Φ Baumann Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2005 Demiri toz ederler loy Kan serperler gökyüzüne Seviyi yoz edereler loy Kül ederler kör gözüne Benim sevdam muratsız loy Ölüm düşmüş ellerime Tomson bile kar etmiyor Şu susmayan dillerime Sevdik sevdik severiz loy Orak çekiç döveriz loy Ana avrat söveriz loy Malı cana böleriz Ne ağlarsın behey kardaş Güneş gebe bu yerlere Dağda şafak ağarsında Yürüyelim şu kentlere Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 KIZILIRMAK / Bırak gam kederi yaralı gönül Bırak gam kederi yaralı gönül Yüce dağdan duman çekilir birgün Çapa vurulmadık bu topraklara İlkbahar´ da tohum ekilir birgün Unuttu dediğin dost seni anar Anlının terini sofrana sunar Sana kutsal gelen bin yıllık çınar Fiske vuruşuylan yıkılır birgün Yaşam boyu akmaz kan ile yaşın Gün gelir dikleşir eğilen başın Matem müjdeleyen kanlı baykuşun Ocağina incir dikilir birgün Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 MAZLUM ÇİMEN-FERYADA İSYANIM Mem nelere gark olmadı zinin ateşi için Ferhat dağı delmedimi Şirinin düşü için Kusur ise her saniye her yerde seni anmak Mecnun azmı yemin etti Leylanın başı için Gözlerinin dokunduğu her mekan memleketim Bakı verde uzamasın gurbetin esaretin Ahmet Arif hasretinden prangalar eskitmiş Beni böyle eskitense prangalı hasretin Sana yine sana yandım Nesimi ile dün gece Gözlerinle yüzüleyim bend olayım hallaca Öyle hüküm duyurmuşlar Tanrılar divanında Ha ben sana bağlanmışım ha Muhammet miraca cümle cihan güzellerin yüzlerine ben örsün gözlerin balyozu oldu içerimdeki örsün ruhumdaki fırtınalar merihi usandırır Nuh'a haber eyleyinde gelsinde tufan görsün Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 çok güzel türküler yazmışsınız yine ama bir süre türküyü kendime yasakladım.. Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 çok güzel türküler yazmışsınız yine ama bir süre türküyü kendime yasakladım.. niyeki Ali Asker'in Zordur albümünde çok sevdiğim türküyle ilgili bir parçası var Türkünü Söyle birlikte geçtik köprülerden birlikte türküler söyledik birlikte göğüsledik zoru biz güzeli birlikte düşledik sesimiz kısık çıktı bazen yinede türküler söyledik sendeledik yolda ilerlerken ama hiç geriye dönmedik kim demiş sustuk kim demiş direnmeyip teslim olduk söyle kardeşim türkünü söyle söyle arkadaş türkünü söyle söyle yoldaşım türkünü söyle susma arkadaş türkünü söyle Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Aşk Kazanır Kardelenin beyazı adın dağlara yazılır Kardeşliğin vaktidir, dünya aşka bezenir Gözlerin, gözlerin Çoban yıldızı gibidir Gözlerin ince sızıdır Denizler kurusa bile Kutuplar çözülse bile Tarih yeniden yazılır Her zaman aşk kazanır Bir küçük kız çocuğu bebeğine ninni söyler Avucunda evreni tutar, evcilik oynar öylece Gülümser, gülümser Güller açar gül yüzünde Savaş biter yer yüzünde Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Maraş´tan Bir Haber Geldi (meyrik) Maraş´tan Bir Haber Geldi Dediler Ki Meyrik Öldü Keşke Meyrik Ölmeseydi Kesileydi Elim Kolum Oy Meyrik Meyrik Meyrik Ben Kurbanım Sana Meyrik Ben Hayranım Sana Meyrik Doktor Yarayı Kesiyor Gene Meyrik Kan Kusuyor Dediler Ki Meyrik Öldü Anası Kime Küsüyor Oy Meyrik Meyrik Meyrik Ben Kurbanım Sana Meyrik Ben Hayranım Sana Meyrik Şu Meyriğin Acısına Çarşaf Serin Gecesine Keşke Meyrik Ölmeseydi Sabır Onun (Anasına)kocasına Oy Meyrik Meyrik Meyrik Ben Kurbanım Sana Meyrik Ben Hayranım Sana Meyrik kadir kurtyol maraş....... çok güzel bi türkü muhakkak dinleyin.... Alıntı
Φ gezgin Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 AMAN AVCI Aman Avcı Vurma Beni Ben Yaralı Aybalam Yaralıyam Yaralıyam Ben Yaralı Avcı Vurmuş Aybalam Yaralıyam Bir Taş Attım Çaya Düştü Çaya Düşmüş Aybalam Suya Düştü Benim Gönlüm Sana Düştü Senin Gönlün Aybalam Kime Düştü Bu Dağlarda Ceylan Gezer Tırnakların Aybalam Taşla Ezer Ben O Yari Neylemişem O Yar Benle Aybalam Kenar Gezer Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 aynur / keçe kurdan Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 aynur / keçe kurdan walla bende günde 10 kez dinliyorum ne diyim haydaaaaaa halaya Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 musa eroğlu_telli turnam Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 ***** FELEK ***** felek ne söyleyim ben sana Bilemedim fırsatını fendini İki damla suyun vermedin bana Zalım felek değirmenin döndü mü Kara bulut oldu sanki başımdan Ettin beni yarenimden eşimden Değirmen dönderdin gözüm yaşından Döne döne nöbet bize geldi mi İşte ben gidiyom kal senin olsun Yüce dağdan aşan yol senin olsun Büsbütün dünya al senin olsun Zalım felek istediğin oldu mu Ne iş tutsam el uzattın işime Zehir kattın ekmeğime aşıma Her fırsatta vurdun benim başıma Şu dünyada garip yüzüm güldü mü Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 KIZILIRMAK / ölüm tatlı bir türküdür ölüm tatlı bir türküdür gülüm tenime deyen rüzgar ya da bir kurşun dalgası gibi akar gözkanlarım çırpınır kuş yüreğim bir yanda acıya kesmiş insanlar bir yanda sen ve ben bir yanda ekmek kavgası bir yanda hürriyet ısıtırken geceyi göğsümüzdeki ateş buza vurmuş yüreğimiz sarıl sarıl sarıl ısıt beni ah mor birkaranlığın sisinde devrime gülümserken aç çocuklar aşkla dolu bir ömrün son soluğunda dolu dizgin yüreğine koşar içimdeki yaralı çocuk kimi gün bir gül yangınında kimi yakılmış bir dağ köyünde gülüm senin hasretine başını vuran yitik bir ülkenin yitik bir ozanıyım ben ah ne zorlu bir sevdadır seninleyken sensiz olmak ve senin tutsaklığına tutsak olmak ah gülüm gülüm ateş altındayken inancım ateş altındayken yurdumuz soğutma yüreğimi ve sensiz asla olmayacak düşlerimi ah ellerini ver ah gözlerini ver beni yitirme beni yitirme Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2005 ZİFİR SAÇLARIN GİDERKEN HAZANDI BİR USUL YAĞMUR BIRAKTI ELİMİ O HÜZZAM ŞARKI ZİFİR SAÇLARINI SAVUR İÇİMDE KÜLLER HAVALANSIN YÜREK TUTUŞSUN BÖLSÜN SOLUĞUMU PASLI BİR BIÇAK HAYALİN İÇİMDE DÜŞÜN YORULSUN ÇOK UZAKLARDAN BİR TÜRKÜ GEÇİYORDU BİR ŞARKI KEMANLARIN TELLERİNİ ESKİTİYORDU söz-müzik: Aydın Öztürk Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2005 Kızılkaya yare benim Varıp gittiğimi söyle Ceketimi omuzuma Vurup gittiğimi söyle Düğün ola bayram ola Kimler öle kimler kala Atımı meçhul bir yola Sürüp gittiğimi söyle Tanrıya şükür Bu türküyü dün yazmama gerek kalmadı. umarım hiç gerekmez. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2005 Pandoram bir damla gözyaşıma iki damla akıtan ciğerimsin burnumun içini sızlatan üç türküde sana gelsin Kızılırmak / Loy loy Önce insanı sevdim Sevgiye inandım Sonra paylaşımları, yoldaşlıkları Koştum koştum Kavgada seni buldum Başın yıldızlarda Sesin sonsuz çığlık Loy loy... Düştüm bir kara buluta Güldün bulutum dağıldı Dağlarda yalnızlığımda Gülüşün sonsuz paylaşımdı Elini tutsam çoğalırdım Elimi tutsan çoğalırdık Loy loy... Dudakların bahar balı Göğsünde gül sıcağı Alanlarda sesin devrim devrim Haydi savur saçlarını rüzgara Loy loy... Tenim canım gülüm gülüm Gün güne kavuşur gülüm Ten cana ben sana gülüm Bu dağlar sokaklar gülüm Ülkem halkım özgürlüğe kavuşur ! Loy loy... Acının rengi Gitmeler bir tek bizi eksiltir Ve inancı Güzellik hiç durmadan uzaklaşır Gökyüzü kararır Dünyayı kim sarar biz böyle kirliyken Gidersen yüreğini de al git Bende seni kanatır Sonra reyhan rengi bir acı kalır Dostluklardan sevgilerden geriye Yalnızlık kalır Yalnızlık büyütür Ama yalnızlık sonra çürütür Yalnızlık Gitme... Gitme... Gitme... Bu sevda sığmayacak ömrüme biliyorum Ah ne yazık sığar sandılar Bu yüzden erken gittiler Dünyayı sevgiyle kuşatırız yeniden Gidersen inancını bırak git Sende beni kanatır Sonra reyhan rengi... Ağla Sevgili Yurdum Güneşin altında donan bir çiçek gibi Kar altında alev ateş yanan bir kuş gibi Denizler ortasında çöle düşmüş bir ülkesin Ağla sevgili yurdum ağla Doğumsuz bir toprak ışıksız yaprak gibi Sazımdan dökülen acı türküler gibi Aşkım sevgim ve hüzünlü yoldaşlarım gibi Ağla sevgili yurdum ağla Nasırlı taş yüreklerin kör sevdasına Özgürlük adına yattığın sunaklara Sevgilere öfkeyle sarılan çocuklarına Ağla sevgili yurdum ağla Gün gelir dört yanın nefrete boğulursa Güllerin göllerin dağların ayrılırsa Aşkımız sevgimiz seni yanliz bırakırsa Ağla sevgili yurdum ağla Alıntı
Φ silent8601 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 Maraş´tan Bir Haber Geldi (meyrik) Maraş´tan Bir Haber Geldi Dediler Ki Meyrik Öldü Keşke Meyrik Ölmeseydi Kesileydi Elim Kolum Oy Meyrik Meyrik Meyrik Ben Kurbanım Sana Meyrik Ben Hayranım Sana Meyrik Doktor Yarayı Kesiyor Gene Meyrik Kan Kusuyor Dediler Ki Meyrik Öldü Anası Kime Küsüyor Oy Meyrik Meyrik Meyrik Ben Kurbanım Sana Meyrik Ben Hayranım Sana Meyrik Şu Meyriğin Acısına Çarşaf Serin Gecesine Keşke Meyrik Ölmeseydi Sabır Onun (Anasına)kocasına Oy Meyrik Meyrik Meyrik Ben Kurbanım Sana Meyrik Ben Hayranım Sana Meyrik kadir kurtyol maraş....... çok güzel bi türkü muhakkak dinleyin.... arkadaşım o meyrik değil merik ama çok güzel şarkı tebrik ediyorum arkadaşlar türkü nün diyar diyar ı dinlediniz mi dehşet bi türkü Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 Bir Güzelin Aşığıyım Erenler Bir güzelin aşığıyım erenler Onun için taşa tutar el beni Gündüz hayalimde gece düşümde Kumdan kuma savuruyor yel beni Ağ gül olsam al gerdana sokulsam Kemer olsam ince bele takılsam Köle olsam pazarlarda satılsam Yarim diye al sinene al beni Pir Sultan Abdalım gamzeler oktur Hazeren sinemde yaralar çoktur Benim senden özge sevdiğim yoktur İnanmazsan ol Allaha sor beni Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 EY SEVDİĞİM SANA ŞİKAYETİM VAR Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Ben De Bir İnsanım Bir De Canım Var Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Hainsin Oy Zalimsin Oy Nedeyim Oy Eski Günler Hayalimden Gitmiyor Dün Dediğin Bugünkünü Tutmuyor Yiğidim Ya Sana Gücüm Yetmiyor Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Hainsin Oy Zalimsin Oy Nedeyim Oy Akarsuyum Böyle Miydi Ahtımız Onun İçin Viran Oldu Tahtımız Umudum Yok Gülmez Artık Bahtımız Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Hainsin Oy Zalimsin Oy Nedeyim Oy Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2005 Sen Olmasan - Sıvas yöresi Sen bir aşksın ben bir mecnun Sen olmasan ben olmazdım Sen bir gülsün ben bir bülbül Sen olmasan ben olmazdım Kalbimde yaşarsın her an Varım yoğum sensin inan Kalbimdeki aziz mihman Sen olmasan ben olmazdım Ansızın kalbime girdin Türlü türlü dertler verdin Beraberce çeker derdin Sen olmasan ben olmazdım Sensin benim cümle varım Yoktur başka kisb ü kârım Hem yazımsın hem baharım Sen olmasan ben olmazdım Bağrımdaki açan çiçek Türlü koku türlü irenk Bu bendeki olan gerçek Sen olmasan ben olmazdım Dokun Veysel tele dokun Coştu gönül etti akın Sensin bana benden yakın Sen olmasan ben olmazdım Aşık Veysel Alıntı
Φ pervane Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2005 Sen Olmasan - Sıvas yöresi Sen bir aşksın ben bir mecnun Sen olmasan ben olmazdım Sen bir gülsün ben bir bülbül Sen olmasan ben olmazdım Kalbimde yaşarsın her an Varım yoğum sensin inan Kalbimdeki aziz mihman Sen olmasan ben olmazdım Ansızın kalbime girdin Türlü türlü dertler verdin Beraberce çeker derdin Sen olmasan ben olmazdım Sensin benim cümle varım Yoktur başka kisb ü kârım Hem yazımsın hem baharım Sen olmasan ben olmazdım Bağrımdaki açan çiçek Türlü koku türlü irenk Bu bendeki olan gerçek Sen olmasan ben olmazdım Dokun Veysel tele dokun Coştu gönül etti akın Sensin bana benden yakın Sen olmasan ben olmazdım Aşık Veysel muzzam ya veysel diyince ağlayasım geliyor Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 KARDEŞ TÜRKÜLER-SETENEY (çerkesçe) wuişkhıpe şabe woe kızeseptırem sibğegu tıgeow şıze peş'etı ne pleğu zako wa kızızfıpş'ırem bıbı şöeyığoy sigu zı ke'etı carı şu-ı lheğur zıfede şıpker ar guğe eş'ume yakheş'ıçığ carı şu-ılheğur zıfede şıpker ar keğağ'e beme yakheşıçığ siğaş-e mafe kin kısfıkhafeme psınce kısşekhu wo wukısgotıme siğegu çıje sızere tehaew si of kıs dekhu wo sıbğekuatemet türkçesi de şööle tatlı tebessümün bana ulaşıca göğsüm güneş gibi aydınlanıyor bana baktığında yüreğim kanatlanıp uçmak istiyor gerçek sevgi budur işte umutlarla kurulu gerçek sevgi budur işte çiçek demetlerinden yapılmış hayat dayanılmaz olduğunda sen yanımdaysan katlanabiliyorum uzak yollara düşmüşsem eğer sen uğurlayınca istediğim yere ulaşıyorum Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır. Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra. Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Erzincan Mine Yalçın Alıntı
Misafir MohiCaN Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 KARDEŞ TÜRKÜLER-SETENEY (çerkesçe) tatlı tebessümün bana ulaşıca göğsüm güneş gibi aydınlanıyor bana baktığında yüreğim kanatlanıp uçmak istiyor gerçek sevgi budur işte umutlarla kurulu gerçek sevgi budur işte çiçek demetlerinden yapılmış hayat dayanılmaz olduğunda sen yanımdaysan katlanabiliyorum uzak yollara düşmüşsem eğer sen uğurlayınca istediğim yere ulaşıyorum çok güzel teşekkürler.. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2005 Kutup Yıldızı / Ege Türküsü Ege köpürür hasret türküleriyle Ege köpürür hasret türküleriyle Sen ey mavi gözlü ak topuklu Homeros yüreğinle Sen ey mavi gözlü ak topuklu Bedrettin yüreğinle Sen çekersin başını sirtakinin, halayın yakamoz mendilinle Girmesin aramıza kin kokulu bayraklar Ege'nin yüreğinde Sevgiden bir bayrak var Ege köpürür emek türküleriyle Ege köpürür emek türküleriyle Sen ey mavi gözlü ak topuklu Homeros yüreğinle Silersin alnını iki yakanın güneşin, işçinin, ırgatın Sen ey mavi gözlü ak topuklu Bedrettin yüreğinle Sen çekersin başını sirtakinin, halayın yakamoz mendilinle Girmesin aramıza kin kokulu bayraklar Ege'nin yüreğinde Sevgiden bir bayrak var Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.