Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Muhabbet bağında bir gül açıldı Bir derdim var bin dermana değişmem Yüküm Lal'ı gevher mercan saçarım Bir derdim var bin dermana değişmem Garip bülbül gönlüm eğler ses ile Nicelerin ömrü gitmiş yas ile Arayıp bulduğum gür heves ile Bir derdim var bin dermana değişmem Şah Hatayi'm muhabbete bakarım Ben doluyum ben dolana akarım Güzel pirim bir dert vermiş çekerim Bir derdim var bin dermana değişmem GÜZEL BİR DEYİŞ AMA ANLAYANA...ÖZELLİKLE DE "BEN DOLUYUM BEN DOLANA AKARIM" kısmı çok önemlidir benim için ama yine ekliyorum anlayana... Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Çok ayıp...NESİMİ'nin yerine Kızılırmak yazmışsın,yakıştıramadım............ haklısın da kimin söylediğini soruyorlar ben kızılırmaktan dinledim. hby enişte hoş geldin.. Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 haklısın da kimin söylediğini soruyorlar ben kızılırmaktan dinledim. hby enişte hoş geldin.. ENİŞTE değil BACANAK demen gerekiyordu... Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 ENİŞTE değil BACANAK demen gerekiyordu... bacanak?? Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 kardeş türküler den çeşmi siyahım değişmez gerçek bir türkü.var mı itirazı olan? Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 kardeş türküler den çeşmi siyahım değişmez gerçek bir türkü.var mı itirazı olan? kız sen kayserinin neresindensin Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 kız sen kayserinin neresindensin ilahi last.içinden tabi nirden olucak Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 ilahi last.içinden tabi nirden olucak yok akraba çıkmayalımda deliterius la akraba çıkacaktık az kaldı korkuyorum bir türkü yazım da ayıp olmasın bari bu türküde benden O na armağan olsun Bir ay doğar ilk akşamdan geceden neydem neydem geceden Şavkı vurur pencereden bacadan Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Uykusuz mu kaldın dünkü geceden neydem neydem geceden Uyan uyan yâr sinene sar beni Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Uyan uyan yâr sinene sar beni Dağlar harâmı açma yaramı perişânım ben Yüce dağ başından aşırdın beni neydem neydem yâr beni Tükenmez dertlere düşürdün beni Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Madem soysuz göynün bende yoğudu neydem neydem yoğudu Niye doğru yoldan şaşırdın beni Dağlar kışımış yolcum üşümüş perişânım ben Niye doğru yoldan şaşırdın beni Dağlar harâmı açma yaramı perişânım ben Aşağıdan gelir eli boş değil neydem neydem boş değil Söylerim söylerim göynüm hoş değil Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Bir güzeli bir çirkine vermişler neydem neydem vermişler Baş yastığı gendisine eş değil Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Baş yastığı gendisine eş değil Dağlar harâmı açma yaramı perişânım ben Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden Kaynak Kişi: Hasan Durak Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Şu metrisin önü bir uzun alan bir tek seni sevdim gerisi yalan senin hasretindir hücreme dolan bir tek seni sevdim gerisi yalan Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Hızır Paşa Bizi Berdar Etmeden Açılın Kapılar Şaha Gidelim Siyaset Günleri Gelip Çatmadan Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Bunda bilmeyeni bildirirler mi Eli bağlı namaz kıldırırlar mı Yoksa Şah diyeni öldürürler mi Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Aslımız Hz.Muhammet kıyman cellatlar Üstümüzde bite davacı otlar Ölüm Allah emri ya eziyetler Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Her nereye baksam yolum dumandır Pirim bana küfür etse imandır Zincir boynum sıktı halim yamandır Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Sağlıklı mı ola dostun illeri Karşıda görünen tozlu yolları Şah'tan elçi gelmiş dem bülbülleri Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Güzel Şah'ım çıktı m'ola köşküne Can dayanmaz gayretine müşkine Seni beni Yaradan'ın aşkına Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Kapısı yok bacasından bakarım Gözlerimden hasret yaşı dökerim Şah'a giden bir bezirgan tutarım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Pir Sultan Abdal'ım güzel Şah canım Ağlamaktır benim demim devranım Arşta melek yerde çeşm-i efganım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Pir Sultan Abdal Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Hızır Paşa Bizi Berdar Etmeden Açılın Kapılar Şaha Gidelim Siyaset Günleri Gelip Çatmadan Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Bunda bilmeyeni bildirirler mi Eli bağlı namaz kıldırırlar mı Yoksa Şah diyeni öldürürler mi Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Aslımız Hz.Hz.Muhammet kıyman cellatlar Üstümüzde bite davacı otlar Ölüm Allah emri ya eziyetler Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Her nereye baksam yolum dumandır Pirim bana küfür etse imandır Zincir boynum sıktı halim yamandır Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Sağlıklı mı ola dostun illeri Karşıda görünen tozlu yolları Şah'tan elçi gelmiş dem bülbülleri Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Güzel Şah'ım çıktı m'ola köşküne Can dayanmaz gayretine müşkine Seni beni Yaradan'ın aşkına Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Kapısı yok bacasından bakarım Gözlerimden hasret yaşı dökerim Şah'a giden bir bezirgan tutarım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Pir Sultan Abdal'ım güzel Şah canım Ağlamaktır benim demim devranım Arşta melek yerde çeşm-i efganım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Pir Sultan Abdal yazda bitti açıkhava konserleride Pandoram biz napacaz nerde dinleyecez bunları Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Hızır Paşa Bizi Berdar Etmeden Açılın Kapılar Şaha Gidelim Siyaset Günleri Gelip Çatmadan Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Bunda bilmeyeni bildirirler mi Eli bağlı namaz kıldırırlar mı Yoksa Şah diyeni öldürürler mi Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Aslımız Hz.Hz.Muhammet kıyman cellatlar Üstümüzde bite davacı otlar Ölüm Allah emri ya eziyetler Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Her nereye baksam yolum dumandır Pirim bana küfür etse imandır Zincir boynum sıktı halim yamandır Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Sağlıklı mı ola dostun illeri Karşıda görünen tozlu yolları Şah'tan elçi gelmiş dem bülbülleri Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Güzel Şah'ım çıktı m'ola köşküne Can dayanmaz gayretine müşkine Seni beni Yaradan'ın aşkına Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Kapısı yok bacasından bakarım Gözlerimden hasret yaşı dökerim Şah'a giden bir bezirgan tutarım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Pir Sultan Abdal'ım güzel Şah canım Ağlamaktır benim demim devranım Arşta melek yerde çeşm-i efganım Açılın Kapılar Şah'a Gidelim Pir Sultan Abdal Bunları bir de melodileri ile dinlesek şu anda...Çok şey istiyorum acaba? Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 yazda bitti açıkhava konserleride Pandoram biz napacaz nerde dinleyecez bunları şevvalim ben söylerim sana sern iste yeter )) Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 şevvalim ben söylerim sana sern iste yeter )) Dılemim kece kurdan söyle sen ben dinlerim napacaz açıkhavayı dimi Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Bunları bir de melodileri ile dinlesek şu anda...Çok şey istiyorum acaba? hayır çok şey istemiyorsun tabiki ama olduki bulamadın kendin mırıldan ben öyle yapıyorum yerini tutmasa bile bu saatte iyi oluyor:D Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 hayır çok şey istemiyorsun tabiki ama olduki bulamadın kendin mırıldan ben öyle yapıyorum yerini tutmasa bile bu saatte iyi oluyor:D Teeeeeeeeeeeeeey! Sesimi bilsen anlardın beni amma nerden bilecen....... Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Dılemim kece kurdan söyle sen ben dinlerim napacaz açıkhavayı dimi bak buda senin için geliyor şevvalim Aze (Dağların Eteğinden Geldiler) Dağların eteğinden geldiler Azeyi gelin almaya Azenin gece saçına Ak duvağı takmaya Düğün dernek kurulur sofralar dizilir Azenin gece saçına yıldızlar serpilir Azenin yüreğinde bir başka sevda gizlidir Azenin gece saçına yıldızlar serpilir Aze bizim aze dağların kızı aze Yüreği yiğit aze gözleri güleç aze Veremem veremem veremem azemi ellere Bir şahin uçur dağlara Azenin sevdiği o insana Bir şahin kanadından hey Aze bizim aze dağların kızı aze Yüreği yiğit aze gözleri güleç aze Veremem veremem veremem azemi ellere Grup Kızılırmak Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Pandora aglarım bak şimdi eyy açıkhava an bizi ne halaylar cekerdik delice bu türküde sevgiler Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Yazımı kışa çevirdin Karlar yağdı başa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leyla'm Her an Gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevla'm ayrılık vermesin Gökte uçan kuşa Leyla'm Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halım Böyle kader böyle zulüm Gelir garip başa Leyla'm Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 memleket türküsü hazır içinde bulunduğumuz durumuda yansıtıyorsa es geçmeyelim derim Gesi bağlarında dolanıyorum Yitirdim yarimi aman aranıyorum Bir çift selamına güveniyorum Gel otur yanıma hallerimi söyleyim Halimden bilmiyor ben o yari neyleyim? Gesi bağlarında üç top gülüm var Hey Allah'tan korkmaz sana bana ölüm var Ölüm varsa şu dünyada zulüm var Atma garip anam beni dağlar ardına Kimse yanmasın anam yansın derdime Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 TAY GİDERDİ SU GİDERDİ ORMAN GİDERDİ TOPRAK KALIRDI YOK KALIRDI HINÇ KALIRDI TUZ YARASI VE KUZGUNLAR BİLEYİP AÇLIKLARINI DALDIRIP ETLERİMİZE GİRERLERDİ GÜNE VE SİLİP TOKLUKLARINI ETLERİMİZE GEÇERLERDİ GECEYE SOLARDI BİR GELİNCİK BÜKÜLÜRDÜ BİR MENEKŞE KAPANIRDI BİR KAPI PASLI VE KÖRDÜ DÖNERDİ MOR İÇİNDE BİR KIRIK SÖĞÜT DALI YATARDI TOZ İÇİNDE YOL BOYLARINDA HOYRAT DEVEDİKENLERİ VE TAŞSIZ ÖLÜLERİYLE BELKİ BİR ÖÇ BİR AĞIT BÜYÜTÜRDÜ GÜN İÇİNDE AĞRILI SARI BİR KOYUN BU SABIRLI MOR ÜSTÜNDE BİR DAMLA KANKIRMIZI ÇAĞ ÇAĞ YANIK ÜSTÜNE DAVULLARLA ÇELENKLERLE BİR DE BAYRAK BİR DE BAYRAK VURUN DAĞ DAĞ ÜSTÜNE VURUN DAĞ DAĞ ÜSTÜNE GÜZELİM YİĞİDİM ORMAN YÜREKLİM SENİN GÖZLERİN BAHAR SABAHLARIMDI BENİM A YAVRU YAVRU ATEŞLERE SUSAMIŞ MADENLERİMDİ ELLERİME ELLERİME SEĞİRTEN AKARSULARIM A YAVRU YAVRU OKUL ŞARKISIYDI SENİN GÖZLERİN BEREKETLİ SOFRALARIMDI A YAVRU YAVRU GÖRÜRDÜM DOĞU DAĞLARININ KARLI NEHİRLERİNİ KIYILARI AL ÇİÇEKLİ KARLI NEHİRLERİNİ GÖRÜRDÜM KALEM BACAKLARINDA SENİN FIRTINALI BURUN KANATLARINDA SENİN GÖRÜRDÜM GÖRÜRDÜM DE YÜREĞİNİN YÜRÜYEN ORMANLARINI SÜRÜ KUŞLARINI GÖRÜRDÜM DE A YAVRU YAVRU TIKANIR TAŞ OLURDUM KALIRDIM UĞULTULARDA SENİN GÖZLERİNDE ÇİÇEKLİ ÇAYIRLARI UMUTLARIMIN A YAVRU YAVRU GÜNEŞLİ BEŞİKLERİ UMUTLARIMIN HARLI OCAKLARI UMUTLARIMIN VE MASMAVİ GÜLLER DUYDUKÇA SESİNİ SENİN, A YAVRU YAVRU BACALAR ÇİZİLİRDİ UFUKLARIMA DOKUNDUKÇA SANA ELİM KEL DAĞLARIM ORMANLAŞIRDI İTELEŞİRDİ YÜREĞİMDE KURT YAVRULARI SEN KOKLARKEN SAĞLIKLI SABAHLARI TAYIM BENİM GÜZEL ÖFKEM ÇELİĞİM! SENİ BEN KIRBAÇ YARALARIMDAN YARATTIMDI O İMANSIZ YOKUŞLARDA AÇLIĞIMIN KURT SESLERİNDEN UMUDUMUN IRMAKLARINDAN GÖZYAŞLARIMDAN, A YAVRU YAVRU SOYLU AĞITLARIMDAN DAMARLARIMDA SENİN BOZKIR YANGINLARI GİBİ DELİCE KOŞAN BENİM ÖFKEM BENİM ACIM BENİM ÖZLEMLERİMDİ A YAVRU YAVRU BU KAYPAK IŞIĞA NASIL ALDANDIN NASIL KOŞTUN BU DUMANA BU SEHER VAKTİ BU KANLI KARANLIĞA NASIL DOLAŞTIN BENİ KODUN BÖYLE KAN YAŞ İÇİNDE TAYIM BENİM GÜZEL ÖFKEM ÇELİĞİM! KANLIDIR BU DÖNEMEÇLER KANLIDIR KANLI KAHPELİK KOL GEZİYOR ELİ FERMANLI SENİN BACAKLARIN KARANFİL DALI KANATLARIN SENİN İLKBAHAR YELİ BAŞIN SENİN BULUTLARDA, A YAVRU YAVRU KERVANKIRAN TÜRKÜSÜNÜ TÜRKÜ MÜ SANDIN AĞITLARI ÖĞÜTLERİ ŞARKI MI SANDIN BENİ BÖYLE YORGA YÖRÜK A YAVRU YAVRU KORKU MU SANDIN GÜZEL YAVRUM YİĞİT YAVRUM TAYSIN SEN ACILARDA ATEŞLERDE TOYSUN SEN BİLİRİM BU YOLLARI, BİLİRİM BİLİRİM DE KANAT AÇAMAM BİLİRİM BİLİRİM DE YARDAN GEÇEMEM YARİM BEKLER BENİ DAĞLAR ARDINDA BUGÜN OLMAZ YARIN AYIN DÖRDÜNDE BİR ÇİLELİ KISRAĞIM BEN YÜKÜM VAR BENİM YARALARIM PENÇE PENÇE YÜKÜM ZOR BENİM VURMA BENİ BU YOLLARA A YAVRU YAVRU! VAY BE VAY BE TAM DA KUŞLAR ÖTÜŞÜRKENDİ BAHARDA TAM DA BUĞDAY SÜTLENİRKENDİ PAMUK LİFLENİRKENDİ KAR YAĞARKENDİ TAM DA ÜZÜM BALLANIRKENDİ TAM DA GÜLECEKKENDİ KAHIRLI TOPRAKLARIM ELİM YÜZÜM ÇİÇEKLENECEKKENDİ VAY BE VAY BE VAY BE NASIL VARDI ELLERİNİZ NASIL KANATTINIZ O DOMUR DOMUR MAYIS GÖĞÜNÜ NERELERE GİZLEDİNİZ DAL UÇLARINI MEVSİMLERİ N’ETTİNİZ YEŞİLİ KIRMIZIYI ZAMBAK MORONU YAVRU KUŞUN SABAH SICAKLIĞINI NERELERE KİTLEDİNİZ AKŞAM YELİNİ KARANLIKLAR KARANLIKLAR EY KARANLIKLAR NASIL OTURDUNUZ BU ELLERLE SOFRAYA EKMEĞİ NASIL BÖLDÜNÜZ BEN BU YÜKÜ HANGİ DAĞA BİLEMİYORUM YÜREĞİMİ HANGİ SUYA BİLEMİYORUM KIYILARI AL ÇİÇEKLİ KARLI SULAR UUY TURNALAR UUY TÜRKÜLER UUY YOLLAR UUY GİTTİ O GİTTİ BENİM BAHAR GÖZLÜM BENİM ORMAN YÜREKLİM KARANLIK SULARA KARIŞIR GİBİ DALAR GİBİ DÖNÜLMEZ UYKULARA AKIP GİTTİ KÖR KARANLIĞA AKIP GİTTİ BENİM YAYLA SOLUKLUM BEN ÇİLELİ KISRAK KAMÇI YORGUNU BEN KALDIM BU YERLERDE KALDIM KIYISINDA BU KANLI KARANLIĞIN KÖPÜK KÖPÜK TER KELEP KELEP HINÇ DERYA DENİZ GÖZYAŞI HASAN HÜSEYİN KORKMAZGİL “ACIYI BAL EYLDEDİK KİTARABINDAN” Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Hapishanelere Güneş Doğmuyor Neşet Ertaş Hapishanelere Güneş Doğmuyor Geçiyor Bu Ömrüm De Günüm Dolmuyor Eşim Dostum Hiç Yanıma Gelmiyor Yok Mu Hapihsane Beni Arayan Bu Zindanda Ölecem Gardiyan Birer Birer Yoklamayı Yaparlar Akşam Olur Kapılari Kaparlar Bitmiyo Geceler Olmaz Sabahlar Yok Mu Hapihsane Beni Arayan Bu Zindanda Ölecem Gardiyan Anamdan Doğalı Garip Kalmışım Acı Hapishane Daha Genç Yaşım Benim Zindanlarda Neyidi İşim Yok Mu Hapihsane Beni Arayan Bu Zindanda Ölecem Gardiyan 1997 kışı, Ereğli limanındayız, Maphushanede değiliz belki ama Bir nevi hapisiz, Askeriz yani. Kapalı, kasvetli bir hava, koğuşun içinde oturan askerler, kimi nöbetten gelmiş, kimi nöbete gidecek, kiminin işi yok, El Radyomuzda duyulan bir ses, Önce konuşmaların kesilmesine neden oluyor, dikkatler yavaş yavaş o yöne dönüyor, sessizce kulak kabartıyoruz, mızrapın tellere dokunmasından çıkan bağlamanın o yakıcı sesine, sonra bir başka yakıcı ses devralıyor Neşet Baba söylüyor, Hapisanelere güneş doğmuyor, Ereğli limanı kararıyor, Ereğli limanı ağlıyor, gözlerimize birkaç damla yaş düşüyor, çok uzaklara bakıyoruz dalgınca... Ne gitmek mümkün oluyor buralardan, ne de ziyarete gelen oluyor... Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 gözlerimize birkaç damla yaş düşüyor, çok uzaklara bakıyoruz dalgınca... Ne gitmek mümkün oluyor buralardan, ne de ziyarete gelen oluyor... ben birini seversem boşa sevmem abi bana borç versene Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 NİYE ÇATTIN KAŞLARINI / AYŞEGÜL niye cattin kaslarini bilmiyom yar suclarimi ölursem ben saclarimi yolma gayri yolma leyli leyli ben yandim askin narina meyletmem dunya malina ölürsem ben mezarima gelme gayri gelme leyli leyli bir garib'im dustum dile gerceklerde olmaz hile zalimlar elinden bile almam beni alma leyli leyli Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 GÜZEL BİR DEYİŞ AMA ANLAYANA...ÖZELLİKLE DE "BEN DOLUYUM BEN DOLANA AKARIM" kısmı çok önemlidir benim için ama yine ekliyorum anlayana... anlıyorum tabii,anlamaz mıyım?gel gör ki anladığımı anlamıyorlar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.