Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

s.a

başka bir başlık altında meshur % lik oran dikkatimi cekti

aslında sizinde bildiğiniz hani şu guduk matematik hesaba gore müslüman olan ların sayısı.

acep sizce doğrumudur. doğru ise (zinhar) bu kadar çelişkiyi islama taban tabana zıt bunca keşmekeşi nasıl izah ederiz?

rabbimiz bize ''insanlar arsından cıkarılan hayırlı bir ümmetsiniz iyiliği emreder kotulukten men edersiniz'' buyururken. onca onca fuhşiyata nasıl izah getiririz.

baş örtü den başlarsak bizlerin ihtiyaçlarını gidermek için bizler tarafından kurulan yada korunan vede vergilerle çeşitli katılımlarla yaşatılan devlet(devletse) acaba nasıl olurda bizlerin aksine hukumler koyar.

hani egemenlik kayıtsız şartsız bizim yani milletindi,

diğer acıdan geriye kalan %2 lik bir kısımsa şayet bunları yapan

o halde dinler arası diyalog bir işe yaramadı öylemi zira biz onlara diyalog diyoruz onlar giyotın anlıyor öylemi. ama bu tez tutmaz zira biz diyalogu vatikanla yapıyoruz(yapan biz isek ve ne adına yapıyorsak o ayrı bir trajedi zaten) ve yoneticiler kendilerini başka bir dinin mensubu olarak ifade etmiyorlar. peki kim bu aksine hukumlerin sahibi %98 muslumansa % 2 bu aksine tavırları zaten sergileyemez demokrasilerde bu zaten yok çoğunluğun dediği oluyor zira.

(müslüman ülkede demokrasi nasıl olur anlayan varsa beri gelsinde bende nasiplenim bu acaip ilimden)

eeeee. hoca nasrettin mısali bu kedi ise et nerde yok bu etse kedi nerde????

NE DERSİNİZ ???

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

UYUSUNDA BÜYÜSÜN SESSİZLİĞİN KIZI

TIPIŞ TIPIŞ YÜRÜSÜN SESSİZLİĞİN KIZII..

Hangi ninnileri söylediler bize yıllardır,uyutmak için uyuşturmak için

neydi maksatları biliyormusun benim saf gönüllü kardeşim

asıl meseleyi %90 larda bir oran verip unutturmaktı.

oysa bu asırda en önemli mevzu iman ve kur-an hakikatleriyle imanını sağlamlaştırmaktı

bu iman bizi anarşizimden,çürümekte.kokuşmaktan kurtaracak

taklitten çıkmış tahkike ermiş hakiki sağlam imandı

aman canım ne olsa halk müslüman biz bakalım kendi işimize dedirtmek için uğraştılar ve becerdiler.

ÇOOOK ÇALIŞMAK LAZIM SESSİZLİĞİN KIZI ÇOK

DÜNYA DA ÜLKEMİZDE ŞEFKATE MUHTAC BİR ŞEKİLDE HAKAİKİ İMANİYEYİ BEKLİYOR..

SELAM VE DUA İLE

Gönderi tarihi:

s.a

başka bir başlık altında meshur % lik oran dikkatimi cekti

.

.

.

eeeee. hoca nasrettin mısali bu kedi ise et nerde yok bu etse kedi nerde????

NE DERSİNİZ ???

ya dikkatimi çekti söylemeden edemiyeceğim :)

insanların yapmacıkları ne kadar, iğreti duruyor üstlerinde ya.

daha şu foruma geri döndüğüm bir ay öncesinde.

topic açıp " benimle dans edecek kabiliyetli delikanlı var mı ?" diye yazan

avatarında imzasında, kullandığı resimler vs ile, şu yazdığına güldürecek arkadaş iki günde "tarz , profil vs" yi tam değiştirmiş.

türban yasağından devletin müslüman olmadığını anlatıyor bize.

hayırdır ya insanlar iki haftada hidayete mi eriyor.

""bizlerin aleyhine kararlar" mı ? sizler kimsiniz ?

Gönderi tarihi:

Sevgili ciyrana yazdığın hususta bir zannnım yok ama ben aciz kardeşinden sana tavsiye...

İnsanlara Suizanla bakmayı bırak...

Mevlamın hidayeti bellimi olur...

Ne ile kalbine gireceği....

Hem evlatlarını gömen canileri güllerre çeviren Bu hidayet değilmidir...

(Yalnış anlamasın kimse alınmasın sadece misal veriyorum)

diyelim ki bahsettiğin kişiler gerçekten öyle

ama sen emin olamdan konuştuğun için senin halin ne olur....

İstediğini yazarsın ama...

Amacım sadece seni uyarmak...

Zira boşuna dememişler aynadan bak...

Hem güzel amcın olduğunu üzerine giderisin

Hemde insanlara su-i zanla bakıyorsun...

Müslümana yakışmaz..

Üzerindeki elbiseyi kirletir bu bakışlar mübarek...

Bu günden sonra bu forumda yazmicam(sanmiyorum Allah bilir) hakkını helala et sende herkes de etsin..

Zira yükümüz ağır birde kul hakkını taşıyamayız..

Benim varsa baştan helaldir herkeze...

Gönderi tarihi:

sssizliğin kızı,

"(müslüman ülkede demokrasi nasıl olur anlayan varsa beri gelsinde bende nasiplenim bu acaip ilimden)"

dediklerinden, özellikle de bu kısmından bir şey anlamadım .(anladım gerçi ama umarım yanlış anlamışımdır)

açıklarsan çok sevinirim...

sen nasıl bir sistem, nasıl bir devlet nasıl bir toplum istiyorsun?

Gönderi tarihi:

avatarında imzasında, kullandığı resimler vs ile, şu yazdığına güldürecek arkadaş iki günde "tarz , profil vs" yi tam değiştirmiş.

tavrın hiç hoş deil ...

veya senin düşüncene göre bu arkadaşın bu konuda kesinlikle konuşmaya hakkı yok . bu konuda kendisine özğürlük vermiyorsun yani. sen milleti eleştireceğine özeleştiri yap bence ...

yoksa sen buranın ağasımısında ben mi bilmiyorum eger öylesen özür dilerim...

Gönderi tarihi:

tavrın hiç hoş deil ...

veya senin düşüncene göre bu arkadaşın bu konuda kesinlikle konuşmaya hakkı yok . bu konuda kendisine özğürlük vermiyorsun yani. sen milleti eleştireceğine özeleştiri yap bence ...

yoksa sen buranın ağasımısında ben mi bilmiyorum eger öylesen özür dilerim...

öncelikle söz konuyu yazıyı okumalısın.

bu topiğin başlığındaki yazı bir yorum değil itham yazısıdır. Bu toplumdaki kesimlerin müslüman olmadığını iddia eden bir yazıdır. "Siz-Biz" ayrımına yüklenen bir yazıdır.

Demokrasiyle yönetilen bir ülkenin müslüman olamıyacağını iddia eden bir yazıdır.

Birisi çıkıp birilerinin müslüman olmadığını vs iddia ederse. O zaman o kişiye önce kendisine bakması öğretilir. benim yaptığımda budur. Bununda ağalıkla bir alakası yoktur.

topiğin başlığı ne ? "%98 müslüman mı sizce ?" Başkalarının inancını, dinini tartışma konusu yapan kişi tabiki önce kendine bakacak. dediğiyle yaptığı başka başka olmayacak.

Ağalık falan yoktur ama görüyorum ki, Taraftarlık var.

Gönderi tarihi:

Resimle düsüncenin ne alakası var ben anlamadım doğrusu.Modern müslümanlarıSizler istemiyor muydunuz ki :D

Ben de kullanırım resim falan illa da resmim bir siyasi görüsü mü anlatmalı?

Bence türkiye nin %90 ı müslümandır ama tabi herkes inandığı ölçüde yaşıyor

Bu arada arkadaslar herkes bu oranlarla ilgilenmese de kendiyle ilgilense deil mi?

Gönderi tarihi:

Allahın varlığına birliğine inanan herşeyin allahtan geldiğine evrenin tek sahibi onun olduğuna inanan bir insanım

Gönderi tarihi:

Resimle düsüncenin ne alakası var ben anlamadım doğrusu.Modern müslümanlarıSizler istemiyor muydunuz ki :D

Ben de kullanırım resim falan illa da resmim bir siyasi görüsü mü anlatmalı?

Bence türkiye nin %90 ı müslümandır ama tabi herkes inandığı ölçüde yaşıyor

Bu arada arkadaslar herkes bu oranlarla ilgilenmese de kendiyle ilgilense deil mi?

modern müslümanlar, başkalarının inançlarını tartışma konusu yapmazlar.

bizimde anlatmaya çalıştığımız bu. Bir arkadaş kendisi haricindeki kişilerin dini inancını tartışmak için topic açarsa, ona önce kendisine bakmasını söyleriz ki. Perhiz lahana turşusu olmasın.

Türk halkının yüzde kaçının müslüman olup olmadığı üstüne "tespit" yapacak kişi. Önce kendine bakacak.

Gönderi tarihi:

modern müslümanlar, başkalarının inançlarını tartışma konusu yapmazlar.

bizimde anlatmaya çalıştığımız bu. Bir arkadaş kendisi haricindeki kişilerin dini inancını tartışmak için topic açarsa, ona önce kendisine bakmasını söyleriz ki. Perhiz lahana turşusu olmasın.

Türk halkının yüzde kaçının müslüman olup olmadığı üstüne "tespit" yapacak kişi. Önce kendine bakacak.

Ben de öyle dedim zaten!

Anlamadınız galiba

Ama arkadas merak ediyor olabilir

Gönderi tarihi:

Allahın varlığına birliğine inanan herşeyin allahtan geldiğine evrenin tek sahibi onun olduğuna inanan bir insanım

"topic açıp " benimle dans edecek kabiliyetli delikanlı var mı ?" diye yazan"

"Allahın varlığına birliğine inanan herşeyin allahtan geldiğine evrenin tek sahibi onun olduğuna inanan bir insanım"

Ya hükümlerine !

Asıl mesele de bu ya zaten.

Bilimde, teori ile pratikte uyum aranır.

Bu uyum kendisini bilim'e benzetmeye çalışan inançlarda da aranıyor .

Ama işte ne yazıkki inançlar "dans için delikanlı aramak" demokratikliğini engellemekte.

Gönderi tarihi:

Allah'a iman eden O'nun hükümlerinede iman eder. Bunlar çelişmezler. Ama Allah'a iman ettiğini söyleyenlerin hangisinin gerçek anlamda iman etmiş olduğunu anlamak çok zor bir iş.

İnsanların çelişkiye düşmelerinin sebebi, İslam'ı bir kenarda bırakıp hatta O'nu unutup sadece hakkında yorumlar yapmalarından kaynaklanıyor. Dini öğretiyi bir kenara bıraktık, getirilen mesajı anlamaya çalışmaktansa yorumların üzerine yorumlar yaptık.

Selamlar

Gönderi tarihi:

%98'in abartılı bir rakam olduğu açıktır. Ancak asıl çoğunluğu oluşturan kesimin ne olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım. "Elhamdülillah müslümanım" diyen, ancak ibadeti 30 gün oruç, cuma ve bayram namazlarından oluşan, kalanını ise bir ayağı çukura girdiğinde önemseyen, din hakkında bildikleri sağdan soldan duyduklarıyla sınırlı olan bir topluluk.

Evet, Türkiye'de günümüzdeki müslümanların büyük çoğunluğunu yukarıdaki profil oluşturuyor. Siz ister buna "iman eksikliği" deyin, ister "toplumsal yaşam şartlarının getirdikleri" ; ancak sonuç değişmiyor. Müslüman mı, müslüman... Tamam o zaman... Gerisini kimsenin önemsediği yok. Zaten toplumsal kurallar Hukuk ve Ahlak kuralları ile çizilmiş, ibadeti de annesinden babasından, ninesinden,dedesinden öğrenmiş... E bundan iyisi Şam'da kayısı... Gerisi de zaten "Allah affetsin" ..

Asıl söylemek istediğim ; din artık yavaş yavaş toplum üzerindeki etkisini kaybetmektedir. Dine bağımlılık "Elhamdülillah müslümanım" düzeyindedir.

"Çalışmak da ibadettir" , "İçki içiyorum ama Ramazan'da/Üç aylarda içmem", "Dini gereği kadar yaşayamıyorum ; ancak kalbim temiz, Allah görür" , "Peygamberimiz zamanında öyleymiş... Şimdi peygamber yaşıyor olsaydı O'da böyle yapardı."

İnsanlar artık bu cümleleri kullanıyorlar. Ne zamanki yaş kemale eriyor, artık bir ayak çukurda, işte o zaman ölüme yakınlık psikolojisiyle öte dünyayı düşünmeye başlıyorlar. İnanmazsanız Cuma,Bayram ve Cenaze namazları dışında camilerdeki yaş ortalamasına bir göz atın.

İnsanlar artık o kurallarla yaşamak istemiyor. Büyük çoğunluğun da "Elhamdülillah müslümanım" demesi toplumsal şartlanmışlık, tabular ve küçüklükten itibaren kafalara işlenen cehennem korkusundandır. Zira yalnızca o iki kelime bile cehennemden yırtmak için yeterlidir.

Kıyamet yakındır arkadaşlar.... Yormayın kafanızı :D

Gönderi tarihi:

Sayın yamyam..

Elhamdülillah Müslümanım demekte ebedi bir cezadan kurtuluş için yeterlidir..

İnancımıza göre bu budur..

Amellerden bahsedersek yandık zaten..

İmanla gittikten sonra günahlarımızı Allah affederse affeder, etmezse ceszasını çekeceğiz..

Bu durumda o oranın iman edenlerle (Allaha veimani esaslara inananlar) etmeyenler olarak belirlesek daha tutarlı olacaktır..

İman bir bütündür cüzleri yoktur..

Az amel sahibide iman sahibidir (tabi dinden çıkmadıysa) çok amel sahibide..

Ama yakin iman sahibi olmak bir başkadır..

Takvan kadar ve tefekkürün kadar Allahı tanırsın ve imanın o derece kemale erer..

İtikadi noktata bu böyledir..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sayın Yam_yam

Tespitlerinin bir çoğunu doğru buluyorum. Evet insanların çoğu yaşlandıkça ibadet etmeye başlıyorlar bunun pek çok sebebi var. Ölüm korkusu, azap korkusu, günlük yaşamlarında yapacakları şeylerin azalması..v.s.... gibi sebebler insanları ibadete yöneltebiliyor.

Ancak şu bir gerçek ki, Allah'a inandığını söylemek hiç bir şeyin garantisi değil. Ben inanıyorum nasılsa yırtarım gibi bir düşünce insanın sadece kendisini kandırmasıdır. İbadetlerini nasıl ve hangi niyetle yaptığı da önemlidir. Ya da hangi amaçla inandığını söylediği.

Dinin toplum üzerinde ki etkisinin azaldığını ise sanmıyorum. Ancak inancı algılamada bir yozlaşma olduğu bir gerçektir. Herşey 30 gün oruç, 5 vakit namaz... v.s. ile sınırlı hiç değil. Bunlar Allah'ın emirleri ve asıl insanın kendi yaşamının kalitesini yükselten değerlerdir. Bunların yanında İnsandan asıl istenen tefekkür etmesidir, (düşünmek), kelimeler üretmesidir. "Allah insana kelime öğretti" diye geçer ayette. Kelimeler ve düşünceler ise Allah'ı kavramada tek yoldur. Allah bizden O'nu doğru kavramamızı istiyor.

Bütün bunları düşününce "düşünen ve fikir üreten" insanların azalmasından kaynaklanan yozlaşmanın sebebi insanların artık o kurallarla yaşamak istememesinin sebeblerindendir. Bu istememe hep olmuştur. Zaman bütün yaşamı değiştiriyor ve düşünceleride bunlar insanlık için aşamadır. Allah sayıca çokluktan ziyade sayıca az da olsa "düşünen, kaliteli insan" ile övünür. "Pek az bir kısmı hariç insanların pek çoğu gerçeği anlayamazlar"... %'nin kaç olduğunun hiç bir önemi yok, asıl önemli olan kavramayı başaranlar.

Selamlar

Gönderi tarihi:

Bu zamanda amelleri layıkıyla yapmak çok güçtür..

Riya için yapılan ibadetlerin getirisinden çok götürüsü vardır..

Zaman, iman kurtarma zamanıdır..

Hiç değilse imanlı gidebilmek lazımdır..

Söylemek istediğim sadece buydu..

Ve ebedi saadetin yada felaketin tek anahtarı imandır..

İmam-ı Azam Ebu Hanifenin (r.a) bir sözü vardır..

"İman fanus içinde yanan bir mum gibidir, fanus ise onu koruyan ameldir, ameller zayıfladıkça, imanında sönme tehlikesi vardır"

Bu itibarla inandığımız gibi yaşamak yerine yaşadığımız gibi inanmaya başlama tehlikesi ve gittikçe kararan kalpte imanında gitme olasılığı vardır..

Sardunyanında dediği gibi, yüzdenin hiç bir hükmü yoktur..

Önemli olan kendi sorumluluğumuzdur..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Müslüman kelime anlamı ile GüzeL iyi hoşgörülü insan demek..

Bunu bÖle düşünürsek %98 çok abartılı bir oran olur..

Aayrıca CYRANO:

topiğin başlığı ne ? "%98 müslüman mı sizce ?" Başkalarının inancını, dinini tartışma konusu yapan kişi tabiki önce kendine bakacak. dediğiyle yaptığı başka başka olmayacak.

Diyerekten söylemde buluyorsun ama geçmişte yazdığın iletilerde sende biizm Laikligimizi cumhuriyetçiliğimizi tartişma konusu yapmiştin hatırlatırım ..

Bizi kurdugumuz cümlelerden dolayı LAiklik ve cumhuriyet düşmanı ilan ettin..

Şimdi nasıl oluyorda Dini tartişma konusu yapan kişi önce kendine bakacak diyebiliyorsun..

Sen Hiç aynada kendinle yüzleşmezmisin..

Bir Ş i eleştirirken sende geçmişinle yüzleş..

demeyeceksin o zman insanların inancını dinini tartişma konusu yapan kendine bakacak önce diye..

Aaynada baktığın yüze küsmezsin umarım..

SAyGIlar..

[not:kaale alınmayacaksın tarafımdan]

Gönderi tarihi:

Ya hükümlerine !

Asıl mesele de bu ya zaten.

Bilimde, teori ile pratikte uyum aranır.

Bu uyum kendisini bilim'e benzetmeye çalışan inançlarda da aranıyor .

Ama işte ne yazıkki inançlar "dans için delikanlı aramak" demokratikliğini engellemekte.

günahımda benim sevabımda varmı ötesi Allah birdir bizi yaradandır verdiği görevleri yerine getiriyosam benim için getiremiyosam yine benim için yoksa kendimden başkasına faydası ve zararı yok

saygılarımla..

Gönderi tarihi:

günahımda benim sevabımda varmı ötesi Allah birdir bizi yaradandır verdiği görevleri yerine getiriyosam benim için getiremiyosam yine benim için yoksa kendimden başkasına faydası ve zararı yok

saygılarımla..

iyide güzel kardeşim niye o zaman topic açıp başkalarının inancını tartışıyorsun.

Gönderi tarihi:

%98'in abartılı bir rakam olduğu açıktır. Ancak asıl çoğunluğu oluşturan kesimin ne olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım. "Elhamdülillah müslümanım" diyen, ancak ibadeti 30 gün oruç, cuma ve bayram namazlarından oluşan, kalanını ise bir ayağı çukura girdiğinde önemseyen, din hakkında bildikleri sağdan soldan duyduklarıyla sınırlı olan bir topluluk.

Evet, Türkiye'de günümüzdeki müslümanların büyük çoğunluğunu yukarıdaki profil oluşturuyor. Siz ister buna "iman eksikliği" deyin, ister "toplumsal yaşam şartlarının getirdikleri" ; ancak sonuç değişmiyor. Müslüman mı, müslüman... Tamam o zaman... Gerisini kimsenin önemsediği yok. Zaten toplumsal kurallar Hukuk ve Ahlak kuralları ile çizilmiş, ibadeti de annesinden babasından, ninesinden,dedesinden öğrenmiş... E bundan iyisi Şam'da kayısı... Gerisi de zaten "Allah affetsin" ..

Asıl söylemek istediğim ; din artık yavaş yavaş toplum üzerindeki etkisini kaybetmektedir. Dine bağımlılık "Elhamdülillah müslümanım" düzeyindedir.

"Çalışmak da ibadettir" , "İçki içiyorum ama Ramazan'da/Üç aylarda içmem", "Dini gereği kadar yaşayamıyorum ; ancak kalbim temiz, Allah görür" , "Peygamberimiz zamanında öyleymiş... Şimdi peygamber yaşıyor olsaydı O'da böyle yapardı."

İnsanlar artık bu cümleleri kullanıyorlar. Ne zamanki yaş kemale eriyor, artık bir ayak çukurda, işte o zaman ölüme yakınlık psikolojisiyle öte dünyayı düşünmeye başlıyorlar. İnanmazsanız Cuma,Bayram ve Cenaze namazları dışında camilerdeki yaş ortalamasına bir göz atın.

İnsanlar artık o kurallarla yaşamak istemiyor. Büyük çoğunluğun da "Elhamdülillah müslümanım" demesi toplumsal şartlanmışlık, tabular ve küçüklükten itibaren kafalara işlenen cehennem korkusundandır. Zira yalnızca o iki kelime bile cehennemden yırtmak için yeterlidir.

Kıyamet yakındır arkadaşlar.... Yormayın kafanızı :D

arkadaşım söylediklerine gönülden katılıyorum.Ben birde şunu eklemek istiyorum.Bu konuda genelleme yapılabilirmi bilmiyorum ama din konusunda aşırı fanatiklerin geçmişlerine şöyle bir bakıldığından son derece islama göre günahkar yaratıklar olduğu ortaya çıkıyor.En azından çevremde gözlemlediğim bu.Acaba ibadetlerini abartarak daha mı çabuk affedileceklerini düşünüyorlar.

Gönderi tarihi:

iyide güzel kardeşim niye o zaman topic açıp başkalarının inancını tartışıyorsun.

ben allahın varlığına birliğine bütün evreni onun yarattığına inanıyorum.senin inancını tartışmadığım kesin -_-

Gönderi tarihi:

günahımda benim sevabımda varmı ötesi...

eski bir inanan ama şimdi bir dinsiz olarak söyleyeceğim şey şudur ki...

böyle bir söylem inananlar için bile büyük tuzaktır..

bir yıl boyunca halkı her türlü sömüren,donunu indiren,aşağılayan,birkaç ucuz hediye için halkının onurunu

ayaklar altına alan,gururlarını iğdiş eden televole starlarının yıl sonunda ramazan sofraları kurmalarını hatırladım birden....

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

eski bir inanan ama şimdi bir dinsiz olarak söyleyeceğim şey şudur ki...

böyle bir söylem inananlar için bile büyük tuzaktır..

bir yıl boyunca halkı her türlü sömüren,donunu indiren,aşağılayan,birkaç ucuz hediye için halkının onurunu

ayaklar altına alan,gururlarını iğdiş eden televole starlarının yıl sonunda ramazan sofraları kurmalarını hatırladım birden....

herkes kendinden sorumlu .

Kimin ne kadar inançlı olduğunuda Allah bilir .

Herkesin yaptığı kendine o yüzden yorum yapmıyorum.

saygılarımla..

Gönderi tarihi:

% 98 in içinden bir kişiyi alalım, ona bakalım % bilmem kaç müslüman.?

imanın şartı altı'dır, inanır ve iman edersen müslümansın. ya %100 yada %0

%98 i müslüman olan bir ülkede,

* kur'an okumak yasak

* kur'an okumayı öğretmek yasak

* din eğitimi yasak (hanif türk islamı, sistemin izin verdiği ölçüde maarif te var)

* nikah izni yok (şer'i nikah yasak, lakin dost yada metres hayatı yaşıyorsan serbest)

* ALLAH tarafından emrolunan örtünme, kamu alanlarında ve sokakta yasak (yakında umumi wc lerde de

yasaklanırsa şaşmayın)

* sakal yasak

* gümüş yüzük yasak

* T.S.K da, ALLAH demek yasak(örtülü hanımları orduevine almayan zihniyet, aynı kadına şehid oğlu için, normalde girmesi yasak olan mekanda törenle şilt veriyor.. oyy aklım acıyor, fikrim ağrıyor)

... gibi olaylar olurken, iman ve inanç hakkı elinden alınırken, bu %98 lik müslüman güruhun içnden %0.98 lik bir tepki bile yok.?

%98- %0.98

Yalandan kim ölmüş?

Kendini sıkı müslüman göstermeye çalışan birine yakışmayacak türden hemde... İmam nikahını kim, ne zaman yasaklamış? Bugün evlenmeye kalkan hemen tüm müslüman çiftler hem resmi, hem de dini nikahı bir arada yaptırmaktadırlar.

Din üzerinden popülizm yapmayın arkadaşım...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.