Jump to content
dipcukadam

Magnolia Tarifi

Recommended Posts

Malzemeler:

  • 1 veya 2 paket tercihe göre yulaflı bisküvi veya bebe bisküvisi
  • Tercihe göre çilek veya muz
  • Kreması için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 bardak süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Krem şanti

Hazırlanışı:

Su, nişasta ve şekeri tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince, bor cama dökelim ve soğumasını bekleyelim. Oda sıcaklığına gelince buz dolabına koyalım. Kızamık şekerini başka bir tencerede içine kararlama yada damak tadınıza göre su koyup eriyene kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbetimiz hazır. Soğuduktan sonra tabağa yada bir tasa alıp küp küp kesip üzerine şerbet dökelim. Artık afiyetle yiyebilirsiniz.NOT:Şerbetini gıda boyası ve gül suyu ile de yapabilirsiniz, ben kızamık şekeri ile yapmayı seviyorum ayrıca üzerine buz rendeleyebilir siniz.Pratik ve lezzetli bir tatlı magnolia tarifini paylaşıyorum sizlere. İsteğinize göre muz veya çilek kullanabilirsiniz. Yine aynı şekilde isteğinize göre yulaflı bisküvi veya bebe bisküvisi de kullanabilirsiniz. Ama benim tercihim şeker oranı daha az olduğu için yulaflı bisküviden yana.İlk olarak bu lezzetli kremamızın yapımından başlıyoruz. Un, şeker, nişasta ve sütü tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine vanilini ekleyebilirsiniz. Ocaktan alıp tereyağ ve toz halde 1 paket kremşantiyi içine ekliyoruz. Kremşanti yerine 1 paket süt kremasıda kullanabilirsiniz. Muhallebiyi krem şanti ve tereyağıyla iyice çırptıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Zaten sıcak olduğu için tereyağ içinde eriyecektir.Bisküvileri ufalayıp veya rondodan geçirip bir kaşık kadar kuplara koyuyoruz. Daha sonra ince ince doğramış olduğunuz meyveleri etrafına diziyoruz. Üstüne kremayı ekleyip tekrar bir yemek kaşığı kadar ufalanmış bisküviyi koyuyoruz. Süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Hem hafif hem lezzetli bir tatlı. Soğuk yenirse çok daha güzel oluyor ayrıca. Herkese afiyet olsun.

Kaynak: tarifimvar.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.