Φ AÇA Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Zalım poyraz_Afyon/Emirdağ Zalım poyraz gıcım gıcım gıcılar Yüreğime düştü goygun acılar Su yolunda suya giden bacılar Bacılar içinde dostum var benim Dostum var benim Emirdağla şu Urfa'nın arası Emirdağ'ı ardı selvi sırası Muradımı alamadım dünyadan Onulmaz şu yüreğimin yarası da Aman yarası :clover: Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2006 Bahçede Bir Bülbül Ağlar Gülün Elinden Elinden Gazel Dökmüş Solmuş Bağlar Yelin Elinden Elinden (Leyli Leyli Leyli Leyli) Akşam Olur Güneş Batar Viranda Baykuşlar Öter Ferhat Da Külüngün Atar Yarin Elinden Elinden Derelerde Sular Çağlar Hastadan Ne Bilir Sağlar Başı Duman Duman Dağlar Karın Elinden Elinden (Leyli Leyli Leyli Leyli) Erisin Dağların Karı Gönül Çeker Ah-U Zarı Dökülmüş Bahçenin Varı Samın Elinden Elinden Hüseyni´yem Sözün Söyler Bilmem Felek Beni Neyler Mecnun Da Leylasın Arar Çölün Elinden Elinden (Leyli Leyli Leyli Leyli) Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 En sevdiğim türkülerden biri... Ah bir ataş ver cigaramı yakayım Sen sallan gel ben boyuna bakayım Uzun olur gemilerin direği Ah çatal olur efelerin yüreği Yanık olur anaların yüreği Vur ataşı gavur sinem ko yansın Arkadaşlar uykulardan uyansın Uzun olur gemilerin direği Ah çatal olur efelerin yüreği Yanık olur anaların yüreği Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 GÖÇ siyahın gölgesinde güz ellerinde ağır ezgi önümden geçen yaşlı çınar gözleri deniz dengi uzağımdan geçmez vakt-i zaman herbirimize bu yazgı gelen yağmur gökten inince içim ağlar inceden ince acıdan boğazımızda düğümler büyürlerken yürü oğul yürü oğul yürü gidelim de buralardan göçe güller sermiş siyahından kervan yürü oğul yürü gitmeliyiz buralardan yürü oğul yürü göçmeliyiz buralardan Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 aşık mahsuni şerif'ten. imbikten süzülmüş olup, ciğere aparkat makamındandır. işte gidiyorum çeşm-i siyahım aramıza dağlar sıralansa da sermayem derdimdir; servetim, ahım karardıkça bahtım karalansa da haydi dolaşalım yüce dağlarda dost beni bıraktı ah ile zarda ölmek istiyorum viran bağlarda ayağıma cennet kiralansa/sıralansa da bağladım canımı/ömrümü zülfün teline yar beni bıraktın elin diline güldün mahzuninin garip haline mervanın elinde parelense de Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 bugün güzellerin şahını gördüm giyinmiş, kuşanmış, al karelenmiş, ayağın tozuna yüzümü sürdüm gördüm, derdi benden bîçarelenmiş bak sen o feleğin ehvâl işine mürekkep yazılır çeşmim yaşıyla elin siteminden alûl taşından gönlümün şişesi sedpârelenmiş efendim, sultanım suçumu bildir Alıntı
Φ dowjones Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Şükriye Tutkun - Mihriban Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Yemen senin cölün kumdan Ne istedin yar yar yavrumdan X2 Ne yolun ne iz bilirim Yemen yavrumu özledim X2 X X X oooy yemen söyha yemen Bülbül ötmez yar yar gülümcemen X2 yigdim canim veriyor üc yetimle yar yar ben neydem gelinim hasta yatiyor üc yetimle ben neydem X X X Su yemende salim pasa kuzgun gibi yar yar döner basa X2 Param yok´ki meden verim yemen yavrumu özledim X2 X X X oooy yemen söyha yemen Bülbül ötmez yar yar gülümcemen X2 yigdim canim veriyor üc yetimle yar yar ben neydem gelinim hasta yatiyor üc yetimle ben neydem Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 elindedir baglama kara gozlum aglama o gunku sozlerimi cavur annene soyleme haydin de emmim dayim gurudu guyun suyun ben ablani alicem enisten olcem gayin hop diri diri dat diri dit diri dom ben yarimi seviyom sari cizme giyelim bizim dama girelim annen buban duyarsa tay bosanmıs diyelim hop diri diri dat diri dit diri dom ben yarimi seviyom Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 gurbete gidişimdir gonca gül derişimdir eğil eğil öpeyim belki son görüşümdür derelerde saz olur (hoydananay) gül açılır yaz olur (hoydananay) ben yarime gül demem (hoydananay) gülün ömrü az olur (hoydananay) bülbül yuvada inler (hoydananay) susar kalbini dinler (hoydananay) benim gönlümde sensin (hoydananay) senin gönlünde kimler (hoydananay) Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 sözleri anonim olan bir adige şarkısı.kardeş türküler'in internet sayfasında yer alan sözlerinin türkçeye uyarlanmış hali ise şöyle: tatlı tebessümün bana ulaştığında göğsüm aydınlanıyor güneş gibi bir bakışın bana değdiğinde yüreğim kanatlanıp uçmak istiyor gerçek sevgi budur işte umutlardan kurulu budur işte gerçek sevgi çiçek demetlerinden yapılmış hayat dayanılmaz olduğunda katlanabiliyorum, sen yanımdaysan uzun yollara düşmüşsem eğer ulaşıyorum istediğim yere, sen uğurladıysan çerkezce sözleri de şöyledir: wuişkhıpe şabe woe kızeseptırem sibğegu tıgeow şıze peş'etı ne pleğu zako wa kızızfıpş'ırem bıbı şöeyığoy sigu zı ke'etı carı şu-ı lheğur zıfede şıpker ar guğe eş'ume yakheş'ıçığ carı şu-ılheğur zıfede şıpker ar keğağ'e beme yakheşıçığ siğaş-e mafe kin kısfıkhafeme psınce kısşekhu wo wukısgotıme siğegu çıje sızere tehaew si of kıs dekhu wo sıbğekuatemet Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 fuat saka rapatla livera Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 oğuz aksaç-mektebin bacaları Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 karlı kayın ormanında yürüyorum geceleyin efkarlıyım efkarlıyım elini ver nerde elin memleket mi, yıldızlar mı, gençliğim mi daha uzak? kayınların arasında bir pencelere sarı sıcak ben ordan geçerken biri amca dese gir içeri girip yerden selamlasam hane içindekileri yedi tepeli şehrimde bıraktım gonca gülümü ne ölümden korkmak ayıp ne de düşünmek ölümü Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Kurşun sıkılmaz güllere Zincir vurulmaz ellere Bırak konuşsun dillerim Kelepçe vurma dilime Biz bir canız özhaktan Ha elazığ ha maraştan Bıraktığım onur olsun Göçüp giderken dünyadan Sözüm kar etmez gönüle Yarin sevdası var selde Birleşir tüm yollarımız Zalim felek çemberinde Biz bir canız özhaktan Ha elazığ ha maraştan Bıraktığım onur olsun Göçüp giderken dünyadan Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 turkce sozleri: gökyüzü, gökyüzü rüzgar vursun, uçsun mendil. issızlığın içinde bir gülüm kaldım kışın ortasında ey dağ başındaki genç, yalnızlığın ne olduğunu bir sen bilirsin kaldım buralarda, bîçâreyim, kimseler yok, nerede bekleyenlerim? ey dağ başındaki genç, sen bilirsin sıcak yelin ne olduğunu hey, haydi aksın pınar kimse gelmedi, gitmedi yaşlı dedi: "delikanlı hoşgeldin," delikanlı dedi: "ben yolcuyum, rüzgarın peşine düştüm, geldim." kurtce sozleri ezmanê, ezmanê ba lêxe, rake desmalê ez bûme mîna guleke li nav çolê mame tenê di nava zivistanê de bêje xortê serê çiyan tu dizanî xerîbiyê lo malo! walle mame li ber malê, ku çarek nebê kanê mêvan; qet kes tune bêje xortê serê çiyan tu dizanî ax bayê germ hêê, de bila bêto de bila bê de bila bêto rûbaro hêê, kes nehêt û kes ne çît de bila bêto rûbaro pîrê go: "lo ciwano tu bi xêr hatî" ciwan go : "ez rêbiwar im, ketim dû bayê Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 kerwane (kervan); kardeş türküler'in doğu albümünden kürtçe güzel bir şarkı. 9 dakikadan uzun olduğunu da belirtelim: "êê…xewa sibê, xewa kur e bavo xêr e, ev xişma kê ye, ax bawo! kerwanê di rê de dilê min şewitî, anê serma xerîbiyê da me birîna min kur e fîstanê bavêje ser xwe pîra min çîrokan bêje anê ji bo welatê me û bo xerîbiyê bêje bi ku ve ye riya me salan ji sala ye eylo tê ber çavê min zarokî, hevalên min şeva bi stêr *** çiyayê banî werg derin qedera vî zemanî ye kerwanê, kerwanê kerwanê bê xwedî çîrokan têxe paşila xwe kerwanê li ser rê ye dîroka me dilê me ye hevalo tu ne tenê yî ka loriya pîran ka gaziya hevalan ew cihê me ye stêra xewna ye" türkçe meali: "sabahın uykusu, derin uyku hayırdır baba, kimin hışmı üzerimizdeki? kervan yolda, yüreğim yanıyor nine, gurbetin soğuğu üzerimizdeki yaram derin haydi, fistanını giy üstüne, masallar anlat, yurdumuz ve gurbetlik üzerine söyle, yolumuz nereye bu yıl? gözümün önüne gelir çocukluğum, arkadaşlarım, yıldızlı geceler… *** dağlar, ovalar, öyle gidiyorlar zamanın kaderi bu. kervan, sahipsiz kervan… masalları koynunuza koyun yolda kervan, tarihimiz, yüreğimiz yalnız değilsin arkadaş hani nerede yaşlıların ninnisi nerede arkadaşların şen gülüşleri? orası yuvamız bizim rüyalarımızın yıldızı" Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2006 türkülerimiz - 12 - akardion solo Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 dağların inciri, dağların güzeli incir ağacısın gam götürensin güllerin içindesin, güllerin içindesin incir ağacısın gam götürensin gelin, damadın yüreğidir incir ağacısın gam götürensin incirimiz karadır, güzelimiz esmerdir incir ağacısın gam götürensin gelin çok güzel ve görkemlisin incir ağacısın gam götürensin damat keyiflidir incir ağacısın gam götürensin tanrının inciri ve güzelidir incir ağacısın gam götürensin yarin bahtınadır, yarin bahtına incir ağacısın gam götürensin cizre sınırın altındadır incir ağacısın gam götürensin dar hejirok é hejira çiyayé lé lé... delala çiyeyé dar hijiroké xem revinoké nav gul u giyayé lé lé... nav gul u giyayé dar hijiroké xem revinoké buk dilé zava ye lé lé... buk dilé zava ye dar hijiroké xem revinoké hejira me reş e lé lé... delala me reş e dar hijiroké xem revinoké buk çendi keleş e lé lé... buk çendi keleş e dar hijiroké xem revinoké zavayé kéfxweşe lé lé... zavayé kéfxweşe dar hijiroké xem revinoké hejira laté ye lé lé... delala laté ye dar hijiroké xem revinoké ser bexté yaré ye lé lé... ser bexté yaré ye dar hijiroké xem revinoké cizir bin xeté ye lé lé... cizir bin xeté ye dar hijiroké xem revinoké Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 #4983631 !? kaptan dedi uşaklar cıkayiriz hamsiye yalandı ki felekler kaysin takalar suya toplayın kalamari gidelum siya siya yoroz açıklarında edelum baştan viya kaptan dedi uşaklar yavaş salın ağlari suyun gelinleridur incitmeyin onlari hamsi küçük bir baluk sakın ha aldanmayin soyu çok kalabaluk yan gözüyle bakmayun ablasi barbunyadur dudaklari kırmızi ağbisi vuran baluk görmesin ikimizi hamsi anasi tirsi bubasi da kefaldur dere ağızlarında nöbet tutan çakaldur teyzesi mezgit olur enitesi istavrit hamsiye bacanaktur alacali izmarit hamsinin görümcesi mercan ile karagöz kayaların dibinde oynaşır iki dansöz hamsinin görümcesi torik derler adına hansi gelin olanda da kaynanasi kofana orkinas kaynatasi yunus anneannesi uskumru da hamsinin olur bizde kumasi dedesi olur mersin tondur büyükbabasi alabaluk hamsinun dereden akrabasi hamsinun azmanina bizde derler balina köpekbalığı deriz suda havlayanına vuran hamsiye denur bizde çekiç balığı bıçak taşıyan hamsi olur kılıç balığı kız hamsiye hamsiye türkini diyecegum çok da severum seni uy nasil yiyecegum Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2006 gökte yıldız elludurda ellusuda bellidur gökte yıldız elludurda ellusuda bellidur gizli sewda çekenunda gözlerinden bellidur kara sewda çekenunda gözlerinden bellidur yuwasında dertli kuşta ne suyu war ne yemi yuwasında dertli kuşta ne suyu war ne yemi güzelumla buluşmakta seneyeden seneyemi güzelumla buluşmakta seneyeden seneyemi güneş doğar meşeden yar geliyorda köşeden güneş doğar meşeden yar geliyorda köşeden rengini gülden almışta kokusunu menekşeden rengini gülden almışta kokusunu menekşeden dua ile sewduğumda kuş olupta uçalım dua ile sewduğumda kuş olupta uçalım sewdalım he de he de ha buradan kaçalum sewdalım he de he de ha buradan kaçalum Alıntı
Φ UnHaPPY Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2006 Beni Dertten Derde Saldın Malatya/Arguvan-Hasan Durak-Mehmet Seske Beni Dertten Derde Saldın Şu Gönlümü Nasıl Çaldın Mecnun'um Leyla'mı Buldum Güzel Bu Nasıl Sevdaymış Atam Dedim Atamıyom Satam Dedim Satamıyom Akşam Sabah Yatamıyom Güzel Bu Nasıl Sevdaymış Göz Yaşımı Umman Eyledin Aklım Fikrim Zay'eyledin Perme Perişan Eyledin Güzel Bu Nasıl Sevdaymış Atam Dedim Atılmıyor Satam Dedim Satılmıyor Akşam Sabah Yatılmıyor Güzel Bu Nasıl Sevdaymış Dünyamı Başıma Yıktın Han Evimi Harap Ettin Genç Ömrümü Sen Tükettin Güzel Bu Nasıl Sevdaymış Atam Dedim Atılmıyor Satam Dedim Satılmıyor Akşam Sabah Yatılmıyor Güzel Bu Nasıl Sevdaymış Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 mavilim mavişelim tenhada buluşalım mavilim kurban olduğum allah tez gönder kavuşalım mavilim mavilim hergediyor hergini terk ediyor mavilim hergin başını yesin Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 (bkz: ruhi su) şu cerenin sulakların gezmeli kalem alıp kaşın gözün yazmalı burnu hızmalı türkmen kızları seherden uğruma çıktı bu ceren başımı sevdaya saldı bu ceren ağca ceren söker gelir sürekten avcıların seyir eder ıraktan kızıl koltuktan da yandan kürekten vur yeğen üstüne ceren geliyor Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.