Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Co-Admin ÖDEMİŞ: YUMRUKLA ÖRSELENEN BAŞYAPITDananın kaburga kısmından alınan et, yumrukların altında örselenir, kendine gelsin diye bir gün dinlenmeye bırakılır. Bu kebabın eti kadar ekmeği de önemlidir. Taze ekmek, kemik suyu ve kırmızı biberle hazırlanmış yağlı bir sosa batırılır. Et, ızgarada kızartılıp, yağlı ekmeğin üstüne çekilir.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin MANİSA: PİDE ÜSTÜNDE BİR RESİTALBursa’dan sonra karşımıza ‘Manisa Kebabı’ çıkar. Dana ve kuzu kıymalarının karışımının, tuzla yoğrulmasıyla yapılan bu kebap, benim lezzet sıralamamda üst basamaklarda yer alır. Bu kebap, şişköfte büyüklüğündedir, ızgarada, kömür ateşinde cızır cızır sesler çıkartarak bir güzel piştikten sonra, pidelerin üstüne çekilir.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin DENİZLİ: KÖRPE KUZUNUN MARİFETİDenizli’nin ünlü kebabını yiyenler, bu muhteşem lezzet karşısında şaşırıp, bütün bilinen kalıpları, unuturlar. Özel fırınlarda, körpe kuzu etiyle yapılan bu kebap mutlaka elle yenmelidir. Tabağa konan yufkalar da kebap kadar lezzetlidir. Çünkü bu yufkalar, fırında eriyen kuzu yağı ile ıslatılır. Bu kebaba mutlaka ‘yanık yoğurt’ eşlik etmelidir.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin KÜTAHYA: NAR GİBİ OĞLAK Emet kebabı yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip. Kebap, doğal ortamlarda yetişen ve yöre halkının "erkeç" dediği bir yaşını yeni doldurmuş oğlak etiyle yapılır. Temizlenen oğlak bütün olarak fırına atılır. Kapaklar sıkı sıkıya kapanır. Hatta çamurla sıvanır. 4 saat sonra fırından çıkan oğlak nar gibi kızarmış olur.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin ISPARTA: ETİN EN YALIN HALİIsparta denince akla önce gül sonra da Demirel gelir. Ama benim aklıma hemen kebap gelir. Özel fırınlarda saatlerce pişen bu kebap, etin en yalın lezzetini sergiler. Fırından yeni çıkmış sıcacık pide üstünde servis edilen bu çok özel kebabı yiyenler, kebap hakkında bildiklerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalırlar.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin KONYA: TİRİL TİRİL BİR LEZZETKonyalılar ‘Fırın Kebabı’nın üstüne kebap tanımazlar. Bu kebap kuzu etiyle yapılır. Kazanlara konan etlerin üstüne bol kuyruk yağı konarak fırına sürülür. Birkaç saat sonra etler kemiklerden dökülür. İşi bilenler bu kebabın yanında mutlaka kuru soğan yenmesini öğütlerler.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin ANTALYA YÖRÜK KEBABI: HER YERDE BULAMAZSINIZAntalya Akdeniz’in incisidir ama balıkla arası iyi değildir. Yörük halk eti daha çok sever. Onun için Yörükkebabı onların başlarının tacıdır. Kuşbaşı kuzu veya oğlak eti, soğan, kabak, patates, havuç, taze fasulye ve erişte ile yapılan bu çok özel kebabı lokantalarda bulmak pek mümkün değildir. Ancak bir Yörük ailenin kapısını çalmak gerekir.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin MERSİN: TANTUNİAdana’nın biraz ötesinde de aynı anlarda havayı et kokusu sarar. Burası Mersin’dir ve geniş tepsilerde pişen etin adı tantunidir. Küçük dürümler halinde sunulan bu muhteşem kebapta dur durak olmaz. Bir dürüm biter hemen ardından bir başkası gelir. Kimse garsona “dur” demeye cesaret edemez. Bu ziyafet sonsuza kadar sürebilir.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin TARSUS: ADANA’NIN SOĞANLI OLANITarsus da kebabı ile övünür. Hangi kebapçıya giderseniz gidin, kendi kebaplarının adanakebabından daha lezzetli olduğunu öne sürerler. Tarsus kebabı ile adanakebabı arasındaki farkı anlayabilmek için, iyi bir kebap damağına sahip olmak gerekir. Tarsuslu kebapçılar etin içine soğan koyarlar ki bu adanakebabında olmaz.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin ADANA: KEBABIN BAŞKENTİAdana, kebabın başkentidir. Özellikle öğle yemeğine yakın zamanlarda, sokaklardan dumanla birlikte muhteşem kokular yükselmeye başlar. Kebapçılara doğru bir koşturmadır başlar. Her köşebaşında bir kebapçı vardır. Usta kebapçı için dükkân önemli değildir. Salaş mekânlarda yapılan kebapların daha lezzetli olduğuna inanırlar.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin HATAY: TEPSİ KEBABIHataylılar ‘tepsi kebapları’ ile çok övünürler ki, bunda çok haklıdırlar. Soğan, sarmısak, kırmızı biber, salça ile yoğrulan et tepsiye konur. Üstüne birkaç dilim domates ve birkaç yeşil biber ilave edilip, fırına atılır. Bunu bazı kasaplar da yapıp müşterilerine sunarlar. Ben böylesini daha çok severim. Kasapta kebap yemek çok hoşuma gider.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin GAZİANTEP: ALİNAZİK KRALLIĞIGaziantep’e sıra gelince biraz durmak gerekir. Kebap, bu kentin mutfağında ilk sırada yer almaz. Ona gelene kadar öylesine lezzetli yemekler vardır ki, her biri bir sanat eseri kadar kıymetlidir. Bu mutfağın kebap hanesinde ise birçok isim sıralanır. Bunların başını alinazik çeker. Onu altı ezmeli, terbiyeli kuşbaşı, Antep yoğurtlaması izler.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin KİLİS: TAVA KEBABIBiz Kilis kebabı desek de Kilisliler buna ‘Kilis Tava’ derler. Bu kebap koyun kıymasıyla yapılır. Kırmızı toz biber ve soğan ile bir güzel yoğrulan kıyma, tepsiye bastırılır. Kenarlara domates dilimleri dizilir. Bu kebabın kara fırında pişmesi gerekir. Lezzetin anahtarı fırıncıdadır. Eti kurutmadan, kıvamında pişirmek ustalık ister.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin URFA: İNCE İŞİN SIRRIKebabın bir başka başkenti de Urfa’dır. Burada ciğer, etin biraz önüne geçer. Urfa mı Adana mı daha lezzetlidir tartışması hiç bitmez. Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır. Urfalı ustalar kebabı daha ince demirlere takarlar. Onların kebabı, şişten çekilirken bulgur bulgur dökülür ki bu, lezzetin işaretidir. Patlıcan kebabı ise dillere destandır.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin ERZURUM: YATIK DÖNER ÇAĞ KEBABIRotamızı Doğu Anadolu’ya çevirirsek, Erzurum’da karşımıza ‘cağ kebabı’ çıkar. Yatık döner olarak da bilinen bu kebap, Doğu Anadolu dağlarında binbir çiçek otlayan hayvanların etlerinin ne kadar lezzetli olduğunun kanıtıdır.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Yazar Co-Admin TOKAT KEBABI: Özel yapılmış ocak içinde dizilen şişlere bir kuyruk yağı, bir patlıcan, bir et, bir patates ve diğer bir şişe de domates ve sarımsak dizerek pişirilen bu kebap tam ağızlara layık.
Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2015 9 yıl Admin İnsanın karnı acıkıyor bunlara bakarken... Harika bir başlık olmuş ...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.