Φ sara k Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 türkülerimizin büyük çoğunluğu argoya dayanıyor ya atasözlerimiz gibi Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 zaten ben anlamıyorum ki damlaya damlaya göl oluyo ama taşıma su ile değirmen dönmüyo Bkz: Hanım Tüfeği Getiiiiiiiir!!!!!!!! Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 evet senin de işaret ettiğin gibi bi de kendi aralarında çelişiyolar Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 carsambayi sel aldi, bir yar sevdim el aldi keske sevmez olaydim, elim koynumda kaldi oy neyimis anam neymis, kaderim boyle imis gizli sevda sevmesi, atesten gomlek imis carsamba yollarinda, kelepce kollarimda allah canimi alsin, o yarin kollarinda hatırladığım kadarıyla hikayesini anlatmaya çalışayım: ahmet ve ayşe birbirlerini sevmektedirler. ve fakat ahmet askere çağrılır ve gider. bunu fırsat bilen çarşamba'nın ağalarından birin oğlu ayşe'yi kaçırır. kuşlar bunu ahmet'e haber eder. ahmet yanına aldığı arkadaşlarıyla, silahlarını kuşanıp ayşesi'ni aramak için çarşamba'ya geri döner. dağ tepe aşye'yi aramaktadır. ahmet ayşesi'ni ararken gökyüzü sanki birden yarılır, görülmemiş bir yağmur yağmaya başlar. o kadar çok yağar ki, zaten taşmaya hazır olan yeşilırmak coşar da coşar. yeşilden kahveringiye dönen azgın sularının önüne evleri, insanları, hayvanları, artık ne bulursa katarak azgın azgın akar da akar.. ne zaman ki yağmur durur, yeşilırmak durulur, sular çekilir işte o zaman, ulu bir çınarın altındaki kocaman bir taşın üstünde, ahmet ve ayşe'nin cansız bedenleri yanyana bulunur. insanlar ahmet ve ayşe'nin başına toplanmış ağıtlar yakarken (belki de budur o ağıt), taş birden 7 yerinden yarılır, ve buralardan sular akmaya başlar... ek bilgi: daha sonra bu taşın altına bir değirmen kurulur, o cadde de değirmenbaşı caddesi adını alır. önceleri her hıdırellez bayramında o ulu çınarın altında (ki o çınar da kültür bakanlığınca koruma altına alınmıştır) piknikler yapılır, insanlar ailecek orada eğlenirlerdi. o 7 yerinden yarılan taşın üstünden 7 kere atlanır, ağacın altındaki temsili mezarın üstündeki adak ağacına bir çaput bağlanıp dilek dilenirse, dileğin kabul olacağına inanılırdı. halâ yapılıyor mu bilmiyorum. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Ahmet KAYA / kalan kalır Vur sırtına, vur sırtına Dostun oldum vur sırtına Madem ki ben kaldıramam Derdimi al vur sırtına Duman kalır, duman kalır Ocak tüter duman kalır Ben yanarım hiç tükenmem Benden sonra duman kalır Ah ne fayda, ah ne fayda Kefen beyaz ha ne fayda Bir hayına yaş dökersin Kadrin bilmez ah ne fayda Kalan kalır, kalan kalır Giden gider kalan kalır Ben giderim geri gelmem Benden sonra kalan kalır Meydan kalır, meydan kalır Yiğit ölmez meydan kalır Yere vurma hatırımı Sana ***** meydan kalır Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 su garip halimden bilen isveli nazli, goynum hep seni ariyor neredesin sen? tatli dillim guler yuzlum ey ceylan gozlum, goynum hep seni ariyor neredesin sen? ben aglarsam aglayip gulersem gulen, butun dertlerim anlayip goynumu bilen, sanki kalbimi bilerek yuzume gulen, goynum hep seni ariyor neredesin sen? sinemde gizli yarami kimse bilmiyor, hiç bir tabib yarama merhem olmuyor, boynu bükük bir garibim yuzum gulmuyor, goynum hep seni ariyor neredesin sen? Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 du$lerin parlayip sondugu yerde bulu$mak seninle bir ak$amustu umarsiz $arkilar dudagimda bir yarim ezgi siginmak gozlerine siginmak bir ak$amustu gozlerin bir ciglik, bir yarali haykiri$ gozlerin bu gece cok uzaktan gecen bir gemi bir orman bir gece kar altindayken cocuksu, ucari ko$mak seninle elini avcumda bulup yitirmek siginmak ellerine, siginmak bir gece vakti ellerin bir marti, tela$li ve urkek ellerin firtinada cirpinan bir beyaz yelken bir kenti boylece birakip gitmek icinde bin kaygi bin bir soruyla bitmemi$ bir $arki dudaginda bir yarim ezgi siginmak $arkilara siginmak bir omur boyu gozlerin bir ciglik bir yarali haykiri$ gozlerin bu gece cok uzaktan gecen bir gemi ellerin bir marti tela$li ve urkek ellerin firtinada cirpinan bir beyaz yelken ... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 şu sılanın ufak tefek yolları ağrıdan sızıdan tutmaz elleri tepeden tırnağa şiir gülleri yiğidim aslanım burda yatıyor. bugün efkarlıyım açmasın güller yiğidimden kara haber verirler demirden döşeği taştan sedirler yiğidim aslanım burda yatıyor. ne bir haram yedim ne cana kıydım ekmek kadar temiz su gibi aydım hiç kimse duymadan hükümler giydim... yiğidim aslanım burda yatıyor... mezar arasında harman olur mu onüç yıl hapiste derman kalır mı azrail aç susuz canın alır mı yiğidim aslanım burda yatıyor.. Alıntı
Φ şilan Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Şevval ve Emily'e Uzakların Türküsü Karanlık bir akşam üstü Hüzünlü gezer olmuşum Gözüm dalar uzaklara Bir hayal rüya olmuşum Şehir yanar deniz susar Fasrikalar zehir kusar Bize benzemez buralar Kendime diyar olmuşum Başında savunan insan Gündeme gelir isyan Öz dilim yıpranmış bu can Bir hayli ziyan olmuşum Alıntı
Φ komuq Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 GİTTİN GİDELİ Öyle ağırım ki kendime Sen benden gittin gideli Tenim küs olmuş tenime Sen benden gittin gideli Öyle bıkmışım ki kendimden Kurudum düştüm dalımdan Sanki ruhum çıktı canımdan Sen benden gittin gideli Bir cefam var idi bin oldu Aktı gözüm yaşı sel oldu Yaz baharım döndü kış oldu Sen benden gittin gideli EDİP AKBAYRAM'ın sesinden süper grup çığlıktan dinleyin derim ( şiirde biraz ezik ama olsun) yorum mükemmel Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gaziantep'ten Kurtuluş Savaşı Türküsü kara yılan (Eşkiya) atına binmiş de elinde dizgin girdiği cephede hiç olmaz bozgun çeteler içinde yılanım azgın vurun antepliler namus günüdür vurun türk milleti kavga günüdür sürerim sürerim gitmez kadanım fransız kurşunu değmez adama kara haberimi verin anama analar da böyle yiğit doğurmuş kara yılan derki harbe oturak kilis yollarından kelle getirek nerde düşman görsek orda bitirek vurun antepliler namus günüdür vurun türk milleti kavga günüdür Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 çırpınıp da şanovaya çıkınca eğlen şanovada kal acem kızı uğrun uğrun kaş altından bakınca can telef ediyon gül acem kızı seni saran oğlan neylesin malı yumdukça gözünden döker mercanı burnu fındık ağzı kahve fincanı şeker mi şerbet mi bal acem kızı Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 etek sarı sen etekten sarısın kurban olam beydağının karısın sordum sual ettim kimin yarısın ben sormadan dolu gibi döküyü bir köynek diktirdim kolu düğmeli herkes kaderine boyun eğmeli deli gönlüm çirkine bel bağlama sevdiğin yar malatya'yı değmeli bir köynek diktirdim hasa bezinden alem düşman oldu senin yüzünden eğer gurbet ele gider dönersem ahdım vardır öpeceğim yüzünden Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Ilkay Akkaya---- Bekle bugday tanesi Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 du$lerin parlayip sondugu yerde bulu$mak seninle bir ak$amustu umarsiz $arkilar dudagimda bir yarim ezgi siginmak gozlerine siginmak bir ak$amustu gozlerin bir ciglik, bir yarali haykiri$ gozlerin bu gece cok uzaktan gecen bir gemi bir orman bir gece kar altindayken cocuksu, ucari ko$mak seninle elini avcumda bulup yitirmek siginmak ellerine, siginmak bir gece vakti ellerin bir marti, tela$li ve urkek ellerin firtinada cirpinan bir beyaz yelken bir kenti boylece birakip gitmek icinde bin kaygi bin bir soruyla bitmemi$ bir $arki dudaginda bir yarim ezgi siginmak $arkilara siginmak bir omur boyu gozlerin bir ciglik bir yarali haykiri$ gozlerin bu gece cok uzaktan gecen bir gemi ellerin bir marti tela$li ve urkek ellerin firtinada cirpinan bir beyaz yelken ... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 gün gelir, sevda koyarsa soluksuz seni gün olur, yolun düşerse gurbet ellere al bu dertten yüreğini, dalgalara sal... kederin büyüyorsa kuytuluklarda gidecek deniz yoksa, bulamadınsa al bu dertten yüreğini, yağmurlara sal... "al bu dertten" kısmına çok fena takılıyor sanki insan. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 izmirin kavakları dökülür yaprakları bize de derler çakıcı (yâr fidan boylum) yıkarız konakları selvim senden uzun yok yaprağında düzüm yok kamalı da zeybek vuruldu (yâr fidan boylum) çakıcıya sözüm yok Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Şahrud- gule Bir köz düşürdün bağrıma Yaramı dağlayıp gittin Dostluğu koyup arama Dilimi bağlayıp gittin Su bakışlı duru gule Yağmurlardan arı gule Bir göz vurup dönüp gitme Koyma beni yarı gule Su esmeri duru gule Gülçininden arı gule Bir göz vurup dönüp gitme Koyma beni dara gule Bir göz vurup dönüp gittin Koydun beni yara gule Yolun açık olsun be gule Yürekleri gömelim küle Gözlerin gelse de dile Dost diyelim bile bile Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 izmirin kavakları dökülür yaprakları bize de derler çakıcı (yâr fidan boylum) yıkarız konakları selvim senden uzun yok yaprağında düzüm yok kamalı da zeybek vuruldu (yâr fidan boylum) çakıcıya sözüm yok En sevdiğim türkülerden biridir....... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 TUTAM YAR ELİNDEN Tutam yar elinden tutam Çıkam dağlara dağlara Ağam ey şahım ey eyvah ey Olam bir yareli ceylan İnem bağlara bağlara vay Ağam ey şahım ey eyvah ey Emrah der ki bu günümdür Arşa çıkan tütünümdür ey Ağam ey şahım ey eyvah ey Yare gidecek günümdür düşem yollara yollara vay Ağam ey şahım ey eyvah ey Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 CİĞERİME GELSİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİN diyarbekir güzel bağlar delale lorke suları buz gibi çağlar hatune lorke ali paşa mahlesinde delale lorke lorke oynar güzel kızlar hatune lorke lorke lorke lorke lorke delale lorke lorke lorke lorke lorke hatune lorke * urfa diyarbekir mardin delale lorke akar sular derin hatune lorke canım oynamak istiyor delale lorke bana da bir mendil verin hatune lorke lorke lorke lorke lorke delale lorke lorke lorke lorke lorke hatune lorke * Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 canım kardeşim martı'ya gelsin Grup yorum / güleycan Güneş bile yasak (gülüm güley gülüm) İçim sarı sıcak (gülüm güley gülüm) Duvarları deler (gülüm güley gülüm) Sevdanın közü (gülüm güley gülüm) Güleycan... Dertlerim nice (gülüm güley gülüm) Ne giz ne bilmece (gülüm güley gülüm) Bekliyor zalim (gülüm güley gülüm) Tel örgüden gece (gülüm güley gülüm) Geleycan... Bu yol uzun ırak (gülüm güley gülüm) Varılacak mutlak (gülüm güley gülüm) Şu korkuyu çıkar at (gülüm güley gülüm) Gürül gürül hayat (gülüm güley gülüm) Güleycan... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 dewo dewo derler ki dağlarımız oba olsun köyümüzün suyu nöbetle olsun evimiz evinizin yanında olsun ortada ki duvar da olmasın ayranım, ayranım ol ki seni süzeyim güzel boyumu ardında sallayayım bu cahilleri uykudan uyandırayım bu gençleri kendime sevindireyim derler ki evlerin önü çamdır ondan aldım giriş resmini kötü kadını ateş yaksın öpücüğü çökelik postu gibi hamdır evlerin önü çakıl ve taştır yağmur yağıyordu, hava güzel kötü erkeği ateş yaksın gece gündüz güzel kadınların yanında hastadır dibe lê lê çiyây me bi hobe bi ava gundê me bi nobe bi mala me li çenga mala we bi duware orte bila tune bi dewo dewo bibe ez te dakim bejna fitoz paş te bakim van cahilan ji xewê rakim van xortikhan ji xwê şakim dibe lê lê bin ê malan çam e min lê rakir sogi dergam e ar bi jina koti kevi rabisana xwe weki postik e toraqa xam e lê lê bi e malan kaş û kaşe baran dibari hewa xwaş e ar bi merê koti kewi bi şev, bi ro cem jina rındikta nexweşe Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 adın deler dağ başında karları kokun aşar dereleri yarları çiçek çiçek kuşatırsın dağları telli duvak dağları mor salkımlı dağları dağları güneş güneş dağları... sevmek demek kavga demek bilirim türkü türkü şiir şiir soylerim senden uzak yaşamayı neyleyim özlem özlem yasak yasak neyleyim yaprak olur savrulursun yellerde destan olur soylenbirsin dillerde damla damla suzulursun gullerde ozlem ozlem gullerde sevda sevda gullerde.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.