Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 bu topiği suheda arkadaşımız. bir şeyi eleştirmek için değil sanırım kendini övmek için açmış. zira iletileri " bakın onlar böyle insanlar bende şöyle iyiyim" şeklinde. neyse arkadaşımızın reklam arasında yaptığı yorumlara bakalım. arkadaşımızın eklediği sosları çıkaralım ( ki sanırım bu topiğe ileti yazan bir çok arkadaş gazete okumuyor tv seyretmiyor) cenazede kadınların ön saflarda namaz kılması konusunda küçük bir tartışma yaşanmıştı sadece. Onun haricinde cenaze avlusunda değil tabutu taşırken, alkışlamışlardır kadınlar. ki mabedin bahçesi mabede dahil değildir. bu ön safta namaz kılma konusunda isterseniz suheda arkadaşımızın reklam arası yorumlarıan değilde. daha bilgili bir makama yani diyanetin yorumuna bakalım. duygu asenanın cenaze namazıyla ilgili olarak sorulan soruya verilen cevap : "Genelde cenazelerde erkekler önde saf dururlar. Ama kadınlar da saf durarak cenaze namazı kılabilirler. Tabutu erkekler omuzladıkları gibi kadınlar da omuzlayabilirler. Kadının cenazesini de kabre kadınlar koyabilir. Burada dine aykırılık söz konusu değildir." Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Şahin kadınların ön safta cenaze namazı kılmaları ise mekruh sayılır. yani dini olarak sigara içmek kadar kötü bir şeydir ancak. arkadaşımızın reklam arası yorum için kopardığı fırtınalık bir durum yoktur yani. Reklammı heya yeni kasedim çıkacakta o yüzden bu reklama ihtiyaç duydum Yazdıklarımı okumadan her zaman ki gibi gene tepeleme dalmışsın cyrano,nerde kadınlar ön safta namaz kılamaz dedim????ki şimdi diyorum kılamaazzz. Ayrıca kadınların saf tutmasına hocanın hiç bir tepkisi olmadı izlemediğiniz nasılda belli oluyor.Sadece kıblesinde olan bayanlara nazikçe ordan çekilmeleri istedi ve red edildi oda olayı büyütmeden namazı kıldırdı kaç kez daha tekrar edeyim.Alkışmı? söylenen marşlar çekilen zılgıtlarıdamı izlemediniz?ben ayrıca kadınların taşıması ile ilgili olumsuz yorumda yapmadım olabilir dedim,kısacası benim anlatmak istediğim ve sizin herzaman ki gibi anlayamadığınız şey bunlar değildi orda kasıt vardı dedim ama amacına ulaşamadıkları bir kasıt,kimse beni ordaki kadınların iyi niyetli olduğu konusunda ikna etmeye çalışmasın tv haberlerinde izledim tüm görüntüleri ayrıca ilahıyatçı profoserlerin yorumlarınıda izledim yani gözümün gördüğü kulağımın duyduğu şeyimi inkar ediyorsunuz? Alıntı
Φ nightmare3d Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2006 kadınları bu kadar serbest bırakırsanız olacağı budur... sonu ist ve izm ile biten hiçbir şeyi desteklemem... Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Siz nereden biliyorsunuz O mübarek zata teşekkür etmediğimi? Onun dışında O görevli bir Resuldü, bizlere dosdoğru yolu göstermek için gönderildi, dini tebliğ etti, Allah O'na "senin görevin sadece söylemek söyle ve çekil" dedi. Daha fazlasını yapamazdı. İnsanlara dini öğretti, görevini yaptı ve gitti. Allah O'ndan razı olsun. Ama ya O'nu sahiplendiklerini sanıpta onu hiç anlamayanlar ne olacak? Allah'ın yarattığı insana değer vermeyip, insanın kendi elleriyle inşa ettiği taştan duvarlara anlam yükleyenlere ne demeli? Allah'ın yaratması mı kutsaldır, yoksa insanın yaptığı mekanlar mı? Duygu Asena'ya bir kadın olarak, bir insan olarak teşekkür etmem sizi neden rahatsız ediyor, ona teşekkür etmektemi size göre dinden çıkmak demek oluyor, sizin dini anlayışınız nasıl bir anlayıştır ya, kime teşekkür edip kime etmeyeceğimize karar veriyorsunuz!!! Duygu Asena gibiler erkek egemen toplumda ses getiren açıklamalar getirdikleri için teşekkür ediyorum, yoksa aferini!!! haketmek için oda susup iyi kızı oynayabilirdi. Kadının Türkiye'de ikinci plana atılmadığını savunanların ise Türkiye gerçeklerinden ne kadar bi haber olduğuda ortadadır. Kadınların haklarını elde etmesi, daha da edecek olması bir kısım hemcinslerimizde dahil genelde erkekleri rahatsız ediyor sanırım. Bu öğretilmişlik yanlıştır, kadın hayatınızın başlangıcını size verendir, onu haksızlıklara itmek cahilliktir, vicdansızlıktır. Ayrıca ben özgürlükten sadece seksi anlayanlardan değilim, ama kadının bir seks objesi olarak görülmesinden rahatsızım, namaz kılarken bile kadından tahrik olabilenlerede anlam veremiyorum. Bu kontrolsüzlük neyin nesi, neden bu kadar nefsine yenik düşüyor insanlar. Bu hoşgörüsüzlük size ne kazandırıyor, din öyle kolay yıkılmaz ya da birilerinin anladığı gibi yıkılmaz, onu yıkanlar müşriklerdir. İnsanlar dini konuda cahil olabilirler, bilgileri az olabilir, bu yüzden hatada yapabilirler. İslamı doğru öğrenemediklerinden İslam aleminin düştüğü durum ortadadır. Eğer doğru olan bu anlayış olsaydı, bugün hepimiz daha farklı yaşıyor olurduk. Selamlar tepkiye gerek yok ben senin imanını sorgulamadım ve sorgulayamam da benim anlatmak istediğim kadına gerçek değeri Rasulüllah(S.A.V.) tarafından verilmesidir. diri diri toprağa gömülmekten kurtarması yeterde artar bile ama O bununla kalmadı bir kadına anne olma değerini verdi ve biri O'na ilk olarak kime iyilik edeyim diye sorduğu zaman ilk önce annene sonra? annene sonra? annene sonra? babana diye buyurmuştur..ve benim anlatmak istediğim ve hoş karşılamadığım bunları bırakıp d.asena gibi birisini kadına değer verdiğini türk toplumunda öncülüğünü yaptığını söyleyerek teşekkür etmelerdir... saygılarla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.