Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gündem Üzerine Bozan'la Röportaj

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İyi günler sevgili konuklar.. Bir İrtica Hortladı Terör Zortladı programında daha sizlerle birlikteyiz. Gündem üzerine konular hakkında kendisiyle röportaj yapacağımız konuğumuz sevgili Bozan da aramıza katıldı.. Öyleyse merak edilen konular hakkındaki sorularımıza geçebiliriz...

- Merhabalar Sevgili Bozan bey nasılsınız ?

- Bunun sizinle alakalı olduğunu zannetmiyorum, yoğunum malum işler bir an evvel suallere geçelim..

- Pardon siz kendinizi ne zannediyorsunuz, megoloman mısınız ? bozan bey bu arada siz ne iş yapıyorsunuz ki bu kadar meşgulsünüz ?

- Hayır tabiki megoloman ya da fotoroman değilim, .... ...... da değilim. İşim kısaca bozmak, moral bozarım, sinir bozarım, hani organizatörlük vardır ya bizim iş bunun tam tersi oluyor...

- Pekala sizin gibi ***** biriyle daha fazla tartışmak istemiyorum, isterseniz sorulara geçelim..

- İsabet olur....

Soru ; Sizce Türkiye Kuzey Irak'a bir askeri harekat gerçekleştirebilir mi ?

Bozan ; Bakın ben müneccim değilim, onu bilmem fakat bu konuda tam bağımsız davranması söz konusu değildir. Zira uluslararası hukuk kuralları var, ulus değil ulusllararası...!! Dolayısıyla dünyanın Jandarmasına danışmadan, onlarla anlaşmadan böyle bir harekatı mümkün görmüyorum..Onlara rağmen yapılırsa da sonunu hayırlı görmüyorum..

Soru ; Sizce Kuzey Iraka harekat düzenlenmesi Terör sorununu çözer mi ?

Bozan ; Nasıl davranılacağına bağlı. Kuzey Iraka daha önce de girildi hem de pek çok defa. Terör bitmedi. Kimse bilmez ama halen zaten Kuzey Irakta asker vardır, görev yapmaktadır..Ben bölgeye uzun süreli bir yerleşme şeklinde neticelenmeyecek ( en az 10 yıl ) bir harekatın Türkiyeye yarardan çok zarar getireceğine inanıyorum.. Türkiye Bölgeye girecekse petrol için girmelidir aksi halde iktisadi zarardan başka bize hiçbir yararı olmaz bu harekatın..

Soru ; Peki buna Abede sıcak bakar mı ?

Bozan ; Elbetteki hayır abede Türkiyenin oradaki petrolden istifade etmesini istemez, gerekirse sıcak çatışmaya da girebilir .

Soru ; Böyle bir çatışmayı taraflar göze alabilir mi ?

Bozan ; abd alır, Türkiye alabilemez böylece gittiğimiz gibi geri döneriz, bu yüzden Böyle bir harekata sıcak bakmıyorum..

Soru ; meseleyi iç politika açısından değerlendirebilir misiniz ?

Bozan ; tabiki harekat olursa ordu puan kazanır, akape puan kazanır ( zaten akapanın tek hesabı budur, Kuzey ıraka gidip dağları dövüp, bayırları patlatıp, iç siyasete dönüp seç,im yapıp tek başına daha güçlü iktidara gelip bürokrasiyle hesaplaşmak )..Diğer taraftan Türkiye ekonomik krize girer, ab nezdinde itibar kaybeder vesaire...

Soru ;Son zamanlarda terör olaylarının artmasını nasıl yorumluyorsunuz ?

Bozan ; aynı şekilde.. yani öncelikle terör artmadı sadece devam ediyor..Sonralıkla, Şehit annelerini birdenbire gözümüze sokan, Şehit cenazelerini birdenbire gündeme taşıyan güçle, teröre yardım ve yataklık eden güç aynı olabiler, Türkiye savaşın içine itilmek isteniyor olabiler, yani aslında öyle..

Soru ; ne yani bize gösterilenler yanlış mı ?

Bozan ; Bakın meşhur savaş yazarı klaseviç şöyle der savaş üzerine adlı meşhur yapıtında '' savaş siyasetin bir başka biçimidir, devamıdır '' Yani savaş siaysetin bir devamı, bir yapılış biçimidir. Hepsi bu ...

Soru ; Sevgili bozan bey size teşekkür ediyoruz, ama bir sorum var sizin bu ************** ( kusura bakmayın ) Aziz Türk milleti inanır mı ? Bu boş lafları dinler mi ?

Bozan ; Hayır tabiki dinlemez. Bu yüzden de hala uzaya çıkabilememiştir...

Soru ; size bir psikolog doktor tavsiye edebilir miyim ?

Bozan ; Yok hayır ben kendimi uzun müdettir, Türk kocakarılarına emanet ettim halimden gayet memnunum..

bozan

Gönderi tarihi:

süper sevgili bozan seni alkışlıyorum hem çok eğlendim hemde çok düşündüm trajikomik bir yazı olmuş daha öncede söylemiştim galiba tarzınızı çok seviyorum.

Gelelim söylediklerinize hepsine katılıyorum sınır ötesi operasyonu tamamen AKP hükümetine rant sağlar oy açısından ama ABD ile ipler gerilirmi bence konunun bu kısmı çokta önemli değil çünkü ben gerileceğine inanmıyorum iki ülkede siyasi çıkarlarını düşünüp hareket etmek zorunda hepsi danışıklı döğüş yani,gerçi sınır ötesi operasyon terörü bitirirmi?tabiki hayır göz boyamadan öteye geçmez,benim kanaatimce şuan gündemdeki tüm bu olaylar bir bütün İsrailin önce Filistin ardından Lübnana vurması ve akabinde bizim 1 hafta içerisinde 23 şehit vermemiz bana göre hepsi bir zincirin halkaları yani ABD göz dağı verip sınırı geçmeyin diyor ya bizde onu dinlemeyip geçiceğiz ya(en azından öyle görünüyor) AKP prim yapacak halk gözünde ABD de yine yapacağını yapacak hükümet olarak kimse birşey kaybetmeyecek kaybeden kim tabiki şehit anneleri ve bizler,zaten 1 haftadır dikkatimi çeken şey ortadoğu yanıyor fakat bizde tık yok özellikle başbakan son derece rahat ve mutlu tavırlar sergiliyor çok merak ediyorum şu kapalı kapılar arkasında dönen dolapları kimler kimlere neler vaad ediyor acaba?????

Gönderi tarihi:

''Sen kendini savunamazsın!''

Yıllardan beri hemen her gün birkaç şehit veren bir ülkeyiz... Sınırlarımızda bir düşmanlık kaynağı var. Gün geçmiyor ki bir polisimiz, bir jandarmamız, bir erimiz, bir subayımız ***** kurşunlara hedef olmasın... Yaşıyoruz, biliyoruz, tanıyoruz! Bu düşmanlıkların nedenini, niçinini, kimler tarafından kışkırtıldığını, silahlandırıldığını, hepsini, hepsini...

Ama bize diyorlar ki: ''Sen kendini savunamazsın. Sınır ötesine geçmek sana yasak.'' Ama onlar, ama yollara, köylere, kasabalara, karakollara saldıranlar, her türlü özgürlüğe sahip! Öldürecekler, vuracaklar, ama biz kendimizi korumaya kalkarsak karşımıza dikilecekler! ABD'ler, AB'ler, ''Ordunu bu işte kullanamazsın'' diyecekler...

Mahallenin kabadayıları eşkıya kesilmiş! Vuruyor, çalıyor, saldırıyor, eve, ocağa baskın yapıyor, kadını kızı kaçırıyor, ne bulduysa cebe atıyor, olmazsa bıçaklıyor, kurşunluyor... Sen silahlanıp karşı çıkmaya davranınca egemen bir güç dikiliyor karşına, ''olmaz'' diyor, senin yaptığın adaletsizlik sen kendini savunamazsın!

Petersburg'da Sekizler toplandı. Tam da İsrail ordusunun Beyrut'u yakıp yıktığı, kadına kıza yaşlıya çocuğa acımadan, füzeleriyle halkın üstüne saldırdığı günler... Bir yandan da Filistin halkı eziliyor, Hamas yok edilecek! Çünkü onlar terörist, Lübnandakiler de terörist, Irak'ta her gün kırk elli ölü verenler de... Sana karşı, İsrail'de, Amerika'ya, kısacası emperyalist güçlere karşı çıkmaya kalkışırsa hepsi terörist!..

Gel de, o unutulmaz eski zamanları anımsama! ''Bana çizmelerimi giydirmesinler'' ''Beni bir ulusal davranışın başına geçirtmesinler'' sözleri o kadar uzakta değil... O, 30'lu yıllarda Mussolini faşizmine karşı Mustafa Kemal 'in söyledikleri bir masal mı? ''Sen kendini savunamazsın'' gibi bir sözü Türkiye Cumhuriyeti'ne söylemek...

On beş milyonduk, savaşlardan yorgunduk, perişan durumdaydık, ama uyanıktık, diriydik, canlıydık. Askerin papucu yoktu, silahı azdı, soluğu tükenmek üzereydi, ama yüreği vardı, bileği vardı, inancı vardı... Ülkeyi yönetenlere güvenci vardı her şeyden önce!.. Mustafa Kemal'ler, İsmet İnönü 'ler ülkesiydi burası... Sakarya'ları, Lozan'ları yaratan bir ülke, bir halk...

Şimdi kalkıyor ABD elçisi bay falanca ''Sen tek başına sınırı aşmaya kalkma'' diyebiliyor! Her gün ülke kentlerinde şehit cenazeleri kalkarken, binlerce insan gözyaşları dökerken!.. Ülke yönetimine yüzde yirmi beş oyla seçilmiş dinci takımı, Bush adlı bir kovboy taslağının ağzından çıkacak her söze göre, ne yapacağını bilmezken...

Bu ülkenin, bu halkın sahibi yok mu? Bir garip düşte mi geçti seksen yıl? Boşuna mı sınırı bekledi bir milyon asker? Demokrasi diye diye bu ülkeyi batırmak mıydı amaç?.. Biri ne demişti, ''Demokrasi benim için bir araçtır, amaç değil'' . İşte o aracı kullanan kafayla geldik onursuzluk çıkmazına!

''Herkes kendini savunabilir. Ama sen iznimiz olmadan, hiçbir zaman...''

OKTAY AKBAL

Gönderi tarihi:

bazı şeyleri göze almaya hazır mısınız o zaman?

kişisel olarak çoğunuz evet diyebilirsiniz (bu konularda bilginiz olduğu için şunlar bunlar olacak diye sıralamıyorum) şahsi olarak ben de evet derim ama...

en büyük korkum şovenist duyguların tekrar şahlanması ve iç siyasette büyük değişimler olmasıdır.ayrıca böyle bir operasyon sonucunda akepe nin de dik kalabileceğini sanmıyorum. peşpeşe ekonomik krizler patlayacaktır büyük ihtimal, bir dönem durma sürecine gireceğimiz de kesin. ayrıca duygusal bir toplumuz ki korkum da odur zaten iyi şeçimler yapamayan bir seçmen kitlesinin mantık çerçevesinden çıkmaya meyilli bir davranış göstermesi de kaçınılmaz olacaktır.

popülist yaklaşımların kuyruğuna takılmanın bir yarar getirmeyeceğini öğrenmiş olmamız lazım. aklı selim düşünceleri kabullenebilecek miyiz?

petrol hayalinin peşinden sürüklenmek batağa gitmektir. petrol hayalperestleri ülke sınırlarındaki rezervleri nasıl kullanılması, kullanılması için neler yapılması gerektiği konusunda fikir yürütmeli bence.

"allah allah" nidalarıyla bi işe başlamak bizi batırır.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

İyi günler sevgili konuklar.. Bir İrtica Hortladı Terör Zortladı programında daha sizlerle birlikteyiz. Gündem üzerine konular hakkında kendisiyle röportaj yapacağımız konuğumuz sevgili Bozan da aramıza katıldı.. Öyleyse merak edilen konular hakkındaki sorularımıza geçebiliriz...

- Merhabalar Sevgili Bozan bey nasılsınız ?

- Bunun sizinle alakalı olduğunu zannetmiyorum, yoğunum malum işler bir an evvel suallere geçelim..

- Pardon siz kendinizi ne zannediyorsunuz, megoloman mısınız ? bozan bey bu arada siz ne iş yapıyorsunuz ki bu kadar meşgulsünüz ?

- Hayır tabiki megoloman ya da fotoroman değilim, .... ...... da değilim. İşim kısaca bozmak, moral bozarım, sinir bozarım, hani organizatörlük vardır ya bizim iş bunun tam tersi oluyor...

- Pekala sizin gibi ***** biriyle daha fazla tartışmak istemiyorum, isterseniz sorulara geçelim..

- İsabet olur....

Soru ; Sizce Türkiye Kuzey Irak'a bir askeri harekat gerçekleştirebilir mi ?

Bozan ; Bakın ben müneccim değilim, onu bilmem fakat bu konuda tam bağımsız davranması söz konusu değildir. Zira uluslararası hukuk kuralları var, ulus değil ulusllararası...!! Dolayısıyla dünyanın Jandarmasına danışmadan, onlarla anlaşmadan böyle bir harekatı mümkün görmüyorum..Onlara rağmen yapılırsa da sonunu hayırlı görmüyorum..

Soru ; Sizce Kuzey Iraka harekat düzenlenmesi Terör sorununu çözer mi ?

Bozan ; Nasıl davranılacağına bağlı. Kuzey Iraka daha önce de girildi hem de pek çok defa. Terör bitmedi. Kimse bilmez ama halen zaten Kuzey Irakta asker vardır, görev yapmaktadır..Ben bölgeye uzun süreli bir yerleşme şeklinde neticelenmeyecek ( en az 10 yıl ) bir harekatın Türkiyeye yarardan çok zarar getireceğine inanıyorum.. Türkiye Bölgeye girecekse petrol için girmelidir aksi halde iktisadi zarardan başka bize hiçbir yararı olmaz bu harekatın..

Soru ; Peki buna Abede sıcak bakar mı ?

Bozan ; Elbetteki hayır abede Türkiyenin oradaki petrolden istifade etmesini istemez, gerekirse sıcak çatışmaya da girebilir .

Soru ; Böyle bir çatışmayı taraflar göze alabilir mi ?

Bozan ; abd alır, Türkiye alabilemez böylece gittiğimiz gibi geri döneriz, bu yüzden Böyle bir harekata sıcak bakmıyorum..

Soru ; meseleyi iç politika açısından değerlendirebilir misiniz ?

Bozan ; tabiki harekat olursa ordu puan kazanır, akape puan kazanır ( zaten akapanın tek hesabı budur, Kuzey ıraka gidip dağları dövüp, bayırları patlatıp, iç siyasete dönüp seç,im yapıp tek başına daha güçlü iktidara gelip bürokrasiyle hesaplaşmak )..Diğer taraftan Türkiye ekonomik krize girer, ab nezdinde itibar kaybeder vesaire...

Soru ;Son zamanlarda terör olaylarının artmasını nasıl yorumluyorsunuz ?

Bozan ; aynı şekilde.. yani öncelikle terör artmadı sadece devam ediyor..Sonralıkla, Şehit annelerini birdenbire gözümüze sokan, Şehit cenazelerini birdenbire gündeme taşıyan güçle, teröre yardım ve yataklık eden güç aynı olabiler, Türkiye savaşın içine itilmek isteniyor olabiler, yani aslında öyle..

Soru ; ne yani bize gösterilenler yanlış mı ?

Bozan ; Bakın meşhur savaş yazarı klaseviç şöyle der savaş üzerine adlı meşhur yapıtında '' savaş siyasetin bir başka biçimidir, devamıdır '' Yani savaş siaysetin bir devamı, bir yapılış biçimidir. Hepsi bu ...

Soru ; Sevgili bozan bey size teşekkür ediyoruz, ama bir sorum var sizin bu ************** ( kusura bakmayın ) Aziz Türk milleti inanır mı ? Bu boş lafları dinler mi ?

Bozan ; Hayır tabiki dinlemez. Bu yüzden de hala uzaya çıkabilememiştir...

Soru ; size bir psikolog doktor tavsiye edebilir miyim ?

Bozan ; Yok hayır ben kendimi uzun müdettir, Türk kocakarılarına emanet ettim halimden gayet memnunum..

bozan

İyi günler sevgili konuklar, Yine bir ‘’İrtica Hortladı Terör Zortladı’’ programında daha sizlerle birlikteyiz. Konuğumuz her zaman olduğu gibi Sevgili Bozan… hoş geldiniz sevgili Bozan, bir müddettir yoktunuz, nerelerdeydiniz..?

- Çok sevgili haberci hanım yıllık iznimin bir kısmını kullanmak üzere yurt dışına çıktım, tabi Engin abi ( ardıç ) gibi Fransa’ya ya da Mehmet abi ( barlas ) gibi Bodruma falan gidemedim, kendi imkanlarımla ancak Zaho’ya kadar gidebildim, oradan da Kerkük’e uğrayıp mazot aldım, para da vermedim üstelik eeee bizim topraklar değil mi ? er –geç Bizim ordu buralara gelir o zaman hesaptan düşersiniz dedim, bizim çılgınlar pek istekli buralara gelmek için dedim, bana sen deli misin dediler , ben de hayır ben bozanım dedim..Tabi oralar bizim toprak yurt dışı sayılmaz diyen Bursa Nutukçularına da paramız bu kadardı demekle iktifa ediyorum..EE Alihan ne demiş’’Önce bana para lazım’’…

- Haberci kız ‘’ sevgili bozan Kemalistlerin, ulusalcıların ve Cumhuriyet gazetesinin bir araya gelip Fethullah gençliğine karşı cephe oluşturmasını ve ne olduğunu anlamayan, Devlet abinin ( bahçeli ) gençlerinin bu oluşuma destek vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz ?’’

- Bozan ‘’Vallahi haberci kız benim Kemalizm’le, Cumhuriyet gazetesi ile Serdar ortaçla ya da Ümit özatla hiç işim olmaz, eskiden eğlenmek için takılırdım şimdi artık o da baydı…

- Haberci kız ‘’ Sevgili bozan Tehlikenin farkında değilsiniz galiba ?’’

- Bozan ‘’Yok yok farkındayım, gazetemiz batmasın diye her gün 20 tane Cumhuriyet alıp okumadan ortadan kaldırıyorum, çoluk çocuğun eline geçmesin diye de iyice yüksek bir tarafa kaldırıyorum, neme lazım evde çoluk çocuk darbe meraklısı psikopat falan olur değil mi ?’’

- Haberci kız ‘’Sevgili bozan bize okumamız için ne önerirsiniz ? ‘’

- Bozan ‘’ ne istediğinize bağlı, ülkeyi kurtarmak istiyorsanız, Bursa nutku, Cumhuriyet gazetesi üzerine soslu bir Çılgın Türkler tavsiye edebilirim.. Yok ben almiyim, sivil bir vatandaşım diyorsanız raflarda en az satan kitaplar listesinden birini alıp okuyabilirsiniz, fakat en zahmetsizi ve en isabetlisi siz benim yazılarımı okuyun..

- Haberci kız ‘’Peki ya sevgili bozan ne dinleyelim ?’’

- Bozan’’ Ülkeyi kurtaracaksanız P 10. yıl marşı yazıp 0606’ya gönderin, enternasyonal falansanız P ordunun dereleri yazıp 0606’ya gönderin. Dini duygularım hassas diyorsanız P hasbi yazıp 3434’e gönderin. Yok Futbolcuysanız P Serdar ortaç yazıp göndermeniz yeterli size nasılsa bir şeyler sallarlar…Ben kendim söyleyip kendim dinliyorum, isteyen olursa yollarım…

- Haberci kız ‘’ sevgili bozan son olarak halka, köylüye ve çiftçiye ne yapmalarını önerirsiniz?

- Bozan ‘’ halka önerim, Donla denize girerken yakalanmasınlar zira bunun artık cezası olduğunu hatırlatırım, Köylüye efendi efendi köyünde oturmasını, Çiftçiye de bol bol çocuk yapmasını öneririm, zira herkes en iyi bildiği işi yapmalı..

Bozan

Gönderi tarihi:

bu nedir ???

kendin pişir kendin ye gibi bişey galiba.

bozanın kendisiyle yaptığı röportajı okuduktan sonra Can Bartu aklıma geldi.O da böyle kendine sorup cevaplıyor çok komik ya.soruları kolay soruyo ki cevaplaması kolay olsun...Ah bu spor yazarları

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Yine bir ‘’İrtica Hortladı Terör Zortladı’’ programında daha ben haberci kız ve ben bozan birlikteyiz sevgili dostlar. Malum bayram münasebetiyle ara verdiğimiz tenviratımıza bıraktığımız yerden başlıyoruz, zira gündem kalabalık.

Haberci kız ; sevgili hocam öncelikle şu cinayet hadiselerine eğilelim isterseniz ?

Bozan ; hay hay... Efendim evvela Tüm ülkemizin irticayla mücadele bayramını kutlar, bayramda biraz daha şeker yiyeyim diye yollara düşen ve fakat vatanına ulaşamayan bütün köylülerimize Allah'tan rahmet kalanlara da bir daha ki bayramda akrabalarının yanına gitmekte aceleci davranmamaları hususunda nasihat ederim. Dile kolay 5 günde 105 mefta 500'den fazla mecruh.

Haberci kız ; Söz tam buraya gelmişken trafik kazaları hususunda ne yapılmalı sayın bozan.

Bozan ; Biz her zaman sivil insiyatifle işleri halledelim dedik ama olmadı bu durumda, trafik ülkemizde çok can almakta ülke insanımızı bölmekte, ben başka çare kalmadıysa darbe yapalım bütün araçları, yolları ve şöförleri sıkı yönetime tabi tutalım diyorum. Bu da yapılmaz ise bundan sonra arabaların ön ve arka camlarına birer sahife nutuk asılsın derim o da olmadı devrim yapalım, eee tehlikecilerde çare tükenmez.

haberci kız ; Hocam seri katillerle alakalı ne düşünüyorsunuz ?

Bozan ; İrticayla sıkı ve samimi bir ilişkileri olduğuna hiç şüphe yok. katillerden biri bir zamanlar imam hatip lisesinde okumuş. Olay budur, gerisi boştur. Dini baskılar zihninde zamanla saplantıya dönüşmüş ve yer geldiğinde açığa çıkmıştır, derhal tekke ve zaviyelere soruşturma açılmalıdır, bir kaç savcuyu vazifelendirelim...Olmadı devrim yaparız.

haberci kız ; Sevgili hocam nasıl olurda katiller uzun yolculukları sırasında yakalanmadan öldürmeye devam edebildiler ?

Bozan ; iki mühim nedeni var birincisi katillerden birisi koynunda muska taşıyormuş, gördün mü haberci kız yani mesele yine irtica. İkinci neden ise tüm ülke olarak bayramda meydana gelen ve gelecek kazalara yoğunlaştığımızdan bu adamlara yeterince vakit ayıramadık. Artık bir daha ki bayramda yaparız ve olmadı devrim yaparız...

haberci kız ; ne dersiniz sevgili bozan bu katiller bir müddet sonra serdar dontaç kadar meşhur olabilirler mi ?

Bozan ; Ben bu katilleri serdar dontaçtan daha ünlü olacağını düşünüyorum. Yeteneksizleri meşhur etmek, darbe yapmak gibi kötü itiyatlarımız var malumdur.

haberci kız ; bu akşam bize ne yemeği tavsiye edersiniz sevgili bozan.

Bozan ; bak haberci kız seni ben aşçımıyım deyip bozardım ama bu sefer affediyorum. Akşama sahanda yumurta yapın, olmadı devrim yaparız...

Hepinizi Türk astronotlarına emanet ederim. ( yoksa bu da mı benim suçum, yap bir devrim kurtulalım )

bozan

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.