Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

size bir matematik sorusu. 2-3-4-5 her rakamı bir kez çarpma bölme çıkarma ve toplama her işlemide bir defaya mahsus kullanarak 26 sayısını bulucaksınız?

Gönderi tarihi:

hayir

sadece toplama cikarma carpma ve bölme...

baska türlü kolay olurdu...

Gönderi tarihi:

ayrica sayilar pozitiftir. basina (-) isareti koyarak islem yapmayiniz... :D

Gönderi tarihi:

cevap yok mu :P

Gönderi tarihi:

ohooo faktoriyel vs nerden geldi.? sadece 4 işlem dedim :D (+,-,*,/) bu kadar kasmaya gerenk yok :P

Gönderi tarihi:

3-2=1

1+4=5

5x5=25

25+1=26 Evet 1'i 2 defa kullandım ama 1'i 2 defa kullanamayacağım yazmıyor soruda..;)

Gönderi tarihi:

hersey 1 defa kullaniliyor :D

cevaplar yanlis :D

Gönderi tarihi:

oldu oldu. hem de cok guzel oldu :P

Gönderi tarihi:

kare filan kullanilmayacak demistim.

zaten cevap verildi...

Gönderi tarihi:

size bir matematik sorusu. 2-3-4-5 her rakamı bir kez çarpma bölme çıkarma ve toplama her işlemide bir defaya mahsus kullanarak 26 sayısını bulucaksınız?

cevap doğru evet ama soruyu sorma şekli yanlış Mustafa... Bu cevabı bulmuştum ama sen dört işlemi kullanma konusunu "her işlemide bir defaya mahsus kullanarak" şeklinde yazdığından dolayı vermedim. Buradan anladığım her işlemi bir defa kullanmak mecburiyeti anlamındadır. Her işlemi kullanmak demek her işlemi kullanmak demektir. Bu durumda cevaba itiraz etme hakkı da doğar. Çünkü çıkarma işlemi kullanılmamıştır... (Aslında cevap dediğim gibi doğrudur ama senin soru soruş şekline bakıldıgında eksiktir...) Dikkatli ol lütfen...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.