Φ TOMB RAİDER Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 30 bardak kapasiteli bir fıçımız var.İçine su dolduruyoruz.Musluğu sonuna kadar açınca 1 bardağı 10 saniyede dolduruyorsa,musluk sonuna kadar açıkken fıçı nekadar zamanda boşalır? Alıntı
Φ cesur civciv Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 300 dak. dicem ama bu kadar basit değildir heralde Alıntı
Φ pozitif ivme Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 hiç boşalmaz diyeceğim Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 300 dakika olamaz.. 10 sn X 30=300 Sn = 5 dk Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 soruda gıcıklık arıyorum ama yok herhalde....... Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 ayni seyi ben de yaptim. sanirim musluk açılınca dolu fıçıya su dolmaya devam ediyor. o yuzen hiç boşalmıyor Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Fıçı 5dk içinde dolar ama sular 5 dk sora taşmaya başlar fıçı musluk açıkken boşalmaz Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Aslına bakarsanız mantık olarak;fıçıdaki su azaldıkça fıçının musluğuna uygulanan basınç düşeceğinden süre daha da uzar bence..Ama süre derseniz bişey diyemeyeceğim,onu da matematik sevenler çözsün.. Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 fıçının musluğuna uygulanan basınç düşeceğinden Fıçının musluğu mu var ? Eğer musluktan kasıt fıçının musluğuysa Boşalma süresi musluğun yerine bağlıdır... mesela ortadaysa 2.5 dk da boşalır Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Haydaaa.. Soru da geçen musluk,fıçının musluğu değil mi yaw.. Yok,yarısına kadar olsa,boşalır diye soramaz bence.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Eeee..Soruyu soran gelip yorum yapmadıkça da düzelmez sanırım.. Alıntı
Φ TOMB RAİDER Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Geldim işte,kızmayın. Aslına bakarsanız mantık olarak;fıçıdaki su azaldıkça fıçının musluğuna uygulanan basınç düşeceğinden süre daha da uzar bence..Ama süre derseniz bişey diyemeyeceğim,onu da matematik sevenler çözsün.. Beni şaşırtıyorsun Taurusmutis.Süre belirtmemişsin ama mantığın doğru,cevabını kabul ediyorum.Tebrik ederim.Açıklamasını yapayım:Fıçı tam doluyken fıçının dibine uygulanan basınç 1. bardağı 10 sn'de doldururken,30.bardağa gelindiğinde süre iyice uzamış olacaktır.Bu yüzden süre 300 değil 600 sn Taurusmutis'in deyişiyle 10 dk olacaktır.Entegral hesaplamaları bilenler deneyerek görebilir. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Kızmadık yahu.. Niye şaşırdığını anlamadım ama teşekkür ederim Lara.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Kızmadık yahu.. Niye şaşırdığını anlamadım ama teşekkür ederim Lara.. ben de şimdi senin lara'nın ne demek istedigini anlamamış olmana şaşırdım... Kız cok zekisin diyor sana yawwwww... Anlamadın mı? Anı defterine bak, anlarsın... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Alla alla yaaaaa?!?!!! Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 ben de şimdi senin lara'nın ne demek istedigini anlamamış olmana şaşırdım... Kız cok zekisin diyor sana yawwwww... Anlamadın mı? Anı defterine bak, anlarsın... Anı defterine bakarsanız, taurus arkadaşımın ne kadar zeki oldugunu herkesin bildigini anlarsanız... Bi taurus anlamıyo ne kadar zeki oldugunu o nedenle ona anı defterine bak dedimmmmmm... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Anı defterine bakarsanız, taurus arkadaşımın ne kadar zeki oldugunu herkesin bildigini anlarsanız... Bi taurus anlamıyo ne kadar zeki oldugunu o nedenle ona anı defterine bak dedimmmmmm... Herkes kadar aklım,abartma lütfen.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.