Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

üç arkadaş hazine avına çıkmışlar.vee bi küp altın bulmuslar.sabah altınları bölüşmek üzere uyumuşlar.gece 1.si kalkıp gizlice altınları üçe bölmüş ve bir altın arrtmiş.altınların üçte birini ve fazlalık altını alıp yatmiş.bi süre sonra ikincisi kalkmış.o daaltınları üçe bölmüş ve yıne bir altın artmiş.altınların üçte birini ve fazlalıgı alıp yatmis.daha sonra 3.kişi kalkmiş o da aynı diğerleri gibi altınları üçe bolmüş yine biraltın artmiş.o da altınların üçte birini ve fazlalıgı alıp yatmiş.sabah kalktıklarında altınları üçe bölmüşler ve fazlalık çıkmamiş.herkespayını alıp gitmiş.başlangıçta küpte en aşağı kaç altın vardır???

Gönderi tarihi:

üç arkadaş hazine avına çıkmışlar.vee bi küp altın bulmuslar.sabah altınları bölüşmek üzere uyumuşlar.gece 1.si kalkıp gizlice altınları üçe bölmüş ve bir altın arrtmiş.altınların üçte birini ve fazlalık altını alıp yatmiş.bi süre sonra ikincisi kalkmış.o daaltınları üçe bölmüş ve yıne bir altın artmiş.altınların üçte birini ve fazlalıgı alıp yatmis.daha sonra 3.kişi kalkmiş o da aynı diğerleri gibi altınları üçe bolmüş yine biraltın artmiş.o da altınların üçte birini ve fazlalıgı alıp yatmiş.sabah kalktıklarında altınları üçe bölmüşler ve fazlalık çıkmamiş.herkespayını alıp gitmiş.başlangıçta küpte en aşağı kaç altın vardır???

aynı günde aynı soru iki defa sorulmuş sadece kahramanları farklı :):lol: cevap için az beklemen lazımmm düşüncem... Sen de mi bu soruyu radikalden aldın.. Bana bakın cevabı ben verirsem radikale ben yazarım ona gore haaaaa

Gönderi tarihi:

yaaa öteki sorun nereye gitti bulamıyorum sen mi sormuştun o soruyu da? Yoksa o soru bu soru muydu? değiştirdin mi soruyu? Soruya ne oldu yawwwww?

Gönderi tarihi:

cevap 106

106 = 35 + 35 + 35 + 1 birinci kişi : 36 tane aldı ve 70 altını bıraktı

70 = 23 + 23 + 23 + 1 ikinci kişi : 24 altını aldı ve 46 altını bıraktı

46 = 15 + 15 + 15 + 1 üçüncü kişi: 16 altını aldı ve 30 altını bıraktı

ertesi gün 30 adet altını üçer üçer paylaştılar ve kişi başı 10 altın düştü artan altın kalmadı :)

36 + 10 = 46 tane birinci kişide toplam altın sayısı

24 + 10 = 34 tane ikinci kişide toplam altın sayısı

16 + 10 = 26 tane üçüncü kişide toplam altın sayısı

46 + 34 + 26 = 106 bu da sağlaması hehehhe :lol::sorcerer:

Gönderi tarihi:

olmamış olmamış 3 kişi çok kolay olmuş... sorunun orjinali 5 kişiliktir...

sorunun orjinali:

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=37771

Gönderi tarihi:

olmamış olmamış 3 kişi çok kolay olmuş... sorunun orjinali 5 kişiliktir...

sorunun orjinali:

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=37771

ohh be dun butun gece bu soruyu aradım haaa... Neyse akşam bakacam buna. Akşama kadar kimse yapmasın ona goreee....

Gönderi tarihi:
  • Yazar

yooo ben iki buçuk yıl önce zaman gazetesinden almiştımmm radikal zamandan çarpmişşş

Gönderi tarihi:

bunun 5lisini yaptıktan sonra bunu yapmak cok kolay oluyor ama neyse :D

ilk başta 25 altın varmış...

8 + 8 + 8 + 1 = 25 - 7 = 16

5 + 5 + 5 + 1 = 16 - 6 = 10

3 + 3 + 3 + 1 = 10 - 4 = 6

2 + 2 + 2 + 0 = 6

1. uyanan 10 , 2. uyanan 7 , 3. uyanan 5 , Maymun 3 Altın almıştır (Toplam 25) bundan daha a altın olamaz. :D

Gönderi tarihi:
  • Yazar

EVET DOĞRU YANIT 25

Gönderi tarihi:

EVET DOĞRU YANIT 25

vayy bee harbiden doğru ben nasıl kacırdım bunu gözden acaba uyku anıma mı denk gelmiş neee? v:) tebriker mustafa... Neyse 106 da bi ihtimal tabiii en azından kendimi boyle avuturum ama senin sorunda "en aşağı" dediği için azıcık da avuntum yetersiz kalırr :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.