Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Matematik sorusu..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

mülteci'nin elindeki çarpımın 1,2,3,4,5,6,7,8,9 olabileceği düşünelim.

mülteci ilk seferinde bilemediği için asal sayıları atalım.örnek 3 olsaydı 3*1=3 olduğu için cevabı 3 ile 1 olurdu,asal sayıları attığımızda geriye 4,6,8,9 kalır.şimdi elinde mültecinin elinde 4 olduğunu varsayalım.

o zaman taurusun elinde yazan kağıtta 4(2+2) yada 5(4+1) olması gerekir. taurusun elinde 4 olduğunu varsayalım.4=3+1 yada 2+2 .3+1 olsaydı mültecinin kağıdında 3 yazardı ve hemen 3 ile 1 yaşlarında olduğunu söylerdi.2+2 olsaydı bu sefer taurus ikiz olduklarını söyleyip yaşları 2 derdi.bu 4 olasılığı gitti.demekki kağıtta 5 yazması gerekli 4+1 yada 3+2 dir.mültecininde kağıdında 4 yazdığına göre cevap 4 ile 1 olur.

eğer mültecinin kağıdında 6 olsaydı,taurusun elinde 5 ile 7 olması lazımdı,7 olasılığını düşünürsek 3+4,5+2,6+1 olduğundan mültecinin bu soruyu çözmesi imkansızdı.sadece varsayımlarla konuşurdu.taurusun cevabındanda gidilse aynı mantıkla yapılabilirdi..

sorunun cevabını anlatması çözmesinden daha zor.....

Arkadaşlar kusura bakmayın.. :blushing:

Doğru cevap bu..Tebrik ederim arkadaşım.. :clover:

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar kusura bakmayın.. :blushing:

Doğru cevap bu..Tebrik ederim arkadaşım.. :clover:

şimdi oldu işte, zaten neden bu cevap verildiginde yanlış dediğini anlayamamıştım... Demek ki dalgınlıgına gelmiş... :lol:

Gönderi tarihi:

Hatasız dırınım dırınım kul olmaaaaz

Hatamla dırnınınım sev beni dırıdırınım..:D

Gönderi tarihi:

kim bildi şimdi bu soruyu...

aslına bakarsan ben bildim sayılır :D ama ben bu sorunun cevabını Taurusmutis'e özelden yolamıştım o da yanlış demişti :( vakti zamanında... daha sonra cacophony de yazdı ama ona da yanlış dedi -_- ama olsun biz Taurusmutis'i hatalarıyla da severiz. :lol::clover: Sevmeyenler utansınnnnn :)

Doğru cevap 4 ve 1'dir...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.