Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bazıları zannediyorki dindar insanlar eğitme kapalıdır , onların okudukları şeyde yazmaz dünyanın nasıl kurtarılacağı insanın nasıl huzur bulacağı , nede olsa cumhuriyet gibi Türk okullarının kapanması için PKK propagandasına bile sütunlarında yer veren bir gazete ve benzerlerini okuyorlar..Gelsin bunlarıda görsünler , din dersinin içini boşaltan batının sapkın misyonerliğini içine koyan , üniversite başındaki rektörlerinin trilyonluk yolsuzluklarına , görevi kötüye kullanmalarına keyfi kasıtlı hatta PKK yandaşlarını bile kadrolaştırmalarına çete kurmalarına SORUŞTURMA İZNİ VERMEYEN , bu vatanın en has evladı muhafazakar insanlara öğrenim hayatlarını zehir eden önünü kesen , her yıl binlerce öğrenciyi mağdur eden YÖK ü tebrik ediyorlardı..Daha saymakla bitmez bazılarının balonu patladı , kalanlarıda pislikleri ortaya çıkacak diye tir tir titriyor..Yada ne korkacak nede olsa o cumhuriyetçi laik istediğini yapar! Onun suçlarını örtmek çok basit , onu savunmak cumhuriyeti savunmak , koşar hemen CHP , Çağdaş yaşamı destekleme denen misyoner derneği..Sabetay değil mi , ülkenin görünmeyen hakimleri bunlar..Bizden görünürler ama arka taraflarda beyefendileri ne derse onu der onu desteklerler..

Evet , gericiler! sadece orta asyaya olan vefa borcumuzu ödemekle kalmadı , batıdaki Türkleri müslümanları terörist zannedenlere gerçeği gözleriyle gösterdi , artı medeniyetler çatışmasının önüne geçmek için hoşgörü ve diyalog anahtarlarını onlara sundu , burda bırakmayıp onları topladı sayısız BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRILARINDA BULUNDULAR , Türkçeyi üzerine güneşin batmadığı bir dil haline getirdiler...Yarım asra yakındır hayatlarını hem kendi ülkesinin hem diğer insanlarının en doğru yoldan kurtuluşuna çalıştılar YAŞAMADILAR..Ama hala bazı kendini aydın zanneden karanlık ruhlular sanki ebedi bu dünyada yaşayacakmış gibi onların önünü kesme çalışan bizden olmayanlarla birlik oldular ve demediklerini bırakmıyorlar hala..Gelsinde buna benzer örnekleri var mı HAYDİ HODRİ MEYDAN GÖSTERSİNLER , LAFLA DEĞİL İCRAATLA GÖRELİM GERÇEKLERİ..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilim olimpiyatlarından Türk öğrenciler madalyasız dönmüyor

Dünyanın dört bir yanında temmuz ayında yapılan uluslararası bilim olimpiyatlarından Türk milli takımının tamamı madalyayla yurda döndü.

2002 yılı uluslararası fizik, kimya, biyoloji ve matematik olimpiyatları sonuçlandı. Olimpiyatlar sonucunda, Türk milli takımını oluşturan 19 öğrenci, 2 altın, 5 gümüş, 11 bronz madalya alırken, bir öğrenci de mansiyon ödülü aldı. Olimpiyatlara katılan ve madalya alan 19 öğrencinin 16’sı özel okullardan çıktı. Özel Samanyolu Lisesi öğrencileri bilim olimpiyatlarında 7 madalya alarak en başarılı okul oldu. Samanyolu’nu 4 madalya ile Özel Yamanlar Lisesi izledi. Özel Fatih Lisesi ve Ankara Fen Lisesi öğrencileri 2’şer madalya kazanırken, Özel Şehzade Mehmet Lisesi, Özel Servergazi Fen Lisesi, Özel Malhun Hatun Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye’ye birer madalya kazandırdı.

43. Uluslararası Matematik Olimpiyatı 19–31 Temmuz 2002 tarihleri arasında İskoçya’da, 33. Uluslararası Fizik Olimpiyatı ise 21–30 Temmuz 2002 tarihleri arasında Endonezya’da yapıldı. 34. Uluslararası Kimya Olimpiyatı 5–14 Temmuz 2002’de Hollanda’da, 13. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı ise 7–14 Temmuz 2002 Letonya’da gerçekleştirildi.

Özel Samanyolu Lisesi öğrencisi Umut Eser, fizik alanında Türkiye’ye altın madalya kazandırdı. Türkiye böylece, 7 yıl sonra tekrar altın madalya alma başarısı gösterdi. Diğer altın madalya ise matematik alanında Özel Yamanlar Lisesi öğrencisi Selim Bahadır’dan geldi.

Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemil Koca, yurtdışına giden ve madalya almadan dönen Türk öğrenci olmadığını belirterek, “Bu, Türk eğitim sisteminin başarısını gösteriyor. TÜBİTAK’a, Milli Eğitim Bakanlığı’na ve bu öğrencileri yetiştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Yarışmalara katılan diğer ülkelerle Türkiye arasında bazı farklar olduğunu belirten Koca, “Diğer ülkelerde fizik, kimya, matematik liseleri var. Bizde ise özel branşa yönelik bir lise yok. Öğrencilerimiz bütün branşlarda bilgi sahibi oluyorlar. Bir de üniversite için yarışıyorlar. Buna rağmen katıldıkları olimpiyatlardan madalyasız dönmüyorlar.” diye konuştu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilim olimpiyatlarında madalyaları yine Samanyolu, Yamanlar ve Fatih topladı

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği 13. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda madalyaları yine Ankara Özel Samanyolu, İzmir Özel Yamanlar ile İstanbul Özel Fatih liseleri topladı.

54 madalyanın verildiği bilim olimpiyatlarında Samanyolu 14, Yamanlar 12, Fatih de 6 madalya alarak geçmiş yıllardaki başarılarını yeniledi. İzmir Fen Lisesi 8, Ankara Fen Lisesi de 6 madalya alarak devlet okulları arasındaki farklarını gösterdi.

Bu yıl uluslararası bilim olimpiyatlarında ve ulusal ilköğretim matematik olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilerle, ulusal bilim olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törene Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı. Bu yıl 13.’sü düzenlenen ulusal bilim olimpiyatında Samanyolu 3 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalya ile birinci olurken, Samanyolu’nu 2 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya ile Yamanlar takip etti. Ödül töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Şahin, yoksullukla mücadelenin başarılı olabilmesinin yolunun bilim ve teknolojiden geçtiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Çelik ise konuşmasında, Uzanlar’a aitken mahkeme kararıyla Orman Bakanlığı’na devredilen, Orman Bakanlığı’nın da Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği Pamukova’daki çiftlik arazisinin olimpiyatlarda derece alan öğrenci, veli ve öğretmenleri için özel bir tatil kampı yapılacağı müjdesini verdi. Çelik, “Sizler bizim kahramanlarımızsınız. Bu kahramanlıklarınızı devam ettirin.” dedi. TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş de öğrencilere “Aldığınız madalyalar sizin olduğu kadar bizim ve ülkemizindir. Geleceğimiz için sizlere teşekkür ediyorum.” şeklinde hitap etti.

Dünya biyoloji ve fizik olimpiyatlarına Türk öğrenciler damga vurdu

Arjantin’de 9-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 17. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları’na katılan 4 kişilik Türk Milli Takımı bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı.

Singapur’da gerçekleştirilen 37. Fizik Olimpiyatları’nda da Türk Milli Takımı 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz ve 2 mansiyon kazanarak büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK’ın düzenlediği 12. Ulusal Biyoloji Olimpiyatları sonucunda belirlenen Biyoloji Milli Takımı’nda yer alan İstanbul Özel Fatih Koleji öğrencisi Enes Seyfullah Kotil altın, İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi’nden Ecem Zeliha Ergün gümüş ve İzmir Fen Lisesi öğrencileri Alp Buğra Başat ile Onur Koç bronz madalya kazandı. Arjantin’de düzenlenen ve 55 ülkeden toplam 200 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda öğrencilere teorik ve pratik olmak üzere iki kategoride sorular yöneltildi. Singapur’da gerçekleştirilen 37. Fizik Olimpiyatları’nda ise Türk Milli Takımı 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz ve 2 mansiyon aldı. Olimpiyatta Ankara Fen Lisesi’nden Caner Nazaroğlu altın, Ahmet Hakan Genç bronz madalya, Özel Fatih Fen Lisesi’nden Ahmet Demir gümüş, Özel Yamanlar Fen Lisesi’nden Belemir Çoban ile Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Melih Okan mansiyon kazandı. 85 ülkeden 800’ü aşkın öğrencinin yarıştığı olimpiyatlarda 1 gümüş madalya ve 1 mansiyon kazanan Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü M. Mazhar Gülen, “Okulumuz bu zamana kadar katıldığı organizasyonlarda ülkemizi mükemmel bir şekilde temsil etti. Başarılarımız bundan sonra da devam edecek.” dedi.

Temel Kotil’in oğluna da altın madalya

Bilim olimpiyatına katılanlardan biri de Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil'in oğlu Enes Seyfullah Kotil oldu. İstanbul Özel Fatih Koleji öğrencisi olan Enes Seyfullah Kotil, Arjantin'de katıldığı “Dünya Biyoloji Olimpiyatları”ndan altın madalyayla döndü. Toplam 200 öğrencinin katıldığı olimpiyatlara, Türkiye'den 4 kişiyle birlikte katılan Özel Fatih Koleji son sınıf öğrencisi Kotil, geldiği Atatürk Hava Limanı'nda babası Temel Kotil tarafından karşılandı. Seyfullah Enes Kotil, gazetecilerin sorusu üzerine, bu başarıyı kendilerini yetiştiren öğretmenlerine borçlu olduklarını belirterek, “Kamplarda bizi iyi yetiştirdiler, biz de ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik.” dedi. Eşi Remziye Kotil, oğlu Bilal ve kızı Kübra ile birlikte bekleyen Temel Kotil, bir baba olarak büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Oğlumun şimdi de verdiği Nobel kazanma sözünü tutmasını bekliyoruz.” dedi. İzmir, İstanbul, Cihan

Kazakistan’daki Türk liseleri üniversite sınavında yüzde yüzlük başarı sağladı

Kazakistan’da 1992 yılından beri faaliyet gösteren Uluslararası Eğitim ve Kültür Vakfı’na bağlı Kazak-Türk liseleri bu yıl 986 öğrenci ile girdiği üniversite sınavında yüzde yüzlük başarı elde etti.

12 öğrencinin 120 puan üzerinden 120 tam puan adlığı imtihanda, 292 öğrenci de 100 puan üstü alarak rakiplerine açık ara fark attı. Sınava giren toplam 183 bin 256 aday 60,2 puan ortalamasında kalırken bu rakam Kazak-Türk liselerinden mezun olan öğrencilerde 91,16 olarak gerçekleşti.

Öğrencilerin başarılarındaki en büyük payın gecesini gündüzüne katarak çalışan öğretmenleri olduğunu söyleyen Kazak-Türk Liseleri Genel Müdürü Hasan Hüseyin Kes, “Vakfımıza bağlı eğitim kurumları 13 yıl içerisinde Kazakistan’da ve uluslararası olimpiyatlarda büyük başarılara imza atarak, hem Kazakistan’ı dünyaya tanıtmada hem de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük rol oynadı.” şeklinde konuştu. Kazak-Türk liselerinin 2005 yılında kazandıkları madalyalar ise şöyle: Endonezya’daki Junior Bilim Olimpiyatları’nda bir altın; Tacikistan’daki Mendelev Kimya Olimpiyatları’nda bir gümüş, bir bronz; Rusya’daki Bilgisayar Olimpiyatları’nda bir gümüş, bir bronz; Kazakistan’daki Matematik Proje Olimpiyatları’nda dört altın, iki gümüş, altı bronz; Türkiye’deki Uluslararası Ekoloji ve Çevre Olimpiyatları’nda 5 bronz madalya. Hüseyin Güngör, Almatı, Cihan

Bilim olimpiyatlarında madalyaların yarısını Samanyolu ve Yamanlar aldı

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda verilen 46 madalyanın 23'ünü Özel Samanyolu ile Özel Yamanlar Lisesi paylaştı.

12. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler belli oldu. Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar olmak üzere 5 dalda yapılan olimpiyatlarda madalya alan öğrenciler için TÜBİTAK'ta bir tören düzenlendi. Tören salonunu dolduran öğrenciler heyecandan yerlerinde duramadı. Sık sık okullarının sloganlarını atarak coşan öğrencilerin büyük çoğunluğu töreni ayakta izledi.

Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda bu yıl da en başarılı lise; 3 altın, 7 gümüş ve 7 bronz madalya ile Özel Samanyolu Lisesi oldu. Samanyolu'nu 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile Özel Yamanlar Lisesi, 2 gümüş, 3 bronz madalya ile de İzmir Fen Lisesi izledi. İstanbul Atatürk Fen Lisesi 2 altın, 1 bronz, Ankara Fen Lisesi de 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Özel Fatih Lisesi ise 2 bronz madalya elde etti. Biyoloji dalında verilen 6 madalyanın 4'ünü Samanyolu, 2'sini Yamanlar alırken, iki gümüş madalyayı Samanyolu'nun aldığı kimya dalında altın madalya verilmemesi dikkat çekti. TÜBİTAK'ın Ulusal Bilim Olimpiyatları, 1993 yılından beri, lise öğrencilerini fen bilimlerine teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Olimpiyatlar için 8-9 Mayıs 2004’te 28 il merkezinde yapılan birinci aşama sınavlarına 8 bin 305 öğrenci katıldı. Bunlardan 122'si ikinci aşamaya katılmaya hak kazandı. İkinci aşama sınavları ise 11-12 Aralık tarihlerinde tamamlandı. TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş, önümüzdeki yıl yapılacak olimpiyatlara daha yoğun bir katılım olması için çalışacaklarını söyledi. Öğrencilere de seslenen Yetiş, “Lütfen aklınızı ve gönlünüzü kendinize rehber edinin. Tek borcunuz dünyanın neresinde olursanız olun ülkeniz için çalışmak.” dedi.

Altın madalya alan öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Şaban Şimşek verdi. Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemil Koca da, başarılarının tesadüf olmadığını vurgulayarak, öğrenci, öğretmen ve TÜBİTAK yetkililerine teşekkür etti. Başarılarının uluslararası bilim olimpiyatlarında da geçmiş yıllardaki gibi devam edeceğini vurgulayan Koca, "Avrupa Birliği sürecinde ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Türk öğrenciler, Uluslararası Kimya Olimpiyatı’ndan altın madalyayla döndü

Almanya’nın Kiel şehrinde düzenlenen 36. Uluslararası Kimya Olimpiyatları’nda Türkiye 1 altın ve 3 gümüş madalya alarak tarihinin en iyi derecesine imza attı.

60 ülkenin 240 öğrenci ile katıldığı müsabakalarda dereceye girenlerin ödülleri Hamburg Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Türkiye’ye altın madalya ödülünü İzmir Fen Lisesi’nden Hasan Arslan, gümüş madalyaları da sırasıyla Gaziantep Özel Mutafoğlu Lisesi’nden Derya Karnas, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Mehmet Talha Kutlu, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Tuğrul Nalbantoğlu kazandırdı.

Hamburg Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını Uluslararası Kimya Olimpiyatı Almanya Başkanı Prof. Reinhard Demuth yaptı. Demuth’tan sonra söz alan Almanya Eğitim Bakanı Edelgard Bulmahn da insan hayatının her alanında kimyanın yer aldığını vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti. İlk dörde girenlerin madalyalarını Bakan Bulmahn verdi.

Olimpiyatta altın madalya kazanan Hasan Arslan, “Hem bireysel olarak madalya aldığımdan, hem de ülkemizin başarısına katkıda bulunduğumdan dolayı çok mutluyum. Altın madalya almayı kafama koymuştum, şimdi bu dileğim gerçekleştiğinde huzura erdim. Bu başarıyı düzenli bir şekilde ders çalışmama ve ailem ile arkadaşlarımın desteğine borçluyum. Grup çalışmalarında arkadaşlarımız ile deneysel çalışmalar yapmamızın da büyük katkısı oldu.” dedi. Grup Başkanı Ahmet Önal sonuçlardan memnuniyetini dile getirip, bu başarıları öğrencilerin azimle çalışmalarına bağladıklarını söyledi. Önal, madalya alan öğrencilerin, üniversitelerin kimya bölümlerinde ÖSS puanlarına bakılmaksızın okuyabileceklerini vurguladı.

Olimpiyatlarda Türk cumhuriyetlerinden Azerbaycan 2 altın, 1 bronz; Kazakistan 3 gümüş, Türkmenistan da 1 bronz madalya kazandı. Müsabakalarda en başarılı grup 4 atın madalya ile Çin olurken, ev sahibi Almanya 2 altın, 2 gümüş madalya kazandı. Katılımcıların hepsine şükran belgesi verilen törenin ardından 37. Uluslararası Kimya Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Kore, olimpiyatların yapılacağı şehirleri tanıtarak, olimpiyat bayrağını teslim aldı.

Fatih Koleji, Biyoloji Olimpiyatı’nda üçüncü oldu

Fatih Koleji de Avustralya’nın Brisbane şehrinde 11-18 Temmuz tarihleri arasında yapılan 15. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’nda bronz madalya kazandı. 42 ülkeden 168 öğrencinin katıldığı yarışmada bronz madalyayı, Özel Fatih Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Erkan Yüce aldı. Bu madalya ile Fatih Koleji’nin Uluslararası Bilim Olimpiyatları’ndaki madalya sayısı da 29’a ulaşmış oldu.

Arınç, ABD'dedeki Türk okulunu TBBM'nin 'altın madalyası' ile onurlandırdı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ABD'de katıldığı bilim olimpiyatları ve çeşitli yarışmalarda kazandığı derece ve madalyalarla adından sıkça söz ettiren Türk okulu Pioneer Academy of Science'ı (Pioneer Bilim Akademisi) TBBM'nin ''altın madalyası'' ile ödüllendirdi.

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) tarafından Birleşmiş Milletler'de düzenlenen ''II. Dünya Parlamento Başkanları Konferansı''na katılmak üzere New York'ta bulunan TBMM Başkanı Arınç, ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan Pioneer Academy of Science isimli okulu ziyaret ederek, okul yetkililerinden okul ve kazandığı başarılar hakkında bilgi aldı.

Okula gelişinde Türk ve Amerikalı öğrencilerden oluşan geleneksel kıyafetli folklor ekibi tarafından karşılanan Arınç, okul öğrenci ve velileri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Okulda bir konuşma yapan Arınç, New York'ta gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgiler vererek, ''Böyle güzel bir okulumuzu ziyaret etmek, başarılarıyla övünmek, öğrencileriyle bir araya gelmek ve okul yöneticileri ile tanışmış olmaktan çok mutluyum'' dedi.

-''BAŞARILAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR''-

Okulun kazandığı başarıları daha önceden bildiğini kaydeden Arınç, öğrencileri arasında Türk çocuklarının yanı sıra Amerikalı ve başka milletlerden çocukların da bulunduğu okul hakkında ''Böyle kaliteli bir eğitim kurumunun verdiği kaliteli bir eğitimle topluma nitelikli elamanlar kazandırması bizim çok takdir ettiğimiz bir olay. Özellikle Türklerin sermayesi ve emeğiyle kurulan bu okulların, bulundukları beldelerde büyük başarılar kazanması göğsümüzü kabartıyor'' dedi.

Mayıs ayının ilk haftasında ziyaret ettiği Avustralya'da da bu okulların benzeri olan Işık Kolejleri'ni ziyaret ettiğini kaydeden Arınç, ''Orada da bana o ülkenin bakanları refakat etmişlerdi. Onların sözlerinden anladım ve gurur duydum ki Işık Kolejleri ve onun benzeri okullarda çok kaliteli eğitim veriliyor. Bulundukları ülkenin eğitimine çok büyük katkılarda bulunuyorlar. Onlar çok memnunlar ve bundan da iftiharla bahsediyorlar'' şeklinde konuştu.

Yarın New York'un Brooklyn semtindeki Türk okulu Amity School'u da ziyaret edeceğini söyleyen Arınç, ''Bugüne kadar gittiğimiz Polonya'dan, Bosna-Hersek'e kadar, İtalya'dan bir başka ülkesine, Rusya'daki St. Petersburg'una kadar bizleri sevindiren, çok güzel hizmetler yapan, çok nitelikli öğrenciler yetiştiren çok kaliteli okullarımız var. Türk bayrağının olduğu, İstiklal Marşı'nın söylendiği, Türkçe'nin en güzel biçimi ile öğretildiği, folklorumuzla, müziğimizle çocukların Türkiye'nin ve bizlerin birer gönüllü elçileri olarak yetişmeleri bizleri çok sevindiriyor'' ifadelerini kullandı.

-''TÜRKİYE BU OKULLARLA İFTİHAR EDİYOR''

Bu okulların özel girişimler ve gönüllü birlikteliklerin eseri olduğuna dikkat çeken Arınç, ''Bu okullar Türkiye'nin Türkiye dışındaki iftihar ettiği kurumların başında geliyor. Bundan dolayı da çok memnuniyet duyuyoruz. Birkaç yıldan beri yabancı ülkelerde Türkçe yarışmaları yapılıyor. O yarışmaların finalleri de Türkiye'de oluyor. Geçen sene de bu sene de binlerce insanın katılımı ile 45 ülkeden gelen öğrenciler Türkçe konuşma, okuma yarışması yaptılar. Beni de Meclis'te ziyaret etmişlerdi. Ukrayna'dan tutunuz, Yemen'e kadar, Kenya'dan bir başka ülkeye kadar, hepsi Türkçe'yi en az bir Türk kadar güzel konuşan bu öğrencilerin, şiirleriyle kendi duygularını anlatırken söylediği Türkçe sözler hepimize gurur vermiştir'' şeklinde konuştu.

''Bu okullarda hem İngilizce'yi hem de Türkçe'yi çok iyi öğrenmek büyük kazanımlardır'' diyen Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

''Hele hele yapılan bilim olimpiyatlarında dereceler almak hepimizi çok memnun eden olaylardır. Sizleri kutluyorum. Maddi ve manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten de bu ülkelere giden-gelen bütün siyasilerimizin de işadamlarımızın da anlata anlata bitiremedikleri, Türkiye'de büyük bir heyecanla ve zevkle konuştukları bir olaydan bahsediyoruz. Ben devamını diliyorum. İnşallah daha büyük mekanlarda, daha çok öğrenciye hitap ederek, Amerika'nın bu bölgesinde Türkiye'nin ismini en güzel şekilde duyurmak bizlere, sizlere kısmet olsun ve biz de bundan her zaman iftihar duyalım.''

Okulda çocuğu bulunan velilere Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci ve bu süreç kapsamında Türkiye'nin yaptığı reformlardan da bahseden Arınç, ''Umarım ki Türkiye çok uzun olmayan bir sürede AB'ye tam üye olacaktır'' dedi.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin çok iyi gittiğini belirten Arınç, geçtiğimiz yıllarda büyük krizler yaşayan Türkiye'nin şimdi yaralarını sardığını ve yerli ve yabancı sermayenin ortaya koyduğu yeni yatırımlarla ekonomisi sağlam bir Türkiye'nin var olduğunu ifade etti. Arınç, son ekonomik gelişmeler konusunda da bazı bilgiler verdi.

Konuşma sonrasında okul müdürü Osman Öztoprak, TBMM Başkanı Arınç'a okulun bir plaketini takdim ederken, Arınç da elde ettiği başarılardan dolayı Pioneer Academy of Science'a TBMM'nin altın madalyasını takdim etti.

Daha sonra okulu gezerek Öztoprak'tan bilgiler alan Arınç, dersin devam ettiği bir sınıfı da ziyaret ederekte bulunarak Türk ve Amerikalı öğrencilerle sohbet etti. Müdür Öztoprak, Arınç'a okulun katıldığı bilim olimpiyatları ve çeşitli yarışmalardan kazandığı derece ve ödüller hakkında da bilgi verdi.

-Bolu’nun ilk 10 öğrencisi FEM Dersanesi’nden (2006)

-Bilecik birincisine vali ve başkandan tebrik (2006)

-2006 ÖSS sınavına Fem darsenesi yine damgasını vurdu

http://www.zaman.com.tr/?bl=bolgehaberleri...mp;trh=20060723

-Kilis Fem dersanesi ilk 100 de 3 , ilk 1000 de47 derece çıkardı

-Siirt 1.si Fem dersanesinden çıktı (2006)

-Bilecik 1.si ve 3.sünün yanı sıra ilk 20 deki 10 öğrenci (FEM) Yalçınkaya dersanesinden çıktı.Dersane öğrencilerinin % 100 ü ÖKS yi kazanırken tamamı tercih yapma hakkı kazandı..

-Ordu merkez ve ilçelerde derece yapan öğrencilerin HEPSİ FEM dersanelerinden çıktı.

-Yalova Fem dersanesi ÖSS de ilk 3 ü kimseye kaptırmadı..

-Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sayısal birincisi İstanbul'dan FEM Dersanesi öğrencisi Serhat Karahan oldu. (2004)

-Bakın imam hatipli ye aşağıladığınız insanların başarısına

http://www.zaman.com.tr/?bl=bolgehaberleri...0&hn=312675

-2005 Türkiye birincisi Fem'den

-------------------------

Evet daha bunlar buz dağının görünen kısmının ucudur , o kadar çok başarı var ki taşımaya zamanım yetmez...Bunlara rağmen hala daha bu insanları gerici yobaz , çağ dışı falan diye aşağılamaya kalkanlara bir büyük başarıyla cevap vereceğim..Haydi arkadaşlar lütfen bu insanları karalayanlarında BÖYLE BAŞARISINI VARSA GETİRİNDE GÖRELİM , şöyle uluslar arası bilim olimpiyatlarındaki madalyaların yarısını almış , her yıl ÖSS de eb fazla derece çıkaran türden olsun , varsa tabii

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Türkiye Cumhuriyetinin kurluşundan bu yana geçen sürede kendine sağcı diyen iktidarlar,

Bu ülkenin olması gereken yerden çok gerilerde olmasına neden olmuşlardır.Daha öncede

yazmıştım çağdaş olmak çağdaş düşünmek dünyayla aynı kulvarda koşmak demektir.

Kefere din ile devlet işini ayırmış.Hem iktisadi hem üretim hem bilimsel ve ne yazıkki

hemde tarım alanında bizden kat be kat üstündürler.Bu duruma gelmek için bir ortaçağ

ve rönansı gerçekleştirdiler.Kanlı iç hesaplaşmalarını gerçekleştirip bedelinide ödediler.

2. Dünya savaşı batı dünyasının en büyük ve son aptallığı olmuştur.Ancak o kuvvetli

alt yapı ile yeniden dirilmiş ve muasır medeniyetlerdeki yerlerini almışlardır.

Bizde ise yaşananlar çok acıklı ve vahimdir.Kendi iktidar hırslarını tatmin etmek için

birtürlü kenara çekilmeyi beceremeyen ve yedi kere gidip gelen zombi yöneticilerin

ülke kaynaklarını peşkeş çekmesiyle geçirdi.Gelişen dünyada yaşanan bu kayıplar

bize şimdi üçüncü dünyacı kimliği yapıştırdı. Ne kadar kızarsanız kızın milyar dolarlık

bedel ödeyen halklar bunun hesabını öyle yada böyle sorarlar.Bu ölü sessizliğinin

yarattığı vurdumduymazlık hiç kuşkusuz halkımızın TV haberlerinde cuma çıkışlarını

reklama çeviren ve reklama büyük hayranlık duyarak dünyayı algılamalarında

yatmaktadır. Hiç bir üretim yapmadan tüketim toplumu oluverdik.İğneden ipliğe

herşeyi ithal ediyoruz.Buna cari açık deniyor.Bu cari açıkların anlamı yeni krizler

yeni işsizlikler ve yeni parçalanmalar demektir.Ekonomide dengeleri bir süre

sıkabilir yada günü kurtarabilirsiniz ancak yeri ve zamanı geldiğinde inceldiği

yerden yine kırılacaktır. AKP menkul kıymet satış organizasyonu bu yılkı cari açığı

ülke değerlerini bir bir satarak bir nebze geçiştirdi.Ancak 2007 de kaçınılmaz son

bizi yeniden bekliyor. Yazıktır günahtır.Bu çilekeş halkın üzerinden bu kadar sömürü

allaha revamıdır.Hiçmi vicdanınız sızlamıyor.Hiçmi kanınız donmuyor.Dün DYP sömürmüştü

şimdide ben sömüreyim mantığı hangi müslümanlıkla bağdaşıyor.BU maskeli insanların

bukadar savaş bela binbir türlü illetle mücadele etmişliğine biraz olsun saygı duyması

gerekir.Bu vefekar halk bu kadar ezilmeyi hak ediyormu. Rakamlar ortada milyonlarca

işsiz milyonlarca gıdasız insan.Buna hangi yürek dayanır. Yabancı sermaye gelsin pijamayla

karşılarım diyor unakıtan.Bir tane fabrikamı kurdular,bir tane tersanemi işlettiler.

Hayır hazır değerlerin üsütne kondular.Ne için cari açığı kapatmak için.Cari açık neden

oluştu.İktidarların bitmek tükenmek bilmeyen hırsızlığından.Cezasını kim çekecek.

Biz,yani halk.Bu bitip tükenmek bilmeyen ikiyüzlülük arasında çıkıpta bana şu

tuzu kuru maşa iktidar hırslılarından bahsetmeyin.Artık yorulduğumu hissediyorum.

Buradan yazdığım hiç birşeyde art niyet yok. Aynı ülkenin evlatlarıyız.Saygılar..

Gönderi tarihi:

Türkiye Cumhuriyetinin kurluşundan bu yana geçen sürede kendine sağcı diyen iktidarlar,

Bu ülkenin olması gereken yerden çok gerilerde olmasına neden olmuşlardır.Daha öncede

yazmıştım çağdaş olmak çağdaş düşünmek dünyayla aynı kulvarda koşmak demektir.

Kefere din ile devlet işini ayırmış.Hem iktisadi hem üretim hem bilimsel ve ne yazıkki

hemde tarım alanında bizden kat be kat üstündürler.Bu duruma gelmek için bir ortaçağ

ve rönansı gerçekleştirdiler.Kanlı iç hesaplaşmalarını gerçekleştirip bedelinide ödediler.

2. Dünya savaşı batı dünyasının en büyük ve son aptallığı olmuştur.Ancak o kuvvetli

alt yapı ile yeniden dirilmiş ve muasır medeniyetlerdeki yerlerini almışlardır.

Bizde ise yaşananlar çok acıklı ve vahimdir.Kendi iktidar hırslarını tatmin etmek için

birtürlü kenara çekilmeyi beceremeyen ve yedi kere gidip gelen zombi yöneticilerin

ülke kaynaklarını peşkeş çekmesiyle geçirdi.Gelişen dünyada yaşanan bu kayıplar

bize şimdi üçüncü dünyacı kimliği yapıştırdı. Ne kadar kızarsanız kızın milyar dolarlık

bedel ödeyen halklar bunun hesabını öyle yada böyle sorarlar.Bu ölü sessizliğinin

yarattığı vurdumduymazlık hiç kuşkusuz halkımızın TV haberlerinde cuma çıkışlarını

reklama çeviren ve reklama büyük hayranlık duyarak dünyayı algılamalarında

yatmaktadır. Hiç bir üretim yapmadan tüketim toplumu oluverdik.İğneden ipliğe

herşeyi ithal ediyoruz.Buna cari açık deniyor.Bu cari açıkların anlamı yeni krizler

yeni işsizlikler ve yeni parçalanmalar demektir.Ekonomide dengeleri bir süre

sıkabilir yada günü kurtarabilirsiniz ancak yeri ve zamanı geldiğinde inceldiği

yerden yine kırılacaktır. AKP menkul kıymet satış organizasyonu bu yılkı cari açığı

ülke değerlerini bir bir satarak bir nebze geçiştirdi.Ancak 2007 de kaçınılmaz son

bizi yeniden bekliyor. Yazıktır günahtır.Bu çilekeş halkın üzerinden bu kadar sömürü

allaha revamıdır.Hiçmi vicdanınız sızlamıyor.Hiçmi kanınız donmuyor.Dün DYP sömürmüştü

şimdide ben sömüreyim mantığı hangi müslümanlıkla bağdaşıyor.BU maskeli insanların

bukadar savaş bela binbir türlü illetle mücadele etmişliğine biraz olsun saygı duyması

gerekir.Bu vefekar halk bu kadar ezilmeyi hak ediyormu. Rakamlar ortada milyonlarca

işsiz milyonlarca gıdasız insan.Buna hangi yürek dayanır. Yabancı sermaye gelsin pijamayla

karşılarım diyor unakıtan.Bir tane fabrikamı kurdular,bir tane tersanemi işlettiler.

Hayır hazır değerlerin üsütne kondular.Ne için cari açığı kapatmak için.Cari açık neden

oluştu.İktidarların bitmek tükenmek bilmeyen hırsızlığından.Cezasını kim çekecek.

Biz,yani halk.Bu bitip tükenmek bilmeyen ikiyüzlülük arasında çıkıpta bana şu

tuzu kuru maşa iktidar hırslılarından bahsetmeyin.Artık yorulduğumu hissediyorum.

Buradan yazdığım hiç birşeyde art niyet yok. Aynı ülkenin evlatlarıyız.Saygılar..

:clover: teşekkürler ama anlayacaklarını hiç zannetmiyorum

Gönderi tarihi:

Laf çevirme;hem de uzunca;iyi taktik kutlarım...

Çünkü görmek zor değil;gerici diye adlandırılanlar bu ülkeye bir çok başarı getiriyorlar;dışarıda açılan okullarda Türkçe marş söyleniyor;birileri ise ancak kavye başında onlar hakkında konuşuyor,ya da daha iyi yerlerde onların önünün kesmeye çalışıyor...

Benim güzel ülkem...

(Bir de uyan artık diye müzik mi verelim;yok gerek yok boyalamaya,biz uyan diyerekten şaşaloza çevirmiyoz... :stuart: )

:zorro:

Gönderi tarihi:

:clover: teşekkürler ama anlayacaklarını hiç zannetmiyorum

Bende aynı düşünceleri paylaşıyorum sevgili gelincik....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.