Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2016 9 yıl Dünya yüzünü yerel ve doğal yiyeceklere döndü. 2016 yılında neler ön plana çıkacak 15 maddede topladık. Sebzelerin rock starı tahtına ise kıvırcık kara lahana oturuyor. Son yıllardaki gelişmeler bize gösteriyor ki artık insanlar yedikleri yemeklerin içinde ne olduğuna, nasıl üretildiğine çok daha fazla dikkat ediyor. Amerika’da 2000’e yakın şefin katıldığı bir araştırmaya göre şeflerin yüzde 45’i yerel ürünleri kullanmayı tercih ediyormuş. Sebze, meyve ağırlıklı beslenme, GDO’suz tahıllarla ve antibiyotiksiz beslenen hayvanların etlerini tüketme yükselen değerler. Sürdürülebilirlik şeflerin de gündeminde. Sebzelerin rock starı tahtına ise bu yıl kale oturuyor. Kale bir cins kara lahana. Kara lahananın kıvırcık yapraklı cinsi. 1. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenme 2. İşlenmemiş katkısız besinler 3. Sürdürülebilir tarım ürünleri 4. Ortadoğu ve Kuzey Afrika baharat kullanımı 5. Özgün etnik mutfaklar 6. Yoğurt, ceviz, avakado 7. Doğal tarımla üretilmiş tahıllar ve baklagiller 8. Ev yapımı katkısız salam sosis 9. Ev yapımı turşu 10. Ev yapımı katkısız dondurma 11. Sokak yemekleri 12. Yiyecek israfını önleme 13. Kale, kara lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler 14. Glutensiz beslenme 15. GDO’suz yem ve antibiyotiksiz beslenen, serbest dolaşan hayvanları tüketmek...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.