Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Matematik yarışmasında bir torbaya, 1'den 10'a kadar olan 10 sayı konuluyor. Üç yarışmacı gelerek bu torbadan sırayla birer sayı seçiyorlar ve seçtikleri sayıya bakıp, diğerlerine göstermeden hakeme veriyorlar. Hakem, seçtikleri sayıların büyüklüğüne göre yarışmacılara kod adı vereceğini anons ediyor ve en küçük çekene A, sonrakine B, en büyük çekene ise C adını veriyor. Sonra hakem tahtaya bir X sayısı yazıyor ve X sayısının bu üç sayının ya çarpımına ya da toplamına eşit olduğunu söylüyor. Yarışmacıların görevi seçilen üç sayıyı da bulmak. Herbiri çok iyi matematikçi olan yarışmacıların arasında şu konuşmalar geçiyor:

1.TUR:

» A: Bu sayıların hangileri olduğunu bulamıyorum.

» B: Bulamıyorum.

» C: Bulamıyorum.

2:TUR

» A: Bulamıyorum.

» B: Bulamıyorum.

» C: Bulamıyorum.

3:TUR

» A: Nihayet buldum.

Tahtaya yazılan X sayısı kaçtır?

kolay gelsin...

not; matematikçiler hiç bir ayrıntıyı atlayamıyacak kadar zekiler... B)

Gönderi tarihi:

Çrpımları toplamlarına eşit olan sayılar mı acaba bunlar..?Hani ''mükemmel sayılar'' denenlerden..

Eğer öyleyse cevap=6

Yani 1+2+3=1.2.3=6..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Çrpımları toplamlarına eşit olan sayılar mı acaba bunlar..?Hani ''mükemmel sayılar'' denenlerden..

Eğer öyleyse cevap=6

Yani 1+2+3=1.2.3=6..

hayır yanlış düşünüyorsun... :devil: çarpımları toplamlarına eşit demiyor..verilen,bu x sayısı ya toplamlarıdır ya da çarpımlarıdır

bak dedem.. adamlar çook zeki ve matematikçi illaki sayıları thmin etmeden,sayıların gelebilme olasılıklarını hesaplıyacaklardır... :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

cevap herhalde 20?

hayır üzgünüm... :(

Gönderi tarihi:

14 mü gıııı?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

evet ablacığım..tebrik ederim... :D ..şimdi belki merak eden vardır diye yazayım dedim.. :sweatingbullets:

Mantığı şu A B C kişileri tahtaya yazılan X sayısının olasılıklarını kağıda yazıyorlar ve birbirlerinin verdikleri yanıta göre olasılıkları azaltıyorlar .

A:Bu sayıların hangileri olduğunu bulamıyorum

B:Bulamıyorum

C:Bulamıyorum

A:bulamıyorum

B:bulamıyorum

C:bulamıyorum

A:nihayet buldum

Kuralına göre bulunabilecek tek sayı var o da 14..........................

A B C

1+3+10 1+3+10 1+3+10

1+4+9 1+4+9 1+4+9

1+5+8 1+5+8 1+5+8

1+6+7 1+6+7 1+6+7

2+3+9 2+3+9 2+3+9

2+4+8 2+4+8 2+4+8

2+5+7 2+5+7 2+5+7

3+4+7 3+4+7 3+4+7

3+5+6 3+5+6 3+5+6

1x2x7 1x2x7 1x2x7

A bulamadım dediğinde kimse olasılıklarını azaltamaz A olasılığı tek bir sayıda yoktur çünkü

B bulamadım dediğinde Bütün kişiler 1+6+10, 1x2x7 olasılıklarını siler çünkü B sayısı 6 yada 2 olsa idi B bunu 1. hakkında bilebilirdi

C bulamadım dediğinde 3+5+6 ve 1+3+10 olasılığı silinir.

1. tur sonunda herkesin elinde kalan olasılıklar şunlardır.

A B C

1+4+9 1+4+9 1+4+9

1+5+8 1+5+8 1+5+8

2+3+9 2+3+9 2+3+9

2+4+8 2+4+8 2+4+8

2+5+7 2+5+7 2+5+7

3+4+7 3+4+7 3+4+7

Sıra A kişisindedir ve yine bulamadım der o halde 3+4+7 olasılığını herkes silinir

B bulamadım dediğinde 2+3+9 olasılığı silinir

Son sıra C dedir ve herkesin elinde kalan sayılar şunlardır.....

A B C

1+4+9 1+4+9 1+4+9

1+5+8 1+5+8 1+5+8

2+4+8 2+4+8 2+4+8

2+5+7 2+5+7 2+5+7

C bulamadım dediğinde 1+4+9 vede 2+5+7 olasılıkları silinir çünkü C nin elindeki sayı 9 yada 7 olsa idi bu hakkında bunu bilirdi.

Sıra A kişisine geldiğinde C nin sekiz olduğunu ,kendi sayısını ve pek tabiki tahtada yazan X sayısını da bildiği için B sayısını da bilebiliyordu.

biraz uzun oldu ama... :clover:

Gönderi tarihi:

ne kadar zor bişey okuyamadım bile

gloria tebrik ederim ya nasıl yaptın helal olsun :thumbsup:

Gönderi tarihi:

ne kadar zor bişey okuyamadım bile

gloria tebrik ederim ya nasıl yaptın helal olsun :thumbsup:

:) olasılık hesapları ile aram biraz iyidir başka bişi değil yani... Hem bilirsin kadınların kafası olasılıklara, erkeklerden daha iyi basar :):lol: O mu, bu mu? Oyle miydi, boyle miydi? :lol: ben de bi bayan olaraktan yaneeeee :w00t:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

:) olasılık hesapları ile aram biraz iyidir başka bişi değil yani... Hem bilirsin kadınların kafası olasılıklara, erkeklerden daha iyi basar :):lol: O mu, bu mu? Oyle miydi, boyle miydi? :lol: ben de bi bayan olaraktan yaneeeee :w00t:

huu gloria .......

nerdesin kız özledim senii.... :wub::(

Gönderi tarihi:

huu gloria .......

nerdesin kız özledim senii.... :wub::(

CANIM TATİLDEYİM PAZAR GUNU DONCEM foruma girebiliyorum ama bağlantım cok yavaş o yuzden oyunlara katılamıyorum ben de snei çok özledim haftaya goruscezzzzz :)

Gönderi tarihi:
olasılık hesapları ile aram biraz iyidir başka bişi değil yani... Hem bilirsin kadınların kafası olasılıklara, erkeklerden daha iyi basar O mu, bu mu? Oyle miydi, boyle miydi? ben de bi bayan olaraktan yaneeeee

yani bütün zeka sorularını biliyorsun ama ;)

Gloria: zeka sorularının vazgeçilmezi :D

gerçekten bir an önce gel de kendinden mahrum bırakma bu fem kel hem fodulları :lol:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.