Φ mescere Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2004 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2004 Ey ağılda oğlak doğsa otunu ovada bitiren Allah’ım! Vadettiğin o kıyamet gününün dehşeti kapımızı mutlaka çalacak! İşte o gün; kulakları sağır eden bir ses duyulacak ve defterler dürülecek! İnsanlar ateşin etrafını saran pervaneler gibi olacak. Pusuda bekleyen cehennem tutuşturulup cennet yaklaştırılacak. Gökyüzü yarılıp kararacak ve gizli kapılar açılacak. Parça parça dökülen yeryüzü dümdüz olacak ve vahşi hayvanlar bir araya gelecek. Denizler kaynayacak ve yerin altından lavlar püskürecek. Yıldızlar dökülüp kabirlerin içindekiler dışarı çıkarılacak. Dağlar atılmış yüne döndürülüp yürütülecek. Güneş yaklaştırılacak, beynimiz fokur fokur kaynayacak. Boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alacak. Anası kızından, oğlu babasından kaçacak. ... “Ey insan! İhsanı bol Rabbine karşı seni aldatan nedir?” diye sorulacak. Ayetlerine “Eskilerin masalları, çöl kanunları” diyenler “Eyvahlar olsun bize!” diye çığrışacak. Hak edenlere: “İşte yalanlamış olduğunuz cehennem budur, tadın azabı!” denilecek. Harlanmış ateşe gireceğini anlayanlar hemen yok olmayı dileyip keşke taş, çöp, kıl olarak yaratılsaydım diyecek. Zengininden fakirine, zayıfından şişmanına, küçüğünden büyüğüne, uzunundan kısasına, kralından kölesine, Bush’undan Saddam’ına gelmiş geçmiş tüm insanlar Rabbinin huzurunda divan duracak! ... “O takımı tutup cennete gideceğime bu takımı tutup cehenneme gitmeyi tercih ederim!” diyenlerin, kalplerindeki tüm putları yıkıp yerlerine sadece senin sevgini koymayanların, Seni sadece başı sıkışınca hatırlayanların, hatası bildirdiğinde zeytinyağı gibi üste çıkanların, başak gibi; büyüdükçe boynunu eğmeyenlerin, zekatını vererek mallarını hisar içine almayanların, evlerini ibadetle süslemeyenlerin, topalla gezip aksamayı öğrenenlerin, dostunu ödünç kaşıyanların, saatlerini televizyon başında o kanaldan bu kanala hiçbir şeyi tam seyretmeden tur atarak harcayanların, kendini rakıya verip anıran, tütüne verip savuranların, futbol sahalarının önünde saatlerce bilet kuyruğu bekleyenlerin, hipodromlarda koşan atların anasının babasının adlarını bilip de kendi akrabalarını tanımayanların, matematiksel yeteneklerini; sayısal lotoda hangi sayıların çıkacağını tahmin etmek için seferber edenlerin, abone oldukları tek gazete Fotomaç olanların, kitaplığındaki en büyük yeri at yarışı bültenleri işgal edenlerin, midesinin gıdasını eksik etmediği halde kalbinin gıdasını eksik bırakanların, sanki ateşe çok dayanıklıymış gibi, günah işlerken içinde bir sıkıntı duymayanların, karpuz gibi yata yata büyüyenlerin, ömrünün yarısı boşa geçen, diğer yarısında da ömrünün boşa geçtiğine yakınanların ve kekliği taklit etmeye çalışan karga gibi kendi yürüyüşünü unutanların gözleri fal taşı gibi açılacak! ... Deli deli akanların bura bura tıkanacağı, kötülük edenlerin kötülük bulacağı, şeytanla ortak buğday ekenlerin samanını alacağı, tatlı tatlı yiyenlerin acı acı geğireceği, ava gidenlerin avlanacağı, şapkaların düşüp kellerin görüneceği, gülerek günah işleyenlerin ağlayarak cehenneme gireceği, sakınılan göze çöpün batacağı, evdeki hesabın çarşıya uymayacağı, tuzun kokacağı ve suyun kurtlanacağı gündür o gün! ... O gün rızanı gözetmeyenler; tüm denizler bal olsa kaşık bulamayan fakirler gibi olacaklar! Umutsuzca çevreye bakınacak ve kestikleri başları yerlerine dikmeye çalışacaklar! ... O gün; “Keşke bu hayatım için daha fazla şey getirseydim!” dememek için; namaz kılarken kaç dakikada bitirdiğimi ve her bir rekatın ortalama kaç saniye sürdüğünü hesaplamak, dertsiz başın ya bostan korkuluğunda ya da mezarda olduğunu unutmak, yüzümü Kabe’ye, kalbimi paraya döndürmek, bir baş sarımsak gibi bir kazan yoğurdu kokutmak, konuşmam gereken yerde susup, susmam gereken yerde konuşmak, Seni bırakıp da ölecek adama veya kuruyacak ağaca dayanmak, karnı doyup gözü doymayanlardan olmak, akıllar pazara çıkarıldığında her seferinde kendi aklımı beğenmek, boş fıçı gibi çok langırdamak, ayetlerini az bir ücret karşılığı satmak, ileriye bakarken önündeki çukuru görememek, boş konu ve işler üzerinde uzmanlaşmak, bilgisayar oyunlarında rekor kıracağım diye uykulu gözlerle monitör karşısında sabahlamak, temiz olanı, pis olanla değişmek ve dünya hayatının bir oyun ve eğlence olduğunu unutmak istemiyorum ya Rabbi! ... İşte o gün kimsenin torpili olmayacak! Kimseye haksızlık da yapılmayacak! Partiler, sendikalar, örgütler, silahlar, makamlar hep devre dışı kalacak! Kimin zerre miktarı iyiliği varsa karşılığını görecek, kimin de zerre miktarı kötülüğü varsa karşılığını alacak! O günün tek sığınağımız sensin ya Rabbi! Bizi “Liva-ül Hamd” sancağının altında gölgelendir! Yüzümü güleç eyle, bizi mahcup etme, hor ve aşağılık kılma! Münker ve Nekir meleklerinin suallerine kolayca cevap vermeyi nasip et! Gaybın perdelerinin açıldığı o günde; amel defterleri sağından verilen Ashab-ı Meymene’den olmak istiyorum ya Rabbi, amel defterleri solundan verilen Ashab-ı Meş’eme’den değil! Amin! Ümit Yaşar YILMAZ - Elektronik Müh. Alıntı
Φ kalibre Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2004 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2004 Mükkemmel bir metin dostum Alıntı
Φ karayel Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2004 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2004 Bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz... Alıntı
Φ HizirReis Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2004 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2004 baya güzel bir dua niyetine Alıntı
Φ mescere Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2004 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2004 Teşekkür ederim. Aslında epey uzun bir dua yazmıştım ama bunu bir kısmı olarak yayınlmayı tercişh ettim. Kısa da oldu aslında diğerine göre Alıntı
Φ ecnmst Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2004 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2004 yazdıkların tabiki doğru ve de muhakkak hakikatin ta kendisidir....sana kıyameti tekrar hatırımıza getirdiğin için teşekkürler......bende şunu derimki ;sınavına iyi hazırlanmış bir öğrenci asla sınav zamanının çat kapı bir gün gelipte, sınava gireceği için fazla keder yapmaz...o bilir zaten elinden geleni yapmıştır...bizde yaratanımıza Allah'a elimizden geldiği kadar kulluk borcumuzu yaparda O nun rızasını kazanırsak kıyamet gününüde Rabbim bize yaşatmaz....saygılarımla....ecnmst Alıntı
Φ mescere Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2004 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2004 Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Hesap gününe hazır bir halde ölümü nasip etsin. Alıntı
Φ Prometheus Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2004 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2004 Allah cümlenize yardimci olsun, ben haric. Lütfen tikaltin ve sonuna kadar okuyun (Yada bilgim var demeyin) Saygilarimla.... Alıntı
Φ saadetpink Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2004 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2004 Allah cümlenize yardimci olsun, ben haric. Saygilarimla.... 1354[/snapback] Katılıyorum...... Alıntı
Φ anarşit Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2004 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2004 Allah cümlemizin yardımcısı olsun.Hesap gününe hazır bir halde ölümü nasip etsin. 1199[/snapback] değerli kardeşim. bu metni dediğin gibi uzatabilirsin. yada daha kısada yazabilirdin. ancak şunu sende yapıyorsun bu sayfaları gezdiğine göre sende ekranın başında sabahlıyorsun. sende bu günahı işleme. dolaşma internetlerde. ha oyun oynadın. ha zamanınını burda boşa geçirdin. şimdi bunları yazdın sevapmı kazandın. bununn yerine namaz kılsaydın daha çok sevap kazanırdın. ancak buradada sohbet edildiğine göre, fikir alışverişinde bulunulduğuna göre belki burda zaman geçirmen günah sayılmazmı. yani bu konuyu cami kapısından çıkıncada konuşabilirsin buradada. bu mantık bana doğru gelmemekle birlikte zamanı boşa harcamanın vede denildiği gibi her an kıyamet kopabileceği için o ana hazır olmanın endişesi ni inanlar yaşayacaktır. ancak başka söylev ve emirlerde tavsiyelerde vardır. bunların ayarını tutturabilmek ise biraz zor. yani her an durmadan ibadet yapabilirmiyiz? işini bitirdin. vakit namazını kıldın. sonra ? yani diğer zamanımızı nasıl geçireceğiz? uykumuz gelene kadar namaz kılıp kuranmı okuyacağız? bunu yaparsak o zaman diğer düşünceleri nasıl geliştireceğiz? yani elektronik müh. siniz. şimdi bu yazdıklarına göre sen ne yapıyorsun. baştan alırsak. 700 lü yıllarda tarım ve ticaret. adam sabah kalktı. namazını kıldı. tarlaya gitti. akşam evine geldi. ibadetlerini tamamladı. sonra . eğer böyle gitseydi günümüz ilimini nasıl yakalıyacaktık. bu yüzden bu tür yorumlarda eksik kalan bir yerler var. bunu daha derin bir şekilde düşünmemiz gerekiyor. belliki birçok şeye takmışsın. derneklere çıkar ilişkilerine, günümüz ilişkilerine isyan ediyorsun haksızlıklara vede bunun hesabınıda yüce rabbimize bırakıyorsunki doğrusuda bu. ancak bu konuda bu dünyadada mucadele etmenin gerekli olduğunu düşünürsek bu toplumu yaratmak için de çaba sarf etmeliyiz. şimdi ramazan. 30 gün oruç tut teraviye git. 11 ay teravi yok. ne yapcaz. şimdi hatim indir 30 günde 336 günde ne yapacaz. 30 günde cenneti kazanamıyacağımız kesin. yaşımız 50 desek yaklaşık 18250 gün eder. ne kadar az değilmi sadece 18250 GÜN. DERİZKİ BİRDE ZAMAN NE ÇABUK GEÇTİ. önemli olan iyi bir din bilgisi ve doğru bilgilerle dinimizi öğrenip gerektiği şekilde uygulayabilmek. yoksa gerçekten her an ibadetle geçirsek tüm ulıusların çok gerisinde kalacağız. sevgi ile kal. Alıntı
Φ anarşit Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2004 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2004 selam prometheus. kime hizmet ediyorsun bilemiyorum. yazdıklarına yada eklediğin siteye katılamıyorum. tamamen saçma.. sana nasıl benim dinim saçma geliyor ise. dışında delik olmayan elmanın içinde kurd nasıl oluyor? kabuğu sağlam olan fındığın dalından koparıp kabuğunu kırdığında kıvrılan kurd nerden giriyor o kabuğun içine. onun lavrası veya yumurtası nereden geliyor o fındığın içine. sen bunları bir yanıtla bakalım?_ gelelim insana. spermleri biliyoruz. genleri biliyoruz. biliyoruzda bu nasıl bir kimya yada fizik? ne neyi etkiliyor, o sperm yumurtada ne yapıyor, genleri nasıl transfer ediyor? bir dokunuşla bişiler bulaşıyor transfer tamamlanıyor diyelim, nasıl bir kimyadır ki bişiler gelişiyor, neden gelişiyor? ama nasıl? ortada bir enerji var. bir ortam var. oluşan gelişen kimyayı henüz tam anlatamıyoruz. bildiğimiz sperm yumurtayı dölledi. ve insan oluşuyor. bu kadar açıklama bana yetmiyor. aradaki gelişim nasıl ve neden oluyor? toprağa buğdayı ekiyorsun. suluyorsun, nasıl bir kimyadırki orada yeşerebiliyor buğday. oysa güneşte kupkuru kurumuştu yazın. içinden nasıl yeşeriyor? onunda genleri var. varda o genlere yüklü olanbili nedir. nasıl yükleniyorda kupkuru bir tane nasıl yeşeriyor? sen hariçsin tabii. bu şekilde gidersen yolunu bilirsun direk azap seni bekliyorda sen ne düşünüyorsun? nasıl kurtulacaksın? yolun nedir? bu yol bizede yararmı? saygılar. Alıntı
Φ ayamann Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2004 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2004 selam prometheus. kime hizmet ediyorsun bilemiyorum. yazdıklarına yada eklediğin siteye katılamıyorum. tamamen saçma.. sana nasıl benim dinim saçma geliyor ise. dışında delik olmayan elmanın içinde kurd nasıl oluyor? kabuğu sağlam olan fındığın dalından koparıp kabuğunu kırdığında kıvrılan kurd nerden giriyor o kabuğun içine. onun lavrası veya yumurtası nereden geliyor o fındığın içine. sen bunları bir yanıtla bakalım?_ gelelim insana. spermleri biliyoruz. genleri biliyoruz. biliyoruzda bu nasıl bir kimya yada fizik? ne neyi etkiliyor, o sperm yumurtada ne yapıyor, genleri nasıl transfer ediyor? bir dokunuşla bişiler bulaşıyor transfer tamamlanıyor diyelim, nasıl bir kimyadır ki bişiler gelişiyor, neden gelişiyor? ama nasıl? ortada bir enerji var. bir ortam var. oluşan gelişen kimyayı henüz tam anlatamıyoruz. bildiğimiz sperm yumurtayı dölledi. ve insan oluşuyor. bu kadar açıklama bana yetmiyor. aradaki gelişim nasıl ve neden oluyor? toprağa buğdayı ekiyorsun. suluyorsun, nasıl bir kimyadırki orada yeşerebiliyor buğday. oysa güneşte kupkuru kurumuştu yazın. içinden nasıl yeşeriyor? onunda genleri var. varda o genlere yüklü olanbili nedir. nasıl yükleniyorda kupkuru bir tane nasıl yeşeriyor? sen hariçsin tabii. bu şekilde gidersen yolunu bilirsun direk azap seni bekliyorda sen ne düşünüyorsun? nasıl kurtulacaksın? yolun nedir? bu yol bizede yararmı? saygılar. 1461[/snapback] SENIN KAFAN COK KARISIK DAYI ANLIYORUM BENIM BIR ZAMANKI HALLERIME BENZIYORSUN HAKLI OLDUGUN YERLER VAR COK SEY BILDIGINI AKILLI OLDUGUNU SANIYORSUN AMA BI B-K BILMIYORSUN SENI HOR GÖRMÜYORUM SADECE DOGRU YOL VE GERCEKLER ICIN ZAMANIN GELMEMIS DIYORUM ALLAH ZAMANI KISA OLANLARDAN EYLESIN SAYGILAR Alıntı
Φ BenCesur Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2005 Allah cümlenize yardimci olsun, ben haric. Lütfen tikaltin ve sonuna kadar okuyun (Yada bilgim var demeyin) Saygilarimla.... 1354[/snapback] Keşke Kur-an'ı Kerim2i tamamen okusaydında tam manasıyla anlamını öğrenebilseydin Ama önce Bakara Suresi 6. ve 7. ayetlerini okursan daha faydası olur kısaca ya tamam ya devam dersin Alıntı
Φ BenCesur Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2005 Allah cümlenize yardimci olsun, ben haric. Saygilarimla.... 1354[/snapback] Katılıyorum......Eger bir yerde küçük insanlarin büyük gölgeleri olusuyorsa orada günes batiyor demektir" 1446[/snapback] Yanlışın var : unutmaki güneş batarken küçük insanların gölgeleri büyüyorsa Güneş doğarkende aynı şey olur inanmazsan güneş doğarken gölgeni bi seyret Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2005 Mescere kuzum, o kadar zahmet etmissin ki ellerin yorulmustur. Sagol da.. Imdi soruyorum? yazdigin seylerin hepsi bir inanc meselesi. OK. Yanlisin ise, bu meseleyi, yani kiyamet gününü sanki görmüs, biliyor, yasanmis gibi nasilda beynini uyusturup yazabiliyorsun akil almiyor. Her insanin ölümü, her felaket, görece bir kiyamettir. Kiyamet kötü bir sey degil, degisimdir. Ama sen ABD ye bile parmak isirtacak denli korkunc bir dua yazmissin. Yani bazilarinin uydurdugu, aklinca bilgisiz insanlarin bu duanin korkunclugu karsisinda dudaklari ucuklayip, kurtulus icin islama mi siginacaklarini saniyorsun? gülerim Türkiye nin daha 20 milyonu islamlastirilamamistir biliyorsun??? Tüekiye de sandigin gibi insan türü giderek azalmakta. Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2005 BÜTÜNÜYLE SANA KATILIYORUM. Hitabım CANUĞUR sizedir. Bu kere affetmeseniz de olur! Alıntı
Φ pacodelucia Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2005 ne kendi eliyle yazacak copy past yapmıştır.senin için kıyamet gününü sana anlatayım evet kıyamet kopacak ama kıyamet kopacağı haberciliğini israfilin borusu değil nükleeer bomba atılacağının habercisi megafonlar olacak merak etme nükleer bombayı kafana yediğin aman hiç birşey hissetmeyeceksin Alıntı
Φ gündoğumu Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2005 allah razı olsun kardeşım bu yazıyı bizimle paylaştığın için hazırlarken ve bızımle paylaşırken asla zamanını ısraf etmedın aksını ıdda edenelrı acırım o gun yaşayacaklarımızı bır fılım şerıdı gıbı gözumuzun onune getırıp bır an olsun bızı bu fanı dunyanın lezzetlerınden arındırıp bakı hayat için hazırlık yapmaya teşvik eden kardeşıme bınlerce teşekürler.eleştirilere kulaklarını tıka bu arada universtede bır hocam sen ne kadar iyi anlatırsan anlat karşındaki insan anlayacağı kadar anlar fazlasını anlamaz derdı senın yazın için yapılan eleştırılerı okuyunca bu sözun ne kadarda doğru olduğunu anlıyorum . Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.