Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

:shuriken: TURİSTLER KUZEY YARIKÜRESİNDE BİR YERDE GÖL KENARINDA KAMP KURMUŞLARDI.KAMPIN BİRAZ İLERİSİNDE GÖL KIYISINDA BALIK KÖYÜ BULUNUYORDU.TURİSTLER BU KÇYDEKİ PAZARA GİTMEK İÇİN YOLA KOYULDULAR.KAMPTAN KÖYE KADAR OLAN YOLUN YARISI BOYUNCA TURİSTLER GÖKKUŞAGININ ASLA GÖRÜLMEDİĞİ YÖNDE YÜRÜDÜLER.SONRA 90 DERECE DÖNDÜLER,GÖLE DÖKULEN IRMAĞIN KIYISINA VARDILAR;SIĞ YERİNDEN IRMAĞI GECTİLER.IRMAĞIN DİK YAMACINI TIRMANDILAR.BALIK KÖYÜ KARŞILARINDA DURUYORDU.KÖYDEN KAMPA MOTORLA DÖNDÜLER.GÖL ÜZERİNDE SİS OLDUGUNDAN KAPTAN PUSULA KULLANARAK DÜMEN TUTTU VE DÜMDÜZ GİDEREK KAMPA VARDI.

BU GERİ DÖNÜŞ YÖNÜNÜ BULDUNUZ,PUSULA GERİ DÖNÜŞ SIRASINDA KAÇ DERECE GÖSTERİYORDU??

Gönderi tarihi:

90 derece ne yöne döndüler anlayamadım açıkçası.. :ermm:

Olasılıkları yazayım ben sana:

20 derece

360 derece

340 derece..

Gönderi tarihi:

90 derece ne yöne döndüler anlayamadım açıkçası.. :ermm:

Olasılıkları yazayım ben sana:

20 derece

360 derece

340 derece..

yön konusundan emin değilimdir ama hadi bi deneyeyim belki olur

ÖNCE GÜNEYE GİTTİLER (GÖKKUŞAĞININ GÖRÜNMEDİĞİ YER)

SINRA DOĞUYA (90 DERECELİK DÖNÜŞ)

VE SONRA

KUZEY DOĞUYA DOĞRU (TIRMANIRKEN)

BATIYA (GÖLDEN MOTORLA DÖNÜŞ)

Gönderi tarihi:

sanırım 45 derece.

çünkü yolun yarısını kuzey kutbuna dik , kalan yarısını da kuzey kutbuna paralel bir duzlemde yürüdüler. geri dönüşte de son uçtan başlangıç ucuna gittiler. buradan ikizkenar bir üçgen oluştu. ilk dönüş açıları 90 olduğuna göre diğer açılar da 45'er derecedir. umarım soruyu okurken kaçırdığım bişey yoktur.

Gönderi tarihi:

sanırım 45 derece.

çünkü yolun yarısını kuzey kutbuna dik , kalan yarısını da kuzey kutbuna paralel bir duzlemde yürüdüler. geri dönüşte de son uçtan başlangıç ucuna gittiler. buradan ikizkenar bir üçgen oluştu. ilk dönüş açıları 90 olduğuna göre diğer açılar da 45'er derecedir. umarım soruyu okurken kaçırdığım bişey yoktur.

yön mantıklı valla ama dereceyi bilemem...

Gönderi tarihi:

gulsun'le natalia'yi goren varmi :)

Gönderi tarihi:

gulsun'le natalia'yi goren varmi :)

nathy tatilde

Gönderi tarihi:

Cevabıma baktım da pek tatmin edici gelmedi.Biraz açıklamayla yazayım dedim:

Kuzey yarımkürede güneş en üst noktaya ulaştığında güneyde görünür.Gökuşağı ise asla güneşe doğru görülmeyeceğinden,gittikleri yön güneydir..

90 derecelik bir dönüş yapıyorlar ama bu dönüş ne tarafa anlayamadım dediğim gibi..

Olasılıkları yazarken yönleri de yazayım dilersen..

Eğer 90 derecelik dönüş batıya ise,gidiş yönü güneybatı olur ve dönüş;

20 derece kuzeydoğu olur..

Eğer 90 derecelik dönüş doğuya doğru olduysa,gidiş yönü güneydoğu olur ve dönüş;

340 derece kuzeybatı olur..

Yok dersen ki ''dönüş önemli değil,ilk hareket ettikleri yönü bulman yeterliydi'' o zamanda;

360 derece kuzey olur..

Bu arada Mustafa arkadaşım;

Sen açı hesabını yapmışsın,Mülteci pusula derecesini soruyor..:P

Gönderi tarihi:
  • Yazar

taurus dede biraz daha ipuclarına dikkat edersen yolun yarısında hangi yöndüklerini bulabilrsin

Gönderi tarihi:

şimdi çıkmak zorundayım,işten döndüğümde ok..:P

Gönderi tarihi:

:shuriken: TURİSTLER KUZEY YARIKÜRESİNDE BİR YERDE GÖL KENARINDA KAMP KURMUŞLARDI.KAMPIN BİRAZ İLERİSİNDE GÖL KIYISINDA BALIK KÖYÜ BULUNUYORDU.TURİSTLER BU KÇYDEKİ PAZARA GİTMEK İÇİN YOLA KOYULDULAR.KAMPTAN KÖYE KADAR OLAN YOLUN YARISI BOYUNCA TURİSTLER GÖKKUŞAGININ ASLA GÖRÜLMEDİĞİ YÖNDE YÜRÜDÜLER.SONRA 90 DERECE DÖNDÜLER,GÖLE DÖKULEN IRMAĞIN KIYISINA VARDILAR;SIĞ YERİNDEN IRMAĞI GECTİLER.IRMAĞIN DİK YAMACINI TIRMANDILAR.BALIK KÖYÜ KARŞILARINDA DURUYORDU.KÖYDEN KAMPA MOTORLA DÖNDÜLER.GÖL ÜZERİNDE SİS OLDUGUNDAN KAPTAN PUSULA KULLANARAK DÜMEN TUTTU VE DÜMDÜZ GİDEREK KAMPA VARDI.

BU GERİ DÖNÜŞ YÖNÜNÜ BULDUNUZ,PUSULA GERİ DÖNÜŞ SIRASINDA KAÇ DERECE GÖSTERİYORDU??

Eğer 1000 mt güneye gidip sonra da doğuya doğru 500 mt yürüdülerse her 100 mt için 10 derecelik sapma alırız ve 50 derece sapma ile dönüş yönü:

310 derece kuzeybatı olur..

Irmağın yamacını tırmandıklarını göz önüne almıyorum,zira tekneye nehrin göle döküldüğü yerde binebilirler yada sis gölde olduğundan göle giriş yaptıktan itibaren ölçülmeli..

Gönderi tarihi:

OLMADII DOĞRU CEVABI VERİYORUM

Ver bakalım..:P

Gönderi tarihi:
  • Yazar
:shuriken: GÜNES VE GÖKKUŞAGI DAİMA UFKUN KARŞIT YÖNLERİNDE BULUNUR.KUZEY YARIKÜRESİNDE GÜNEŞ ASLA GÜNEYDE OLAMAYACAGINDAN GÖKKUSAGIASLA GÜNEYDE OLAMAZ.DEMEK TURİSTLER YOLUN YARISINDA GÜEYE YÜRÜDULER(1)SONRA 90 DERECE DOGUYA DÖNDÜLER.BUNU ŞURADAN ANLIYORUZ: KUZEY YARIKÜREDE IRMAKLARIN SARP YAMACLARI IRMAGIN SAĞ KIYISINDA BULUNUR.TURİSTLER ÖNCE IRMAGIN SARP OLMAYAN KIYISINA (SOL KIYISINA) VARIP IRMAĞI GEÇTİKTEN SONRA SARP KIYIYA(SAG KIYISINA) VARMISLARDIR.BÖYLE OLABİLMESİ İÇİN DOGUYA DÖNMELERİ GEREKİR.DEMEK Kİ YOLUN İLK YARISINDA GÜNEYE İKİNCİ YARISINDA DOGUYA GİTMİŞLERDİR.BU GÜNEYDOĞU YA GİTMELERİ DEMEKTİR.O HALDE GERİ DÖNÜŞ KUZEYBATI DIR VE PUSULA 315 DERECEYİ GÖSTERİR.(360-45=315) :)
Gönderi tarihi:

:shuriken: GÜNES VE GÖKKUŞAGI DAİMA UFKUN KARŞIT YÖNLERİNDE BULUNUR.KUZEY YARIKÜRESİNDE GÜNEŞ ASLA GÜNEYDE OLAMAYACAGINDAN GÖKKUSAGIASLA GÜNEYDE OLAMAZ.DEMEK TURİSTLER YOLUN YARISINDA GÜEYE YÜRÜDULER(1)SONRA 90 DERECE DOGUYA DÖNDÜLER.BUNU ŞURADAN ANLIYORUZ: KUZEY YARIKÜREDE IRMAKLARIN SARP YAMACLARI IRMAGIN SAĞ KIYISINDA BULUNUR.TURİSTLER ÖNCE IRMAGIN SARP OLMAYAN KIYISINA (SOL KIYISINA) VARIP IRMAĞI GEÇTİKTEN SONRA SARP KIYIYA(SAG KIYISINA) VARMISLARDIR.BÖYLE OLABİLMESİ İÇİN DOGUYA DÖNMELERİ GEREKİR.DEMEK Kİ YOLUN İLK YARISINDA GÜNEYE İKİNCİ YARISINDA DOGUYA GİTMİŞLERDİR.BU GÜNEYDOĞU YA GİTMELERİ DEMEKTİR.O HALDE GERİ DÖNÜŞ KUZEYBATI DIR VE PUSULA 315 DERECEYİ GÖSTERİR.(360-45=315) :)

:clover:

Tamam senin sorun senin cevabın ama bence yanlış arkadaşım.Zamanla tanıyacağız birbirimizi gerçi ama ben profesyonel dağcıyım.Pusula okuma ve yön bulma konularında eğitimim var.Eğer mesafe belirtmezsen hesaplamayı doğru yapamazsın.Benim verdiğim son yanıttaki değerlerden yola çıkarsan cevap benim verdiğim olacaktır.Sen hangi değerlerle buldun bu sonucu yazarmısın?Direkt olarak güneydoğuya gitmiş olsalar dediğin sonuç doğru olur.Ha bir de bir yanlışı daha düzeltelim.Güneş kuzeyyarımkürede güneyde değil kuzeyde asla olamaz..

Tüm bunları bir yana bıraktığımızda;sorun için teşekkür ederim arkadaşım.. :clover: Çözmeye çalışırken zevk aldım..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

pardonoarayı yanlış yazmişim.güneş asla kuzeyde bulunmazyazacagıma oyle yazmışım

Gönderi tarihi:

pardonoarayı yanlış yazmişim.güneş asla kuzeyde bulunmazyazacagıma oyle yazmışım

Olmadı arkadaşım;sorumun cevabı bu değil.Ya çözüme gittiğin yolu açıkla ya da hakkımı bana iade et.. :P:clover:

Gönderi tarihi:

Eğer 1000 mt güneye gidip sonra da doğuya doğru 500 mt yürüdülerse her 100 mt için 10 derecelik sapma alırız ve 50 derece sapma ile dönüş yönü:

Irmağın yamacını tırmandıklarını göz önüne almıyorum,zira tekneye nehrin göle döküldüğü yerde binebilirler yada sis gölde olduğundan göle giriş yaptıktan itibaren ölçülmeli..

Sevgili Mülteci;

Hala verdiğin yanıta açıklama getirmediğin için,benim verdiğim bu cevabın,kullandığım mesafelerle doğru olduğunu sayıyorum.. ;)

Gönderi tarihi:
  • Yazar

zorla güzellik olmaz..bazı şeyleri kabullenmen gerek....

Gönderi tarihi:

zorla güzellik olmaz..bazı şeyleri kabullenmen gerek....

Irmağın yamacını tırmandıklarını göz önüne almıyorum,zira tekneye nehrin göle döküldüğü yerde binebilirler yada sis gölde olduğundan göle giriş yaptıktan itibaren ölçülmeli

Bu benim cevabım.Ölçülerle ve yöntemle beraber..

GÜNES VE GÖKKUŞAGI DAİMA UFKUN KARŞIT YÖNLERİNDE BULUNUR.KUZEY YARIKÜRESİNDE GÜNEŞ ASLA GÜNEYDE OLAMAYACAGINDAN GÖKKUSAGIASLA GÜNEYDE OLAMAZ.DEMEK TURİSTLER YOLUN YARISINDA GÜEYE YÜRÜDULER(1)SONRA 90 DERECE DOGUYA DÖNDÜLER.BUNU ŞURADAN ANLIYORUZ: KUZEY YARIKÜREDE IRMAKLARIN SARP YAMACLARI IRMAGIN SAĞ KIYISINDA BULUNUR.TURİSTLER ÖNCE IRMAGIN SARP OLMAYAN KIYISINA (SOL KIYISINA) VARIP IRMAĞI GEÇTİKTEN SONRA SARP KIYIYA(SAG KIYISINA) VARMISLARDIR.BÖYLE OLABİLMESİ İÇİN DOGUYA DÖNMELERİ GEREKİR.DEMEK Kİ YOLUN İLK YARISINDA GÜNEYE İKİNCİ YARISINDA DOGUYA GİTMİŞLERDİR.BU GÜNEYDOĞU YA GİTMELERİ DEMEKTİR.O HALDE GERİ DÖNÜŞ KUZEYBATI DIR VE PUSULA 315 DERECEYİ GÖSTERİR.(360-45=315)

Bu da seninki.Ölçü ve yöntemini göremiyorum..

Bazı şeyleri kabullenme konusunda hemfikirim seninle.. :getlost:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.