Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 18 yıl size bir matematik sorusu. 2-3-4-5 her rakamı bir kez çarpma bölme çıkarma ve toplama her işlemide bir defaya mahsus kullanarak 26 sayısını bulucaksınız?
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 18 yıl Yazar hayir sadece toplama cikarma carpma ve bölme... baska türlü kolay olurdu...
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 18 yıl Yazar ayrica sayilar pozitiftir. basina (-) isareti koyarak islem yapmayiniz...
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2006 18 yıl 4!+(5-3)*2' * çarpı yerine 'üstü sıfır yerine yani 24+2*1 oluyor oda 26 eder
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 18 yıl Yazar ohooo faktoriyel vs nerden geldi.? sadece 4 işlem dedim (+,-,*,/) bu kadar kasmaya gerenk yok
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 18 yıl 3-2=1 1+4=5 5x5=25 25+1=26 Evet 1'i 2 defa kullandım ama 1'i 2 defa kullanamayacağım yazmıyor soruda..
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 18 yıl Yazar kare filan kullanilmayacak demistim. zaten cevap verildi...
Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 18 yıl size bir matematik sorusu. 2-3-4-5 her rakamı bir kez çarpma bölme çıkarma ve toplama her işlemide bir defaya mahsus kullanarak 26 sayısını bulucaksınız? cevap doğru evet ama soruyu sorma şekli yanlış Mustafa... Bu cevabı bulmuştum ama sen dört işlemi kullanma konusunu "her işlemide bir defaya mahsus kullanarak" şeklinde yazdığından dolayı vermedim. Buradan anladığım her işlemi bir defa kullanmak mecburiyeti anlamındadır. Her işlemi kullanmak demek her işlemi kullanmak demektir. Bu durumda cevaba itiraz etme hakkı da doğar. Çünkü çıkarma işlemi kullanılmamıştır... (Aslında cevap dediğim gibi doğrudur ama senin soru soruş şekline bakıldıgında eksiktir...) Dikkatli ol lütfen...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.