Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ceviz,anlamiyorsun diyorum ama dogru diyorum be birader.Bak tekrar soyluyorum bir turun senin degiminle "geri kalmisi""ilerlemisi" diye birsey yok.Her tur kendi capinda ilerlemis zaten,ortama ayak uyduruyorlar.Simdi bu baglamda mesala su bahsettigim sincaplar degisim yolunda olabilirler,bunu gozlemleyebilmen icin biraz beklemen gerekebilir (milyon yil kadar mesela),bu degisimleri bu agactan agaca ne kadar cok atlamalari gerektigiyle ve soyunun devam edebilmesiyle dogru orantilidir.Boyle bir degisimden sonra bile ortaya yeni bir tur ciktiginda bu eski sincap turu cope atilacak diye birsey yok,onlarda soylari tukenene kadar,doga elverdigince ayakta kalacaklar.Bu yeni tureyen tur ise yoluna devam edecek.

Ama yinede senin duz mantiginla bir ornek istiyorsan normal sincap ve bu yukarida bahsettigim sincap turleri ornek olarak verilebilir.Aralarinda bu sekilde fark olmasi birinin digerinden "geri" oldugunu gostermez.

Evrim "ilerleme" demek degildir ama "degisim" demektir,ikisi farkli seyler.

Ilkel kabile ornegine gelince,dunyanin neresinden olursak olalim ayni ture uyeyiz,Homo Sapiens.Bunu basite indirgemek gerekirse pekala da milyonlarca yil once dunyanin bir bolgesinde insan turu uremis ve bunlar degisik bolgelere yolculuk yaparak,yeni yerlestikleri bolgelere uyum sagliyarak cesitlilenmis olabilir.Afrika`dakiler gunesten kararmis,Alaska`dakiler karin beyazindan gozlerini kisarak bakmaktan cekik gozlu olmus olabilir.Insanligin tarih boyunca bir cografyadan bir cografyaya goc ettikleri bir gercektir.Hatta belki sende bilirsin Turkler ve Amerikali Kizilderililerin soyuda Asya`ya dayanir.

Evrimi bir agacin govdesinden baslayarak dallanip budaklanan bir sistem gibi gorursen bunu anlayabilirsin.

Bilincsizce olan bir sey degil derken sunu kastediyorum.Sirf verdigin ornekte degil daha bircok organimiz,beynimiz en onemlisi mesela kalbimiz bilincimizin disinda atar.Burada anlaman gereken zurafa agacin ust tarafina dogru uzanmaya calisirken vucudunun diger organlarininda buna ayak uydurmasi.Bu tur bir "ayak uydurma" zorunluluktur arkadasim,yoksa o tur yok olur gider.Eger kadinda oyle bir sivi salgilaniyorsa aldigi zevkten dolayi beyine giden kimyasallarin verdigi sinyaller sonucudur ve turunun cogalmasini saglar.

Bunu daha once de yazmistim tekrar yaziyorum. Bu tur molekullerin ve enzimlerin (mesala o bahsettigin sivi gibi) gorevlerini yerine getirmesini H.yahya`nin dedigi gibi evrim "rastlanti" olarak aciklamiyor,tam tersi bu bir zorunluluk. Evrim gelisiminde hep onceki bilgi ve stabil yapi dogal seleksiyon sonucu daha sonraki canlilarda kullaniliyor.Yani bu senin "suur"dedigin kalitsal,DNA `da kayitli,yani oyle gelmis oyle gidiyor.

Ornegin, sinir sistemi ; noronlarin kompleks yapilari onlarin Allah tarafindan birdenbire yaratildiklarini gostermez; ustelik sinir sisteminin evrimlerine, alt basamaklarina diger canli turlerinde de rastlanir; ozellikle canlilarin sinir sistemlerinin incelenmesi, canlilarin evrim boyunca basamak basamak gelistigini gostemektedir.

Yani bu is bir anda olan bir olay degil ki; evrim canliya verdigi yeni ozelliklerle, onlarin adaptasyon veya dogal seleksiyon konusunda daha sansli hale gelmelerini saglamistir. Ornegin ilk meydana gelen amino asitlerdir, ikinci basamakta, thermal proteinler ve mikrokurecik proteinoidleri olusmustur, daha sonraki basamakta, ATP amino asitleri devreye girip evrimlesmistir. Daha sonra da daha kompleks proteinler ve protein sentezleri gelismistir. Daha sonra prototip hucreler olusmus ve milyonlarca yilda, doga deneye yanila stabil hucreleri olusturmustur.Bu sozu gecen milyonlarca yildaki olusabilecek olasiliklardan hic haberin var mi?Bosuna dusunme,soyliyeyim,neredeyse sinirsizdir.

Goruyorsun ya bir yerden sonra olasiliklar zorunluluga donusuyor.

Saygilar...

Not:gene dokturdum ha :D ,uzun oldu biraz kusura bakmayin ama yazacak cok sey cikiyor hep.

Gönderi tarihi:

sincaplar degisim yolunda olabilirler,bunu gozlemleyebilmen icin biraz beklemen gerekebilir (milyon yil kadar mesela),bu degisimleri bu agactan agaca ne kadar cok atlamalari gerektigiyle ve soyunun devam edebilmesiyle dogru orantilidir.Boyle bir degisimden sonra bile ortaya yeni bir tur ciktiginda bu eski sincap turu cope atilacak diye birsey yok,onlarda soylari tukenene kadar,doga elverdigince ayakta kalacaklar.Bu yeni tureyen tur ise yoluna devam edecek.

Ama yinede senin duz mantiginla bir ornek istiyorsan normal sincap ve bu yukarida bahsettigim sincap turleri ornek olarak verilebilir.Aralarinda bu sekilde fark olmasi birinin digerinden "geri" oldugunu gostermez.

eğer bu kanatlı sincaplar normal sincapların değişim geçirmiş hali ise. eğer her ikiside aynı anda yaşıyabiliyor ise. doğal olarak bu iki versiyon arasında kalan geçiş versiyonlarıda olması gerekit. yani ayakları arasında yeni yeni kanatlar çıkmaya başlamış olanlar falan gibi. yani sincaplar daldan dala atlamalarını kolaylaştırmak için evrimleşmiş ve kanatlanmış diyorsun. ve şuanda bütün sincaplar bunu yapıyor. yani diğerlerindede bu tarz bir değişimin başlangıcının gözlemlenmesi gerekiyor. neden sadece kanatlıları ve kanatsızları var.

Evrim "ilerleme" demek degildir ama "degisim" demektir,ikisi farkli seyler.

evrimin ne olduğunu herkes iyi biliyor burda.

Ilkel kabile ornegine gelince,dunyanin neresinden olursak olalim ayni ture uyeyiz,Homo Sapiens.Bunu basite indirgemek gerekirse pekala da milyonlarca yil once dunyanin bir bolgesinde insan turu uremis ve bunlar degisik bolgelere yolculuk yaparak,yeni yerlestikleri bolgelere uyum sagliyarak cesitlilenmis olabilir.Afrika`dakiler gunesten kararmis,Alaska`dakiler karin beyazindan gozlerini kisarak bakmaktan cekik gozlu olmus olabilir.Insanligin tarih boyunca bir cografyadan bir cografyaya goc ettikleri bir gercektir.Hatta belki sende bilirsin Turkler ve Amerikali Kizilderililerin soyuda Asya`ya dayanir.

yaptığın açıklamanın tatminkar olmadığı bariz bir şekilde ortada. ilkel koşullarda yaşıyan bir insanla medeni bir ortamda yaşıyan insan ile aynı gelişmeleri göstermiş durumdadır. yani ilkel imkanlarla yaşıyan bir insanın evrim teorisine göre bariz farklılıkları olması gerekir. yok onun gözü çekikmiş, şunun rengi karaymış gibi saçmalıklar bişey ifade etmiyor. ilkel insanın biraz daha maymunsu olması gerekir. kollarının biraz daha uzun falan gibi şeyler. tam maymun gibi olmalı demiyorum ama birtek resimlerde gösterebildiğiniz o insanın evrimleşme saffalarının çizimlerine biraz yakın bişey olması gerekir. onlar neden bizim gibi evrimleşti. onların şartları çok farklıydı..

Bilincsizce olan bir sey degil derken sunu kastediyorum.Sirf verdigin ornekte degil daha bircok organimiz,beynimiz en onemlisi mesela kalbimiz bilincimizin disinda atar.Burada anlaman gereken zurafa agacin ust tarafina dogru uzanmaya calisirken vucudunun diger organlarininda buna ayak uydurmasi.Bu tur bir "ayak uydurma" zorunluluktur arkadasim,yoksa o tur yok olur gider.Eger kadinda oyle bir sivi salgilaniyorsa aldigi zevkten dolayi beyine giden kimyasallarin verdigi sinyaller sonucudur ve turunun cogalmasini saglar.

söğlediklerin çok saçma. zürafa yukarıya uzanmaya çalışır ve boyunu uzar, boyunu uzayınca ön ayaklara ağırlık biner, gırtlak borusu uzar vb. şeyler olur ve vücut bu gibi zorlayıcı etkileri kolaylaştırmak için şekil değiştirir. sindirim sistemi değişir, ön ayakları irileşir güçlenir falan işte. evrimleşme bu şekilde olur. ama kadının salgıladığı sıvı çok farklı bişey. erkeğin spermlerini koruyucu ve işini kolaylaştırıcı bir özelliği var ama bunun olmasını zorlayıcı bir etken yok. tamamiyle bilinç dışı. birleşmeyi kolaylaştıcı kaygan sıvı salgılamasını anlarım. bu bir ihtiyaçtır, zorlanma vardır ve bunu kolaylaştırıcı bir şekilde vücut kendini geliştirir ama bu sıvının spermi koruyup yaşamını uzatan ve hareketini kolaylaştıran özel bir birleşime sahip olması çok farklı bişeydir.

ayrıyetten evrimciler spermin vajinanın dışında olduğu durumlarda bile dos doğru rahime ilerlemesini açıklayamamışlardır.

Gönderi tarihi:

O zaman evrimcilerin elekturo mikroskopu yoktu da onun için deyinmediler bu mevzuya, Kozmik enerjiyi kullanarak mahlukat yarattıklarını hağla anlıyamıyorsunuz.

Gayet basit eyer doğa bir şeyler yaratıysa bu sistemdeki diyer gezegenlerde de (o ortama) uygun bir şeyler yaratması lağzımdı acizmi doğa, demek aciz,

Aynı şekilde de yaratan.

Demekki bu gezegen uygun, birileri gelip çeşit türde hayatı başlatmış.

Gönderi tarihi:

Lena o deiğin , yani bu gezegende uygun bir yaşam başlatan Allahtır..

Bilgier'e gelince..

Evet bilgier uzun yazmışsın ama boşa yorulmuşsun..

Yazının başından sonuna kadar çok çaba sarfettiğim halde birtek mantıklı bir cümleye rastlayamadım..

Doğal selleksiyon ve canlıların yaşadığı çevreye ayak uydurması hikayeden ibarettir..

Siz bir zürafayı bodur bitkilerin olduğu bir ortama salsanız ve değil milyonlarca, milyarlarca yıl bekleseniz, o zürafadan gene aynı zürafalar üreyecektir...

Sizin bahsettiğiniz, "yaşadığı ortama ayak uydurma" deyimi evrimcilerin uydurdukları ve teorilerini az da olsa destekler diye düşündükleri bir başka teoridir..

Dış etkenler var olan DNA ya etki edebilirler, bu nedir; Örneğin radyasyon insan DNA sına etki edebilir.. Ama bu etki bozucu bir etkidir..

Doğan çocukların sakat ve eksik doğmasına sebeptir..

Hiç bir şekilde o ortamın şartları için DNA kendini değiştirmez..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bilgier'e gelince..

Evet bilgier uzun yazmışsın ama boşa yorulmuşsun..

Yazının başından sonuna kadar çok çaba sarfettiğim halde birtek mantıklı bir cümleye rastlayamadım..

Doğal selleksiyon ve canlıların yaşadığı çevreye ayak uydurması hikayeden ibarettir..

Siz bir zürafayı bodur bitkilerin olduğu bir ortama salsanız ve değil milyonlarca, milyarlarca yıl bekleseniz, o zürafadan gene aynı zürafalar üreyecektir...

Sizin bahsettiğiniz, "yaşadığı ortama ayak uydurma" deyimi evrimcilerin uydurdukları ve teorilerini az da olsa destekler diye düşündükleri bir başka teoridir..

Dış etkenler var olan DNA ya etki edebilirler, bu nedir; Örneğin radyasyon insan DNA sına etki edebilir.. Ama bu etki bozucu bir etkidir..

Doğan çocukların sakat ve eksik doğmasına sebeptir..

Hiç bir şekilde o ortamın şartları için DNA kendini değiştirmez..

Saygılar..

doğal seleksiyon ve yaşadığı ortama ayak uydurma, bir uydurma onu da bırak bir teori değil ispatlanmış bilimsel gerçeklerdir. evrimciler değil evrim teorisi karşıtı bilim adamları arasındada bunu reddeden yoktur.

bunu anlık yapan canlılarda vardır. kutup tilkisi yaz aylarında boz renk kışında beyaz renk tüy çıkarır. bunun yanında doğal kamuflajını deri rengiyle yapan yüzlerce tür vardır bukalemun ve mürekkep balığı gibi. aynı türden canlıalr yayıldıkları kıtaların ve coğrafyaların şartlarına göre biçimlenmişlerdir. bu isnnalar içinde geçerlidir. fiziksel görünüm bölge şartlarına göre oluşmuştur. step güneşinde gözleri çekikleşen asyalılar. ha keza zenciler. soğuk iklimlerin beyaz tenli novgrodluları.

tek yumurta ikizleri doğdukları andan itibaren yetimhane ye veriliyorlar.iki çocukta farklı bakıcı ailelere veriliyor birisi bir metropolde eğitim görüyor ve beyaz yakalı oluyor. diğer çocuk bir kasabada kol emeğien dayanan bir işte çalışıyor otuz yaşıan geldiklerinde. bırak ikizliği ikisinin kardeş olduğu bile dış görünüşle anlaşılamıyor.

kalkıpta yaşadığı yere ayak uydurmayı teori sanmak ve onun üzerinden kanıalra varmak neyin nesi. dna mı. bunalrın dna yla ne alakası var. dna ne işe yarar neyi belirler. kurbağaların ve dinazorların dna kodları aynıdır. doğal seleksiyon ve yaşadığı yere ayak uydurmayla dna nın ne ilgisi var.

Gönderi tarihi:

Alıntı

Yani kıral çocukmuyuz yapma, ötekilerde de başka türlü bir yaşam başlatamazmıydı et kemik olmıyan, insan kendi kendine soruyor neden bu dünya.

Gönderi tarihi:

Bu dunyada hayat olmasinin nedeni sartlarin uygun olmasindan dolayi;bu bu dunya olmayada bilirdi veya bizmkisi gibi belki 100`lerce 1000`lerce dunyalar var.Insanlik bu sorulari daha yeni yeni soruyor aslinda arkadaslar,baksaniza daha Mars`a insan bile yollayamadik.Diger gezegenlerde hayat olduguna inaniyorum hatta boyle basit ve ilkel bir hayatin bizim gunes sistemimizdeki diger gezegen ve uydularda bile olmasi buyuk olasilik.Dunyadan bildigimiz kadariyla en hayat olmaz dedigimiz, okyanusun kilometrelerce altinda,gunes yuzu gormeyen,zifiri karanliklarinda bile canlilar goruldu.Ki mesala Jupiter`in uydusu Europa tamamiyle suyla kapli,olasiliklari dusunun artik.

Kralx,evrim teorisini ogrenirken bilmen gereken en ince nokta mutasyon ve dogal seleksiyon iliskisidir.Mutasyonlar tesadufidir ama dogal seleksiyon adi uzerinde secicidir,bu da tesadufun tam zittidir.

Doga kaosu eler,duzeni korur.

Bir ornekle aciklamak gerekirse; eger bir mutasyon olunca canlinin enerji tüketimi %5 artiyorsa, doganin o günkü kosullarida o canlinin %3 enerji tüketimi artimasina tolere edebiliyorsa o tür yokolusa girebilir. Bunlar için bilinçli bir müdahaleye gerek yoktur. Doganin o günkü sartlari canlilari kendiliginden bir seleksiyona tabi tutarlar.Kisacasi seleksiyonu isleten doga sartlaridir.

Bu durumda sen eger bir zurafayi bodur agaclarin oldugu bir yere kapatirsan,-mesala bir ada gibi- ve uzun bir sure beklersen- mesala milyon yil gibi- o zurafanin boynunun kisaldigini gormek gerekir cunku o boynun o sekilde uzun olmasi icin gereken enerjiye gerek kalmaz hatta hayvancagizin yerlere egilip durmasiyla harcadigi enerjiyide ustune eklersen o hayvan turu ya yokolur yada degismeye mecburdur.

Sen de milyonlarca yil beklemis ve sonuclarini gormus gibi kesin konusmasan harcadigin zaman ve enerji acisindan kara gecmis olursun. :D

Saygilar...

Gönderi tarihi:

bunu anlık yapan canlılarda vardır. kutup tilkisi yaz aylarında boz renk kışında beyaz renk tüy çıkarır. bunun yanında doğal kamuflajını deri rengiyle yapan yüzlerce tür vardır bukalemun ve mürekkep balığı gibi. aynı türden canlıalr yayıldıkları kıtaların ve coğrafyaların şartlarına göre biçimlenmişlerdir. bu isnnalar içinde geçerlidir. fiziksel görünüm bölge şartlarına göre oluşmuştur. step güneşinde gözleri çekikleşen asyalılar. ha keza zenciler. soğuk iklimlerin beyaz tenli novgrodluları.

evrim teorisini savunmak için evrimle alakası olmayan ve hayvanların özellikleri olan değişim özelliğini nasıl örnek gösterebilirsin (asyalı örneği hariç). evrim teorisinin ne olduğundan haberiniz yok galiba. rengini değiştiren bukalemun un rengini değiştirmesi onun bir özelliğidir, savunma şeklidir, evrimle ne alakası var.

tek yumurta ikizleri doğdukları andan itibaren yetimhane ye veriliyorlar.iki çocukta farklı bakıcı ailelere veriliyor birisi bir metropolde eğitim görüyor ve beyaz yakalı oluyor. diğer çocuk bir kasabada kol emeğien dayanan bir işte çalışıyor otuz yaşıan geldiklerinde. bırak ikizliği ikisinin kardeş olduğu bile dış görünüşle anlaşılamıyor.

CYRANO kardeşim. pek tabiyki birbirinden farklı koşullarda yaşıyan ikiz kardeşler farklılaşabilir. ama sonuçta onlar günümüz insandır. bunun evrimle bir alakası yoktur. birisini bi saat solaryuma sok al sana farklı insan. veya birine bir yıl fitness çalıştır al sana diğerinden farklı bir insan. ama sonuçta günümüz insanı. bak yukarıda ne güzel sorular sordum bu konu hakkında ama kimsenin dikkatini çekmedi. öle ikizlerden birisini oraya birisini buraya koymana gerek yok. ilkel şekilde yaşıan insan ile şehir insanı arasında neden evrimleşme şekillerinde farklılık yok. sonuçta ilkel insan günümüzde halen ilkel ise asla medeniyet görmemiş demektir. neden ikiside aynı şekilde evrimleşmiş. bariz farklardan bahsetmiyorum. ama yukarda dediğim gibi ilkel insanın kolları biraz daha uzun veya bacakları biraz daha kısa falan gibi bişeyler olabilirdi.

ayrıyetten sperm mevzusu var birde..

Gönderi tarihi:

Doğal seleksüyondan bahsediyorsunuz.. Bunun evrimle alakası yok.. Ayrıca farklı yerlerde yaşayan ikiz kardeşlerin değişimi örneği verilmiş.. Acaba o kardeşlerin parmak izleri de değişiyor mu ?

Gönderi tarihi:

evrim teorisini savunmak için evrimle alakası olmayan ve hayvanların özellikleri olan değişim özelliğini nasıl örnek gösterebilirsin (asyalı örneği hariç). evrim teorisinin ne olduğundan haberiniz yok galiba. rengini değiştiren bukalemun un rengini değiştirmesi onun bir özelliğidir, savunma şeklidir, evrimle ne alakası var.

CYRANO kardeşim. pek tabiyki birbirinden farklı koşullarda yaşıyan ikiz kardeşler farklılaşabilir. ama sonuçta onlar günümüz insandır. bunun evrimle bir alakası yoktur. birisini bi saat solaryuma sok al sana farklı insan. veya birine bir yıl fitness çalıştır al sana diğerinden farklı bir insan. ama sonuçta günümüz insanı. bak yukarıda ne güzel sorular sordum bu konu hakkında ama kimsenin dikkatini çekmedi. öle ikizlerden birisini oraya birisini buraya koymana gerek yok. ilkel şekilde yaşıan insan ile şehir insanı arasında neden evrimleşme şekillerinde farklılık yok. sonuçta ilkel insan günümüzde halen ilkel ise asla medeniyet görmemiş demektir. neden ikiside aynı şekilde evrimleşmiş. bariz farklardan bahsetmiyorum. ama yukarda dediğim gibi ilkel insanın kolları biraz daha uzun veya bacakları biraz daha kısa falan gibi bişeyler olabilirdi.

ayrıyetten sperm mevzusu var birde..

arkadaşlar, yaşadığı ortama ayak uydurma dan bahsediyorum. bunun olmadığı iddiasına cevap veriyorum. bana evrimel ne alakası var diyorsunuz. okumadna göz atarak mı cevap veriyorsunuz merak ettim. ve belirttim doğal selsksiyonla yaşadığı ortama ayak uydurma evrim karşıtı bilim adamlarınında kabul ettiği şeylerdir. tekrar ediyorum her canlının vucut yapısı yaşadığı ortama göre biçim alır.

sonra ceviz demişsinki şehir adamıyla ilkel insan arasında evrimleşme farkı niye yok. yahu şehirler kurulalı kaç bin sene oldu deki çok çok on bin sene. ki ancak beş bindir oda ilkel şehirler. evrim milyonlarca yıllık bir süreçtir ya. niye

evrim teorisiyle alakası olamyan notkalardan eleştiremye kalkıyorsunuz. insanoğlu kaç milyon yıldır dünyada vardır ve şehir insanı ilkel insan bunlar ne zaman ortaya çıkmıştır. insnalar tabiki yaşadıkalrı yere göre evrimleşti. yaşadıkalrı ktıaların iklim şartlarına coğrafi özelliklerine göre. yoksa ademin oğulları tek ırktan olurdu. adem zenciyse zenci, çinliyse çinli, grekse grek.

arman tek yumruta ikizlerininde parmak izleri doğuştan farklıdır. niye değişsin zaten farklı ikisinin parmak izi :)

Gönderi tarihi:

arkadaşlar, yaşadığı ortama ayak uydurma dan bahsediyorum. bunun olmadığı iddiasına cevap veriyorum. bana evrimel ne alakası var diyorsunuz. okumadna göz atarak mı cevap veriyorsunuz merak ettim. ve belirttim doğal selsksiyonla yaşadığı ortama ayak uydurma evrim karşıtı bilim adamlarınında kabul ettiği şeylerdir. tekrar ediyorum her canlının vucut yapısı yaşadığı ortama göre biçim alır.

sevgili CYRANO, o zaman sen yanlış anlamışsın. çünkü kralx kardeş yaşadığı ortama ayak uydurmaktan bahsederken evrimleşme manasında söyledi. senin bahsettiğin gibi bukalemunun renk değiştrmesi gibi değişimlerin olduğunu oda gayet iyi bilir. sizin bahsettiğiniz milyonlarca yıllık değişimlerden bahsediyordu orda.

sonra ceviz demişsinki şehir adamıyla ilkel insan arasında evrimleşme farkı niye yok. yahu şehirler kurulalı kaç bin sene oldu deki çok çok on bin sene. ki ancak beş bindir oda ilkel şehirler. evrim milyonlarca yıllık bir süreçtir ya.

günümüzde paraşütlü sincaplarda var paraşütsüzüde. paraşütlülerin paraşütsüzlerin evrimleşmiş hali olduğunu söylüyorsunuz. bu mantığa göre insanlardada buna benzer farklılıklar görülmesi gerekiyor. sincaplar gibi insanlarda dünyanın heryerinde aynı koşullarda yaşamıyor. mesela kutuparda yaşıyanlarda neden kürk gibi bişey yok.

Gönderi tarihi:

kutuplara insanlar ne zaman gitti ya.

başkasının neyi iyi bilip bilmediğini başkasına bırakalım kendi fikirlerimizi üzerinden konuşalım.

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

kutuplara insanlar ne zaman gitti ya.

ben onu misal olarak söyledim. sonuçta ne demek istediğimi çok iyi anladın. sorunun işine gelen kısımlarından ziyade hepsini bir bütün olarak algılarsan daha tatmin edici olur.

Tarih: Düzenleyen: ceviz
Gönderi tarihi:

Yahu kerdeşim benmi yanlış anlatıyorum sizmi yanlış anlıyorsunuz..

Doğal seleksiyonu evrimciler, kendi teorilerine alet ediyorlar..

Zürafanın yüksekteki yapraklara uzanmak için baynunun uzadığını ve gelecek nesillere bu şekilde aktarıldığını..vs..vs..

Bunlar safsata arkadaşlar..

Bukelemunun renk değiştirmesi, kış gelirken hayvanların tüylerindeki değişgenlik yada buna benzer şeylerin DNA aktarımı yada değişimiyle hiçbir alakası yoktur..

Sanırım asıl siz doğal seleksiyonu bilmiyorsunuz..

Doğal seleksiyon, bir popilasyonda zayıf türlerin hayatta kalmayıp, güçlü ve sağlam türlerin hayatını devam ettirmesi ve gelecek nesillere sağlam DNA iletimi ile ilgilidir..

Yani ayıklanmadır..

Örneğin bir ceylan sürüsüne bir aslan saldırsa, kaçamayan ve zayıf olan ölecek ve böylece adına doğal dediğimiz ancak hesaplı ve bilinçli bir iş açığa çıkacaktır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

kral şimdi onu bir yana bırakalım bu söylediklerin

yaşadığı ortama ayak uydurma ve doğal seleksiyon evrimcielrin safsatasıdır diyerek anlatılmaz dimi.

Gönderi tarihi:

demek istediğimde o sen. bu iki teori evrimcilerin safsatalarıdır dersen başka bir anlam çıkar.

Gönderi tarihi:

Kralx;

Doğal seleksiyon, bir popilasyonda zayıf türlerin hayatta kalmayıp, güçlü ve sağlam türlerin hayatını devam ettirmesi ve gelecek nesillere sağlam DNA iletimi ile ilgilidir..

Yani ayıklanmadır..

Örneğin bir ceylan sürüsüne bir aslan saldırsa, kaçamayan ve zayıf olan ölecek ve böylece adına doğal dediğimiz ancak hesaplı ve bilinçli bir iş açığa çıkacaktır..

demissin.Dogru - kismen- ,tamam demekki burada herkes "dogal seleksiyonu" biliyor.Guzel.Bir sey eklemek gerekirse zayif ve guclu terimlerini kullanirken dikkat etmemiz gereken aslinda bu terimlerden kasit "dogaya en iyi uyum saglayabilen ve degisimleri en cabuk gosterendir.Yoksa dinazorlar belki gelmis gecmis en guclu canlilardi ama bu guc onlarin hayatta kalmalarina yetmedi.

Simdi gelelim, "adina dogal dedigimiz ancak hesapli ve bilincli is" olayina!Anladigim kadariyla bu ayiklanma surecini sen Allah`a bagliyorsun,bense 1 adim oteye gidiyorum ve diyorum ki "ben bu ayiklanma surecini doga olaylarina bagliyorum".Hava sartlari,bitki ortusu gibi.Bu doga olaylarini da Allah`a baglamakta bir sakinca gormuyorum ki evrenin baslangiciyla her turlu doga olayi o hep sozunu ettigim biyo-kimyasal ve fiziksel kanunlar dahilinde olmustur.

Eger iklim veya bitki ortusu degistiyse bunun bilimde bir aciklamasi vardir.Bu canlilar boyle bir durum karsisinda ne yapacak?Olabildigince bu yeni ortama ayak uyduracak veya yok olacak,bu kadar basit.Ki dunya tarihi boyunca bu tur buyuk degisiklikler olmus,sizde biliyorsunuz.Buzul cagi yasanmis,ktalar yer degistirmis,buyuk goktaslari dusmus gibi.

Bu duzeni doga sartlari kuruyor,arkadasim.Doga kaosu eliyor,duzeni koruyor.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

Bilgier kardeş. söylediklerin doğru şeyler. söylediğin nedenlerden ötürü dediğin gibi birçok tür yok olmuştur. buraya kadar güzel ama bu yok olan türlerin fosilleri bulunuyor ve evrimcilerde bu fosilleri şunun atası bunun babası falan diyerek gösteriyor. işte burda ayrılıyoruz. doğaya ayak uyduramayan yok olur gider. ama bir kuşa veya maymuna dönüşmez. eğer böle bişey olsaydı şimdiye kadar bu teknoloji ile çoktan ispatlanırdı. evrimcilerin ne kazmadığı yer nede yapmadığı dna testi kaldı. ama hala kesin kanıtlar yok ortada. illa zorlamanın alemi yok. olmuyorsa olmuyor kardeşim.

Gönderi tarihi:

Kralx;

demissin.Dogru - kismen- ,tamam demekki burada herkes "dogal seleksiyonu" biliyor.Guzel.Bir sey eklemek gerekirse zayif ve guclu terimlerini kullanirken dikkat etmemiz gereken aslinda bu terimlerden kasit "dogaya en iyi uyum saglayabilen ve degisimleri en cabuk gosterendir.Yoksa dinazorlar belki gelmis gecmis en guclu canlilardi ama bu guc onlarin hayatta kalmalarina yetmedi.

Simdi gelelim, "adina dogal dedigimiz ancak hesapli ve bilincli is" olayina!Anladigim kadariyla bu ayiklanma surecini sen Allah`a bagliyorsun,bense 1 adim oteye gidiyorum ve diyorum ki "ben bu ayiklanma surecini doga olaylarina bagliyorum".Hava sartlari,bitki ortusu gibi.Bu doga olaylarini da Allah`a baglamakta bir sakinca gormuyorum ki evrenin baslangiciyla her turlu doga olayi o hep sozunu ettigim biyo-kimyasal ve fiziksel kanunlar dahilinde olmustur.

Eger iklim veya bitki ortusu degistiyse bunun bilimde bir aciklamasi vardir.Bu canlilar boyle bir durum karsisinda ne yapacak?Olabildigince bu yeni ortama ayak uyduracak veya yok olacak,bu kadar basit.Ki dunya tarihi boyunca bu tur buyuk degisiklikler olmus,sizde biliyorsunuz.Buzul cagi yasanmis,ktalar yer degistirmis,buyuk goktaslari dusmus gibi.

Bu duzeni doga sartlari kuruyor,arkadasim.Doga kaosu eliyor,duzeni koruyor.

Saygilar...

Kardeşim bizde ondan bahsedyoruz..

Senin o dediğin bio-kimyasal ve fiziksel olaylar Allahın bir ilmi ve hesabıyladır..

Saygılar...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Zaman ,varligin baslangicindan kastinin ne olduguna bagli.Hersey Big Bang`le basladigina gore varligin ve evrenin baslangicini Allah`a baglamak en dogrusu.Allah`i olgusunu tamamiyle silip atmiyorum ki.

Bu baglamda Kralx`in de dedigi gibi bu biyo-kimyasal ve fiziksel kurallarin baslangici da Allah`a dayanir,yani bunlar Allah`in bir ilmi ve hesabidir,dogru.

Iste evrenin baslangicindan beri bu kurallar tikir tikir islemekte,bu kurallar sayesinde doga duzeni korumakta,kaosu elemekte.

Ben bunu diyorum.

Saygilar...

Gönderi tarihi:
Yani sizde allah evrenin içinde demektesiniz öylemi oluyor.

Hayir,tam tersine Allah`in evrenle isi olmaz diyorum,evreni kurmustur,evrenle beraber zaman ve fizik kanunlari da baslamistir.Gerisini bu kanunlar halleder diyorum.

Saygilar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.