Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Reza Zarrab (Rıza Sarraf) Miami'de tutuklandı.


gloria

Önerilen İletiler

İran asıllı işadamı Reza Zarrab, İran’a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak ve yüzlerce milyon dolarlık işlemlere karışmak suçlamasıyla ABD’nin Miami kentinde iki İranlı’yla birlikte tutuklandı.

 

Anadolu Ajansı, Reuters ve El Cezire Türk’ün haberlerine göre, savcılık her üç zanlı için ABD’yi dolandırmaktan beş yıl, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten 20 yıl, bankacılık sahtekârlığından 30 yıl ve kara para aklamaktan 20 yıl olmak üzere toplam 75’er yıl hapis istedi.

 

FBI’ın cumartesi günü gözaltına aldığı iddia edilen Zarrab’ın dün Miami’de hakim karşısına çıkarıldığı öğrenildi. Savcı, Zarrab’ın işlediği iddia edilen suçların sıralandığı 21 sayfalık iddianamenin açıklanmasının ardından davayla ilgili yaptığı açıklamada “Bu sanıklar, yıllarca İran ve İranlı şirketlere yönelik yaptırımları ihlal ettiler ve dünya genelinde kara para akladılar” dedi.

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Üstü örtülen 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın ABD’de dolandırıcılık ve kara para aklama dahil dört suçlamayla tutuklanması, Sabah gazetesini harekete geçirdi.

Sabah gazetesine göre New York savcısı, fethullahçı terör örgütü üyesi, cemaatçilerin desteklediği Kimse Yok mu derneğinden ödül almış bir paralelci. İşin aslı ise savcının "yılın suç engelleyicisi" ödülünü almış olması. Sabah gazetesi Reza'nın yakalanmasını sindiremeyip dün olayları kendi çıkarlarına çevirecek bir montaj hazırlamış ancak montaj olduğu ortaya çıkınca haberi apar topar kaldırmış.

 

CeJYX1QWAAAL9yi.jpg

 

gercekten-olan.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başsavcı Preet Bharara, ABD’li politikacılar, uluslararası silah tüccarları, Wall Street yöneticileri ve hatta diplomatlara karşı açtığı davalarla ün yaptı. ABD’deki dört büyük bankayı mahkum ettiren ya da uzlaşmaya zorlayan Bharara, 2012 yılında Bank Of America’yı mortgage usulsüzlüğü ile hükümeti dolandırmakla suçladı. 1 milyar dolarlık tazminat talebiyle dikkat çeken davada, ilk kez bir banka ekonomik krizdeki rolü nedeniyle mahkum edildi. Açtığı yolsuzluk davalarıyla New York’lu politikacıların kabusuna dönüşen Bharara, New York’taki Hindistan Başkonsolos Yardımcısı Devyani Khobragade’ye açtığı dava nedeniyle iki ülke arasında diplomatik krize neden oldu.

 

 

Bharara yakında Zarrab'ın mahkeme karşısına çıkacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Reza Zarrab çok yakında Manathan'da ABD adaleti ile tanışacak."

 

zarrabi-tutuklatan-savci-zarrab-cok-yaki

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada savcının bir gün öncesine kadar takip ettiği kişi sayısı 10 iken dün 14'e çıkmış ve içlerinden birisi de tahmin edin kim?

 

LAbRDZ.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugünkü twitterında kendisine rakı, şiş kebap, halı, lokum ne istiyorsan yollarız var mı istediğin bir şey diye soran kişiye şiş kebap çok severim ama görevimi yaptığım için hediye almayı kabul edemem demiş. 

 

21JWPq.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.