Misafir Ferfecir Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2004 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2004 1954 yılında Ankara'da doğdum. Çocukluğum Elazığ'da geçti, Elazığ'daki o günlerimde bağlama ve kemana merak sardım, bu müzik aletlerine zaman ayırmaya başladım. Liseyi Ankara'da okuduktan sonra babam benim hep bilim adamı olmam yönünde yönlendirirdi. Ben Fen fakültesi fizik-kimya mühendisliğini kazandım. Almanya'da öğretimime devam ettim. 1973 yılında Gitarla tanıştım. Kötü bir fizikçi olmaktansa orta bir müzisyen olmayı seçtim. 1976 Türk müziği seslerine olan ihtiyacımdan dolayı Perdesiz gitarı yaptım ve iyi bir gitarist olmak için çalıştım. 1980’de Türkiye'ye dönerek İ.T.Ü. T.M.D.K’da okumaya başladım. Beş sene sonra mezun olup askere gittim. Dönüşümde konservatuarda ud hocalığı yaptım. Fikret Kızılok ve Bülent Ortaçgille perdesiz gitarım ile konserler verdim. Perdesiz gitarla Almanya'da arayışlar adlı bir albüm çıkardım. 1989 da Amerika'ya giderek oradaki mahalli sanatçılar ile Blues çalışmaları yaptım. Perdesiz gitarı onlara benimsettim. Bir sene sonra ülkeye döndüm, bir alman firması bana Bir Ömürlük Misafir adlı albüm yaptı. Bu albüm Avrupa'da 4. sırayı aldı. Yurt dışında konserler verdim ve halada veriyorum. Türkiye'de ise Kemal Eroğlu ile bağlama yapımı üzerine çalışmalar yapıp, bir yandan da Fahir Atakoğlu ve Bülent Ortaçgil ile çalışmalara devam ediyorum. Kaynak: Kemal Eroğlu ve Erkan Oğur'un Bağlamada Kaliteyi Artırmak İçin Yaptıkları Çalışmalar Zeynel Şahin Ornek mp3'ler: Neden Geldim İstabul'a Ben Seni Sevduğumu Dünyalara Bildirdum Alıntı
Φ last Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2005 teşekkürler merakım giderildi sağol sanatçının ismini duyuyordum ama şimdi az da olsa tanıyorum. Alıntı
Φ charsell Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2005 ellerine emegine saglık kardeşim sağol.. öncelikle böyle bir doğayeni bizlere tanıttığın için sağol her nekadar bizler TÜRK olarak Erkan OĞUR la fazla ilgilenmesekte dünya böyle bir sesi bizlerden daha çok dinliyor, benimsiyor. tekrar tekrar sağol. Alıntı
Φ selim490 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 sağolasın kardeş ellerine sağlık Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2005 Türk kültür ve sanatının televole kültürü güdümüne girdiği son yıllarda aslında bunlara inat kendi özgün değerlerimize daha sıkı sarılmamız gerekiyor.Ama ne yazık ki hala sistem böyle gerçek sanatçıları değil de birbirlerine çatarak gündem yaratan,en güzel bikini kimin üzerinde duruyor yarışına giren sözde sanatçı polemik kralı ve kraliçelerini koruyor... Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 mayıs ayındaydı galiba.izmire gelmişlerdi konsere.daha hiç gitmemiştim konserine.annem çok beğenir.hadi dedim annemin gönlünü yapayım.beraber gittik,beraber ağladık.mükemmel bir yorum.başka da bir söze gerek yok.mükemmel bir yorum ve insan bundan sonra kurtuluşu yok erkan oğurun.izmirdeki bütün konserlerinde varım bundan sonra. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2005 işte türkü böyle söylenir dedirten adam.... yüreğine sağlık erkan ogur'un atatürk'e ithaf ederek seslendirdiği selanik türküsü bülbülüm altın kafeste bülbülüm altın kafeste aman öter aheste aheste ötme bülbül yarim hasta aman ah neyleyim şu gönlüme hasret kaldım sevdiğime ben sana aldanamam yarim, ben sana dayanamam. bülbülleri har aldatır aman aşıkları yar ağlatır ben feleğe neylemişim aman beni her bahar aldatır ben sana aldanamam yarim, ben sana dayanamam. Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2005 zeyno belirttiğin çok iyi oldu.konserine gittin mi bilmiyorum ama konseri söyleşi kıvamında hem sohbet hem türkü hepsi bi aradaydı.ve Atatürk sevgisinin ne kadar içten oldugunu da yansıtıyordu hiç bir çaba göstermeden çok barışçıl,iyi yürekli,bilgili,mütevazi bi o kadar da memleketini seven bir insan konserlerini kaçırmıycam çünkü sadece türkü ye doyurmuyor ne kadar güzel yürekli bir insan oldugunu da doyuruyor Alıntı
Φ ekvator000 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 çok büyük bir sanatçı ama pek kıymeti bilenmez başka bir ülkede olsa el üstünde taşırlardı bizde ancak öldükten sonra insanlar değerli olurlar Alıntı
Φ the mummy Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 arkadaşlar bu sayfayı açan arkadaşıma teşekkür ederim. benim erkan abi hakkında söyleyeceğim tek şey abi ben sana kurban olayım. bilmiyorum daha samimi bir sevgi sözcüğü bilmiyorum Alıntı
Φ Silentium Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2006 Gerçekten değeri bilinmeyen sanatçılardan biri, değeri biliniyo tabiki ama pek az insan tarafından,müziği tartışılmaz zaten,çünkü herşey ortada,sizcede öyle degilmi... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2006 sağolasın ferfecir. Alıntı
Φ NJL72 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2011 bu türkünün enstrümantal hali var mı acaba? slayt arkasına kullanmak istiyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.