Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

“Bütün lezzetleri acılaştıran ölümü çok zikredin.” ...

Peygamber efendimiz (s.a.v)bir gün sahabeler yanında olduğu halde yere sırayla üç çizgi çeker ve ardından sorar

bu çizgilerden ne anlıyorsunuz

sahabeler der; en iyi allah ve rasulü bilir

efendimiz buyurur

birinci çizgi insandır,ikinci çizgi ölümdür,üçüncü çizgi ise insanın yapmak istedikleri hayallerdir

insan hemen önündeki ölümü görmez unutur da, ondan sonra ki hayalleri ile uğraşır.

bir kardeşim var kendisi futbolcudur tabi belli bir yaşa geldi. hayalinde bir halı saha yapmak var.

ama bir türlü isteğini elde edebilmiş değil belki sonunda elde edebilir ama ben diyorum ki

kardeşim senin bu hayalin bir gün oldu gerçekleşti o kadar uğraştın didindin okadar borca , derde ,sıkıntılara girdin,oldu da bu halı sahayı yaptın ve ilk maçı oynayacaksın veya oynayacaksın ki azrail çıktı geldi.hadi gidiyoruz dedi,ne oldu şimdi onca çalışma gayret ne olacak bir ömrü bunca sıkıntı dert ile bitirmiş olacak

işte eğer bu dünyalık bir çalışma olacaksa o kadar çalışma ve sıkıntıya girmek sonun da ele geçecek olan kazanç sıfırdır.örnekte olduğu gibi

eğer bir çalışma allah için olursa eğer işiniz yarım dahi kalsa tam yapmış gibi karşılığını alırsınız

Gönderi tarihi:

Peygamber efendimiz (s.a.v)bir gün sahabeler yanında olduğu halde yere sırayla üç çizgi çeker ve ardından sorar

efendimiz buyurur

birinci çizgi insandır,ikinci çizgi ölümdür,üçüncü çizgi ise insanın yapmak istedikleri hayallerdir

insan hemen önündeki ölümü görmez unutur da, ondan sonra ki hayalleri ile uğraşır.

bir kardeşim var kendisi futbolcudur tabi belli bir yaşa geldi. hayalinde bir halı saha yapmak var.

ama bir türlü isteğini elde edebilmiş değil belki sonunda elde edebilir ama ben diyorum ki

kardeşim senin bu hayalin bir gün oldu gerçekleşti o kadar uğraştın didindin okadar borca , derde ,sıkıntılara girdin,oldu da bu halı sahayı yaptın ve ilk maçı oynayacaksın veya oynayacaksın ki azrail çıktı geldi.hadi gidiyoruz dedi,ne oldu şimdi onca çalışma gayret ne olacak bir ömrü bunca sıkıntı dert ile bitirmiş olacak

işte eğer bu dünyalık bir çalışma olacaksa o kadar çalışma ve sıkıntıya girmek sonun da ele geçecek olan kazanç sıfırdır.örnekte olduğu gibi

eğer bir çalışma allah için olursa eğer işiniz yarım dahi kalsa tam yapmış gibi karşılığını alırsınız

"ne oldu şimdi onca çalışma gayret ne olacak bir ömrü bunca sıkıntı dert ile bitirmiş olacak

işte eğer bu dünyalık bir çalışma olacaksa o kadar çalışma ve sıkıntıya girmek sonun da ele geçecek olan kazanç sıfırdır."

Fikirlerde yıllarca evrim geçiregelmiş olgulardır.

Şüphesiz, peygamber o devrin en iyi düşünürlerinden birisi olması gerek.

Ama kalkıpta; nasıl olsa öleceksiniz bırakın dünya işlerini ahret için çalışın,

nasıl olsa kazancınız sıfırdır dememsi gerek.

Tüm hadislerin çarpıtıldığı gibi, bunuda çarpıtıp geri bir yapı oluşturuyorsunuz.

Halbuki benim bildiğim de;

"Hiç ölmeycekmiş gibi çalış yarın ölecek gibi de ahretini hazırla" şeklinde bir hadis galiba.

Hadis olmasa bile din'i bir güzel sözün olduğunu biliyorum.

Bizler bu zihniyetle elin gavurundan hep geri kaldık.

Bu tür çarpıtılmış fikirleri, hala da empoze etmektesiniz insanlığa.

Yapma be güzel arkadaşım, insanlar yaşamında hayalleri ile beslenir.

Hayal, insanın olmazsa olmazlarındandır.

Hayalsiz insanlar yaşayamaz.

Üstelik hayaller buluşların ve medeniyetin kaynağıdır.

Hayal etki insan olasın.

Hayal etki birşeyler yapasın, üretebilesin, ilerleyebilesin.

Hayal bir soyut fikirdir.

Uygun şartlar oluştuğunda da somut gerçeğe dönüştürmek insanlığın elinde.

Aferin, o halı saha hayalleri kuran kardeşine.

Ne güzel insanlık için birşeyler hazırlamak.

Senin ve bizlerin, doğumdan ölüme kadar hep ama hep yararlandığımız şeyler;

"Boş amaç" dediğin insanların uğraşları.

Hazırlayarak bizim istifademize sunmuşlar.

Onlar olmazsa bizler nasıl yaşayabiliriz.

Bizler aynı"boş amaç" larla uğraşıp gelecek nesillere yaşayacak ortam hazırlamazsak,

gelecek kuşaklarımız bizlere lanet okumazlarmı.

Neanderthal insanlar belki de senin bu düşüncenle,

doğayla mücadele yolunu seçmeyerek yokolmuşa benziyorlar. :excl::D

Biraz izan lutfen...

Gönderi tarihi:

"ne oldu şimdi onca çalışma gayret ne olacak bir ömrü bunca sıkıntı dert ile bitirmiş olacak

işte eğer bu dünyalık bir çalışma olacaksa o kadar çalışma ve sıkıntıya girmek sonun da ele geçecek olan kazanç sıfırdır."

Fikirlerde yıllarca evrim geçiregelmiş olgulardır.

Şüphesiz, peygamber o devrin en iyi düşünürlerinden birisi olması gerek.

Ama kalkıpta; nasıl olsa öleceksiniz bırakın dünya işlerini ahret için çalışın,

nasıl olsa kazancınız sıfırdır dememsi gerek.

Tüm hadislerin çarpıtıldığı gibi, bunuda çarpıtıp geri bir yapı oluşturuyorsunuz.

Halbuki benim bildiğim de;

"Hiç ölmeycekmiş gibi çalış yarın ölecek gibi de ahretini hazırla" şeklinde bir hadis galiba.

Hadis olmasa bile din'i bir güzel sözün olduğunu biliyorum.

Bizler bu zihniyetle elin gavurundan hep geri kaldık.

Bu tür çarpıtılmış fikirleri, hala da empoze etmektesiniz insanlığa.

Hayal etki insan olasın.

Senin ve bizlerin, doğumdan ölüme kadar hep ama hep yararlandığımız şeyler;

"Boş amaç" dediğin insanların uğraşları.

Hazırlayarak bizim istifademize sunmuşlar.

Onlar olmazsa bizler nasıl yaşayabiliriz.

Bizler aynı"boş amaç" larla uğraşıp gelecek nesillere yaşayacak ortam hazırlamazsak,

gelecek kuşaklarımız bizlere lanet okumazlarmı.

Neanderthal insanlar belki de senin bu düşüncenle,

doğayla mücadele yolunu seçmeyerek yokolmuşa benziyorlar. :excl::D

Biraz izan lutfen...

konuyu baya bi sabtırmışsın bilimselci bey,dikkatli okusaydın bu hayatın bi anlamı olduğunu ve insanın mutlaka bir gayesi olması gerektiğini aksi taktirde eli boş kaldığını sonu yorgunlukluk olan bi hayat bitirmiş olacak.

bir insan ahirete inanmazsa geride kalan ona ne kadar lanet okursa okusun,onun için bir şey değişmez inancına göre zaten yok olmuştur yok olana lanet etsen ne yazar düşünce budur inanmayan için

ama inanan yaptığıklarını allah için yaparsa sonunda allahtan mükaafat alacak güzel bir sonuç alacak

bir insan bir iş yapıyorsa sonunda elde edeceği bir mükaafat olması gerekli böyle bir mükafat yoksa o iş ona yorgunluktan başka bir şey değildir.

bu mükaafat kişilere göre değişir kimi allahın rızasını ister kimi cennetini ister

halı sahada yapılacak,başka şeylerde yapılacak insanlara hizmet için tüm bunlar allah için olursa bi anlamı olacak

bir hadis

kıyamet kopuyorsa dahi elinizde bir fidan varsa onu dikin

bilmem düşündüklerimi anlatabildim mi

sizin anladığınız şekilde bir izahta bulunmadım ben

Gönderi tarihi:

konuyu baya bi sabtırmışsın bilimselci bey,

sizin anladığınız şekilde bir izahta bulunmadım ben

"işte eğer bu dünyalık bir çalışma olacaksa o kadar çalışma ve sıkıntıya girmek sonun da ele geçecek olan kazanç sıfırdır."

Cevabımı bilerek ve anlayarak, çarpıtmadan, tamda yukardaki kurulmuş cümle için yazmıştım.

Dünya için çalışmaların boşuna zahmet olduğunu,

Karşılığınında sıfır olduğunu yazıyor.

Yanlış mı anlıyorum ?...

Gönderi tarihi:

"işte eğer bu dünyalık bir çalışma olacaksa o kadar çalışma ve sıkıntıya girmek sonun da ele geçecek olan kazanç sıfırdır."

Cevabımı bilerek ve anlayarak, çarpıtmadan, tamda yukardaki kurulmuş cümle için yazmıştım.

Dünya için çalışmaların boşuna zahmet olduğunu,

Karşılığınında sıfır olduğunu yazıyor.

Yanlış mı anlıyorum ?...

sayın bilimselci konu bütündür,bütününe göre cevablandırınız.içinden bir cümle alıp,o cümleye göre cevab yazmak iş değildir.bütün bir şeyi ifade eder.bütünden bir şey alırsanız eksik olur doğru sonuç vermez.

lütfen şu anlayışı kıralım doğru olan bir şeyi paylaşalım bunu kim söylerse söylesin yeterki ön yargı olmasın

çoban yazdı,yada bilimselci yazdı,diye illaki karşı olcaz diye bir şart yok doğruysa paylaşalım yanlışsa yanlış gelen tarafını tartışalım neden yanlış olduğunu açıklayalım

ancak bu şekilde olursa bir çok doğrulara ulaşılır aksi taktirde kısır bi tartışmadan öteye gitmez.

Gönderi tarihi:

Ölümden önce olan iman geçerliyse benim inandığım bu dünyayı yok saymıyor demektir...

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

..........

Hayal etki insan olasın.

.........

Biraz izan lutfen...

sayın bilimselci konu bütündür,bütününe göre cevablandırınız.içinden bir cümle alıp,o cümleye göre cevab yazmak iş değildir.bütün bir şeyi ifade eder.bütünden bir şey alırsanız eksik olur doğru sonuç vermez.

lütfen şu anlayışı kıralım doğru olan bir şeyi paylaşalım bunu kim söylerse söylesin yeterki ön yargı olmasın

çoban yazdı,yada bilimselci yazdı,diye illaki karşı olcaz diye bir şart yok doğruysa paylaşalım yanlışsa yanlış gelen tarafını tartışalım neden yanlış olduğunu açıklayalım

ancak bu şekilde olursa bir çok doğrulara ulaşılır aksi taktirde kısır bi tartışmadan öteye gitmez.

Çoban arkadaş,

Bir an için söylediğin gibi;

Kasıtlı olarak konu içerisinden bir cümle almış olayım.

Kasıtlı olarak doğru olanı "çoban" söyledi diye kabullenmiş olmayayım.

Kasıtlı bir kısır tartışmaya da girmiş olayım.

Kabul edeceğim. Ama;

Ama tek bir şey, oda laf salatası yapmadan,

aşağıya alıntısını yaptığım görüşlerin içerisinde dünya çalışmasına yergi yerine övgü olan bir görüşü,

sen de alıntı yaparak gösterebilirmisin ?

efendimiz buyurur

Selamlar...

Gönderi tarihi:

İslam çalışmayı ve bilmi emretmiştir..

Çalışmak ibadet olarak nitelendirilmiş ve mükafatı vardır..

Korkmayın islam kimsenin çalışmasını engellemez..

Alttarafı imani esaslara uyup günde beş vakit namaz kılmaktır..

Namazları toplasan 1 saat ya eder ya etmez...

Geriye 23 saat kalıyor..

Artık uyurmusun gezermisin çalışırmısın bilemem..

Ama şunu bilki islamı özünden araştır yanlış uygulayıcılardan değil..

Saygılar-sevgiler..

Gönderi tarihi:

Çoban arkadaş,

Bir an için söylediğin gibi;

Kasıtlı olarak konu içerisinden bir cümle almış olayım.

Kasıtlı olarak doğru olanı "çoban" söyledi diye kabullenmiş olmayayım.

Kasıtlı bir kısır tartışmaya da girmiş olayım.

Kabul edeceğim. Ama;

Ama tek bir şey, oda laf salatası yapmadan,

aşağıya alıntısını yaptığım görüşlerin içerisinde dünya çalışmasına yergi yerine övgü olan bir görüşü,

sen de alıntı yaparak gösterebilirmisin ?

Selamlar...

ne demek istediğinizi doğrusunu söylemek gerekirse tam anlamış değilim,sayın bilimselci

fakat şu cümlem belki kısmende olsa sorunuza cevab olabilir

işin herkezce malum olan tarafını düşünelim

her insan geçimini sağlamak üzere bir işde çalışıyor

peki karşılıksız çalışan bir insan varmıdır

bir işde çalışacak ve maaş almayacak ömrünün sonuna kadar bu böyle devam edecek

sizce bu ne kadar doğru bi görüştür yada böyle bir şey olabilirmi karşılıksız çalışacak ve bu çalışmasının karşılığında hiç bir şey almayacak!

herkez işin sonunda bir maaş alır

her suçun sonunda o suç yargılanır

her başarı sonunda ödül alır

sonunda olan şeyler olmasa başında olan şeyler kıymetini yitirir

kesinlik le yanlış anlama

bir cümle söyleyeceğim hayası olmayanı kınasan ne yazar

bugün BM israili kınadı

kınadıda ne oldu haya olmadıktan sonra kınama bi işe yaramaz

sonunda israile bi hesab sorulmazsa başında yaptığı zulüm karşılıksız kalır eksiklik olur

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.