olalı 2 gün oldu yukarıda yazı yazan şahısların diğer yazılarını okudum ..devamlı komünizm ve metaryalizmi savunuyorlar..

bu muhabbetin sonrasında komünizm ve metaryalizm savunması geleceğini deneyimlerimden biliyorumda ondan

Gönderi tarihi:

ister anti emperyalizm deyin ister başka şey savunduğunuz düzen komünizm

2-Atatürk Türk milliyetçisiydi(zamanında bozkurt logolu paralar ve pullar bastırmıştır)www.bozkurtataturk.com adresine bakıp görebilirsiniz

3-eğer siz komünistseniz milliyetçiliği savunamazsınız çünkü bu komünizme ters düşer,o zaman komünist değil milliyetçisinizdir

4-komünizm Türklerden hep nefret etmiştir faşizm (italyan ırkçılığı demek)de Türklerden nefret etmiştir

örn:sscb nin yıllarca Orta Asyadaki yaptığı soydaşımız Türklere yaptığı katliamlar

İtalyanların Türklere yaptıkları zulümler

Türk milliyetçiliğine faşizm denmez Turancılık denir

kavramları karıştırmayalım,iyice öğrenelim

:lol::lol: kavramlar karışmaz merak etme,sen kafanı serin tut yeter. Yani şimdi ne desek gerçekten boş olacak.Atatürk emperyalistti demekle zaten tartışmamızın boyutu ve niceliği hakkında bir fikir vermişsiniz bile. Bu kişi emperyalizmle dünyada eşi ve benzeri görülmeyecek bir mücadeleyi örgütleyecek ve bizatihi

içinde yer alacak ve sizin gibi değerli milliyetçiler! M.Kemale bunu reva görecekeler. Valla biz o milliyetçilik

safsatasından almıyoruz. Ama birazcık olsun ilerleyin.

Kominizmden gerçek şahıslar gibi söz etmişsin.Türkçe sıfır. Koministler türklerden nefret etmiştir demek isteniz herhal. Ama değil.Komünistler adaletsiliğe ve modern köleliğe düşman olmuşlardır.

Kaynak isterseniz:Fredrich Engelsin " Marxın gotha programı üzerine eleştirileri"ni okuyabilirseniz.

Yukarıda yazılı birkaç kelimenin zaten iler tutar yanı yok ama birisine cevap vermek gerek.

Eğer yukarıda saydığım normlara uygunsa.adı ne olursa olsun faşizm faşizmdir.Ve faşistler **** ****** insanlardır........

Gönderi tarihi:

DİKKATLİ OKUYUN NE YAZMIŞIM

Türk düşmanlığı konusuna gelince ...stalin ve lenin yıllarca Orta Asya da Türkleri katledip zulmetmedilermi

yalansa yalan deyin

Eğer derdin kendini geliştirmek ve eğitmekse.O zaman biraz çaba sarfetmelisin.

Mesela forumdaki eski yazıları okuyarak başlıyabilirsin. Bide TDK ya girip jakoben

kelimesinin anlamını öğrenmen gerekiyor :D

Gönderi tarihi:

ben jakoben diye bir kelime yazmadım..kuzum siz benim ne yazdıklarımı okumuyorsunuz..ben komünizm ve anti emperyalizmden bahsediyorum sen jakoben diyorsun..ben nerede yazmışım bunu(jakoben kelimesini) alıntı yaparak gösterirmisin

ayrıca soruma hala yanıt alamadım stalin ve leninin türklere yaptığı zulumler sorusuna

Gönderi tarihi:

MAO ZEDUNG...

politik katliamları sayamadılar....

10 milyonlarca insan doğrudan öldürüldü...

20 milyondan fazla rejime karşı çıkan insan ömürlerinin yarısından fazlasını çalışma kamplarında geçirdi...

20-40 milyon arası insan açlıktan öldü...

Doğu Türkistanda bebeklere anne karnındayken ambargo uygulandı...

Öldürdüğü insanların cesetleri sıraya dizilirse,uzunluğu çin seddinin 6 katı büyüklüğünde...

STALİN...

Sadece Kafkaslarda 1 milyon insan öldürüldü

Türkistanda çoğunluğu kazaklar olmak üzere toplam 30 milyon insan öldürüldü..bi dahaki yazıma Kazakistanın nüfus grafiğini yazacağım...Nasıl bir çarpıklık olduğunu hep beraber görelim...

İnsanların tarlalarına el konuldu...Herşey devlet için felsefesinden dolayı.... -_-

Açlık başladı..Bu açlıklardan 1 milyon insan öldü...

Direnenler Sibiryaya çalışma kamplarına gönderildi,sibiryada ölenlerin sayısı da 1 milyonu buldu..

Bir de gizli polisler var...onbinlerce ölü daha...

Unutmayalım ŞİDDET GÖSTERMEME İNANCIN BİRİNCİ MADDESİDİR...

Gönderi tarihi:

nihat akgün otel sahibi bir mafya babasıydı gebertildi ve ülkücü değil masondu

(kurtlar vadisi dizisini izleyenler kılıç ali yi bilirler baronun yaveri işte o nihat akgünü canlandırmaktadır)

ülkücülükle alakası yoktur

ömer lütfü topal ülkücü olsaydı a. çatlı tarafından öldürülmezdi

Allah bilir siz şimdi behçet cantürk ve barış bulmazada ülkücü dersiniz.

her gördüğünüz mafyaya ülkücü yaftası yapıştırırsınız siz ama solcu mafyaları(misal dündar kılıç)görmezsiniz ne hikmetse

arkadaşım bu konuları arştırmadan yazı yazmayın buraya siz mafya ,mit hakında ne kadar şey biliyorsanız ben 10 katını biliyorum..o yüzden bilmediğiniz şeyleri yazmayın

Gönderi tarihi:

nihat akgün otel sahibi bir mafya babasıydı gebertildi ve ülkücü değil masondu

(kurtlar vadisi dizisini izleyenler kılıç ali yi bilirler baronun yaveri işte o nihat akgünü canlandırmaktadır)

ülkücülükle alakası yoktur

ömer lütfü topal ülkücü olsaydı a. çatlı tarafından öldürülmezdi

Allah bilir siz şimdi behçet cantürk ve barış bulmazada ülkücü dersiniz.

her gördüğünüz mafyaya ülkücü yaftası yapıştırırsınız siz ama solcu mafyaları(misal dündar kılıç)görmezsiniz ne hikmetse

arkadaşım bu konuları arştırmadan yazı yazmayın buraya siz mafya ,mit hakında ne kadar şey biliyorsanız ben 10 katını biliyorum..o yüzden bilmediğiniz şeyleri yazmayın

Bence bildiklerini buradan paylaşmalısın.Bu ülkede sol düşünceye gönül vermişler ne zaman mafya olmuş...

Dündar Kılıç solcuydu değilmi o yüzdenmi Alaattin çakıcıya kızını verdi.Allah vatan millet vs. diyerek

bu ülkede her türlü soygunu ve ********** yayanlar şimdi kalkıp başkalarını suçlama hakkına sahip

değiller.Bunun adı olsa olsa acizlikter.Daha fazlası değil....

Gönderi tarihi:

Devlet illegal işini kendisi Yapmaz. Yapamaz. Çünkü devlettir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

işte sihirli kelime bu şimdi anladınız mı bay komünistler..

ellerine sağlık kardeşim

Gönderi tarihi:

Devletin istihbaratı bu solcu bu sağcı diye işleseydi batmıştı. ;)

Türkiye de sol hükümetlerden kıbrıs çıkarması yapanlar vardır. İşi sola sağa dökersek tartışma kitlenir.

Dolayısıyla bu kişileri devlet kullanmıştır. Hala kullanılanlar var. Olacaktır devamlı. Devlet illegal işini kendisi Yapmaz. Yapamaz. Çünkü devlettir.

Nasıl yapar bizde biliriz.amaaaa bu kafanız böyle paralize olmuşken e diyebilirizki.

öyle olsun amin :)

Gönderi tarihi:

Kafamız paralize değil devlet mekanizması dünyada da böyle işliyor. Adalet sağlayan devlettir. Fakat bekasını korumak için bazı işleri halletmesi gerekir. İllegal yola giremez kullanır. Kullanılmaya başlandığı anda kullandığını da harcar.

Garip ama yinde garip.Bu yazılanlara yorum yazmak faydasız....... :cat:

Gönderi tarihi:

Garip ama yinde garip.Bu yazılanlara yorum yazmak faydasız....... :cat:

Değilmi sevgili asfalt...

Karanlıklara konuşmak olmuyor..

keşke biraz bilinçli ve aydınlık yüzleri olsaydı..

keşke biraz birşeyler bilerek buralarda olsaydı..

Keşke projeleri ve tezleri olsaydı...

Keşke biraz uyanık olabilselerdi..

keşke aydınlık bir Ülkenin gençleri olarak burada üretimi, paylaşımı, gelişmeyi, ilerlemeyi ve bağımsızlığı konuşabilseydik..

Ah keşke...

Ama ne yazıkkı olmuyor...

Günümüz kafa karıştırıcıları, mikserleri zavallı halkımı nerede ve nasıl kullanacağını çok iyi biliyoruz..

ama bizde biliyoruz ve inanıyoruz ki...

Ve bildiğimiz çok daha önemli bir kavramımız var bizim...

tamamıyle çocuksu düşüncelerimizin ötesinde daha ciddi ve olgun projelerimiz var..

Ve buna hepimizin imzası olacak..

Yanlız değilsin..

Lütfen devam..

Dost sevgilerimle...

Gönderi tarihi:

Yani ne diyebilirim ki....

Ulusalcı olmak, gulyabani aramayı gerektirmiyor ki!...

Lütfen açtığımız konunun hakkını verelim diyorum..

E haydı bunu beceremiyoruz..

Haydı karşındayım...

Benimle uğraş...

Bana at bütün çamurlarını..

Bana kus bütün herşeyi..

Bu kaçak dövüşü gerektirmez...

Bu bir ülke meselesi..

Açmış olduğum konuyla gel bana..

Becerebiliyorsan...

Düşüncemi eleştir...

Düşüncelerimi sorgula...

Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve başka ülke yok...

Ve anladığım kadarıyla ne sen ne de ben çocuğuz...

Yani el insaf...

Gönderi tarihi:

Erkalist nickli kişi sen ilk mesajlarından birinde Türk milliyetçiliği = Turancılık demişsin. Bunu neye dayandırıyorsun?

Türkiyedeki bir avuç faşistin bile artık umudunu kestiği o rüya yıllar önce öldü gitti. Bence cehaletini böyle kesin sözcüklerle belli etme daha yuvarlak cümleler kur.

Milliyetçiliğin aşırı bir koludur olsa olsa Turan fikri. Türkiye Cumhuriyetinde doğmuş her unsur Türktür. Buradaki Türk ırk anlamında değil vatandaşlık anlamında kullanılan bir sözcüktür.

Çoğu koyu türkçü söylemlerde bulunanlar Atatürkün o ünlü veczini söyler ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' halbuki o sözcüğün öyle özel öyle farklı bir anlamı vardır ki.

Orda türk doğmaktan yada ırk olarak kan olarak Türkten bahsetmez. Türkiye Cumhuriyetine bağlanmış her bir bireyin heyecanından ve bu bağın sağlamlığından söz eder.

Konuya dönersek... Türk - Kürt - İtalyan milliyetçiliği olarak milliyetçilik ırklara göre değişik tanımlar almaz.

Faşizm de Tuan fikride hep bu milliyetçiliğin farklı aşırı uçlarıdır...

Gönderi tarihi:

"Kalpaksız Kuvvacı" Seni Saygı İle Anıyoruz...

Ben Atatürkçüyüm.

Ben Cumhuriyetçiyim.

Ben Laikim. Ben anti-emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye'den yanayım.

Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım.

Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.

Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.

22 Ağustos 1942'de Kırşehir'de doğdu ve doğumunu saygıyla kutladık sevgili Mumcu...

Yabancılar ayıp olmasın diye, bizim gibi ülkeler için "gelişmekte olan ülkeler" derler! Aslına bakarsanız, bizim adımız "az gelişmiş ülke"dir. Ünlü Fransız bilim adamı Mourice Duverger, bizim gibi ülkeler için "proleter uluslar" kavramını kullanıyor. Duverger, Türkçe'ye "Politikaya Giriş" adıyla çevrilen özlü incelemesinde: “Burjuva milletlerle, proleter milletler arasındaki fark, 18. yüzyıl Avrupası'nda aynı ülkenin burjuvazisi ile proleteryası arasındaki fark kadar büyüktür, demektedir.

"Proleter uluslar", sanayi devriminin dışında kalan, tarımı ilkel, enerjisi ve makine üretimi yetersiz, buna karşılık ticaret burjuvazisi gelişmiş, ulusal geliri düşük toplumlar demektir. "Proleter uluslar", gelişmiş, sanayileşmiş ülkelerin pazarlarıdır. Gelişmiş ülkeler, proleter uluslar üzerinde, yardım adı altında ekonomik ipotekler kurarlar. Yirminci yüzyılın ilk başlarındaki askeri işgaller, günümüzde ekonomik işgallere dönüşmüştür. Türkiye, böylesine ekonomik işgal altında tutulan "proleter uluslar"ın en başlarında yer almaktadır.

"Proleter uluslar"ın tek kurtuluş yolu, uluslararası kapitalizme karşı savaş vermelerine bağlıdır. Buna, "antiemperyalizm" diyoruz. Gerçek "milliyetçilik" budur. Üretimi, yabancılara karşı sömürtmemektir milliyetçilik!

"Proleter uluslar"ın milliyetçiliği, ancak ve ancak "antiemperyalist" bir çizgiye oturtulabilir. Bu milliyetçilik anlayışında, ulusallık ve sınıfsallık içiçedir. Kurtuluş Savaşımız ve savaşın önderi Mustafa Kemal Atatürk, proleter uluslara özgü "milliyetçiliğin" yirminci yüzyıldaki görkemli örnekleri sayılır.

Yoksul ülkelerdeki, proleter uluslarda rastlanan bir başka "milliyetçilik", bunun tam tersidir. Çarpık ekonomik yapıda palazlanan ve çoğu yabancı sermayenin desteğindeki ticaret burjuvazisi ve kurulu siyasal düzen, uyanan antiemperyalist bilinci yok etmek ya da yozlaştırmak için bir başka "milliyetçilik" akımına sarılır.

Yine Kurtuluş Savaşımızdan örnek verirsek, bu tür milliyetçiler, "Kuvay-i Milliye"ye karşı İstanbul Hükümeti tarafından örgütlenen Anzavur komutasındaki "Kuvay-i İnzibatiye"dir. Anzavur kuvvetleri, yabancı işgal kuvvetlerinin "milliyetçi" etiketli uzantılarıdır.

Bu milliyetçilik anlayışı, günümüzde daha karmaşık bir niteliğe bürünmüştür. Açık askeri işgalde kimin kimden yana olduğu daha somut biçimde anlaşılırken, bugünkü kargaşa, uluslararası kapitalizmin bu tür "sahte milliyetçilik" duygularını başka başka renklerle sunmaktadır.

Bu milliyetçilik, baştan tırnağa yabancı sermayeden yanadır, ülke içinde ticaret burjuvazisine, dışında yabancı kuruluşlara toz kondurmaz; işçiden, emekçiden değil, işverenden yana tavır alır, alabildiğine din sömürücüsü ve düşünce özgürlüğü düşmanıdır.

Mustafa Kemal, "Ezilen uluslar, bir gün ezenleri yok edeceklerdir" derken, Asya ve Afrika'da uyanan "proleter ulusların", "antiemperyalist bilincini", "milliyetçilik duygularını" harekete geçirmek istiyordu.

"Milliyetçilik", Kurtuluş Savaşımızda, bozuk düzenin kalelerine çekilen bayrak değil, antiemperyalist bilincin ve bağımsızlık kavgasının sönmeyen bir meşalesi olmuştu.

"Sahte milliyetçiler"in elinden bu bayrağı almak, bütün devrimcilerin ortak amacı olmalıdır. Çünkü, "proleter uluslar"ın bağımsızlık bilinci, antiemperyalist kavgadan geçer. Çünkü, özünde ulusallık ve sınıfsallığı taşıyan "gerçek milliyetçilik", anti-emperyalist çizginin odak noktasıdır.

Egemen sınıfların yüzlerindeki "milliyetçilik makyajını" silip atmak, başta işçi sınıfı olmak üzere, yurdunu ve ulusunu seven herkesin görevidir.

.

Uğur Mumcu / Cumhuriyet, 13 Nisan 1979

O halde bende sadece konu ile ilgili bir içerik belirteyim. Karl Marx çalışmaz bir mekanizma oluşturmuştur. Dünyada işleyen gelişmiş Prolaterya yönetimli bir sistem olmamıştır. Olanlar çökmüştür. Plan projen var mı diyorsun bize. Plan proje bizim işimiz değil. İktisat ve yada Kamu yönetimi profesyonel bir iştir. Siyasi bir yönü yoktur. Akış alanı yoktur. Planlama yapan ABD veya AB ye emperyal bir sistem deyip köşeye itemezsin. Bu ülkeler suç işlemiştir. Doğrudur da.... Fakat yaptıklarını Osmanlı da yapmıştır tarihte yayılmacı politikayı izlemişlerdir. Refahı artan gelişmiş tüm ekonomiler bunu yaparlar. Bu iş bu kadar basittir.

Gandhi gibi basit yaşa herkes yaşam hakkı bulsun diyorsan orasına bir şey diyemem. Temelinde hümanizm var güzel derim. Bizim itirazımız kökten yanlış olan sistem Kominizmedir. Karl Marx ın devrimle devlet millet bayrak üçlemesini ortadan kaldırdığı yıkıcı faliyetedir.

Saygı ile...

Değerli arkadaşım yukarıda bahsetmiş olduğum ve tüm onurumuz ile, tüm benliğimiz ile altına imzamızı attığımız sevgili Uğur Mumcu'nun düşüncleri ile bahsetmiş olduğunuz Karl Marx mekanizması ile, prolaterya yöntemiyle, iktisat ve kamu maliyesi ile ne alakası var..

Konu Osmanlı devleti ile de alakalı dehil..

O da olmadı Gandhi yaşambiçimiyle bu konunun ne alakası var..

Ama illa birşeyler yazmaksa a tamam sizin yukarıdaki düşüncelerinizi de tabiki değerlindirebiliz. Fakat lütfen Sevgili Uğur Mumcu'nun vermeye çalıştığı mesajın yıllar sonra günümüz ile ne kadar güncellik taşıyor. Bence öncelikle böyle yürekli, böyle mücadele ruhu ile ülkesini seven ülkesinin bağımsızlığı ile canını varmiş değirli bir gazetecimizi, değerli bir aydınımızı görüşlerinin öngürüsü ile ve ileri görüşlülüğüyle değerlendirelim..

Sanıyorum sizden istediğim çok fazla birşey yok..

Bizler de bu ülkenin evlatlarıyız ve kanımızın son damlasına kadar laiklik, bölünmezlik ve emperyalizm ile sonuna kadar savaşmaya hazırır..

Çünkü bu mücadele azmimizi büyük önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜMÜZDEN almaktayız..

Fazak sizin doğru bulduğum tespitleriniz de var ve yeri geldiğince onları da forumda betimlemek isterim.. Ki bu nedenle en az azkari müşterek konularda em fikir olabileceğimiz noktalar mutlaka var ve ben buna inanıyorum..

Dost sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

Saygı sevgi bizden Dipnot kardeşim.

Her zaman yazıyorum ben sol sağ tanımam vatanını seven kardeşlik bağı ile bağlıdır bana. :clover:

Bu garip çelişkiyi üzerinizden atıp daha net olmanızı isterdim.Ne siz bizi ne biz sizi kandıralım.

Bu ambiyans şu an için mümkün görünmüyor.Zaten farkındaysanız biz size değil siz bize yakınlaştınız.

Daha bir çok aşamadan sonra belki buluşuruz. Ama yağma yok,reisinize söyleyin bu iş öyle kolay

değil. Saygı ve selamlarımı iletmenizi teveccüh ederim......

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.