Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İçimden Geldiği Gibi..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

işte sayın asfalt, filozofların, felsefecilerin ,bilim adamlarının insanları kandırdığı nokta tam burası,bir çift ayakkabının ayağa giyilmek üzere yapıldığı herkezce hiç bir bilim dalına muhtaç olunmadan bilinen bir şey

görünen köy kılavuz istemez insan bunu görü görmez idrak eder.ama bunu yapan deriden yapar başka şeyden yapar ama onu yapmaktaki niyet ayağa giysidir.

filozoflar,felsefeciler ve bilim adamları tıpkı senin dediğin gibi bilim dallarını göstererek bir ayakkabının anatomisini çıkarıyorlar.sonuçta ayakkabı bir eşyadır.kullanılmak üzere yapılmış bir eşyadır.vücudumuzda bir eşyadır diş bir eşyadır ezmek için kullanılır el ayak hepsi birer eşyadır her biri farklı yerlerde kullanmak için yapıl eşyalardır.bu eşyalar bize verilmiş biz bu eşyalardan ayrı varlıklarız

ama kendini eşya gören ölüler var

hiç ölü ile diri bir olurmu

seninle tartışmak ayı sağ ve sol omuzuma indirmek kadar zor.

sevgiyle kal arkadaş hep iyi ol aramızdaki fark işte bu olacaktı.....................

Gönderi tarihi:

seninle tartışmak ayı sağ ve sol omuzuma indirmek kadar zor.

sevgiyle kal arkadaş hep iyi ol aramızdaki fark işte bu olacaktı.....................

iki şey arasında mutlaka fark olacak

ama genede teşekkür ederim iyi niyetin için

sende sevgi ile kal

Gönderi tarihi:

Sevgili Terapi,

Görüyorumki, senin de sevgili Taurus(taurusmutis) gibi iyi niyetli, duygularla dolu bir kişiliğin var.

Bunları gördükçe ben de, sizlerle insancıl yanımızın,

birer ortak paydamız olduğunu düşünüyorum.

Ama sizler bu insancıl yapının bizlerde de olabileceğini kabullenemiyorsunuz, şaşırıyorsunuz.

Tevekkeli değil şu sözleriniz de bu tip düşüncelerinizi gösteriyor.

Sevgili terapi,

İnanın biz bu sözlere hiçte yabancı değiliz.

(Hep biz olarak bahsediyorum sebebi de;

Arkadaşlarımın hiç bir fikriyle çelişmediğimden olsa gerek. Umarım hoş karşılarlar.)

Çevremizden her gün bir kaç kez duyuyoruz bu sözleri.

İnsancıllığımızı, dürüstlüğümüzü, yurtseverliğimizi, zekiliğimizi :blushing: sürekli vurguluyorlar.

Ve arkasındanda hemen ekliyorlar;

"Bu yapıdaki bir insanın nasıl inancı olamaz, nasıl ateist olur."

Aslında cevabı sorduğu sorunun içerisinde.

Bu yapıdaki bir insanın ateist olması gerekir. Cevap bu.

Yukardaki saydığım olguların(İnsancıllık, dürüstlük ve yurtseverlik)gerçekliği, ancak ateistler de gözlemlenir.

Çünkü bu olguların alt yapısı bilimsel düşüncedir.

Bilimsel düşünce de, ateist olmayı gerektirir.

Bir düşüncenin bilimsel olabilmesinin de, belirli ilkelerle mümkün olabileceğini sürekli yazmışızdır.

Çok samimi araştırmalar yapıldığında, yukarda saydığım olguların, diğer dünya görüşleriyle mutlaka çeliştiği görülecektir.

Sevgili terapi,

"Anlamakta güçlü çekiyorum" dediğiniz konu aslında bu kadar basit olarak özetlenebilir.

Ama ayrıntıları bir forum'u dolduruyor biliyorsunuz.

Önemli olan olguların soyut değil, somut tanımı...

İyi dileklerimle... :clover:

Öncelikle taurusmutis eline yüreğine sağlık etrafımızda hep senin gibi samimi dostlar olsun inşallah...

Bilimselci abimin ayzısını alıntıladım çünkü bir kaç şey ifade etmek istiyorum elbete saygım var bunlar kendi fikirleridir..

Şahsen ben bu forumdaki baş atistlerin(Gece kuşu bilimselci yam yam dipnot) Hiç kötü insanlar olduğunu sanmıyorum elbette hala bile unutmadığım çok üzüldüğüm şeyler gördüm ama empati yaparak onları anlayabiliyorum en azından anlamaya çalışıyorum.Onun dışında bir çok hoş yanlarını fark etmişimdir...

Bilimselci abimin bu yazısında şöyle bir kısım var.

"Bu yapıdaki bir insanın nasıl inancı olamaz, nasıl ateist olur."

bu haaytın bir çok köşesinde vardır örneğin ;

bak bide namaz kılıyo, ayıp değilmi bide hocanın oğlusun, saçmalama o öyle şey yapmaz beş vakit namazında adam.. gibi

yani gördüğünüz gibi Kötü davranışlar Müslüman bir insan yakıştırılmıyor

ve güzel hallerin kalp temizliğine işaret ettiği için Mevlayı bulacağı düşünülüyor ki bu atesistliğin değil Müslümanlığın özelliğidir(bence)

Not: Baş ataistler dedim yanlış anlaşılmasın genelde onların yazılarını okuduğum için..

Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Açtığım bu topic'te başlıkta da belirttiğim gibi içimden gelenleri yazdım.O günden beri yalnızca izliyorum.Her topic'te olduğu gibi topic'in özü hakkında yazılanlar olduğu gibi,başka konuda tartışanlar da oldu.Hepsinin canı sağolsun..

Yazdıklarıma olumlu,olumsuz yorum getiren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..

Arkadaşlarım hakkında yanılmadığımı gördüm.Hepiniz çok değerlisiniz..

Saygı ve sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

sevgili yağmur sormuş olduğun sorular forumlarda binlerce kez soruldu ve cevap verildi.

geçmiş konuları biraz kurcalarsan verilen cevapları göreceksin.

saygılar

doğrudur sayın lone34 belki binlerce bu sorular soruldu ve cevablanıldı

ama nedense bu soruları sorduğum kişiden cevab alamıyorum, ısrarla sormamın sebeblerinden bi tanesi de budur.

bazı sorular vardır cevabı o sorunun içindedir,küçücük bi ayrıntı gözden kaçarda bi türlü bazı gerçekleri keşfedemeyiz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.