Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Genel kültür..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dünya'nın kutup 2 ayrı kutup bölgesi olan Antartika ve Arktika'da kış ayrı şiddetlerde geçer.Arktika kışları Antartika kışlarından daima hafif geçer.Bunun sebebini bilen var mı..?

Gönderi tarihi:

Dünya'nın kutup 2 ayrı kutup bölgesi olan Antartika ve Arktika'da kış ayrı şiddetlerde geçer.Arktika kışları Antartika kışlarından daima hafif geçer.Bunun sebebini bilen var mı..?

Merhabalar arkadaşlar,

Hepinizi inanılmaz özledim. Su an tatildeyim ama 10 gun sonra tekrar sizlerle beraber olacağım. Ayy şimdi heyecanlandım yawww...

Bugün internete bağlanabildim ve forumuma girebildim kısa da olsa, ayy çok mutluyum :)

Tauruscugum, bu sorunun cevabını cevaplamaya çalışayım ben de... Araştırdım bir yanlışlık olmasın diye bilgim doğruymuş :) oldu ki cümlelerimde bir hata olur arkadaşlar, yanlış bilgi vermeyeyim, o nedenle bulduğum bu bilgiyi web adresiyle beraber paylaşacağım sizlerle... http://www.forumfor.biz/archive/index.php/t-28722.html

Antarktika kışlarının daha sert geçmesinin sebebi, Artarktika'nın ortalama 2.000 m. kalınlığında büyük bir buz katmanını ile kaplı olmasıdır. Kutup noktasında buzun kalınlığı 4.335 m'yi bulur. Bu buz kütlesi 24 milyon km3’lük hacmi ile yeryüzündeki bütün buzların yüzde 92’sini oluşturmaktadır. Kıyılarından kopan 350-600 m kalınlığındaki buz parçaları günde 1-3 m hızla ilerler ve birbiri üstüne yığılır. Bu tür yüzen yığınlardan biri olan Ross Buzlası 540.000 km’yi bulan alanıyla neredeyse Fransa büyüklüğündedir. Gelgit olayının buzladan kopardığı büyük parçalar yüzerek çevreye dağılır. Bu tür buzdağları arasında 20.000 km2 büyüklüğe ulaşanlar olur.

Güney Kutbu’nda yeryüzünün en soğuk ve en fırtınalı iklimi egemendir. Ortalama sıcaklık yaz aylarında -20° C’dir ve bu, güneyden fırtınalar estiğinde -70° C’ye kadar düşebilir. Coğrafi Güney Kutbu noktasında bulunan ABD gözlem istasyonunda yapılmış ölçümlerde sıcaklığın yıllık ortalamasının -50° C olduğu, en sıcak ayda ancak -29° C’ye yükseldiği belirlenmiştir. Yani yeryüzünün bu en büyük buzdolabının sıcaklığı Kuzey Kutbu’ndan ortalama 22 derece daha düşüktür.

Bu durum yaşam koşullarını da etkiler. Kuzey Kutbu’nda(Arktika) 400’e yakın çiçek açan bitki türü sayılabilirken, Güney Kutbu’nda bir tane bile olmaması bunun bir belirtisidir. Buna karşılık kıtanın kıyılarında ve açık denizlerinde çok sayıda hayvan yaşar. Penguenler, martılar, foklar ve balinalar soğuk, ama besin maddesi açısından zengin Güney Kutbu denizlerindeki planktonları ve balıkları yiyerek yaşamlarını sürdürürler.

Gönderi tarihi:

Gloria'cım;Hoşgeldin.. :clover:

Cevabın benim bilgilerimle ters düştü arkadaşım.Ben de cevabımı yazayım,sonra doğru nedir öğrenelim.Ok..

Arktika bir okyanus,Antartika ise bir kara parçasıdır.Deniz ikliminde deniz suyu yazın ısıyı depolayarak kışın dışarıya verir.Kara ikliminde ise ısı depolanmadan hemen harcanacağından,kışlar Arktika'ya göre daha serttir Antartika'da.Bitki bulunmama sebebi ise kara olmamasından kaynaklanır..

Yine de zahmet edip araştırdığın için teşekkür ederim.Seni özledik.. :clover:

Gönderi tarihi:

Gloria'cım;Hoşgeldin.. :clover:

Cevabın benim bilgilerimle ters düştü arkadaşım.Ben de cevabımı yazayım,sonra doğru nedir öğrenelim.Ok..

Arktika bir okyanus,Antartika ise bir kara parçasıdır.Deniz ikliminde deniz suyu yazın ısıyı depolayarak kışın dışarıya verir.Kara ikliminde ise ısı depolanmadan hemen harcanacağından,kışlar Arktika'ya göre daha serttir Antartika'da.Bitki bulunmama sebebi ise kara olmamasından kaynaklanır..

Yine de zahmet edip araştırdığın için teşekkür ederim.Seni özledik.. :clover:

Eskimolar ne olacak peki?

Bildiğimiz üzere Eskimolar, arktik bölgenin Sibirya (dogusu), Alaska, Kanada ve Gronland'i kapsayan kesimlerinde yasayan bir halk. Bu durumda arktik bölgede kara var oluyor... Ayrıca kuzey kutbunda yani arktik bölgede bitki bulunur çünkü kara vardır ama güney kutbunda yani antarktikada bitki bulunmaz cünkü iklim koşulları elverişli degildir... (Cümlende yanlışlık var bir daha bakar mısın? Antarktika'da bitki bulunmamasının sebebini karanın olmamasına bağlamışsın ama acıklamanın en başında Antarktika'nın kara olduğunu söylemişsin)

Şimdi senin soyledigin de benim bilgilerime ters düştü :(

Gönderi tarihi:

Eskimolar ne olacak peki?

Bildiğimiz üzere Eskimolar, arktik bölgenin Sibirya (dogusu), Alaska, Kanada ve Gronland'i kapsayan kesimlerinde yasayan bir halk. Bu durumda arktik bölgede kara var oluyor... Ayrıca kuzey kutbunda yani arktik bölgede bitki bulunur çünkü kara vardır ama güney kutbunda yani antarktikada bitki bulunmaz cünkü iklim koşulları elverişli degildir... (Cümlende yanlışlık var bir daha bakar mısın? Antarktika'da bitki bulunmamasının sebebini karanın olmamasına bağlamışsın ama acıklamanın en başında Antarktika'nın kara olduğunu söylemişsin)

Şimdi senin soyledigin de benim bilgilerime ters düştü :(

Ok.Benim bilgim yanlış demek ki..Tezatıda farkettim,özür dilerim. :blushing: Verdiğin cevap ve bilgilendirmen için teşekkür ederim canım arkadaşım.. :thumbsup::clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.