Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 18 yıl Altın ve çelik kasalı iki saati bir mıknatısın üstüne koyuyoruz.Saatler mıknatıstan nasıl etkilenir..?
Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 18 yıl Abi gene harika bir soru sormuşsun. çelik çekilmez yani nötr. Altın en iyi iletkendir. İtilir. Doğru mu Çünkü değilse soru hatalı Yanlış arkadaşım.. Ohh be çözemeyince hemen karala..
Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2006 18 yıl Şimdi sen bunu yazdın ya,cevabı vermiştim ben dersin sonra..
Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2006 18 yıl YIKAN Şampuanlarıyla yıkan ve çık.YIKAN ailenizin şampuanı.. Araya reklam alayım dedim..
Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2006 18 yıl altın saat bozulur hem de geri döndürülememecesine (doğru yazdım bu kelimeyi beee amma uzun oldu ama doğru ) nedenine gelince yanılmıyorsam eger altının iyi bir iletken olmasıyla ilgili... Çelik saate bişi olmaz... Ya yanılıyor muyum?
Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2006 18 yıl Gloria'cım;cevabın doğru tebrik ederim.. Yalnız altın saatin bozulma sebebi altının manyetik etki üzerine herhangi bir önleyici kuvveti olmamasındandır.Bu yüzden saat içersindeki zemberek mıknatıstan etkilenir ve saat bozulur.Çelik ise manyetik etkiyi engeller.Denemek isteyen arkadaşlar,çelik tencere arkasına koydukları toplu iğneyi diğer taraftan tuttukları mıknatısla çekmeye çalışabilir.. Tekrar tebrik ediyorum arkadaşım..
Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2006 18 yıl Gloria'cım;cevabın doğru tebrik ederim.. Yalnız altın saatin bozulma sebebi altının manyetik etki üzerine herhangi bir önleyici kuvveti olmamasındandır.Bu yüzden saat içersindeki zemberek mıknatıstan etkilenir ve saat bozulur.Çelik ise manyetik etkiyi engeller.Denemek isteyen arkadaşlar,çelik tencere arkasına koydukları toplu iğneyi diğer taraftan tuttukları mıknatısla çekmeye çalışabilir.. Tekrar tebrik ediyorum arkadaşım.. rica ederim Tauruscum ayrıca bilgilendirmen için de teşekkür ederim... Ha bu arada uzun zamandır demiyordum diyeyim SUPERSİNNNNNNNNNNN
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.