Φ multeci Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 BİR TATİL KAMPINDA BİR CÜZDAN ÇALINMIŞTIR.CÜZDANI ÇALAN X,Y,Z,T VE U ADLI KİŞİLERDEN BİRİSİDİR.BU KİŞİLER, SORGULAMALRINDA AŞAĞIDAKİ ÜÇER ÖNERMEYİ YAPMİŞLARDIR: X:(1) CÜZDANI BEN ÇALMADIM. (2) HAYATIMDAHİÇBİR ŞEY ÇALMADIM (3) CÜZDANI T ÇALDI Y:(1) CÜZDANI BEN CALMADIM (2) BENİM KENDİ CÜZDANIM VAR (3) U,CÜZDANI KİMİN ÇALDIĞINI BİLİYOR Z:(1) CÜZDANI BEN ÇALMADIM (2) BU KAMPA GELMEDEN ÖNCE U'YU TANIMIYORDUM (3) CÜZDANI T ÇALDI T:(1) BEN SUÇLU DEGİLİM (2) CÜZDANI U ÇALDI (3) X BENİ SUCLARKEN YALAN SÖYLÜYOR. U:(1) CÜZDANI BEN CALMADIM (2) CÜZDANI Y CALDI (3) Z BENİ COCUKLUGUMDAN TANIR DAHA SONRA ANLASILDIGINA GÖRE HER KİŞİNİN YAPTIGI ÜÇ ÖNERMENİN İKİSİ DOĞRU BİRİ YANIŞTIR. CÜZDANI KİM ÇALDI? Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 öncelikle başkasını suçlayan hiçkimse suçlu olamaz. çünkü suçlu olması halinde hem ben çalmadım dedikleri yanlış olur hem de şu çaldı dedikleri şık yanlış olur. ama yalnızca 1 yalan söyleme hakları vardır... o zaman X , Z , U kesinlikle suçlu değil... bu durumda X1 , Z1 , U1 önermeleri kesinlikle doğru , T2 önermesi kesinlikle yanlis olur. bu durumda T1 , T3 önermeleri kesinlikle doğru olur. T3 doğru olduğu için X3 ve Z3 yanlış , X2 ve Z2 doğru olur. Z2 doğru olduğu için U3 yanlış olur. ve U2 doğru olur. ve Y1 yanlış , Y2 ve Y3 doğru olur... (kimin çaldığını U söyledi) Cüzdanı Y çalmıştır... T eğer ben suçlu değilim değil de ben çalmadım deseydi direkt olarak U diyecektim. ama cüzdan zaten T'nin olabilir. yani aldatmaca olabilir diye diyemedim. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 doğru cevap mustafaa tebrikler Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2006 EVET MUSTAFA DOĞRU TEBRİKLER Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.