Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Tango" pastası


şef blogcu

Önerilen İletiler

Hamur:
50 gr tereyağı
10 gr badem unu
30 gr şeker pudrası (+1 dal vanilya)
0,5 yumurta
2 tutam iri deniz tuzu
85 gr buğday unu
30 gr beyaz susam (önceden azıcık kavurun)
parmezanlı muss:
80 gr rendelenmiş  parmezan
2 yaprak jelatin (10 gr)
45 ml su
45 gr toz şeker
3 yumurtanın sarısı
210 gr yağlı krema (160 gr + 50 gr)
komposto:
3 yaprak jelatin (15 gr)
0,5 tatlı kırmızı biber (25 gr püre)
60 gr toz şeker
250 gr ahududu püresi (tane)
20 q moruqlu balzamik sirke
süs:
0,5 st. ahududu püresi (çerdeksiz)
0,5-1 çorba kaşığı şeker pudrası
5 gr jelatin yaprağı
125-200 gr ahududu
Oda sıcaklığında bulunan yağı, badem ununu, şeker pudrasını, vanili, yumurtayı, tuzu, unu işlemciye (sabit mikser) koyun, 1 dakika çalın. Susam ekleyin. Künde formuna düşende hazırdır. Gıda plyonkasına bükün, buzdolabında 2 saat tutun.Hamuru ince yayın, 20 cm çaplı, 2-3 cm hündürlüklü biçime döşeyin, 30 dakika buzdolabında tutun.Sobanı 170 derece kızdırın, formdaki hamurun üzerine yük (parşömenin arasında pirinç veya fasulye) koyup yaklaşık 20 dakika, altın renk gelinceye pişirin. Soğutun.
muss:
Parmezanı rendeleyin. Jelatini soğuk suda 20 dakika bekletin.Su ve şeker tozunu tayqulp karıştırın, şeker eriyip kaynar düşenedek pişirin. Yumurta sarılarını çalın ve çaldıqca da ince akımla kaynar şerbeti dökün, kütle bembeyaz olup, hacmi iki kez artanadək çalın.
 50 ml kaymağı vam ateşte kızdırın (qaymağın kalanını buzdolabında tutun), suyu sıkılmış jelatini ekleyin, tam eriyenedek karıştırın, sürtgəcdən geçirilmiş parmezan ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak peynir tam əriyənədək pişirin. Dikkatli olun, yanmasın.Kalan 160 ml çok soğuk kaymağı sağlam çalın. Şerbetle karıştırdığınız yumurta sarılarını, peynirli kitleyi de ekleyip karıştırın. Alınan kremi ayrı biçime yayın (kolay çıksın diye silikon formdan kullanabilirsiniz, yoksa kenarlarına plyonka çekin). 2 saat dondurucuda tutun (daha uzun süre de olur).
Biberli ahududu kompostosu:
Jelatini soğuk suda 20 dakika ıslatın.İstiotun tanelerini temizleyin, 1-2 dakika kaynayan suya, sonra çıkarıp soğuk suya sokun, kabuğunu soyup püre yapın.Ahududu püresi ve şeker tozunu karıştırın, ocağın üstüne koyun, şeker əriyənədək pişirin, biber püresi ve moruqlu balzamik sirkeyi ekleyin. Soğutun.
Tartı buzdolabından çıkarıp biberli ahududu kompotunu üzerine sürün. Katılaşanadek buzdolabında saxlıyın.
süs:Jelatini soğuk suda 15-20 dakika bekletin.Ahududu püresi ve şeker tozunu şeker əriyənədək kızdırın, ama qaynamasın. Sıkıştırılmış jelatini ekleyip tam əriyənədək karıştırın. Soğutun (buzdolabına koymayın).Parmezanlı kremi formdan çıkarın, tartın ortasına koyun, üzerine moruqlu Jelenia dökün. Ahududuyla süsleyin.

 

*Eğer ahududulu balzamik sirke yoksa, o zaman moruğu ezin, bir gece buzdolabında tutun, sonra elekten geçirin, balzamik sirke ile karıştırın. Ya da balzamik ve ahududu sirkelerini karıştırın.
 
kaynak: sefblogcu
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.